DeMooiSonenBreugelkrant

22 februari 2017

DeMooiSonenBreugelkrant 22 februari 2017


Pijnverlichtingsdagen bij Wellness & Healthresort Thermae Son

Bent u klaar met uw rugklachten, spierkrampen, nekklachten, pijn ten gevolge van o.a. artrose, fibromyalgie en reuma?

Blijf niet langer lopen met pijnklachten en kom vrijblijvend ervaren wat andullatietherapie voor u kan betekenen tijdens de Pijnverlichtingsdagen bij Wellness & Healthresort Thermae Son in Son en Breugel.

Wat is Andullatietherapie?
Andullatietherapie is een natuurlijk hulpmiddel dat (pijn)klachten bij aandoeningen als rugpijn, stress, fibromyalgie, vermoeidheid en artrose vermindert. Er wordt bij deze vorm van therapie gebruik gemaakt van een innovatieve techniek waarbij de Andumedic, een matras uitgerust met infraroodwarmte en de nieuwste technologie inzake vibratiemassage, de spieren en bloedsomloop stimuleert.

Test de Andumedic vrijblijvend tijdens de pijnverlichtingsdagen
Om na te gaan of andullatie ook een oplossing kan bieden voor uw pijn, kunnen u, en eventueel uw partner deze volledig pijnloze behandeling vrijblijvend uitproberen tijdens de pijnverlichtingsdagen. In een kort gesprek zullen we nagaan welke klachten er bij u regelmatig de kop opsteken. Op basis hiervan kan onze adviseur ter plaatse een andullatiesessie opstarten die uw klachtenpatroon optimaal ondersteunt. Tijdens de Pijnverlichtingsdagen informeren wij u graag over de exclusieve mogelijkheden voor thuisgebruik.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 085-0407694.

Binnenkort start de levgroep in Son en Breugel tweede huiskamerproject voor senioren

op maandagmiddagen van 13.30 - 16. 30 uur in het parochiehuis van de
PETRUS BANDEN KERK Kerkplein Son.

De kosten bedragen € 12,50 euro per maand. Materialen en consumpties zijn hierbij inbegrepen. Mocht u op zowel maandagmiddag als donderdagochtend willen deelnemen, dan zijn de kosten € 20 euro per maand.

U kunt zich aanmelden bij de Levgroep, tel. 0499-475361 of op dinsdag donderdag en vrijdag bij Jozien van de Boom 06-14871257
Nieuwsgierig geworden…….. maar toch liever eerst eens een kijkje nemen, dat is geen enkel probleem, u bent van harte welkom!

Start inschrijving Ons Dorp Kwist vanaf 1 maart

Op vrijdagavond 6 oktober zal dit jaar alweer voor de 5e keer de jaarlijkse dorpskwis plaatsvinden.
Direct na alle carnavalsactiviteiten, namelijk woensdagavond 20.00 uur, start de inschrijving. Dit jaar zal dit voor het eerst digitaal gaan. Alle inschrijvingen dienen via onze vernieuwde website www.onsdorpkwist.nl ingediend te worden. Daar wijst het inschrijven verder voor zich.

De inschrijvingsperiode loop tot 1 september maar alle teams die zich voor 1 april hebben opgegeven ontvangen ook dit jaar weer een extra tip. Die zou je wel eens hard nodig kunnen hebben. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

De teamcaptains van vorig jaar worden allemaal weer aangeschreven maar de organisatie daagt ook nieuwe teams uit om zich op te geven en een kansje te wagen. Wij rekenen weer op een grote opkomst en hopen op jullie enthousiasme.

De feestavond zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 28 oktober. Noteer ook deze datum vast in uw agenda!
Wij hopen u allen te zien op vrijdag 6 oktober!

Foto: Adrie Neervoort

Jan Smit uit Son en Breugel (1931) heeft de crisisjaren en de wederopbouw na de 2e Wereldoorlog meegemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog heeft hij veel nieuwe landgenoten zien komen meegenieten van hetgeen onze voorouders hebben opgebouwd. In 71 bladzijdes neemt hij je in vogelvlucht mee door actuele, gevoelige en herkenbare onderwerpen. Soms vanuit een historisch perspectief. Soms vanuit de frustratie van een man die in de herfst van zijn leven zit.
In een reeks korte verhalen geeft Jan zijn visie op recente discussies rondom de gekleurde medemens, Zwarte Piet, de vluchtelingenproblematiek, het oprukkende populisme in de politiek, fileleed, de pensioenvoorziening, het koningshuis en vele andere thema's.
Steeds komt Jan tot de conclusie dat hij zich als oude Nederlander maar weer aan zal moeten passen.

Ook zo'n moeite met kiezen?

Politiek met een kopje koffie in Bibliotheek Dommeldal

Kom je er niet uit met de kieswijzer maar wil je toch wel meer weten over wat je allemaal te kiezen hebt? Kortom wil je hulp voordat je gaat stemmen?
Kom dan naar het Politiek Café op maandagavond 6 maart, vanaf 19.30u, in de Bibliotheek in Geldrop, Heuvel 94 Geldrop.
Bibliotheek Dommeldal schenkt koffie. En geeft informatie en uitleg over onze democratie. Over de spelregels in de politiek en bij de verkiezingen. Het wordt een luchtige rondleiding, in vogelvlucht, door ons politieke systeem. Zonder het ingewikkeld te maken. In de vorm van een verhaal, een quiz en een bingo-spel. Zo leidt de Bibliotheek de bezoekers rond door ons politieke landschap. Met de deskundige hulp van ProDemos. Een vereniging die in Nederland van alles organiseert om de Nederlandse politiek begrijpelijk uit te leggen. Zij zorgen op 6 maart in de bieb in Geldrop voor achtergrond informatie over onze democratie en ons parlement.

Belangrijk
Omdat de verkiezingen gaan over de landelijke politiek. En omdat er ook in de landen om ons heen verkiezingen zijn, is deze avond belangrijk genoeg om ervoor vanuit Mierlo, Nuenen en Son en Breugel naar de Bibliotheek in Geldrop te komen. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid achter de Bibliotheek. De toegang is gratis. Dus er is gewoon geen excuus om niet te komen. Maar aanmelden is wel gewenst, vanwege het beperkt aantal plaatsen. Dat kan heel makkelijk via www.bibliotheekdommeldal.nl Klik op Agenda & Kaartjes.

Schenking TV's aan Bijna Thuis Huis door PLUS Verhoeven

Op woensdagavond 15 februari ontvingen het bestuur en de coördinatoren, uit handen van Marcel en Jeannette Verhoeven van PLUS, twee prachtige en zeer gewenste TV's voor de kamers van de bewoners van het Bijna Thuis Huis Son en Breugel.

Zoals veel inwoners van Son en Breugel weten, zijn Marcel en Jeannette Verhoeven betrokken ondernemers met een warm hart voor de maatschappij. Met grote regelmatig werken zij mee aan goede doelen of bedenken zelf acties om geld in te zamelen. Zo kwamen zij ook op het idee om in het kader van het 5-jarig bestaan van hun PLUS supermarkt een actie op touw te zetten ten bate van het Bijna Thuis Huis. De bijbehorende boodschap was echter even begrijpelijk als helder: 'Wij vinden het leuker om iets tastbaars te geven, waar de bewoners plezier aan kunnen beleven, dan geld.' Aangezien vervanging van de twee oude tv's al een tijdje op het wensenlijstje stond, waren de donateurs en de ontvangers het al snel eens over de bestemming van het ingezamelde bedrag.

Het behoeft weinig toelichting dat het bestuur en de coördinatoren zeer dankbaar zijn voor dit gulle gebaar. Zij zijn er van overtuigd dat er met grote regelmaat en veel plezier gebruik van gemaakt gaat worden. PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven: hartelijk dank!

Prijsuitreiking 'Help Nederland vooruit'
In onze uitgave van 9 november jongstleden besteden we aandacht aan het paardrijden voor meervoudig (complex) gehandicapte kinderen van de Emiliusschool Zonhove/SWZ. Deze unieke therapievorm bleek te duur te zijn geworden. Lieke van Esch en Monique Martens, kinderfysioherapeuten, uitten hun noodkreet om deze unieke therapievorm te behouden door ze financieel te ondersteunen. Het team is de afgelopen maanden druk doende geweest om andere financieringsbronnen te vinden. "We zijn uitgegroeid van schuchtere onervaren dames die een noodkreet uitten, tot ervaren en enthousiaste 'Crowdfunders', verteld Lieke."

"Het therapeutisch paardrijden heeft de actie 'Help Nederland Vooruit' gewonnen. De ING heeft ons lang in spanning gehouden maar we hebben de 1e prijs, een cheque van €5000 in de wacht gesleept. Onvoorstelbaar wat ze ons daarmee vooruit helpen!! Van de 1100 landelijke aanmeldingen voor projecten zijn er 260 geselecteerd. En met onze 1176 stemmen waren we eerste in de regio Eindoven en 3e in heel Nederland. Een geweldig resultaat. We zijn blij en heel trots op alle steun die we hebben gekregen. Maar deze actie heeft ons veel meer gebracht, we hebben zoveel positieve reacties gekregen. Er hebben ouders, collega's, Lionsclub, Rotary en Ladies Circle en de lezers en van MooiSonenBreugel op ons gestemd. Hierbij willen wij speciaal de lezers van jullie krant bedanken. Allemaal super bedankt dat jullie op ons hebben gestemd. Geweldig en hartverwarmend."

"Voorlopig kunnen we nog lekker paardrijden met 'onze' kinderen. Paardrijden als fysio, wie wil dat nou niet, de kinderen genieten en de paarden doen de therapie. Wij vonden het therapeutisch paardrijden al lange tijd belangrijk, maar nu blijkt dat velen het ook zo vinden en ons een warm hart toedragen. Met alle donaties, deze prijs en een fantastische cheque van de Lionsclub zijn we nu een eind op weg, maar de kunst wordt om er de komende jaren een vervolg aan te gaan geven. Daar gaan we voor en hebben we al mooie ideeën." zegt Lieke glunderend.
Nogmaals gefeliciteerd meiden, maar ook een ode aan alle betrokkenen, belanghebbenden en vrijwilligers. Een fantastisch resultaat.

6 / 24

7 / 24

Ongeloof over oplossingen parkeerprobleem centrum Son en Breugel

Wil Feijen

Op dinsdag 14 februari j.l. was er, een ietwat tumulteuoze, informatiebijeenkomst georganiseerd door de gemeente over het 'parkeren in het centrum van Son en Breugel'.

Door: Adrie Neervoort

Wil Feijen
Wil Feijen
Wil Feijen
Wil Feijen
Wil Feijen

Een goed gevulde zaal in het gemeentehuis met veel ondernemers, bewoners van het centrum en andere belangstellenden waren zeer geïnteresseerd om de uitkomsten van het parkeeronderzoek in het centrum te vernemen en bijgepraat te worden over de toekomst en visie op het parkeren in onze gemeente.
Het eerste tumult onstond doordat aangekaart werd uit het publiek, dat veel uitnodigingen voor de avond pas de dag voor de bijeenkomst bezorgd werden en dat ca.30 ondernemers vergeten zouden zijn bij het versturen van een uitnodiging.

De presentatie werd verzorgd door Bureau Spark, een gespecialiseerd landelijk bureau op het gebied van parkeren. Dit bureau was door de gemeente ingehuurd en gaf een presentatie over cijfers en feiten met betrekking tot een onderzoek dat ze in 2016 hebben gedaan in het centrum wat betreft de vraag en aanbod van het parkeren.
Middels hun onderzoek en de resultaten van hun meting afgezet tegen hun landelijke database, kwam het bureau tot de conclusie er niet direct een parkeerprobleem zou zijn in het centrum. (Zie de presentatie op onze facebookpagina).
Na tellingen in het centrum en berekeningen kwam Spark tot de conclusie dat er straks 8 parkeerplaatsen meer nodig waren dan er nu zijn. De verbazing hierover was groot bij het aanwezige publiek. Ook stelde het bureau door onderzoek vast dat het probleem op donderdag het grootst was maar dat het piek moment van dit probleem maar twee uurtjes duurde. Wederom ongeloof bij het aanwezige publiek, zij ervaren dit namelijk in de praktijk totaal anders.

Veel aanwezigen noemden voorbeelden vanuit de praktijk die het probleem toch duidelijk in beeld brachten maar niet overeen kwamen met de cijfers uit het onderzoek.
Zij die dachten dat de avond bedoeld was om over het probleem te praten en van gedachten te wisselen waren teleurgesteld en kregen het gevoel dat alles al was geregeld. Op verschillende vragen kwam dan ook geen concreet antwoord en ook de zorgen die er waren over al de nieuwbouw en het gevolg hiervan op de parkeerproblematiek werden niet gedeeld door de gemeente. Volgens wethouder Visser zouden de bewoners van deze nieuwe locaties op eigen terrein kunnen parkeren.
Ondanks dat de gemeente door middel van een extern onderzoek en vermeende onderbouwde cijfers , het parkeerprobleem in beeld wilde brengen is het beeld bij velen die in het centrum wonen en werken totaal anders. De parkeerplaatsen die verdwijnen en de nieuwe parkeerbehoefte door de nieuwbouw van het MFA en de nieuwe kerk lijken dan ook niet meegenomen in het onderzoek

De voorgestelde oplossingen van de gemeente voldoen in de ogen van het aanwezige publiek niet, zo bleek deze avond, waaronder ook een vertegenwoordiging van de ondernemersvereniging OVSB. Zij stelden gefrustreerd na afloop dat ook aangedragen voorstellen van o.a. de ondernemers uit het centrum geen gehoor vinden bij de gemeente.
Duidelijk is dat de avond, bedoeld om draagvlak te vinden voor de oplossing van het mogelijke parkeerprobleem, niet geslaagd is. Het probleem is niet op te lossen met 8 parkeerplaatsen extra, er zijn zeker gelet op de toekomst, ingrijpende maatregelen nodig, aldus een ondernemer uit het centrum. De gemeente lijkt met deze aanpak een doodlopende straat te zijn ingeslagen.

Home Zweet Home

Tot voor kort dacht ik dat de puberteit begon op je, pak em beet, 12de, maar sinds mijn dochter drie is geworden ben ik daar op terug gekomen.

Ik probeer me daar zo weinig mogelijk van aan te trekken, maar ik kan je vertellen: die meid heeft karakter.
Mama de baas? No way. Op iedere vraag van haar die ik beantwoord met 'Nee.' komt een 'Wehel!' waar een door de wol geverfde operazangeres jaloers op is.

'De truc is om consequent te blijven' wordt er dan gezegd. Ha. Diegene met de goedbedoelde adviezen hebben vast geen dochters van drie denk ik dan. Maar daar heb ik het mis.
De papa van diezelfde driejarige, mijn man dus, is zo een persoon met die goedbedoelde adviezen. Hij is dus echt een held in consequent zijn. Hulde voor hem.

Maar goed, ik wil het best proberen. Ben de flauwste niet.
Dus sta ik in de ochtend op met frisse moed en zeg tegen mezelf in de spiegel: 'Vandaag ga ik écht consequent zijn. Nee is nee en ja is ja.'

Rond 9.00 begint het.
'Mama! Ik wil iets lekkers!' dan neem ik haar bij de hand en lopen we naar het zelf in elkaar gefröbelde schema waar op staat wanneer broerlief thuis komt uit school want pas dán is het snoepjestijd.
Het geluid wat er dan wordt gefabriceerd staat gelijk aan de sirenes die ze op de eerste maandag van de maand testen.
Een belletje en praatje aan de voordeur bij de buren dat ze de ramen en deuren weer open kunnen zetten wordt gevolgd door een goedkeurend knikje.

Vaak lukt het me om voet bij stuk te houden, maar soms ook niet. En ik denk dan bij mezelf: wordt een kind daar slechter van. Nee. Althans, ík denk van niet.

Ik denk dan terug aan vroeger, toen ik klein was.
Mocht iets niet van mijn moeder dan liep ik naar mijn vader die steevast zei: 'Wat zegt mama ervan?'
Mijn antwoord was net zo voorspelbaar als dat van hem: 'Van mama moest ik het aan jou vragen.'
Een knipoog en het graag verkregen doel kreeg ik dan.

