DeMooiSonenBreugelkrant

11 oktober 2017

DeMooiSonenBreugelkrant 11 oktober 2017


Bezorgers gezocht in Son en Breugel

Foto: Adrie Neervoort

DeMooiSonenBreugelKrant verzorgt in eigen beheer de verspreiding van haar weekblad. Ben je op zoek naar een leuke (bij)baan? Wordt dan bezorger van DeMooiSonenBreugelKrant. Niet alleen voor jongeren maar voor iedereen geschikt. Een a twee uurtjes werk per week.

Een wijk bezorgen is bij ons goed geregeld:
.Bezorging 1x per week, je krijgt de krant op woensdag ochtend aan huis afgeleverd. Bezorging bij de lezers op woensdagen
·Wij betalen een prima vergoeding!
·Direct je geld: bij ons niet maanden wachten op je geld maar afrekening per twee weken.
·Kranten worden keurig gebundeld bij je aan huis afgeleverd.
·Je kunt direct aan de slag.

Bezorg je al andere weekbladen op woensdag? Geen probleem. Omdat je niet in dienst bent bij DeMooiSonenBreugelKrant staat het je vrij ook andere kranten te bezorgen. Gaat in één moeite door, dus snel extra verdiend!

Wij zoeken momenteel bezorgers voor onderstaande wijken in Son en Breugel:
't Harde Ven
Gentiaan

Ook zoeken we nog bezorgers voor onze reservelijst

Aanmelden via verkoop@demooisonenbreugelkrant.nl met naam, leeftijd en adres.
Voor meer informatie mail je naar verkoop@demooisonenbreugelkrant.nl of bel met 06 30276760

Vele harten maken vele winnaars en één prijswinnaar!

Trudie Jansen (midden) krijgt bloemen en de prijs overhandigt

Op de jaarmarkten van Schijndel en Son en Breugel konden bezoekers raden hoeveel hartjes er in een pot zaten.
Daar werd massaal aan meegedaan! De dame die er het dichtstbij zat was Trudie Jansen uit Breugel.

Afgelopen week werd zij verrast met de prijs en mag zij binnenkort met twee personen een prachtig optreden naar keuze bijwonen van de Stichting Goud voor Oud.
Met haar 673 zat zij het dichts bij het werkelijke aantal van 603 hartjes. De gegokte lagen aantallen lagen tussen 103 en 10.006.

De opbrengst van verkochte potjes met hartjes op de jaarmarkten was € 502,- en komt geheel ten goede aan optredens voor ouderen en dementerenden, zorginstellingen en ouderenverenigingen.

Velen hebben dus een warm hart, een groot hart of een gouden hart bijgedragen, waarvoor dank!

Afsluiting N620 voor werkzaamheden fietsoversteek Dutmellapad

De huidige oversteek bij het Dutmellapad aan de N620 Foto: Adrie Neervoort

Afsluiting N620 voor werkzaamheden fietsoversteek Dutmellapad

De Provincie Noord-Brabant voert een herinrichting uit ter hoogte van de fietsoversteek van het Dutmellapad over de N620 (Bestseweg) in gemeente Son en Breugel.

De fietsoversteek krijgt een verhoogde middengeleider waar fietsers kunnen wachten om veilig de N620 over te steken. Om hier ruimte voor te maken moet de zuidelijke rijbaan van de N620 verlegd worden.

De werkzaamheden hiervoor staan gepland van maandag 16 oktober tot en met 13 november. Van 10 november 21.00 uur tot en met 13 november 05.00 uur is de Bestseweg tussen de Hoberglaan en de op- en afrit van de A50 afgesloten. Tijdens dit weekend is een omleiding ingesteld via de A50 en de A2.

Een fietstocht door de Ooijpolder op 18 oktober.

Op woensdag 18 oktober organiseert de fietsclub van de PVGE Son en Breugel e.o. een fietstocht door de Ooijpolder als afsluiting van het zomerseizoen.
De start van de fietstocht is in Persingen, waar eerst koffie wordt gedronken om van af hier aan de fietstocht te beginnen in dit prachtige poldergebied.
Halverwege de fietstocht wordt geluncht in Ooij om daarna de fietstocht door de Ooijpolder te vervolgen.