Is dat erg? Nee. Zo werkt het hier ook. Met mate. De oudste, van negen, was vroeger net zo. En met hem is het ook goed gekomen. Tot dusver.
En ergens ben ik wel content met het feit dat ik net als mijn vader ben. Met diezelfde knipoog.

10 / 24

Marinus van Dinter 70 jaar gildebroeder!

Burgemeester Hans Gaillard feliciteert Marinus van Dinter Adrie Neervoort

Op zaterdagmiddag 18 februari rukte het Sint Catharinagilde Son in vol ornaat uit om een gildebroeder met een wel heel bijzondere staat van dienst te huldigen. Vanwege zijn gezondheid woont de jubilaris, Marinus van Dinter, tegenwoordig in Berkenstaete. Speciaal voor de jubilaris werd er daarom daar een gildemis gehouden..

In deze door pastor Bakermans voorgegane mis werd er uitvoerig bij stil gestaan dat Marinus nu 70 jaar lid is van het gilde. In zijn toespraak nam de hoofdman van het gilde, Ad Ras, de aanwezigen mee terug naar 1947, het jaar waarop Marinus op 17 jarige leeftijd lid werd van het gilde. Een heel andere tijd, Nederland begon net aan de wederopbouw en ook een heel ander gilde als nu. 70 jaar lid zijn van een vereniging is natuurlijk een enorm lange tijd. In deze periode heeft Marinus dan ook onvoorstelbaar vaak een bijdrage geleverd aan zowel feestelijke activiteiten als herdenkingen in ons dorp. Ook binnen het gilde heeft Marinus in deze tijd het nodige zien veranderen. Over de veranderingen zei Marinus vaak: "het is niet zeker dat het beter is maar het is wel weer eens wat anders ". Wat echter binnen het gilde nooit veranderd, is dat het al die jaren een hechte vriendengroep is gebleven. Ook hieraan heeft Marinus het nodige bijgedragen. Hij is zowel als tamboer en als vendelier actief geweest voor het gilde en ook is hij diverse keren Koning van het gilde geweest. Deze belangrijke taak ging hem zo goed af dat hij daarna jarenlang als inval koning optrad als de eigenlijke koning verhinderd was.

Na afloop van de mis werd er door het gilde nog een vendelhulde aan de jubilaris gebracht. Hierna was er voor de aanwezigen nog de gelegenheid om Marinus persoonlijk met zijn jubileum te feliciteren.

Het Sint Catharinagilde wil Marinus ook vanaf deze plaats nogmaals van harte feliciteren met zijn behaalde jubileum!

Het Sint Catharinagilde Son

13 / 24

Jeugdcarnaval gaat van start op het oranjeveld

Zoals bekent zal er ook dit jaar voor de tweede keer tijdens carnaval een jeugdtent op het Oranjeveld in Son en Breugel komen te staan.

De jeugdtent is bedoeld voor de jeugd van groep 8 tot en met de leeftijd van 17 jaar. Een groep die tijdens carnaval nog geen eigen plek heeft in Son en Breugel.
Het bleek vorig jaar een succes met elke avond rond de tweehonderd bezoekers, daarom komt er ook dit jaar weer een jeugdtent op het Oranjeveld.
Elke avond treedt er vaste DeeJees op en zal de laatste carnavalsavond in de jeugdtent eindigen met een super "Summernight Fissa". Net als vorig jaar is carnavals vereniging De Krutjesrapers weer nauw betrokken bij de jeugdtent en maken zij het mede met de sponsoren weer mogelijk dat de tent er weer staat.
Het beloven weer vier gezellige avonden te worden in de jeugdtent, die voor veel jeugd weer een reden zal zijn om carnaval in eigen dorp te gaan vieren. Ook sluit de jeugdtent mooi aan op de carnavalstent op het kerkplein. Want de jonge bezoekers van de jeugdtent zijn straks de bezoekers van de carnavalstent op het kerkplein. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Er kunnen nog losse kaarten gekocht worden voor €6,- per avond, kijk hiervoor ook op de site www.jeugdcarnavalsenb.nl

15 / 24

Iets wat lelijk is weer oogverblindend maken Herinneringen aan Nieuwstraat nr. 3

Het pand zoals het nu is en straks zal worden afgebroken . ( foto: Wil Feijen) Foto: Wil Feijen

Jan van Boxtel startte in 1983 een autoschadebedrijf in het centrum van Son. De familie betrok het woonhuis op de Nieuwstraat nr. 3 en in de belendende garage werd het schadeherstelbedrijf gehuisvest.

Door: Arjen Strik

In deze behuizing en aanperkende panden zit nu de Kringloopwinkel Son. In een van onze vorige uitgaven van de MooiSonenBreugelKrant gaven we aan dat deze markante hoek in het centrum van Son gesloopt gaat worden. Vandaar onze nieuwsgierigheid naar de historie van deze plek. We halen herinneringen op met zijn zoon Rob.

het oude pand toen De Laat er nog een garagebedrijf en benzine pomp had (met dank aan Jan van den Hurk) Foto: Jan van den Hurk
Rob van Boxtel (Foto: Wil Feijen) Foto: Wil Feijen

Auto's opknappen en weer als nieuw maken
"Mijn vader Jan was werkzaam in de bouw. Hij werkte als bouwvakker bij Relou het huidige Huybregts Relou aan de Kanaaldijk Zuid. Hij had één grote hobby. Auto's opknappen en weer als nieuw maken. Een eigen autoschadebedrijf starten was een grote droom van hem. Toen het garagebedrijf van Ton de Wit aan de Nieuwstraat te koop kwam heeft hij niet lang geaarzeld en zijn slag geslagen." Het was 1983 en het gezin van Boxtel verhuisde van de Wilhelminalaan naar de Nieuwstraat. Destijds een zeer drukke doorgaande route dwars door het dorp. "Het was voor ons wennen om daar te wonen met al dat lawaaierige verkeer. Uiteraard moest er eerst een klantenkring opgebouwd worden en opdrachten binnen gehaald worden om een bestaan uit het bedrijf te kunnen halen. Mijn vader is de eerste jaren gewoon blijven werken bij Relou. Mijn moeder Tonnie zette overdag de auto's spuitklaar en plakte ze af, zodat mijn vader ze s'avonds na zijn werkdag kon gaan spuiten. Zijn eerste klant was Ad van de Wetering van Werotax, inmiddels uitgegroeid tot een grote taxi onderneming met een breed scale aan diensten en nog steeds een goede klant van ons."

Een sociale werkplaats midden in het dorp
"In de loop der jaren kregen we dagelijks veel aanloop. Het leek wel op een sociale werkplaats midden in het dorp. De garage had geen kantine en het bezoek verzamelde zich in de keuken van het woonhuis. Mijn moeder Tonnie stond daar regelmatig eieren te bakken voor de bezoekers. Spuiterij van Boxtel werd een begrip in het dorp. De leuze van destijds 'Ons vakmanschap is uw garantie', hanteren we nog steeds. Ik ben groot geworden in het bedrijf en begon zelf in mijn puberteit met het opknappen van bromfietsen. Op mijn dertiende spoot ik mijn eerste VW-kever. Ik kreeg dezelfde passie als mijn vader; iets wat niet mooi is weer oogverblindend maken. In 1992 kwam ik in dienst bij mijn vader na het behalen van de opleiding 1e schadehersteller en nog andere benodigde papieren. We hebben jarenlang samen het schadeherstelbedrijf gerund."

Een schadeherstelbedrijf van vader op zoon
"Sinds 2005 is mijn vader met pensioen en nam ik de zaak over.
Uiteraard is een autospuiterij in het centrum van een dorp geen handige locatie en mede vanwege de groei is het bedrijf op eind augustus 2007 verhuisd naar een nieuwe grotere locatie op Ekkersrijt 1119. Daar hebben we een compleet nieuw schadebedrijf ingericht met een nieuwe spuitcabine en alle voorzieningen om schade's te herstellen.
Momenteel werken we met twee personen op de werkvloer, een plaatwerker en ikzelf als spuiter. Mijn vrouw Peggy doet de boekhouding en adminisratie. Wij zijn een Focwa gecertificeerd bedrijf en zorgen voor vervangend vervoer en korting op het eigen risico."

Ons vakmanschap is uw garantie
"Het voordeel van een klein schadebedrijf zijn korte lijnen, betrokkenheid en persoonlijke service. Ik adviseer om een autoverzekering met vrije polis te nemen. Anders heb je geen keuze waar je auto met schade hersteld wordt. We spuiten zowel personen- als bedrijfswagens en ook motoren en industrie. Maar ook voor ander spuitwerk, zoals keukens of radiatoren, kan men bij ons terecht. Het oude motto: 'Ons vakmanschap is uw garantie' gaat dan ook ten volle op voor onze service. Die wordt door ons nog met hoofdletters geschreven. Reden waarom ik buiten de normale werktijden ook dinsdag- en donderdagavond en ook op zaterdagmorgen hier beschikbaar ben. Mijn hobby is het restaureren van Oldtimers, ook die maak ik weer oogverblindend."


Foto: Wil Feijen

Jan van Boxtel startte in 1983 een autoschadebedrijf in het centrum van Son. De familie betrok het woonhuis op de Nieuwstraat nr. 3 en in de belendende garage werd het schadeherstelbedrijf gehuisvest. In deze behuizing en aanperkende panden zit nu de Kringloopwinkel Son. In een van onze vorige uitgaven van de MooiSonenBreugelKrant gaven we aan dat deze markante hoek in het centrum van Son gesloopt gaat worden. Vandaar onze nieuwsgierigheid naar de historie van deze plek. We halen herinneringen op met zijn zoon Rob.

Auto's opknappen en weer als nieuw maken
"Mijn vader Jan was werkzaam in de bouw. Hij werkte als bouwvakker bij Relou het huidige Huybregts Relou aan de Kanaaldijk Zuid. Hij had één grote hobby. Auto's opknappen en weer als nieuw maken. Een eigen autoschadebedrijf starten was een grote droom van hem. Toen het garagebedrijf van Ton de Wit aan de Nieuwstraat te koop kwam heeft hij niet lang geaarzeld en zijn slag geslagen." Het was 1983 en het gezin van Boxtel verhuisde van de Wilhelminalaan naar de Nieuwstraat. Destijds een zeer drukke doorgaande route dwars door het dorp. "Het was voor ons wennen om daar te wonen met al dat lawaaierige verkeer. Uiteraard moest er eerst een klantenkring opgebouwd worden en opdrachten binnen gehaald worden om een bestaan uit het bedrijf te kunnen halen. Mijn vader is de eerste jaren gewoon blijven werken bij Relou. Mijn moeder Tonnie zette overdag de auto's spuitklaar en plakte ze af, zodat mijn vader ze s'avonds na zijn werkdag kon gaan spuiten. Zijn eerste klant was Ad van de Wetering van Werotax, inmiddels uitgegroeid tot een grote taxi onderneming met een breed scale aan diensten en nog steeds een goede klant van ons."

Een sociale werkplaats midden in het dorp
"In de loop der jaren kregen we dagelijks veel aanloop. Het leek wel op een sociale werkplaats midden in het dorp. De garage had geen kantine en het bezoek verzamelde zich in de keuken van het woonhuis. Mijn moeder Tonnie stond daar regelmatig eieren te bakken voor de bezoekers. Spuiterij van Boxtel werd een begrip in het dorp. De leuze van destijds 'Ons vakmanschap is uw garantie', hanteren we nog steeds. Ik ben groot geworden in het bedrijf en begon zelf in mijn puberteit met het opknappen van bromfietsen. Op mijn dertiende spoot ik mijn eerste VW-kever. Ik kreeg dezelfde passie als mijn vader; iets wat niet mooi is weer oogverblindend maken. In 1992 kwam ik in dienst bij mijn vader na het behalen van de opleiding 1e schadehersteller en nog andere benodigde papieren. We hebben jarenlang samen het schadeherstelbedrijf gerund."

Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
kijk op de Nieuwstraat vroeger met links de pomp van de Laat Foto: Jan van den Hurk
het oude pand toen De Wit er nog een garagebedrijf en benzine pomp had Foto: Jan van den Hurk

Een schadeherstelbedrijf van vader op zoon
"Sinds 2005 is mijn vader met pensioen en nam ik de zaak over.
Uiteraard is een autospuiterij in het centrum van een dorp geen handige locatie en mede vanwege de groei is het bedrijf op eind augustus 2007 verhuisd naar een nieuwe grotere locatie op Ekkersrijt 1119. Daar hebben we een compleet nieuw schadebedrijf ingericht met een nieuwe spuitcabine en alle voorzieningen om schade's te herstellen.
Momenteel werken we met twee personen op de werkvloer, een plaatwerker en ikzelf als spuiter. Mijn vrouw Peggy doet de boekhouding en adminisratie. Wij zijn een Focwa gecertificeerd bedrijf en zorgen voor vervangend vervoer en korting op het eigen risico."

Ons vakmanschap is uw garantie
"Het voordeel van een klein schadebedrijf zijn korte lijnen, betrokkenheid en persoonlijke service. Ik adviseer om een autoverzekering met vrije polis te nemen. Anders heb je geen keuze waar je auto met schade hersteld wordt. We spuiten zowel personen- als bedrijfswagens en ook motoren en industrie. Maar ook voor ander spuitwerk, zoals keukens of radiatoren, kan men bij ons terecht. Het oude motto: 'Ons vakmanschap is uw garantie' gaat dan ook ten volle op voor onze service. Die wordt door ons nog met hoofdletters geschreven. Reden waarom ik buiten de normale werktijden ook dinsdag- en donderdagavond en ook op zaterdagmorgen hier beschikbaar ben. Mijn hobby is het restaureren van Oldtimers, ook die maak ik weer oogverblindend."

Leren met LEV

Meer zelf doen, meer eigen regie, meer gebruik maken van het eigen netwerk, minder dure hulp, korter, sneller en met eigen kracht ……..
Bij LEVgroep zijn we volop bezig met de ontwikkeling en vernieuwing van onze dienstverlening, bijvoorbeeld door een ruim aanbod van trainingen, workshops en cursussen. Onder de vlag van Leren met LEV ontwikkelen we meer collectief aanbod voor klanten (volwassenen en kinderen), vrijwilligers en netwerkpartners. Passend bij de bakens van Welzijn Nieuwe Stijl brengen we individuele hulp en collectieve hulp meer in balans.

Training Z'inzicht…
In deze training staan regie houden op je eigen leven en het gebruik maken van je eigen netwerk centraal. Middels praktische oefeningen krijgt u meer inzicht in uw eigen situatie en ontdekt u welke mogelijkheden binnen uw eigen bereik liggen. Elke deelnemer is bezig met een individueel proces dat dankzij de groepsaanpak krachtige leermomenten biedt voor iedereen.

Door middel van oefeningen en opdrachten gaat u:
– Inzicht verkrijgen in de vraag en de situatie van u zelf
– Inzicht verkrijgen in u zelf
– Inzicht verkrijgen in wat u graag anders wilt en wat u daarvoor kan/moet doen
– Inzicht verkrijgen in hoe u gebruik kan maken van eigen kracht en zelfvertrouwen
– Inzicht verkrijgen in wie u kan helpen en hoe u om hulp kan vragen

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het CMD LEVgroep Son en Breugel 0499 – 475361 of aanmelden via www.lerenmetlev.nl/zinzicht

Reacties van deelnemers:

"Mijn ervaring over de training van Z'inzicht. "Bij deze training ben ik bewuster geworden bij de keuzes die je maakt en waarom je ze maakt. Door met elkaar te bespreken wat de dingen zijn waar je tegenaan loopt en inzicht daarin te krijgen, kun je ook daarna handelen. Het heeft me veel gebracht."

"Dit jaar heb een cursus Z'inzicht gevolgd een aanrader dus. Wat wil ik en hoe kan ik dit bewerkstelligen? Wat is reëel?
Dat waren mijn vragen. De training is zeer praktisch dus niet theoretisch. Zij laten je je innerlijke spiegel zien en dimmen . Dus een echte aanrader".

"Onlangs de training Z'inzicht afgerond. Het is een zinvol en leerzaam 'opkikkertje' voor eigenlijk iedereen.".

Foto: Adrie Neervoort

Ben jij 9-10-11-12 jaar oud en creatief en nieuwsgierig?
Schrijf je dan in voor de Techniekbieb!

Bibliotheek Dommeldal start in Son & Breugel met de Techniekbieb, voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In de techniekbieb leer je van alles zelf te ontwerpen en daarna zelf te maken. Zo leer je niet alleen technische vaardigheden als timmeren, zagen en boren. Maar krijg je ook basiskennis van elektronica en constructie. Én van materiaal. Kortom: èchte 21st century skills.

Wat gaan we doen
We gaan samen een lamp maken. In 6 middagen doorlopen we, na schooltijd, het hele proces: van ontwerp tot aan het uitschakelen van het lichtknopje.
Je kiest bij jouw ontwerp zelf de materialen die je wilt gebruiken.
Misschien moet je daarvoor 3d printen? Of misschien wil je een lamp maken op zonne-energie? Dat beslis jij allemaal zelf!
We werken in groepjes van max. 15 personen, in de Bibliotheek. Met materiaal, hulp en begeleiding van onze Techniekbieb-instructeur Ralf.
In elke bijeenkomst besteden we aandacht aan een specifiek onderdeel:
materiaalkennis, gereedschap, techniek, elektronica, ontwerpen en 3d-printen

Waar en wanneer
De 6 Techniekbieb-bijeenkomsten zijn in de Bibliotheek van Son & Breugel. Op de donderdagmiddag van 15.15u tot 16.45u. De dat zijn: 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april. En op 13 april schuren en schaven we voor het laatst en presenteer je jouw creatie aan de ouders die dan kunnen komen kijken. Daarna neem jij jouw eigen unieke design lamp mee naar huis.

Inschrijven
Schrijf je snel in voor de Techniekbieb, via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op Agenda & Kaartjes. De kosten zijn: € 72,= Duur? Nee hoor: het zijn 6 bijeenkomsten van 1½ uur, en je krijgt het materiaal erbij, plus duidelijke instructies en deskundige begeleiding. En natuurlijk is de lamp van jou! Meer informatie lees je in de foldertjes in de Bibliotheek, of op www.bibliotheekdommeldal.nl.

Concert Seniorenorkest Sonore in de Gasthuishoeve

Op zondag 12 maart is Seniorenorkest Sonore uit Son en Breugel te gast in Streekbeleving De Gasthuishoeve.

Seniorenorkest Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een onderdeel van de harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels een 25 jarig jubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van 25 muzikanten.
Hoewel de meerderheid van de muzikanten de pensioengerechtigde leeftijd al enige tijd zijn gepasseerd blazen de leden van het orkest de muziekpartij met veel élan en vooral plezier. Onder leiding van dirigent Harrie Scheutjens worden meerdere muziekgenres gespeeld. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka's, walsen, jazz- en marsmuziek en gezellige meezingers.

Het orkest brengt een gevarieerd muzikaal programma ten gehore.
Kortom een mooie muzikale middag in een gezellige ambiance, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.

Graag begroeten wij u op 12 maart om te luisteren naar de muziek en daarvan te genieten.
Het concert begint om 14:00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.
Streekbeleving de Gasthuishoeve vindt u in Sint Oedenrode aan de Kremselen 2.

Interesse
Om met elkaar gezellig en vooral goed muziek te kunnen blijven maken willen wij versterking en zijn dus op zoek naar muzikanten.
Mocht u interesse hebben én graag met en bij Sonore muziek willen maken, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer J van de Wiel, telefonisch bereikbaar op 040- 2529238 of per e-mail: jan.bep@hotmail.com

Concert Seniorenorkest Sonore in de Gasthuishoeve

Foto: Adrie Neervoort

Op zondag 12 maart is Seniorenorkest Sonore uit Son en Breugel te gast in Streekbeleving De Gasthuishoeve.

Seniorenorkest Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een onderdeel van de harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels een 25 jarig jubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van 25 muzikanten.
Hoewel de meerderheid van de muzikanten de pensioengerechtigde leeftijd al enige tijd zijn gepasseerd blazen de leden van het orkest de muziekpartij met veel élan en vooral plezier. Onder leiding van dirigent Harrie Scheutjens worden meerdere muziekgenres gespeeld. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka's, walsen, jazz- en marsmuziek en gezellige meezingers.

Het orkest brengt een gevarieerd muzikaal programma ten gehore.
Kortom een mooie muzikale middag in een gezellige ambiance, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.

Graag begroeten wij u op 12 maart om te luisteren naar de muziek en daarvan te genieten.
Het concert begint om 14:00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.
Streekbeleving de Gasthuishoeve vindt u in Sint Oedenrode aan de Kremselen 2.

Interesse
Om met elkaar gezellig en vooral goed muziek te kunnen blijven maken willen wij versterking en zijn dus op zoek naar muzikanten.
Mocht u interesse hebben én graag met en bij Sonore muziek willen maken, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer J van de Wiel, telefonisch bereikbaar op 040- 2529238 of per e-mail: jan.bep@hotmail.com

Leren met LEV

Meer zelf doen, meer eigen regie, meer gebruik maken van
het eigen netwerk, minder dure hulp, korter, sneller en met eigen kracht ……..

Bij LEVgroep zijn we volop bezig met de ontwikkeling en vernieuwing van onze dienstverlening, bijvoorbeeld door een ruim aanbod van trainingen, workshops en cursussen. Onder de vlag van Leren met LEV ontwikkelen we meer collectief aanbod voor klanten (volwassenen en kinderen), vrijwilligers en netwerkpartners. Passend bij de bakens van Welzijn Nieuwe Stijl brengen we individuele hulp en collectieve hulp meer in balans.

Training Z'inzicht…
In deze training staan regie houden op je eigen leven en het gebruik maken van je eigen netwerk centraal. Middels praktische oefeningen krijgt u meer inzicht in uw eigen situatie en ontdekt u welke mogelijkheden binnen uw eigen bereik liggen. Elke deelnemer is bezig met een individueel proces dat dankzij de groepsaanpak krachtige leermomenten biedt voor iedereen.

Door middel van oefeningen en opdrachten gaat u:
– Inzicht verkrijgen in de vraag en de situatie van u zelf
– Inzicht verkrijgen in u zelf
– Inzicht verkrijgen in wat u graag anders wilt en wat u daarvoor kan/moet doen
– Inzicht verkrijgen in hoe u gebruik kan maken van eigen kracht en zelfvertrouwen
– Inzicht verkrijgen in wie u kan helpen en hoe u om hulp kan vragen

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het CMD LEVgroep Son en Breugel 0499 – 475361 of aanmelden via www.lerenmetlev.nl/zinzicht

Reacties van deelnemers:
"Mijn ervaring over de training van Z'inzicht. "Bij deze training ben ik bewuster geworden bij de keuzes die je maakt en waarom je ze maakt. Door met elkaar te bespreken wat de dingen zijn waar je tegenaan loopt en inzicht daarin te krijgen, kun je ook daarna handelen. Het heeft me veel gebracht."

"Dit jaar heb een cursus Z'inzicht gevolgd een aanrader dus. Wat wil ik en hoe kan ik dit bewerkstelligen? Wat is reëel?
Dat waren mijn vragen. De training is zeer praktisch dus niet theoretisch. Zij laten je je innerlijke spiegel zien en dimmen . Dus een echte aanrader".

"Onlangs de training Z'inzicht afgerond. Het is een zinvol en leerzaam 'opkikkertje' voor eigenlijk iedereen.".

Techniekbieb, voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar

Ben jij 9-10-11-12 jaar oud en creatief en nieuwsgierig?
Schrijf je dan in voor de Techniekbieb!


Bibliotheek Dommeldal start in Son & Breugel met de Techniekbieb, voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In de techniekbieb leer je van alles zelf te ontwerpen en daarna zelf te maken. Zo leer je niet alleen technische vaardigheden als timmeren, zagen en boren. Maar krijg je ook basiskennis van elektronica en constructie. Én van materiaal. Kortom: èchte 21st century skills.

Wat gaan we doen
We gaan samen een lamp maken. In 6 middagen doorlopen we, na schooltijd, het hele proces: van ontwerp tot aan het uitschakelen van het lichtknopje.
Je kiest bij jouw ontwerp zelf de materialen die je wilt gebruiken.
Misschien moet je daarvoor 3d printen? Of misschien wil je een lamp maken op zonne-energie? Dat beslis jij allemaal zelf!
We werken in groepjes van max. 15 personen, in de Bibliotheek. Met materiaal, hulp en begeleiding van onze Techniekbieb-instructeur Ralf.
In elke bijeenkomst besteden we aandacht aan een specifiek onderdeel:
materiaalkennis, gereedschap, techniek, elektronica, ontwerpen en 3d-printen

Waar en wanneer
De 6 Techniekbieb-bijeenkomsten zijn in de Bibliotheek van Son & Breugel. Op de donderdagmiddag van 15.15u tot 16.45u. De dat zijn: 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april. En op 13 april schuren en schaven we voor het laatst en presenteer je jouw creatie aan de ouders die dan kunnen komen kijken. Daarna neem jij jouw eigen unieke design lamp mee naar huis.

Inschrijven
Schrijf je snel in voor de Techniekbieb, via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op Agenda & Kaartjes. De kosten zijn: € 72,= Duur? Nee hoor: het zijn 6 bijeenkomsten van 1½ uur, en je krijgt het materiaal erbij, plus duidelijke instructies en deskundige begeleiding. En natuurlijk is de lamp van jou! Meer informatie lees je in de foldertjes in de Bibliotheek, of op www.bibliotheekdommeldal.nl.

Brabant sterkste stijger binnenlandse toeristische vakanties
Voor het eerst sinds jaren is het aantal vakanties door Nederlanders toegenomen. In totaal ondernamen Nederlanders in 2016 circa 35,5 miljoen vakanties, waarvan 17,6 miljoen vakanties in eigen land. Daarbij was bestemming Brabant met een toename van ruim 200.000 vakanties de grootste stijger. Vakantiegangers beoordelen hun vakantie in Brabant bovendien met een dikke 8! Dat blijkt uit het onderzoek dat NBTC Nipo recent publiceerde.
Tussen 2015 en 2016 zien we een stijging in vakanties naar Brabant van 15%. Landelijk was dit een stijging van 4.8%. Daarnaast zien we 8% meer overnachtingen (t.o.v. 6% landelijk) en 10.5% meer bestedingen (landelijk 2.8%). De stijging is vooral te zien in het segment hotelvakanties (31%). Ook de bungalowsector, die in Brabant relatief groot is, zag het aantal vakanties toenemen (12%).
Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisering: 'Brabant heeft veel te bieden aan bezoekers uit binnen- en buitenland: moderne en historische steden, topattracties en bijzondere kunst en cultuur. Overheden, bedrijven en organisaties werken sinds een paar jaar samen om het aanbod verder te verbeteren en te laten zien wat er in de provincie te beleven is. Toeristen kiezen daardoor sneller voor Brabant als bestemming voor een weekend weg of een korte vakantie. Dat levert meer omzet op voor bedrijven in de provincie.'

Iconen van Brabant in de etalage
Brabant staat dus steeds vaker op lijstjes van leuke bestemmingen. Een eerste stijging in het aantal bezoekers zagen we in 2015. Meesterschilder Van Gogh bleek niet alleen een inspirator voor kunstenaars en liefhebbers, maar bracht ook vele bezoekers uit binnen- en buitenland in beweging. Jheronimus Bosch, nog een Meesterschilder van Brabantse bodem, had diezelfde aantrekkingskracht. Uit de eerste cijfers blijkt dat zowel 's-Hertogenbosch als ook andere steden in Brabant meer bezoekers mochten verwelkomen in 2016. Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: 'Onze strategie om aan de hand van onze iconen Brabant (inter)nationaal op de kaart te zetten, werkt. Het is dé manier om ook ander aanbod onder de aandacht te brengen. Samen met de sector kunnen we laten zien wat voor moois onze provincie allemaal te bieden heeft'.

2017: Mondriaan tot Dutch Design
Na de succesvolle activiteiten rondom Vincent van Gogh in 2015 en Jheronimus Bosch in 2016, biedt de Brabantbrede programmering aansluitend op het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design opnieuw alle reden om een trip naar Brabant te boeken. Meer dan 20 steden, vooraanstaande musea en locaties in Brabant geven een uniek inzicht in de wereld van Dutch Design. Bezoekers kunnen letterlijk een kijkje nemen in de wereld van wereldberoemde Nederlandse designers van Brabantse bodem zoals Piet Hein Eek en Maarten Baas en bijzondere museale collecties ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met design en creatie in tal van professionele werkplaatsen. Kijk voor het volledige programma op visitbrabant.com.

Win shoppen in winkelcentrum Heuvel Eindnoven

Honderden waardecheques
Speel van 13 februari tot en met 12 maart 2017 mee op de speelautomaten en win waardecheques van Winkelcentrum Heuvel ter waarde van € 75,-! U ontvangt dan tevens een actielot waarmee u tijdens de winnaarsavond kans maakt op één van de twee waardecheques van € 500,- of de hoofdprijs: een waardecheque van maar liefst € 1.500,-! welke wij uitreiken op dinsdag 14 maart 2017 tijdens onze speciale winnaarsavond.

Winkelcentrum Heuvel
Een dagje winkelen in Eindhoven begint op de Heuvel. In het hart van dé technology- en designstad vindt u het grootste overdekte winkelcentrum van Eindhoven, Heuvel Eindhoven. Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en met een ruime luxe parkeergelegenheid direct onder het winkelcentrum. Met meer dan 80 fashion en lifestyle winkels, restaurants en ruimte voor entertainment vindt u altijd wat u zoekt in de Heuvel.

Hoe kunt u deze prachtige prijs winnen?
De Mystery Jackpot valt willekeurig als extra prijs op één van de speelautomaten en is onafhankelijk van inworp of winnende combinatie. Waardecheques zijn alleen in te wisselen bij de deelnemende winkels van Winkelcentrum Heuvel. Gaat u shoppen in Winkelcentrum Heuvel?

Over Holland Casino
Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92% (de wettelijke norm is 80%). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3%. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Eindhoven op Facebook.

Open Coffee Dommeldal is een regelmatig gehouden, informele zakelijke bijeenkomst waar ieder elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie. Open Coffee Dommeldal is geen vereniging waar je lid van moet worden of contributie voor moet betalen. Het enige wat je moet betalen is het kopje koffie of thee tijdens de bijeenkomsten.

Foto: Adrie Neervoort

Op vrijdag 3 maart vertelt Wilbert Kuijpers over: het verhaal achter een logo.
Bij het starten van een onderneming komt heel wat kijken. Je hebt met zoveel dingen rekening te houden. Een van die dingen is: hoe word ik herkenbaar in de markt? Hoe val ik op? Hoe weten mensen zich mij te herinneren? Een eerste eye catcher is je logo. Over het algemeen komt dat prominent in beeld. Op je briefpapier, visitekaartjes, je auto of bus, op je social media en in je reclame advertenties. Denk maar eens terug aan dat spelletje waarbij je aan de hand van alleen een logo de bedrijfsnaam moest benoemen. Sommigen waren overduidelijk, anderen nooit te vinden. Een logo is dus heel belangrijk.

Wat zegt een logo over het bedrijf. Waarom heeft een bedrijf voor dit logo gekozen? Wat is het verhaal achter een logo?

Wilbert Kuijpers van Wilbert Kuijpers communicatie & grafisch ontwerp houdt zich hier al jaren mee bezig. Aan de hand van gesprekken probeert hij de diepe lagen van je onderneming te doorgronden, te ontdekken wat je drijfveren zijn en wat je met je bedrijf wilt uitstralen. Op basis daarvan gaat hij aan de slag met kleuren en stijlen om tot een logo te komen. Ieder logo heeft zijn eigen verhaal. Waarom deze vorm, waarom deze kleur, waarom deze stijl.
Aan de hand van een aantal logo's zal Wilbert ons vertellen wat zijn gedachten waren, wat zijn verhaal was om tot dit logo te komen.

Open Coffee Dommeldal, vrijdag 3 maart Watermolen van Opwetten tussen 09.00-11.00 uur

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: http://ocdommeldal.nl/3-maart-2017-het-verhaal-achter-het-logo-wilbert-kuijpers-communicatie-en-grafisch-ontwerp/

Wilbert Kuijpers bij Open Coffee Dommeldal

Foto: Adrie Neervoort

Open Coffee Dommeldal is een regelmatig gehouden, informele zakelijke bijeenkomst waar ieder elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.
Open Coffee Dommeldal is geen vereniging waar je lid van moet worden of contributie voor moet betalen. Het enige wat je moet betalen is het kopje koffie of thee tijdens de bijeenkomsten.

Op vrijdag 3 maart vertelt Wilbert Kuijpers over: het verhaal achter een logo.
Bij het starten van een onderneming komt heel wat kijken. Je hebt met zoveel dingen rekening te houden. Een van die dingen is: hoe word ik herkenbaar in de markt? Hoe val ik op? Hoe weten mensen zich mij te herinneren? Een eerste eye catcher is je logo. Over het algemeen komt dat prominent in beeld. Op je briefpapier, visitekaartjes, je auto of bus, op je social media en in je reclame advertenties. Denk maar eens terug aan dat spelletje waarbij je aan de hand van alleen een logo de bedrijfsnaam moest benoemen. Sommigen waren overduidelijk, anderen nooit te vinden. Een logo is dus heel belangrijk.

Wat zegt een logo over het bedrijf. Waarom heeft een bedrijf voor dit logo gekozen? Wat is het verhaal achter een logo?

Wilbert Kuijpers van Wilbert Kuijpers communicatie & grafisch ontwerp houdt zich hier al jaren mee bezig. Aan de hand van gesprekken probeert hij de diepe lagen van je onderneming te doorgronden, te ontdekken wat je drijfveren zijn en wat je met je bedrijf wilt uitstralen. Op basis daarvan gaat hij aan de slag met kleuren en stijlen om tot een logo te komen. Ieder logo heeft zijn eigen verhaal. Waarom deze vorm, waarom deze kleur, waarom deze stijl.
Aan de hand van een aantal logo's zal Wilbert ons vertellen wat zijn gedachten waren, wat zijn verhaal was om tot dit logo te komen.

Open Coffee Dommeldal, vrijdag 3 maart Watermolen van Opwetten tussen 09.00-11.00 uur

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: http://ocdommeldal.nl/3-maart-2017-het-verhaal-achter-het-logo-wilbert-kuijpers-communicatie-en-grafisch-ontwerp/

Vakantiegangers beoordelen Brabant met een 8.2

Brabant sterkste stijger binnenlandse toeristische vakanties
Voor het eerst sinds jaren is het aantal vakanties door Nederlanders toegenomen. In totaal ondernamen Nederlanders in 2016 circa 35,5 miljoen vakanties, waarvan 17,6 miljoen vakanties in eigen land. Daarbij was bestemming Brabant met een toename van ruim 200.000 vakanties de grootste stijger. Vakantiegangers beoordelen hun vakantie in Brabant bovendien met een dikke 8! Dat blijkt uit het onderzoek dat NBTC Nipo recent publiceerde.
Tussen 2015 en 2016 zien we een stijging in vakanties naar Brabant van 15%. Landelijk was dit een stijging van 4.8%. Daarnaast zien we 8% meer overnachtingen (t.o.v. 6% landelijk) en 10.5% meer bestedingen (landelijk 2.8%). De stijging is vooral te zien in het segment hotelvakanties (31%). Ook de bungalowsector, die in Brabant relatief groot is, zag het aantal vakanties toenemen (12%).
Bert Pauli, gedeputeerde Economie en Internationalisering: 'Brabant heeft veel te bieden aan bezoekers uit binnen- en buitenland: moderne en historische steden, topattracties en bijzondere kunst en cultuur. Overheden, bedrijven en organisaties werken sinds een paar jaar samen om het aanbod verder te verbeteren en te laten zien wat er in de provincie te beleven is. Toeristen kiezen daardoor sneller voor Brabant als bestemming voor een weekend weg of een korte vakantie. Dat levert meer omzet op voor bedrijven in de provincie.'

Iconen van Brabant in de etalage
Brabant staat dus steeds vaker op lijstjes van leuke bestemmingen. Een eerste stijging in het aantal bezoekers zagen we in 2015. Meesterschilder Van Gogh bleek niet alleen een inspirator voor kunstenaars en liefhebbers, maar bracht ook vele bezoekers uit binnen- en buitenland in beweging. Jheronimus Bosch, nog een Meesterschilder van Brabantse bodem, had diezelfde aantrekkingskracht. Uit de eerste cijfers blijkt dat zowel 's-Hertogenbosch als ook andere steden in Brabant meer bezoekers mochten verwelkomen in 2016. Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: 'Onze strategie om aan de hand van onze iconen Brabant (inter)nationaal op de kaart te zetten, werkt. Het is dé manier om ook ander aanbod onder de aandacht te brengen. Samen met de sector kunnen we laten zien wat voor moois onze provincie allemaal te bieden heeft'.

2017: Mondriaan tot Dutch Design
Na de succesvolle activiteiten rondom Vincent van Gogh in 2015 en Jheronimus Bosch in 2016, biedt de Brabantbrede programmering aansluitend op het landelijke themajaar Mondriaan tot Dutch Design opnieuw alle reden om een trip naar Brabant te boeken. Meer dan 20 steden, vooraanstaande musea en locaties in Brabant geven een uniek inzicht in de wereld van Dutch Design. Bezoekers kunnen letterlijk een kijkje nemen in de wereld van wereldberoemde Nederlandse designers van Brabantse bodem zoals Piet Hein Eek en Maarten Baas en bijzondere museale collecties ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met design en creatie in tal van professionele werkplaatsen. Kijk voor het volledige programma op visitbrabant.com.

Win shoppen in winkelcentrum Heuvel Eindhoven

Honderden waardecheques
Speel van 13 februari tot en met 12 maart 2017 mee op de speelautomaten en win waardecheques van Winkelcentrum Heuvel ter waarde van € 75,-! U ontvangt dan tevens een actielot waarmee u tijdens de winnaarsavond kans maakt op één van de twee waardecheques van € 500,- of de hoofdprijs: een waardecheque van maar liefst € 1.500,-! welke wij uitreiken op dinsdag 14 maart 2017 tijdens onze speciale winnaarsavond.

Winkelcentrum Heuvel
Een dagje winkelen in Eindhoven begint op de Heuvel. In het hart van dé technology- en designstad vindt u het grootste overdekte winkelcentrum van Eindhoven, Heuvel Eindhoven. Uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en met een ruime luxe parkeergelegenheid direct onder het winkelcentrum. Met meer dan 80 fashion en lifestyle winkels, restaurants en ruimte voor entertainment vindt u altijd wat u zoekt in de Heuvel.

Hoe kunt u deze prachtige prijs winnen?
De Mystery Jackpot valt willekeurig als extra prijs op één van de speelautomaten en is onafhankelijk van inworp of winnende combinatie. Waardecheques zijn alleen in te wisselen bij de deelnemende winkels van Winkelcentrum Heuvel. Gaat u shoppen in Winkelcentrum Heuvel?

Over Holland Casino
Holland Casino brengt het spannendste spel, altijd gastvrij en betrokken. Jaarlijks bezoeken circa 5,8 miljoen gasten één van de veertien vestigingen van Holland Casino. Een uniek aanbod van spel in een veilige en betrouwbare omgeving staat centraal. Holland Casino is wereldwijd toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord spelen. In samenwerking met verslavingszorg heeft Holland Casino het Preventiebeleid Kansspelen ontwikkeld. Het kansspelaanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. De speelautomaten in Holland Casino hebben gemiddeld een uitkeringspercentage van ongeveer 92% (de wettelijke norm is 80%). Bij een tafelspel als Roulette kan dit oplopen tot 97,3%. Meer informatie is beschikbaar op de website of volg Holland Casino Eindhoven op Facebook.

Herman in een bakje geitenkwark komt naar De Blauwe Kei

Herman in een bakje geitenkwark

Humor? Check. Muziek? Check. Avontuur? Dubbelcheck. Bizons? Dat zou zomaar eens kunnen. Herman in een bakje geitenkwark komt terug naar Theater De Blauwe Kei met hun tweede voorstelling. Zij zijn op vrijdag 3 maart om 20.30 uur te zien in de Kleine Zaal.

Heel af en toe ontdek je iets wat er daarvoor nog niet was. Iets waarvan iedereen die het ziet voelt dat het nieuw is. De eerste voorstelling van Herman in een bakje geitenkwark was hier een voorbeeld van. In de tweede voorstelling voelt u zich de Christoffel Columbus van het theater. In deze show kunt u van alles verwacht, maar toch weten de jongens precies wat zij doen. "Dat de jongens van Herman in een bakje geitenkwark weten wat ze doen blijkt uiteindelijk vooral uit hun weergaloze gevoel voor timing, en niet slechts door de goed geplaatste, of juist goed misplaatste, grappen. Ook de voorstelling als geheel heeft een fijn ritme, waarin de jongens in een sneltreinvaart een grote variatie aan sketches afwerken", aldus TPO cult.

Kaarten voor Herman in een bakje geitenkwark kosten € 16,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Herman in een bakje geitenkwark komt naar De Blauwe Kei

Herman in een bakje geitenkwark

Humor? Check. Muziek? Check. Avontuur? Dubbelcheck. Bizons? Dat zou zomaar eens kunnen. Herman in een bakje geitenkwark komt terug naar Theater De Blauwe Kei met hun tweede voorstelling. Zij zijn op vrijdag 3 maart om 20.30 uur te zien in de Kleine Zaal.

Heel af en toe ontdek je iets wat er daarvoor nog niet was. Iets waarvan iedereen die het ziet voelt dat het nieuw is. De eerste voorstelling van Herman in een bakje geitenkwark was hier een voorbeeld van. In de tweede voorstelling voelt u zich de Christoffel Columbus van het theater. In deze show kunt u van alles verwacht, maar toch weten de jongens precies wat zij doen. "Dat de jongens van Herman in een bakje geitenkwark weten wat ze doen blijkt uiteindelijk vooral uit hun weergaloze gevoel voor timing, en niet slechts door de goed geplaatste, of juist goed misplaatste, grappen. Ook de voorstelling als geheel heeft een fijn ritme, waarin de jongens in een sneltreinvaart een grote variatie aan sketches afwerken", aldus TPO cult.

Kaarten voor Herman in een bakje geitenkwark kosten € 16,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

'Spontaan' streekbier in Het Groene Woud

De Bierkamer uit Boxtel wil in samenwerking met lokale brouwers en leveranciers uit Het Groene Woud komen tot een bier van spontane gisting. Het doel van het project is om een fundament te leggen voor een unieke Brabantse biercultuur in Het Groene Woud.
Stichting Streekfonds Het Groene Woud levert een financiële bijdrage aan het project van de Bierkamer.

De bedoeling is om bier te brouwen op een traditionele wijze met water, spelt en wilde hop afkomstig uit Het Groene Woud en met wilde gist uit de openlucht. In de buitenlucht bevinden zich meerdere natuurlijke gistsoorten. Door blootstelling van de wort aan de buitenlucht zullen deze gisten de suikers in de wort omzetten in alcohol. Deze methode is niet nieuw. In de buitenlucht bevinden zich meerdere natuurlijke gistsoorten. Voordat er sprake was van gecultiveerde gistsoorten was dit al vanuit de oudheid de methode om bier en wijn te maken. Ook tegenwoordig wordt deze methode nog wel gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de lambiek bieren uit de Belgische Zennevallei.

Presentatie in najaar 2018
Het duurt nog even voordat het bier geproefd kan worden. Met name in de periode van oktober tot april is de samenstelling van de wilde gisten in de lucht geschikt voor dit proces. Zodra de eerste spontane gisting gereed is, wordt het bier voor de nagisting en de rijping nog een tijd gelagerd op houten vaten. De Bierkamer verwacht op zijn vroegst in het najaar van 2018 dit naar verwachting licht zure biertje te kunnen presenteren. Stuur voor meer informatie over het project van De Bierkamer een bericht naar: de_bierkamer@hotmail.com.

Bier als Bourgondische basis
Elk jaar initieert het Streekfonds Het Groene Woud een zogenaamd 'eigen project'. In 2016 was dit het project 'Bier als Bourgondische basis'. De Bierkamer kwam met het beste projectplan hiervoor en werd door het bestuur van Streekfonds Het Groene Woud geselecteerd om dit project verder op te pakken en te regelen. In Het Groene Woud zijn in het verleden zeer veel brouwerijen geweest en het lijkt nu ook weer die kant op te gaan. Gedeelten van Het Groene Woud stonden bekend vanwege de hopteelt. Het project past goed bij het bijzonder hoog aantal horecalocaties dat in Het Groene Woud aanwezig is (meeste van alle Nationale Landschappen in Nederland). Zie ook: www.hetgroenewoud.com/streekfonds.

TOTEM, het beste digitale concept in spé

Foto: Adrie Neervoort

Stem TOTEM naar de finale van de SpinAwards 2017

Denk jij weleens na over je uitvaart? Wat laat jij jouw naasten achter als je er niet meer bent? Zes vierdejaars studenten van Fontys Communicatie te Tilburg bedachten hiervoor het digitale platform genaamd TOTEM. Het concept heeft een wildcard gewonnen voor de SpinAwards 2017 – Young Talent Awards. Om in de finale te komen heeft het concept de meeste stemmen nodig. Stem tussen 1 en 15 maart op TOTEM via www.wildcards.spinawards.nl!

TOTEM
TOTEM is een online platform waarin iedereen zijn of haar uitvaartwensen vast kan leggen, zodat nabestaanden niet met vragen achterblijven. Het platform bestaat uit een app en een website. Het vastleggen van de wensen creëert rust en zekerheid voor nabestaanden.
TOTEM heeft een wildcard gewonnen en neemt hierdoor nog deel aan de strijd voor het beste internationale digitale concept. Dit is niet de enige wildcard die is uitgereikt en daarom hebben de zes creatievelingen alle mogelijke stemmen nodig voor een nominatie tijdens de Young Talent Finals op 18 en 19 april. Houd alle updates in de gaten via www.mytotemapp.com.

SpinAwards – Young Talent Awards
Speciaal voor studenten van alle opleidingen in Nederland is er het internationale SpinAwards Young Talent programma. Via deze weg kunnen jonge talenten hun innovatieve ideeën een podium geven. Dit is de mogelijkheid om een idee uit te laten groeien tot een wereldwijde innovatie.

Onderwijs in de meest brede zin.

Basis en vervolgonderwijs.

Zelf heb ik bijna 30 jaar in het middelbaar en middelbaar beroepsonderwijs Nederlands gegeven en ik ben dus zowel beroepsmatig als privé geïnteresseerd.

De laatste tijd is er weer veel te doen over het onderwijs. Mede in verband met de naderende verkiezingen.
Denk aan de vele artikelen over dyslexie en dyscalculie. Veel meer kinderen dan vroeger zouden hier last van hebben.
Als je vroeger de Basisschool verliet, kon je spellen en rekenen (mits je over een normaal verstand beschikte) en dat kwam in mijn opinie door het stampen. Met de hele klas de tafels van vermenigvuldiging opdreunen en dat nog leuk vinden ook. De regels voor de spelling van de werkwoordsvormen hardop met zijn allen noemen.

Een voorbeeld uit het MBO is het competentiegericht leren. Het klinkt goed, onderwijs gericht op het bijbrengen van competenties die aansluiten op de praktijk. Het is tevens de reden dat ik met vervroegd pensioen ben gegaan. Ik geloofde er niet in en met mij velen die zelf les gaven. Het is intussen ook al weer afgeschaft omdat het niet werkte.

Waar ik voor zou willen pleiten: laat de overheid wat vaker luisteren naar de mensen uit het veld, zij kennen de kinderen en weten vaak beter wat wel en niet werkt.
Gelukkig gebeuren er natuurlijk ook veel goede dingen.

Elly Willemsen

Lezerspodium

Parkeer probleem oplossen !
Het is en zal nog lang een discussie blijven over het MFA in Son en Breugel. En zeker ook het parkeerprobleem. Als het MFA nou een stukje kleiner wordt ipv groter , dan heeft men de ondergrond van de Kerk niet nodig. De Gemeente koopt de Kerk ( dat plan was er toch al ) en laat de Kerk staan. Het Bisdom kan wel bepalen dat die afgebroken moet worden , maar wie eigenaar is bepaalt toch..! Dan legt men 2 betonnen vloeren boven elkaar in de bestaande kerk ( die is hoog genoeg ) met een of twee inritten en men heeft mooie overdekte parkeerplaatsen midden in het Centrum . Kost waarschijnlijk minder dan de Kerk slopen . En welke Gemeente kan nou zeggen dat ze overdekte parkeerplaatsen heeft midden in het Centrum ? Probleem opgelost…. Kerk als gebouw blijft bestaan , nieuwe Kerk achter de toren en een nieuw kleiner MFA….en blije en tevreden ondernemers . Het zal niet zo eenvoudig zijn zoals ik voorstel maar het is misschien toch het overdenken waard. Dat Advies bureau Spark hier niet op gekomen is .!
Hennie van Hagen.

TOTEM, het beste digitale concept in spé

Stem TOTEM naar de finale van de SpinAwards 2017
Denk jij weleens na over je uitvaart? Wat laat jij jouw naasten achter als je er niet meer bent? Zes vierdejaars studenten van Fontys Communicatie te Tilburg bedachten hiervoor het digitale platform genaamd TOTEM. Het concept heeft een wildcard gewonnen voor de SpinAwards 2017 – Young Talent Awards. Om in de finale te komen heeft het concept de meeste stemmen nodig. Stem tussen 1 en 15 maart op TOTEM via www.wildcards.spinawards.nl!

TOTEM
TOTEM is een online platform waarin iedereen zijn of haar uitvaartwensen vast kan leggen, zodat nabestaanden niet met vragen achterblijven. Het platform bestaat uit een app en een website. Het vastleggen van de wensen creëert rust en zekerheid voor nabestaanden.
TOTEM heeft een wildcard gewonnen en neemt hierdoor nog deel aan de strijd voor het beste internationale digitale concept. Dit is niet de enige wildcard die is uitgereikt en daarom hebben de zes creatievelingen alle mogelijke stemmen nodig voor een nominatie tijdens de Young Talent Finals op 18 en 19 april. Houd alle updates in de gaten via www.mytotemapp.com.

SpinAwards – Young Talent Awards
Speciaal voor studenten van alle opleidingen in Nederland is er het internationale SpinAwards Young Talent programma. Via deze weg kunnen jonge talenten hun innovatieve ideeën een podium geven. Dit is de mogelijkheid om een idee uit te laten groeien tot een wereldwijde innovatie.

Basis en vervolgonderwijs.

Zelf heb ik bijna 30 jaar in het middelbaar en middelbaar beroepsonderwijs Nederlands gegeven en ik ben dus zowel beroepsmatig als privé geïnteresseerd.

De laatste tijd is er weer veel te doen over het onderwijs. Mede in verband met de naderende verkiezingen.
Denk aan de vele artikelen over dyslexie en dyscalculie. Veel meer kinderen dan vroeger zouden hier last van hebben.
Als je vroeger de Basisschool verliet, kon je spellen en rekenen (mits je over een normaal verstand beschikte) en dat kwam in mijn opinie door het stampen. Met de hele klas de tafels van vermenigvuldiging opdreunen en dat nog leuk vinden ook. De regels voor de spelling van de werkwoordsvormen hardop met zijn allen noemen.

Een voorbeeld uit het MBO is het competentiegericht leren. Het klinkt goed, onderwijs gericht op het bijbrengen van competenties die aansluiten op de praktijk. Het is tevens de reden dat ik met vervroegd pensioen ben gegaan. Ik geloofde er niet in en met mij velen die zelf les gaven. Het is intussen ook al weer afgeschaft omdat het niet werkte.

Waar ik voor zou willen pleiten: laat de overheid wat vaker luisteren naar de mensen uit het veld, zij kennen de kinderen en weten vaak beter wat wel en niet werkt.
Gelukkig gebeuren er natuurlijk ook veel goede dingen.

Elly Willemsen

Parkeer probleem oplossen !
Het is en zal nog lang een discussie blijven over het MFA in Son en Breugel. En zeker ook het parkeerprobleem. Als het MFA nou een stukje kleiner wordt ipv groter , dan heeft men de ondergrond van de Kerk niet nodig. De Gemeente koopt de Kerk ( dat plan was er toch al ) en laat de Kerk staan. Het Bisdom kan wel bepalen dat die afgebroken moet worden , maar wie eigenaar is bepaalt toch..! Dan legt men 2 betonnen vloeren boven elkaar in de bestaande kerk ( die is hoog genoeg ) met een of twee inritten en men heeft mooie overdekte parkeerplaatsen midden in het Centrum . Kost waarschijnlijk minder dan de Kerk slopen . En welke Gemeente kan nou zeggen dat ze overdekte parkeerplaatsen heeft midden in het Centrum ? Probleem opgelost…. Kerk als gebouw blijft bestaan , nieuwe Kerk achter de toren en een nieuw kleiner MFA….en blije en tevreden ondernemers . Het zal niet zo eenvoudig zijn zoals ik voorstel maar het is misschien toch het overdenken waard. Dat Advies bureau Spark hier niet op gekomen is .!
Hennie van Hagen.

Beeldend kunstenaar Leonie Maréchal is bekend om haar schilderijen die geïnspireerd zijn door natuur. Dit werkt zij uit op een verstilde en op een expressieve manier.
Om ruimte te maken, zijn er schilderijen uit diverse periodes en projecten te koop.
Ella Fitzgeraldlaan 88/hoek Aanschot, Blixembosch-oost
Haar atelier/studio is te bezoeken op zondag 19 en 26 maart van 13.00-17.00 uur.
Info: www.leoniemarechal.com

Ik kom niet voor op de stemlijsten, toch kan jij voor mij kiezen

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders voert Combinatie Jeugdzorg campagne. Kies mij! staat voor al die kinderen die wachten op een veilige en stabiele plek in een pleeggezin.

In 2015 hebben ruim 22.500 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 18.400 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg met twee derde toegenomen.

Kies mij!
De actie 'Kies mij!' is onderdeel van de campagne 'Supergewone mensen gezocht', die in 2015 is gestart. Het doel van de campagne is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Bij Combinatie Jeugdzorg wonen jaarlijks ruim 450 kinderen bij pleegouders.

Meer weten over pleegzorg
Op www.supergewonemensengezocht.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl vind je meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen van (voormalige) pleegkinderen, pleegouders en ouders.

Ik kom niet voor op de stemlijsten, toch kan jij voor mij kiezen

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders voert Combinatie Jeugdzorg campagne. Kies mij! staat voor al die kinderen die wachten op een veilige en stabiele plek in een pleeggezin.

In 2015 hebben ruim 22.500 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van 18.400 pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg met twee derde toegenomen.

Kies mij!
De actie 'Kies mij!' is onderdeel van de campagne 'Supergewone mensen gezocht', die in 2015 is gestart. Het doel van de campagne is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Bij Combinatie Jeugdzorg wonen jaarlijks ruim 450 kinderen bij pleegouders.

Meer weten over pleegzorg
Op www.supergewonemensengezocht.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl vind je meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen van (voormalige) pleegkinderen, pleegouders en ouders.

Open atelierdagen bij beeldend kunstenaar Leonie Maréchal

Beeldend kunstenaar Leonie Maréchal is bekend om haar schilderijen die geïnspireerd zijn door natuur. Dit werkt zij uit op een verstilde en op een expressieve manier.
Om ruimte te maken, zijn er schilderijen uit diverse periodes en projecten te koop.
Ella Fitzgeraldlaan 88/hoek Aanschot, Blixembosch-oost
Haar atelier/studio is te bezoeken op zondag 19 en 26 maart van 13.00-17.00 uur.
Info: www.leoniemarechal.com

Uitslagen Bridgeclub ABC

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagochtendcompetitie
ronde 6, zitting 2, 14 februari 2017

1. Dicky Kreukniet & Matty Ribberink 62,00 %
2. Issy Abram & Maud Gerritsen 59,58 %
3. Cecile Smidt & Mieke Hattink 57,50 %
4. Ricky van den Broek & Joke de Vries 53,33 %
5. Johan van de Laar & Peter Rotteveel 51,67 %

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagavondcompetitie
Ronde 6, zitting 3, 31 januari 2017
Lijn A
1. Dirk Bossenbroek & Jos van Gerwen 59,00 %
2. Toni Rotteveel & Peter Rotteveel 58,92 %
3. Tineke Soetens & Jo Bakker 58,50 %
4. Nieke Coenen & Truus Peters 54,42 %
5/6Ingrid van der Meijden & Hans Thoolen 52,67 %
5/6Johan van de Laar & George Punt 52,67 %
Lijn B
1 Addy van Beek & Ankie
van Schoonderwalt 62,50 %
2 Annie Albers & Jeanne van der Meijden 62,27 %
3 Nelly Leenders & Annie Slaats 59,58 %
4 Rosita van Rooij & Truus van Vugt 59,17 %
5 Rietje Miedema & Dini Pijnenburg        58,33 %
Lijn C
1 Ton Waanders & Bert van Boxtel 70,83 %
2 Jo Renders & Riet Vianen 62,88 %
3 Nini Veenstra & Guus Veenstra 59,40 %
4 Cor Dortmans & Cees de Wit 55,80 %
5 Henk Draijer & Truus Draijer 54,58 %

Klazineren op de golfbaan

Na de laatste vorstperiode wrijven negen mannen (het zouden ook vrouwen kunnen zijn) de winterslaap uit de ogen. Het is zondagochtend, 9.00 uur, de baan van Golfclub Son is weer sneeuwvrij en belangrijker: Speelklaar. Voor het eerst in 2017 slaan de jongens van weleer, nu oude wijze heren, een golfbal in de richting van de hole. Althans dat is het plan. Vooraf wordt er elkaar hartelijk welkom geheten, worden de uitslagen van het zaterdagvondvoetbal besproken en wordt er een borrel van een Duitse jager geschonken. Nog even wordt er een nieuwe golfclub bekeken en beoordeeld. Dan zijn er geen excuses meer: Het golfseizoen is weer geopend. Sinds een jaar of wat spelen en man of tien van verschillende pluimage samen in een onderlinge competitie. Een clubje golfers binnen de golfclub, hun bestaan is louter fictief. Er is geen bestuur, er wordt geen contributie betaald. Maar er wordt wel gespeeld op het scherpst van de snede. Frans K. is een van de ouderen. Gerard M. de beste, Herman K. de grote regulateur en Edwin is het aankomende talent. De andere kerels zijn alleen al toppers omdat ze de uitslaapdrang hebben getrotseerd.
De zondagse scores worden nauwkeurig genoteerd, op de eerstvolgende dinsdag ploft er een e-mail op de digitale deurmatten van de golfers met daarin de behaalde scores en ranglijsten. Terug naar de zondag, naar het clubhuis om na te praten: Golferslatijn.
Negen holes lopen neemt een uurtje sportief buiten zijn in beslag, het beoordelingsgesprek van de ronde kan van nul minuten tot een uur of langer duren.
''Ik had bijna een birdie. Wat als ik die eerste bal niet in de plomp geslagen had? Die ijzer 6 die ligt me niet. Of zou het aan de ballen liggen? Ik zag op Youtube dat die pro's verder doorzwaaien. En Piet van de Golfles zegt…" Nog een keer worden de scorekaarten bekeken en herteld. De besten zitten rond de 35 slagen vandaag (De PAR van de baan in Son –het aantal slagen wat een professional zou spelen – is 28 slagen) een enkeling kruipt richting 50. 'En toch valt het niet tegen,' volgens Frans K. "Want als ik die birdie gemaakt had dan had ik er ook maar 35 slagen gehad." Johan Cruyff had het niet beter kunnen zeggen.
Ook kennismaken met Golf? Kijk op de website van Golfclub Son of kom kijken op de baan bij sportpark de Gentiaan. Er is altijd wel iemand voor een praatje. Misschien nog wel belangrijker dan het hele spelletje.

Foto: De broertjes Sem (links boven) en Bram Versfeld (rechts boven)

Het turnseizoen is weer van start gegaan, en dat betekent dat ook de Sonse broertjes Bram en Sem Versfeld weer regelmatig op de wedstrijdvloer staan in hun trainingspak van Gymnastiek Vereniging Best. Het seizoen start zoals altijd met de regionale wedstrijden, gevolgd door de landelijke wedstrijden. Via de landelijke wedstrijden kan men zich plaatsen voor het NK turnen. Voor Bram, met zijn 13 jaar de oudste van de twee, is dat geen onbekend traject meer. Hij stond twee jaar geleden namelijk als eens op het NK.

De regiokampioenschappen voor de verplichte oefenstof vonden 5 februari j.l. plaats in Goirle. Sem is eerstejaars pupil en komt dus uit in de verplichte oefenstof. Een grote groep turners uit Noord-Brabant en Zeeland verscheen aan de start. Een wedstrijd zonder grote fouten leverde hem een 29e plaats op. Voor Bram vonden de regiokampioenschappen afgelopen weekend pas plaats in Veldhoven. Als jeugdturner komt hij namelijk uit in de keuzeoefenstof. Met name op voltige en brug turnde hij een vlotte oefening. Lang stond Bram in de top van het klassement, maar door een fout op de rekstok eindigde hij op de ondankbare 4e plaats.

De 1/8 finale van het NK werd gehouden in Duiven. De 10-jarige Sem kwam slechts 2 plaatsen te kort om zich te kwalificeren voor de landelijke kwartfinale, maar turnde een verdienstelijke wedstrijd. Hoewel hij erg netjes turnt kwam hij hier en daar nog wat te kort in de moeilijkheidsgraad. Omdat Sem pas eerstejaars pupil is mag hij volgend jaar nog een keer uitkomen in deze leeftijdscategorie. De kans is groot dat hij dan zal meedraaien in de top van de wedstrijd. Bram liet de moeilijkste vloeroefening van de wedstrijd zien en ook op voltige kon niemand aan zijn D-score tippen. Zelf was de hij het meest blij met zijn brugoefening, die aanzienlijk is verbeterd t.o.v. vorig seizoen. Op de zwaaitoestellen, met name op de rekstok, liggen nog veel kansen. Hoewel hij het podium net niet haalde was zijn, wederom, 4e plaats ruimschoots voldoende om door te stromen naar de kwartfinale.

Mooie resultaten voor turners Bram en Sem Versfeld uit Son

Foto: De broertjes Sem (links boven) en Bram Versfeld (rechts boven)

Het turnseizoen is weer van start gegaan, en dat betekent dat ook de Sonse broertjes Bram en Sem Versfeld weer regelmatig op de wedstrijdvloer staan in hun trainingspak van Gymnastiek Vereniging Best.
Het seizoen start zoals altijd met de regionale wedstrijden, gevolgd door de landelijke wedstrijden. Via de landelijke wedstrijden kan men zich plaatsen voor het NK turnen. Voor Bram, met zijn 13 jaar de oudste van de twee, is dat geen onbekend traject meer. Hij stond twee jaar geleden namelijk als eens op het NK.

De regiokampioenschappen voor de verplichte oefenstof vonden 5 februari j.l. plaats in Goirle. Sem is eerstejaars pupil en komt dus uit in de verplichte oefenstof. Een grote groep turners uit Noord-Brabant en Zeeland verscheen aan de start. Een wedstrijd zonder grote fouten leverde hem een 29e plaats op. Voor Bram vonden de regiokampioenschappen afgelopen weekend pas plaats in Veldhoven. Als jeugdturner komt hij namelijk uit in de keuzeoefenstof. Met name op voltige en brug turnde hij een vlotte oefening. Lang stond Bram in de top van het klassement, maar door een fout op de rekstok eindigde hij op de ondankbare 4e plaats.

Foto: Wil Feijen
Foto: Adrie Neervoort

De 1/8 finale van het NK werd gehouden in Duiven. De 10-jarige Sem kwam slechts 2 plaatsen te kort om zich te kwalificeren voor de landelijke kwartfinale, maar turnde een verdienstelijke wedstrijd. Hoewel hij erg netjes turnt kwam hij hier en daar nog wat te kort in de moeilijkheidsgraad. Omdat Sem pas eerstejaars pupil is mag hij volgend jaar nog een keer uitkomen in deze leeftijdscategorie. De kans is groot dat hij dan zal meedraaien in de top van de wedstrijd. Bram liet de moeilijkste vloeroefening van de wedstrijd zien en ook op voltige kon niemand aan zijn D-score tippen. Zelf was de hij het meest blij met zijn brugoefening, die aanzienlijk is verbeterd t.o.v. vorig seizoen. Op de zwaaitoestellen, met name op de rekstok, liggen nog veel kansen. Hoewel hij het podium net niet haalde was zijn, wederom, 4e plaats ruimschoots voldoende om door te stromen naar de kwartfinale.

Uitslagen Bridgeclub ABC

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagochtendcompetitie
ronde 6, zitting 2, 14 februari 2017

1. Dicky Kreukniet & Matty Ribberink 62,00 %
2. Issy Abram & Maud Gerritsen 59,58 %
3. Cecile Smidt & Mieke Hattink 57,50 %
4. Ricky van den Broek & Joke de Vries 53,33 %
5. Johan van de Laar & Peter Rotteveel 51,67 %

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagavondcompetitie
Ronde 6, zitting 3, 31 januari 2017

Lijn A
1. Dirk Bossenbroek & Jos van Gerwen 59,00 %
2. Toni Rotteveel & Peter Rotteveel 58,92 %
3. Tineke Soetens & Jo Bakker 58,50 %
4. Nieke Coenen & Truus Peters 54,42 %
5/6Ingrid van der Meijden & Hans Thoolen 52,67 %
5/6Johan van de Laar & George Punt 52,67 %
Lijn B
1 Addy van Beek & Ankie
van Schoonderwalt 62,50 %
2 Annie Albers & Jeanne van der Meijden 62,27 %
3 Nelly Leenders & Annie Slaats 59,58 %
4 Rosita van Rooij & Truus van Vugt 59,17 %
5 Rietje Miedema & Dini Pijnenburg58,33 %
Lijn C
1 Ton Waanders & Bert van Boxtel 70,83 %
2 Jo Renders & Riet Vianen 62,88 %
3 Nini Veenstra & Guus Veenstra 59,40 %
4 Cor Dortmans & Cees de Wit 55,80 %
5 Henk Draijer & Truus Draijer 54,58 %

Klazineren op de golfbaan

Na de laatste vorstperiode wrijven negen mannen (het zouden ook vrouwen kunnen zijn) de winterslaap uit de ogen. Het is zondagochtend, 9.00 uur, de baan van Golfclub Son is weer sneeuwvrij en belangrijker: Speelklaar. Voor het eerst in 2017 slaan de jongens van weleer, nu oude wijze heren, een golfbal in de richting van de hole. Althans dat is het plan. Vooraf wordt er elkaar hartelijk welkom geheten, worden de uitslagen van het zaterdagvondvoetbal besproken en wordt er een borrel van een Duitse jager geschonken. Nog even wordt er een nieuwe golfclub bekeken en beoordeeld. Dan zijn er geen excuses meer: Het golfseizoen is weer geopend. Sinds een jaar of wat spelen en man of tien van verschillende pluimage samen in een onderlinge competitie. Een clubje golfers binnen de golfclub, hun bestaan is louter fictief. Er is geen bestuur, er wordt geen contributie betaald. Maar er wordt wel gespeeld op het scherpst van de snede. Frans K. is een van de ouderen. Gerard M. de beste, Herman K. de grote regulateur en Edwin is het aankomende talent. De andere kerels zijn alleen al toppers omdat ze de uitslaapdrang hebben getrotseerd.

De zondagse scores worden nauwkeurig genoteerd, op de eerstvolgende dinsdag ploft er een e-mail op de digitale deurmatten van de golfers met daarin de behaalde scores en ranglijsten. Terug naar de zondag, naar het clubhuis om na te praten: Golferslatijn.
Negen holes lopen neemt een uurtje sportief buiten zijn in beslag, het beoordelingsgesprek van de ronde kan van nul minuten tot een uur of langer duren.
''Ik had bijna een birdie. Wat als ik die eerste bal niet in de plomp geslagen had? Die ijzer 6 die ligt me niet. Of zou het aan de ballen liggen? Ik zag op Youtube dat die pro's verder doorzwaaien. En Piet van de Golfles zegt…" Nog een keer worden de scorekaarten bekeken en herteld. De besten zitten rond de 35 slagen vandaag (De PAR van de baan in Son –het aantal slagen wat een professional zou spelen – is 28 slagen) een enkeling kruipt richting 50. 'En toch valt het niet tegen,' volgens Frans K. "Want als ik die birdie gemaakt had dan had ik er ook maar 35 slagen gehad." Johan Cruyff had het niet beter kunnen zeggen.
Ook kennismaken met Golf? Kijk op de website van Golfclub Son of kom kijken op de baan bij sportpark de Gentiaan. Er is altijd wel iemand voor een praatje. Misschien nog wel belangrijker dan het hele spelletje.

Georgina Maas boekt mooie successen op de Brabantse Kampioenschappen.

Foto: Adrie Neervoort

Afgelopen weekend werden de Brabantse kampioenschappen georganiseerd in Oud Gastel.Georgina had zich geselecteerd met zelfs 3 pony's. Door op diverse selectie wedstrijden goed te presteren, heb je een afvaardiging voor de Brabantse kampioenschappen in de pocket. 2 pony's van Georgina vielen in de prijzen. De nog jonge merrie Quinto's ONI DMC was 2x foutloos in het DB, en pakte de 9e plaats van 64 deelnemers. Quinto's OBI DMC deed het nog beter in de zelfde klasse hij pakte de 4e plaats. Een topprestatie van deze jonge hengst met concurrentie 64 ruiters. Georgina heeft deze hengst zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Al een topprestatie op zich. Wij zullen nog veel gaan horen van deze amazone. Gefeliciteerd Georgina Maas !!!!!!

Foto: Adrie Neervoort

Darttoernooi in t'Hart van Son

Afgelopen zondag was er weer een Darttoernooi in 't Hart van Son. Georganiseerd door Linda , de eigenaresse van 't Hart van Son en Bernie . Het was een sterk bezet toernooi met deelnemers uit Son en Breugel en deelnemers uit de regio. Het aantal deelnemende koppels was 24. Een zeer goed , maar ook een gezellig verlopen toernooi . Er werd weer fanatiek gestreden om de ereplaatsen met deelnemers die diverse keren het bekende " one hundred and eighty "… gooiden . De uitslag van het toernooi was als volgt ;
Bij de winnaarsronde werden 1e ; Danny en Stefan
2e ; Brian en Linda
Bij de verliezersronde werden 1e ; Nienke en Geert
2e ; Vinnie en Rik.
De organisatie kan weer terug kijken op een goed en een fel bestreden darttoernooi.

Georgina Maas boekt mooie successen op de Brabantse Kampioenschappen.

Afgelopen weekend werden de Brabantse kampioenschappen georganiseerd in Oud Gastel.Georgina had zich geselecteerd met zelfs 3 pony's.
Door op diverse selectie wedstrijden goed te presteren, heb je een afvaardiging voor de Brabantse kampioenschappen in de pocket. 2 pony's van Georgina vielen in de prijzen. De nog jonge merrie Quinto's ONI DMC was 2x foutloos in het DB, en pakte de 9e plaats van 64 deelnemers. Quinto's OBI DMC deed het nog beter in de zelfde klasse hij pakte de 4e plaats. Een topprestatie van deze jonge hengst met concurrentie 64 ruiters. Georgina heeft deze hengst zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Al een topprestatie op zich. Wij zullen nog veel gaan horen van deze amazone. Gefeliciteerd Georgina Maas !!!!!!

Koppel-Ouder kind wedstrijd een gezellige golf familiemiddag!!


Weer de eerste wedstrijd voor de jeugd in 2017!
Jeugdleden nodigen een ouder, familielid of een seniorgolfer uit om samen op 19 februari 9 holes te lopen.                                
Spelvorm is Greensome. Beiden van het koppel slaan af en gaan met de beste bal verder om en om! Er waren 4 flights van 2 koppels die op verschillende holes begonnen.                
Er werd goed doorgelopen, op de spelregels gelet (de baan was gewoon open voor senioren) en ook nog eens goed gespeeld. De jeugd was duidelijk weer een "stapje" verder. En wat de ouders opviel was dat de jeugd echt plezier in het spelletje had!!
Na ruim anderhalf uur waren alle flights binnen en werden ze getrakteerd op warme chocolade met slagroom en een heerlijke koek. Daarna ging het jeugdige deel van de deelnemers nog even gezellig buiten spelen terwijl de jeugdcommissie de uitslag berekende.
Dit kostte wat moeite … maar uiteindelijk was de eerste plaats voor Yde en zijn papa Quint                                                                                                
De andere koppels, Vera en Sonya, Björn en Minka, Luca en Opa Frans, Luc en Francy en Ralph en Wilco kregen ook een prijs van onze sponsor " Golfplaza".
De jeugdcommissie

Corridor D1 een maatje te klein voor oppermachtig Avanti D1

De Corridor D1 een maatje te klein voor de oppermachtig Avanti D1

Avanti D1 kon afgelopen weekend kampioen worden als ze minimaal een punt overhielden aan het duel met De Corridor D1. In december speelde Avanti D1 in Schijndel de Breugelse meiden volledig van de mat (12-2). Maar er is in de tussentijd veel gebeurd. De Corridor heeft vier keer gewonnen en speelt steeds beter. Deze wedstrijd was een mooie test om te kijken waar de meiden nu staan.

In een volgepakte sportzaal De Landing, waar opvallend veel Schijndels publiek op de been was, mist de Corridor D1 alleen de nog geblesseerde Fenne.

Avanti D1 begint meteen sterk aan de wedstrijd en zet De Corridor D1 direct zwaar onder druk. Corridor D1 beperkt zich tot verdedigen, maar het heeft grote moeite met het flitsende spel van Avanti D1. Na tien minuten valt de 0-1 die in een paar minuten overgaat na 0-2. De blauw hemden uit Schijndel spelen als een terechte kampioen en overklassen De Corridor D1 op alle fronten. Na weer een prima aanval scoren ze opnieuw: 0-3. De Corridor komt er niet aan te pas en is blij dat het verschil slechts drie treffers is bij de rust.

In de tweede helft draait Avanti D1 en krijgt veel kansen, maar weten niet te scoren. De Corridor D1 bijt van zich af en komt steeds meer tot aanvallen en scoort uiteindelijk de 1-3 tien seconde later scoort ook Avanti: 1-4.
De Corridor D1 herpakt zich razendsnel en scoort opnieuw 2-4.
Avanti D1 schakelt een tandje erbij en scoort na een watervlugge aanval: 2-5. Corridor kan het hoge tempo niet bijbenen en Avanti scoort binnen een mum van tijd ook nog eens de 2-6 en 2-7 en mist zelfs een strafworp. De Corridor D1 komt toch wat beter in de wedstrijd en Ellis scoort van grote afstand 3-7
In de slotseconde scoort Avanti D1 nog een keertje en brengt daarmee de eindstand op 3-8. De Corridor D1 heeft hard gewerkt, maar was vandaag duidelijk een maatje te klein.

Avanti D1 is blij met het kampioenschap en De Corridor D1 richt zich op de dubbele confrontatie met nummer twee Celeritas D1 over twee weken de eerste wedstrijd in Schijndel.

HTC sluit zaalhockeyseizoen af met kampioenen!

HTC MD2

Afgelopen weekend werden alweer de laatste zaalhockeywedstrijden gespeeld. HTC was ook dit seizoen niet onverdienstelijk! Ouders, coaches en andere betrokkenen zijn super trots op de grootste prestaties.

Onderschrift MD1:
"Na het kampioenschap op het veld hebben ze weer een mooie prestatie neer gezet. Proficiat!"
Onderschrift foto MD2:
'Met 6 punten los van de nummer twee werden totaal 9 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Het kampioenschap werd in stijl gevierd met champagne en cake en de dag afgesloten met film en friet.'
Onderschrift MB2:
'Na ruime winst tijdens de eerste wedstrijd, was de tweede wedstrijd nog erg spannend; 6-5. Met het hele team hebben we gevochten voor het kampioenschap!'
Onderschrift MC3:
'Na najaarskampioen op het veld, nu ook zaalkampioen. Petje af meiden!'

Foto onderschrift MC4
'1 gelijkspel en 11 keer winst, met als klapper de alles beslissende laatste wedstrijd tegen de nummer 2: 4-0. Een mooie bekroning op een super zaal seizoen!'
Onderschrift JC2:
'Beide laatste wedstrijden moesten gewonnen worden om met 1 punt verschil als winnaar uit de poule te komen. Het bleef spannend tot het laatste moment. Mooi teamwork!'
Onderschrift JA1:
'Voorafgaand aan de eerste wedstrijd hadden we het doel om ongeslagen kampioen te worden. Ondanks dat het spel lang niet altijd even goed was, is het zaalseizoen afgesloten met W11 G1 N0. Met een groei in de mentale weerbaarheid gaan we nu ook voor een kampioenschap op het veld!'

HTC MC4
HTC MC4
HTC JC2
HTC MC3
HTC JA1
HTC MB2
HTC MD1

Na Carnaval gaan we weer het veld op! Lijkt hockey jou ook zo leuk? Kom gerust eens kijken of train een keertje mee. Meer weten? Ga naar www.htcson.nl. Je kunt ons ook volgen via social media.

Corridor D1 een maatje te klein voor oppermachtig Avanti D1

De Corridor D1 een maatje te klein voor de oppermachtig Avanti D1
Avanti D1 kon afgelopen weekend kampioen worden als ze minimaal een punt overhielden aan het duel met De Corridor D1. In december speelde Avanti D1 in Schijndel de Breugelse meiden volledig van de mat (12-2). Maar er is in de tussentijd veel gebeurd. De Corridor heeft vier keer gewonnen en speelt steeds beter. Deze wedstrijd was een mooie test om te kijken waar de meiden nu staan.

In een volgepakte sportzaal De Landing, waar opvallend veel Schijndels publiek op de been was, mist de Corridor D1 alleen de nog geblesseerde Fenne.

Avanti D1 begint meteen sterk aan de wedstrijd en zet De Corridor D1 direct zwaar onder druk. Corridor D1 beperkt zich tot verdedigen, maar het heeft grote moeite met het flitsende spel van Avanti D1. Na tien minuten valt de 0-1 die in een paar minuten overgaat na 0-2. De blauw hemden uit Schijndel spelen als een terechte kampioen en overklassen De Corridor D1 op alle fronten. Na weer een prima aanval scoren ze opnieuw: 0-3. De Corridor komt er niet aan te pas en is blij dat het verschil slechts drie treffers is bij de rust.

In de tweede helft draait Avanti D1 en krijgt veel kansen, maar weten niet te scoren. De Corridor D1 bijt van zich af en komt steeds meer tot aanvallen en scoort uiteindelijk de 1-3 tien seconde later scoort ook Avanti: 1-4.
De Corridor D1 herpakt zich razendsnel en scoort opnieuw 2-4.
Avanti D1 schakelt een tandje erbij en scoort na een watervlugge aanval: 2-5. Corridor kan het hoge tempo niet bijbenen en Avanti scoort binnen een mum van tijd ook nog eens de 2-6 en 2-7 en mist zelfs een strafworp. De Corridor D1 komt toch wat beter in de wedstrijd en Ellis scoort van grote afstand 3-7
In de slotseconde scoort Avanti D1 nog een keertje en brengt daarmee de eindstand op 3-8. De Corridor D1 heeft hard gewerkt, maar was vandaag duidelijk een maatje te klein.

Avanti D1 is blij met het kampioenschap en De Corridor D1 richt zich op de dubbele confrontatie met nummer twee Celeritas D1 over twee weken de eerste wedstrijd in Schijndel.

Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 15 februari                                                        
Corridor MW1 – Oxalis MW1                 1 - 9
Recreanten Prinses Irene – Corridor         8 - 2

Zaterdag 18 februari
Corridor B1 – Rooi B2                         10 - 6
Corridor E2 – DAKOS E3                         3 - 1
Corridor F2 – DKB F1                                 7 - 4
Corridor E1 – Rooi E3                                 6 - 1
Corridor F1 – Avanti F1                         15 - 6
Corridor D1 – Avanti D1                         3 - 8
Corridor C1 – Flamingo's C1                        2 - 4

Zondag 19 februari pupil van de week: Suus van Roon
Corridor 2 – Prinses Irene 2                        6 - 13
Corridor 1 – Swift 1                                 17 - 29

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 20 februari 2017
A-lijn: 1 Ad van de Laar & Elvira Thijssen 60,42; 2 Riet van de Laar & Nelly Vervoort 58,33; 3 Ad van Helvoort & Jan van Lanen 54,46
B-lijn: 1 Nelly Derks van de Ven & Jo Renders 63,19; 2 Herman Pauw & Leny van de Wall 59,72; 3 Rina van den Hurk & Cisca Scheepens 59,58

Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 15 februari
Corridor MW1 – Oxalis MW11 - 9
Recreanten Prinses Irene – Corridor8 - 2

Zaterdag 18 februari
Corridor B1 – Rooi B210 - 6
Corridor E2 – DAKOS E33 - 1
Corridor F2 – DKB F17 - 4
Corridor E1 – Rooi E36 - 1
Corridor F1 – Avanti F115 - 6
Corridor D1 – Avanti D13 - 8
Corridor C1 – Flamingo's C12 - 4

Zondag 19 februari pupil van de week: Suus van Roon
Corridor 2 – Prinses Irene 26 - 13
Corridor 1 – Swift 117 - 29

BC 't Koffertje

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 20 februari 2017
A-lijn: 1 Ad van de Laar & Elvira Thijssen 60,42; 2 Riet van de Laar & Nelly Vervoort 58,33; 3 Ad van Helvoort & Jan van Lanen 54,46
B-lijn: 1 Nelly Derks van de Ven & Jo Renders 63,19; 2 Herman Pauw & Leny van de Wall 59,72; 3 Rina van den Hurk & Cisca Scheepens 59,58

Inloop Bridgeclub De Beckart

Uitslag 16 februari
1Riet vd Laar en Zus vd Rijt 59.02%; 2.Tineke Klomp en Guus Plevier 58.33%; 3.Nel Dielemans en Jan Verbunt 50.00%; 4.Lies Vissers en Hilda vd Kaden 50.00%. Iedere donderdagmiddag vrije inloopbridge. Iedereen is welkom, ook zonder partner. Info: 0413 474297.

Corridor Pupil van de week

pupil vd week Suus van Roon

Op zondag 19 februari was Suus van Roon onze "Pupil van de Week" bij de wedstrijd Corridor 1 tegen Swift 1. Suus mocht de openingsbal nemen en kreeg uit handen van scheidsrechter R. Sparidaans een oorkonde en een snoepzak.

Corridor Pupil van de week

HTC MD1

Op zondag 19 februari was Suus van Roon onze "Pupil van de Week" bij de wedstrijd Corridor 1 tegen Swift 1.
Suus mocht de openingsbal nemen en kreeg uit handen van scheidsrechter R. Sparidaans een oorkonde en een snoepzak.

HTC MD2
HTC MB2
HTC MC3
HTC MC4
HTC JC2
HTC JA1
pupil vd week Suus van Roon

Inloop Bridgeclub De Beckart

Uitslag 16 februari
1Riet vd Laar en Zus vd Rijt 59.02%; 2.Tineke Klomp en Guus Plevier 58.33%; 3.Nel Dielemans en Jan Verbunt 50.00%; 4.Lies Vissers en Hilda vd Kaden 50.00%. Iedere donderdagmiddag vrije inloopbridge. Iedereen is welkom, ook zonder partner. Info: 0413 474297.

Foto: Adrie Neervoort

De activiteiten voor het nieuwe tennisseizoen zijn bij TV Pieter Brueghel volop in gang.

De Tennisvereniging Pieter Brueghel opent het voorjaar seizoen met een Club kampioenschap Enkelspel voor senioren. De wedstrijden worden van maandag 6 t/m zondag 12 maart 's avonds gespeeld op het tennispark aan de Van Gentlaan 1 in Breugel. (Inschrijven voor de leden kan tot zondag 26 februari '17).
Met deze wedstrijden wordt met name aan de seniorspelers van de KNLTB tenniscompetitie, de gelegenheid geboden om tussen de winter- en de voorjaarscompetitie ook voor het Enkelspel weer scherp te zijn. De uitslagen tellen mee in de persoonlijke ranking van de KNLTB en maken leuke wedstrijden verderop in het seizoen mogelijk.

Tevens worden in deze week van 4 t/m 12 maart ook de Jeugd Club kampioenschappen van TV Pieter Brueghel georganiseerd. Deze wedstrijden worden de hele week gespeeld tussen 16.00u en 19.00uur. Dit is voor de jeugd het ideale moment om zich te meten met de leeftijdsgenoten en om tevens wedstrijdervaring op te doen voor het komende sportjaar.

Inmiddels zijn ook de inschrijvingen voor de Dames dubbel competities geopend. Deze interne zomercompetities gaan eind maart van start.

Verder is TV Pieter Brueghel begonnen met voorbereidingen voor het 50-jarig bestaan, dat in 2018 gevierd gaat worden. De herinneringen aan het 25 jarig jubileum zijn opgehaald met een film compilatie en de gezelligheid daarvan was een prima inspiratie om te beginnen met de organisatie voor het komende 50 jarig bestaan.

Het tennispark is in een uitstekende conditie met de nieuwe LED verlichting van de banen.
Ook de binnenverlichting in het paviljoen is inmiddels in LED uitgevoerd en draagt bij aan lager stroomverbruik. De gunstige resultaten van het seizoen 2016 zullen in de Algemene ledenvergadering van 23 maart aan de orde komen.

Meer informatie voor een sportieve uitdaging en gezelligheid vindt U op de website;
www.tvpieterbrueghel.nl

Argo E1 wint zeer ruim van DZT'62

Het jongste waterpoloteam Argo-E<11 heeft in een zeer goed gespeelde wedstrijd met 23-1 gewonnen van DZT'62 uit Deurne. Het team bestaat uit maar 6 spelers en speelsters maar is hierdoor heel goed op elkaar ingespeeld en werkt ook erg hard. Door goed verdedigen en aanvallen en veel uitstekend gemikte schoten werd de tegenstander vanaf het begin kansloos gelaten. Het was weer een prachtige prestatie van Britt, Esmee, Martijn, Micha, Sanne en Trin.

Waterpolodames kansloos
De waterpolodames van Argo zijn afgelopen weekend tegen een forse nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Arethusa. Vooraf was het bekend dat het een zeer zware wedstrijd zou gaan worden en dat punten behalen wellicht niet haalbaar zou zijn. De manier waarop Argo echter de punten weggaf was wel ontluisterend. Reeds na het eerste kwart keek Argo al tegen een 0-5 achterstand aan, een stand die natuurlijk nooit meer recht te trekken zou zijn gedurende de rest van de wedstrijd. Arethusa nam wat gas terug en Argo kwam iets beter in de wedstrijd. Het kwam verdedigend beter in het spel, maar aanvallend kwam er heel weinig uit. De beste periode was het 4e part, waarin Argo overging op een zone. Het voordeel hiervan is dat je de angel uit het fysieke spel haalt, maar dat het nog lastiger is om doelpunten te scoren. Vreemd genoeg wist Argo juist in dit laatste part nog wel een doelpunt te maken, nadat er 3 dames van Arethusa uitgestuurd waren. Het laatste part had een score van 1-1, maar het was een kleine pleister op de wonde. Het doelpunt voor Argo werd gemaakt door Liesbeth van der Korst, de eindstand was 1-11 in het voordeel van Arethusa. De dames hebben nu een paar weken rust en zullen op 11 maart de competitie hervatten tegen het sterke Lutra.

CJ1 - PSV 4-15
TRB-RES - CJ1 13-1
CM1 - TRB-RES 1-2
D1 - DZT'62 /De Punderman 1-13
Dames 1 - Arethusa 1-11
E1 - DZT'62 23-1
Heren 1 - DZT'62 18-4

Dames 3 en Heren 2 verloren, Heren 1 en Heren 3 hebben gewonnen. Heren 1 speelde thuis een puike partij tegen Primo 1 uit Eindhoven. De eerste set ging verloren, het lijkt een traditie te zijn. Na deze wake-up call werd de tweede set moeizaam gewonnen, mede dankzij een harde aanval "binnen de drie" van spelverdeler PJ. De derde en vierde set werd de tegenstander uiteindelijk met ruime cijfers verslagen, 25-9 en 25-14. Concurrent VCE/PSV 1 heeft punten laten liggen, waardoor het eerste team van VC Pieter Brueghel steviger aan kop staat in de één na hoogste klasse.

Heren 1 in actie in De Landing. PJ met zijn onvolprezen sprongsetup. Foto: Adrie Neervoort

Heren 1 in actie in De Landing. PJ met zijn onvolprezen sprongsetup.
Een onherkenbaar Heren 2 speelde dinsdag een matige partij tegen VC Waalre 1. Onherkenbaar in het spel en in bezetting. Er waren veel afwezigen waardoor met een geïmproviseerd team werd gespeeld. En dat was zichtbaar. Heren 2 slaagde er niet in om in het spel kon komen. En het begon zo voortvarend, want het aantrekken van het tenue en het vullen van de flesjes verliep vrijwel vlekkeloos. Spelverdeler Eric van de Vijver hield er in elk geval een betere conditie aan over, want de ballen moesten van alle uithoeken in het veld verdeeld worden. Heren 2 droop af met 4-0 verlies en een zure nasmaak. Het laatste werd na afloop weggespoeld door een exorbitante hoeveelheid knoflooksaus op een dampend doch onverdiend broodje shoarma.
Heren 3 startte met een voltallig team aan de wedstrijd. VC Waalre 2 staat onderaan in de competitie. De uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen, dus dit zou geen probleem moeten zijn. Onderschatting lag op de loer. En zo geschiedde. Heren 3 ging mee in het spel van de tegenstander en slaagde erin de bal overal in en buiten het veld te krijgen, behalve bij de spelverdeler. En als dat wel lukte, faalde de aanval. Resultaat: setverlies. De bloedstollende tweede set eindigde na een nek-aan-nekrace in setwinst: 29-27. Ook de derde set werd gewonnen. Heren 3 staat met deze overwinning steviger op de tweede plek in de competitie. Volgens aanvoerder Toine van Maasakkers baalde het team van het onnodige setverlies, maar hebben ze wel plezier gehad. En dat is het belangrijkste in een teamsport!
Lijkt jou het ook leuk om te komen volleyballen? Kom eens kijken of meetrainen op maandagavond in De Landing. Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl

Uitslagen en programma VC Pieter Brueghel  
Programma week 8        
Dames
Ma 20 feb / 19:45 / Pieter Brueghel 1 - VCE/PSV 4
Ma 20 feb / 21:30 / Nuvo'68 3 - Pieter Brueghel 2
Ma 20 feb / 19:45 / Pieter Brueghel 3 - Vessem 2
Do 23 feb / 20:30 / Hapert 1 - Pieter Brueghel 4
Heren
Ma 20 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 2 - PBF Volleybal 2
Ma 20 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 4 - Antares Air Liquide 3

Uitslagen week 7        
Jeugd
Za 18 feb / 12:30 / VVC-Vught MC 2 - VC Pieter Brueghel MC 1 / 4-0
Dames
Ma 13 feb / 19:45 / BVC Bergeijk 3 - Pieter Brueghel 3 / 2-1
Heren        
Ma 13 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 1 - VC Primo 1 / 3-1
Di 14 feb / 19:30 / VC Waalre 1 - VC Pieter Brueghel 2 / 4-0
Ma 13 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 3 - VC Waalre 2 / 2-1
Di 14 feb / 20:45 / VC Riethoven 2 - VC Pieter Brueghel 4 / 3-0

Een enerverende volleybalweek blijkt een week van de spelverdelers

Heren 1 in actie in De Landing. PJ met zijn onvolprezen sprongsetup.

Dames 3 en Heren 2 verloren, Heren 1 en Heren 3 hebben gewonnen.
Heren 1 speelde thuis een puike partij tegen Primo 1 uit Eindhoven. De eerste set ging verloren, het lijkt een traditie te zijn. Na deze wake-up call werd de tweede set moeizaam gewonnen, mede dankzij een harde aanval "binnen de drie" van spelverdeler PJ. De derde en vierde set werd de tegenstander uiteindelijk met ruime cijfers verslagen, 25-9 en 25-14. Concurrent VCE/PSV 1 heeft punten laten liggen, waardoor het eerste team van VC Pieter Brueghel steviger aan kop staat in de één na hoogste klasse.

Een onherkenbaar Heren 2 speelde dinsdag een matige partij tegen VC Waalre 1. Onherkenbaar in het spel en in bezetting. Er waren veel afwezigen waardoor met een geïmproviseerd team werd gespeeld. En dat was zichtbaar. Heren 2 slaagde er niet in om in het spel kon komen. En het begon zo voortvarend, want het aantrekken van het tenue en het vullen van de flesjes verliep vrijwel vlekkeloos. Spelverdeler Eric van de Vijver hield er in elk geval een betere conditie aan over, want de ballen moesten van alle uithoeken in het veld verdeeld worden. Heren 2 droop af met 4-0 verlies en een zure nasmaak. Het laatste werd na afloop weggespoeld door een exorbitante hoeveelheid knoflooksaus op een dampend doch onverdiend broodje shoarma.
Heren 3 startte met een voltallig team aan de wedstrijd. VC Waalre 2 staat onderaan in de competitie. De uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen, dus dit zou geen probleem moeten zijn. Onderschatting lag op de loer. En zo geschiedde. Heren 3 ging mee in het spel van de tegenstander en slaagde erin de bal overal in en buiten het veld te krijgen, behalve bij de spelverdeler. En als dat wel lukte, faalde de aanval. Resultaat: setverlies. De bloedstollende tweede set eindigde na een nek-aan-nekrace in setwinst: 29-27. Ook de derde set werd gewonnen. Heren 3 staat met deze overwinning steviger op de tweede plek in de competitie. Volgens aanvoerder Toine van Maasakkers baalde het team van het onnodige setverlies, maar hebben ze wel plezier gehad. En dat is het belangrijkste in een teamsport!

Lijkt jou het ook leuk om te komen volleyballen? Kom eens kijken of meetrainen op maandagavond in De Landing. Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl

Foto: Adrie Neervoort

Uitslagen en programma VC Pieter Brueghel  
Programma week 8
Dames
Ma 20 feb / 19:45 / Pieter Brueghel 1 - VCE/PSV 4
Ma 20 feb / 21:30 / Nuvo'68 3 - Pieter Brueghel 2
Ma 20 feb / 19:45 / Pieter Brueghel 3 - Vessem 2
Do 23 feb / 20:30 / Hapert 1 - Pieter Brueghel 4
Heren
Ma 20 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 2 - PBF Volleybal 2
Ma 20 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 4 - Antares Air Liquide 3

Uitslagen week 7
Jeugd
Za 18 feb / 12:30 / VVC-Vught MC 2 - VC Pieter Brueghel MC 1 / 4-0
Dames
Ma 13 feb / 19:45 / BVC Bergeijk 3 - Pieter Brueghel 3 / 2-1
Heren
Ma 13 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 1 - VC Primo 1 / 3-1
Di 14 feb / 19:30 / VC Waalre 1 - VC Pieter Brueghel 2 / 4-0
Ma 13 feb / 21:15 / VC Pieter Brueghel 3 - VC Waalre 2 / 2-1
Di 14 feb / 20:45 / VC Riethoven 2 - VC Pieter Brueghel 4 / 3-0

Argo E1 wint zeer ruim van DZT'62

Het jongste waterpoloteam Argo-E<11 heeft in een zeer goed gespeelde wedstrijd met 23-1 gewonnen van DZT'62 uit Deurne.
Het team bestaat uit maar 6 spelers en speelsters maar is hierdoor heel goed op elkaar ingespeeld en werkt ook erg hard. Door goed verdedigen en aanvallen en veel uitstekend gemikte schoten werd de tegenstander vanaf het begin kansloos gelaten. Het was weer een prachtige prestatie van Britt, Esmee, Martijn, Micha, Sanne en Trin.

Waterpolodames kansloos
De waterpolodames van Argo zijn afgelopen weekend tegen een forse nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Arethusa. Vooraf was het bekend dat het een zeer zware wedstrijd zou gaan worden en dat punten behalen wellicht niet haalbaar zou zijn. De manier waarop Argo echter de punten weggaf was wel ontluisterend. Reeds na het eerste kwart keek Argo al tegen een 0-5 achterstand aan, een stand die natuurlijk nooit meer recht te trekken zou zijn gedurende de rest van de wedstrijd. Arethusa nam wat gas terug en Argo kwam iets beter in de wedstrijd. Het kwam verdedigend beter in het spel, maar aanvallend kwam er heel weinig uit. De beste periode was het 4e part, waarin Argo overging op een zone. Het voordeel hiervan is dat je de angel uit het fysieke spel haalt, maar dat het nog lastiger is om doelpunten te scoren. Vreemd genoeg wist Argo juist in dit laatste part nog wel een doelpunt te maken, nadat er 3 dames van Arethusa uitgestuurd waren. Het laatste part had een score van 1-1, maar het was een kleine pleister op de wonde. Het doelpunt voor Argo werd gemaakt door Liesbeth van der Korst, de eindstand was 1-11 in het voordeel van Arethusa. De dames hebben nu een paar weken rust en zullen op 11 maart de competitie hervatten tegen het sterke Lutra.

CJ1 - PSV 4-15
TRB-RES - CJ1 13-1
CM1 - TRB-RES 1-2
D1 - DZT'62 /De Punderman 1-13
Dames 1 - Arethusa 1-11
E1 - DZT'62 23-1
Heren 1 - DZT'62 18-4

Clubkampioenschappen openen voorjaars seizoen bij TV Pieter Brueghel

De activiteiten voor het nieuwe tennisseizoen zijn bij TV Pieter Brueghel volop in gang.
De Tennisvereniging Pieter Brueghel opent het voorjaar seizoen met een Club kampioenschap Enkelspel voor senioren. De wedstrijden worden van maandag 6 t/m zondag 12 maart 's avonds gespeeld op het tennispark aan de Van Gentlaan 1 in Breugel. (Inschrijven voor de leden kan tot zondag 26 februari '17).
Met deze wedstrijden wordt met name aan de seniorspelers van de KNLTB tenniscompetitie, de gelegenheid geboden om tussen de winter- en de voorjaarscompetitie ook voor het Enkelspel weer scherp te zijn. De uitslagen tellen mee in de persoonlijke ranking van de KNLTB en maken leuke wedstrijden verderop in het seizoen mogelijk.

Tevens worden in deze week van 4 t/m 12 maart ook de Jeugd Club kampioenschappen van TV Pieter Brueghel georganiseerd. Deze wedstrijden worden de hele week gespeeld tussen 16.00u en 19.00uur. Dit is voor de jeugd het ideale moment om zich te meten met de leeftijdsgenoten en om tevens wedstrijdervaring op te doen voor het komende sportjaar.

Inmiddels zijn ook de inschrijvingen voor de Dames dubbel competities geopend. Deze interne zomercompetities gaan eind maart van start.

Verder is TV Pieter Brueghel begonnen met voorbereidingen voor het 50-jarig bestaan, dat in 2018 gevierd gaat worden. De herinneringen aan het 25 jarig jubileum zijn opgehaald met een film compilatie en de gezelligheid daarvan was een prima inspiratie om te beginnen met de organisatie voor het komende 50 jarig bestaan.

Het tennispark is in een uitstekende conditie met de nieuwe LED verlichting van de banen.
Ook de binnenverlichting in het paviljoen is inmiddels in LED uitgevoerd en draagt bij aan lager stroomverbruik. De gunstige resultaten van het seizoen 2016 zullen in de Algemene ledenvergadering van 23 maart aan de orde komen.

Meer informatie voor een sportieve uitdaging en gezelligheid vindt U op de website;
www.tvpieterbrueghel.nl

Winst voor TTV Son en Breugel

Het 1e team van TTV Son en Breugel spelend in de 4e klas NTTB heeft na winst tegen Luto 4 (4-6) en verlies tegen Taveres 2 (4-6) zijn 3e wedstrijd tegen Unicum 6 (Geldrop) met 4-6 gewonnen. Na winstpartijen van Eric van den Hurk en Herman Simons speelde John de Jong tegen Arthur Peeters. Het werd de mooiste en spannendste wedstrijd van de avond. John won de eerste twee games vrij eenvoudig (6-11, 0-11) maar verloor de twee volgende games (11-4, 11-7). In de laatste game nam John met sterk aanvallend spel een 7-10 voorsprong maar moest na 4 matchpoints toch nog het hoofd buigen (14-12).
Het dubbel (Ververst-Peeters tegen Van den Hurk-De Jong) was in 5 games voor Unicum. Daarna verliepen de wedstrijden volgens de voorspelling. De Jong won zijn overige twee partijen en dat deed Peeters (Unicum) ook. Van den Hurk en Simons pakte nog ieder 2 wedstrijden zodat na afloop de stand 4-6 voor TTV Son en Breugel op het boord prijkte.
Het 2e team, eveneens uitkomend in de 4e klas, heeft na een gelijkspel en verlies (2-8) zijn 3e wedstrijd tegen koploper MTTV'72 2 (Mierlo) met 7-3 verloren. Geert Dortmans was goed voor 2 partijen, King Shin Yan voor één partij en Joop Bakker voor geen enkele pot.

TTV Son en Breugel speelt iedere maandag van 19:30 tot ca. 23:30 in MFC D'n Tref, Zonhove. Iedereen boven de 16 jaar is van harte welkom om een balletje te komen slaan. Zie ook onze website: www.ttv-sonenbreugel.nl

Argo zwemmen

Afgelopen zondag hebben 14 zwemmers van de Recreatieven deelgenomen aan de 2e Meerkamp in zwembad De Neul.
Tijdens deze wedstrijd werd er 9 keer een 1e plaats, 5 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 20 persoonlijke records gezwommen.
Na afloop werden de punten opgeteld en de wisselbekers uitgereikt: 1e Zegenwerp 70 pnt, 2e Arethusa 64,5 pnt, 3e Argo 60 pnt en 4e Gorgo 46 pnt. Na twee wedstrijden is de tussenstand als volgt: 1e Zegenwerp 140 pnt, 2e Arethusa 128,5 pnt, 3e Argo 111,5 pnt en 4e Gorgo 100 pnt.

Argo zwemmen

Afgelopen zondag hebben 14 zwemmers van de Recreatieven deelgenomen aan de 2e Meerkamp in zwembad De Neul.
Tijdens deze wedstrijd werd er 9 keer een 1e plaats, 5 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 20 persoonlijke records gezwommen.
Na afloop werden de punten opgeteld en de wisselbekers uitgereikt: 1e Zegenwerp 70 pnt, 2e Arethusa 64,5 pnt, 3e Argo 60 pnt en 4e Gorgo 46 pnt. Na twee wedstrijden is de tussenstand als volgt: 1e Zegenwerp 140 pnt, 2e Arethusa 128,5 pnt, 3e Argo 111,5 pnt en 4e Gorgo 100 pnt.

Winst voor TTV Son en Breugel

Foto: Franklin Foto: Adrie Neervoort

Het 1e team van TTV Son en Breugel spelend in de 4e klas NTTB heeft na winst tegen Luto 4 (4-6) en verlies tegen Taveres 2 (4-6) zijn 3e wedstrijd tegen Unicum 6 (Geldrop) met 4-6 gewonnen.

Na winstpartijen van Eric van den Hurk en Herman Simons speelde John de Jong tegen Arthur Peeters. Het werd de mooiste en spannendste wedstrijd van de avond. John won de eerste twee games vrij eenvoudig (6-11, 0-11) maar verloor de twee volgende games (11-4, 11-7). In de laatste game nam John met sterk aanvallend spel een 7-10 voorsprong maar moest na 4 matchpoints toch nog het hoofd buigen (14-12).
Het dubbel (Ververst-Peeters tegen Van den Hurk-De Jong) was in 5 games voor Unicum. Daarna verliepen de wedstrijden volgens de voorspelling. De Jong won zijn overige twee partijen en dat deed Peeters (Unicum) ook. Van den Hurk en Simons pakte nog ieder 2 wedstrijden zodat na afloop de stand 4-6 voor TTV Son en Breugel op het boord prijkte.
Het 2e team, eveneens uitkomend in de 4e klas, heeft na een gelijkspel en verlies (2-8) zijn 3e wedstrijd tegen koploper MTTV'72 2 (Mierlo) met 7-3 verloren. Geert Dortmans was goed voor 2 partijen, King Shin Yan voor één partij en Joop Bakker voor geen enkele pot.

TTV Son en Breugel speelt iedere maandag van 19:30 tot ca. 23:30 in MFC D'n Tref, Zonhove. Iedereen boven de 16 jaar is van harte welkom om een balletje te komen slaan. Zie ook onze website: www.ttv-sonenbreugel.nl

Inschrijven zaalvoetbaltoernooi kan alleen deze week nog!

Inschrijven voor de middag van het zaalvoetbaltoernooi kan nog tot zaterdag 25 februari a.s.! Het toernooi wordt georganiseerd in sporthal de Landing op vrijdag 3 maart. Het ochtendtoernooi zit inmiddels helemaal vol!

Het middagtoernooi is voor iedereen vanaf 13 t/m 16 jaar, hiervoor moet je jezelf inschrijven met een team van minimaal 5 en maximaal 7 personen. Inschrijven kan tot zaterdag 25 februari door een mail te sturen naar zaalvoetbaltnooi@jc-oase.nl. Vermeld hierin je naam, leeftijd, teamnaam en telefoonnummer. Na inschrijving ontvang je van de organisatie een bevestiging. Meer informatie over het toernooi vindt je op www.jc-oase.nl. Alle deelnemers ontvangen uiterlijk 1 maart de laatste informatie over de aanvangstijden per mail.

dinsdag 21 februari

Ontmoetingsbijeenkomst voor mensen met een stoma

Op dinsdag 21 februari 2017 is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een ontmoetingsbijeenkomst voor stomadragers, partners en belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats in inloophuis de Eik, Aalsterweg 285 B Eindhoven. Voor mensen met een stoma en hun omgeving is contact met andere stomadragers belangrijk. Zij weten van elkaar hoe het is om met een stoma te leven. De Nederlandse Stomavereniging houdt daarom regelmatig bijeenkomsten in de regio zodat leden en andere belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast krijgen bezoekers veel informatie over leven met een stoma. Voor vragen over deze bijeenkomsten kunnen belangstellenden contact opnemen met Ingrid Oostindiën, vrijwilligster, tel: 06 53 58 13 49 of Kees van Liempd, regiobestuurslid van de Nederlandse Stomavereniging, tel: 040 283 79 04. Meer weten over het werk van de Nederlandse Stomavereniging? Kijk eens op www.stomavereniging.nl. Onder nieuws en agenda zijn alle bijeenkomsten in alle regio's te vinden.

Tekenen, doodles, handlettering, mandala

Een tweewekelijks tekenmomentje, om de week op dinsdagavond, waarbij alles kan en niets moet. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Gewoon even lekker ontspannen. Tussen 19 en 21u kun je binnenlopen en je fantasie de vrije loop laten. Helemaal in je eigen stijl, of zoek eens inspiratie bij een ander. Wij zorgen voor thee, koffie en wat lekkers erbij! Adres is Van den Elsenstraat 20a in Breugel, kosten 5 euro per keer. Graag van te voren aanmelden per mail; info@Workshops-bijSas.nl. Voor vragen, bel 06-40421264 of zie www.Workshops-bijSas.nl.

zaterdag 25 februari

Jeugdzittingsmiddag carnaval

Weer terug op de zaterdag de enige echte jeugdzittingsmiddag van Krutjesgat. Speciale gast is Jeroen van Zelst. Carnavalstent Kerkplein aanvang 14.00 uur tot 18.00 uur. Entree €2,-

Peuter en kleutermiddag in de Oase

Leuke middag voor de kinderen ook kunnen zij zich kosteloos laten schminken. De Oase Aanvang 14.00 uur tot 18.00 uur Entree €2,- incl. garderobe.

Sleuteloverdracht

De Prins krijgt de sleutel van Son en Breugel. Altijd weer een mooi en ludiek evenement. Zaal de Zwaan. Aanvang 15.00 uur

Jongerencarnaval

Het feest kan beginnen voor de jeugd in de feesttent op het Oranjeveld, met medewerking van Dj Don. Jongerentent Oranjeveld. Van 20.00 uur tot 00.30 uur Entree €6,-

zondag 26 februari

Krutjesgatse optocht

De carnavalsoptocht van Son en Breugel met dit jaar als motto: We waoge ut er op mi onze jeugd veurop. Een bonte stoet die begint bij de Evertsenlaan en zal stoppen bij de grote feesttent op het Kerkplein. Daarna prijsuitreiking in de tent met muziek van Dj Geert, gratis toegang Vertrek optocht vanaf de Evertsenlaan 13.11 uur

Jongerencarnaval

Tweede avond van het feest voor de jeugd in de feesttent op het Oranjeveld, met medewerking van Dj Jeroen. Jongerentent Oranjeveld. Van 20.00 uur tot 00.30 uur Entree €6,-

Groot carnavalsbal

Weer een gezellige feestavond in de grote feesttent met muziek van DJ Geert en de Bloaskaken. Speciale gasten Arjon Oostrom en de Havenzangers 2.0 Carnavalstent Kerkplein aanvang 20.11 uur. Toegang vanaf 16 jaar

maandag 27 februari

Carnavals ontbijt

Even gezellige samen ontbijten, mooi begin van weer een carnavalsdag. Zaal de Zwaan. Aanvang 11.00 uur

Krutjesgatse oberrace

Deelnemers proberen via een moeilijk parcours zo veel als mogelijk volle glazen bier naar de eindstreep te krijgen. Altijd spektakel en veel plezier tijdens deze ludieke race. Markt bij het oude Raadhuisje. Aanvang 14.00 uur

Peuter- en kleutermiddag

Een speciale middag voor de jongste carnavalsvierders. De Oase Aanvang 14.00 uur tot 18.00 uur Entree €2,- incl. garderobe.

Jeugdprogramma carnavalstent

De middag voor de jeugd met feest DJ Maarten. Carnavalstent Kerkplein aanvang 14.00 uur Entree €2,-

Jongerencarnaval

De maandagavond editie van het feest voor de jeugd in de feesttent op het Oranjeveld, met medewerking van Dj Don Jongerentent Oranjeveld. Van 20.00 uur tot 00.30 uur Entree €6,-

Groot carnavalsbal

Weer een gezellige feestavond in de grote feesttent met muziek van Baby Blue en de Bloaskaken. Carnavalstent Kerkplein aanvang 20.11 uur. Toegang vanaf 16 jaar

dinsdag 28 februari

Krutjesgat 4 all

Een koppel zal na een spannende afvalrace op hilarische wijze in het 'huwelijksbootje' stappen. Gezellige middag met de Woodstock Tribute Band. Zaal De Zwaan Aanvang 13.00 uur tot 18.30 uur Entree €7,50 (incl. eieren met spek en zak friet)

Peuter- en kleutermiddag

Een speciale middag voor de jongste carnavalsvierders. Met Prinses Ariel en superheld Spider-man. De Oase Aanvang 14.00 uur tot 18.00 uur Entree €2,- incl. garderobe.

Jeugdprogramma carnavalstent

De middag voor de jeugd met Dikdakkers Snappie Kidsshow. Carnavalstent Kerkplein aanvang 14.00 uur Entree €2,-

Groot sluitingsbal

Met muziek van de Bloaskaken en Vangrail, de Friese helden die Brabant op zijn kop zetten! De avond waar heel krutjesgat naar uitkijkt dit keer op dinsdag. Carnavalstent Kerkplein aanvang 19.11 uur. Toegang vanaf 16 jaar

Jongerencarnaval

Summer Night Fissa met DJ Jeroen in de feesttent op het Oranjeveld. Jongerentent Oranjeveld. Van 20.00 uur tot 00.00 uur Entree €6,-

Krutverbranding

Het verbranden van de Krut en tevens het einde van het Krutjesgatse carnaval van 2017. Raadhuisplein. Aanvang 23.30 uur