De leden ontvangen circa 1 week vóór deze tocht de gedetailleerde route. Mocht men geen plaats op een fietsrek hebben, kan dit met een fietsclubgenoot vooraf geregeld worden. Als het nodig is, kan men op tijd contact opnemen met de coördinator. De praktijk heeft bewezen, dat men eigenlijk altijd slaagt.

Ook nieuwe leden zijn van harte welkom, gaarne dan wel even contact met de coördinator.
Verder inlichtingen: Herman Hendriks, coördinator PVGE fietsclub, tel.: 0499-473042; e-mail: herman.j.hendriks@kpnmail.nl

Interessante Thema-avond over WMO en LEV

Vrouw Aktief organiseert deze avond voor u allen.
De dames Ismene Borger en Janine Spoor vertellen ons op deze interessante informatieavond de opzet CMD (voor zover nog niet bekend) en de
ontwikkelingen bij WMO/LEV.
Ook wordt er uitleg gedaan over de grote beleidswijziging die er afgelopen jaar is geweest bij huishoudelijke hulp.

Verder zal er voldoende ruimte zijn op deze avond om vragen te stellen.

Wanneer : 23 oktober
Locatie : La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel
Zaal open : 19.45 uur
Aanvang : 20.00 uur
Toegang € 3,00 incl. kopje koffie of thee
Vrouw Aktief leden gratis toegang
Aanmelden voor 23 oktober bij
Toos van de Laar 0499-460151
of via email: j.laar42@chello.nl

Wethouder Visser laat het led-licht branden in SonniusparkTekst

Foto: Wil Feijen

Het was guur weer donderdag 5 oktober, de herfst deed duidelijk haar intreden. De dagen worden weer korter en de nachten langer. In deze periode van het jaar branden de lampen in huis al wat eerder en ook de straatverlichting gaat wat eerder aan. Licht geeft een veilig en behaaglijk gevoel ook als we buiten zijn.

Door: Adrie Neervoort

Op deze herfstdag zetten wethouder Visser de eerste ledverlichting op een straatlantaarn in de wijk Sonniuspark in Son en Breugel.
Een symbolische actie, die de start betekende van het vervangen van alle openbare verlichting door ledverlichting.

Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

Sonniuspark was bewust gekozen omdat deze mooie nieuwbouwwijk in Son en Breugel al een aantal jaren wacht op deugdelijke verlichting. Nog steeds moeten zij het doen met zogenoemde noodverlichting. Door meerdere oorzaken heeft het vervangen van deze noodverlichting langer geduurd dan beoogd. Maar nu krijgt de wijk 222 nieuwe lantaarnpalen
De meeste palen zijn vier meter hoog. Op de Bijenlaan en Libellenlaan, de toegangswegen van de wijk, zullen zes meter hoge lantaarnpalen komen.
De lantaarnpalen zijn voorzien van led verlichting, deze schakelen automatisch van 100% naar 70% en na middernacht naar 50% lichtopbrengst. Om in de vroege ochtend, als het nog donker is, weer op 100% te branden. De lichtopbrengst is beter dan de oude straatverlichting, maar ook duurzamer zowel in energieverbruik als onderhoud.

Omdat de plaatsing van nieuwe lichtmasten gepaard gaat met de overgang naar ledverlichting, is het mogelijk dat in sommige straten een korte periode zowel oude als nieuwe lantaarnpalen staan. Na de installatie van de led-armaturen worden de overtollige oude masten verwijderd.

Op 1 november 2017 is het Sonniuspark als eerste wijk in Son en Breugel volledig voorzien van ledverlichting.

Dementheek onder grote belangstelling geopend

Foto: Wil Feijen

Afgelopen vrijdag 6 oktober is in bibliotheek Dommeldal de Dementheek feestelijk geopend. Ruim honderd belangstellenden waren getuige van de officiële opening.

Door: Arjen Strik

Els van Dieten, voorzitter van de werkgroep dementievriendelijk Son en en Breugel, heette iedereen welkom en gaf aan dat met de Dementheek weer een belangrijke stap gezet was in het dementievriendelijk maken van onze gemeente. Er is behoefte aan een antwoord op de de vraag hoe ga je om met dementie. In de Dementheek zijn boeken, fotoboeken, spellen en dvd's beschikbaar als hulpmiddel om dichter bij de belevingswereld van dementerenden te komen.

Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

Dorry Stuij van DAZ, een idealistische organisatie gespecialiseerd in zorginnovatie (met name in de ouderenzorg), gaf een presentatie over de DemenTalent-projecten die zij landelijk begeleiden. In de huidige projecten zijn vooral thuiswonende mensen met dementie als vrijwilliger actief in de samenleving. Met prachtige resultaten en veel meer kwaliteit van leven. In deze 21 projecten zijn ook enkele mensen die al in verpleeghuizen wonen actief als vrijwilliger, op basis van hun nog wel functionerende talenten. Conclusie was dat met de juiste aanpak ook dementerenden kunnen leren en hun talenten ontwikkelen.

Na de openingshandeling door wethouder Visser konden de belangstellenden de aanwezige materialen van de Dementheek bezichtigen en genoten ze van een hapje en een drankje. De Dementheek is geopend op de dinsdag van 14.00-16.00 uur in bibliotheek Dommeldal. Er zijn dan geschoolde vrijwilligers of een mantelzorgconsulente aanwezig die kunnen helpen om vragen van bezoekers te beantwoorden. Els van Dieten geeft nog aan: "Om materiaal te lenen uit de Dementheek hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Voor twee euro kan materiaal geleend worden. We vragen alleen naar je naam en telefoonnummer. We sturen geen kaartje maar bellen je gewoon op als je vergeet het geleende terug te brengen."

Gemeente intensiveert de strijd tegen fietsendiefstallen

De huidige situatie Foto: Wil Feijen

In de strijd tegen de vele fietsendiefstallen gaat de gemeente fietsnieten plaatsen als preventiemaatregel.  Bestaande lage fietsenrekken worden vervangen. Dit betreft de fietsenrekken vanaf de Bontstraat, de Nieuwstraat en in de Hendrik Veenemanstraat. Ook worden er op andere plaatsen in de gemeente nieuwe fietsnieten geplaatst.

Een fietsnietje is een rechthoekig hekje van roestvrij staal waaraan een fiets bevestigd kan worden. Deze nietjes hebben voor fietsers het belangrijk voordeel dat ze hun fiets met een extra kettingslot om de paal kunnen stallen om zo te voorkomen dat hun fiets gestolen wordt. Nietjes ondervangen ook dat fietsen makkelijk omvallen, omwaaien en dan de hele rij fietsen meenemen, waardoor fietsen kunnen beschadigen. Of dat fietsers onaangenaam verrast worden doordat ze hun fiets uit een berg fietsen moeten opgraven. Nietjes brengen orde en structuur in de chaos van geparkeerde fietsen. 
De gemeente had al eerder maatregelen genomen om diefstal tegen te gaan o.a. door het inzetten van lokfietsen. Er is nu in eerste instantie en krediet van 40.000 euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf en plaatsing van deze fietsvoorzieningen, een bedrag dat na een positieve evaluatie verhoogd kan worden.  Er volgt nog een uitgebreide voorlichtingscampagne aan het publiek.

Tips ter voorkomen fietsdiefstal
In zes jaar tijd werden er 392 fietsen gestolen in Son en Breugel (Bron: Buurtfacts). 37 % van de fietsdiefstallen vond plaats in Breugel en 64 % Son. Ook u kan het slachtoffer worden van een diefstal.  Om het even waar u uw fiets stalt, er is altijd een kans dat deze gestolen wordt.

Om te voorkomen dat uw fiets gestolen wordt, houdt u het best de volgende tips in acht:
-    Maak uw fiets altijd vast, ook al laat u hem maar eventjes alleen staan;
-    Gebruik een degelijk fietsslot! Een degelijk fietsslot is gemaakt uit gehard staal. Beter nog is gebruik te maken van twee verschillende sloten;
-    Bevestig uw fiets met zijn kader aan een vast voorwerp (niet met het voorwiel) zoals een diefstalveilig fietsnietje, paal, of hekwerk;
-    U stalt uw fiets het best op plaatsen waar sociale controle mogelijk is;
-    Verwijder alle losse fietselementen zoals fietscomputers, afneembare verlichting;
-    Laat een rijksregisternummer in uw fiets graveren.

Bent u toch het slachtoffer van een diefstal? Doe dan altijd aangifte bij de Politie en zorg dat u een goede beschrijving kunt geven van uw fiets! Ook van de bijzonderheden. Neem een foto van de fiets. En breng deze mee bij uw aangifte.
 

Erfgoedvereniging verzet zich tegen sloop Petrus Banden Kerk

Son en Breugel / Amsterdam - De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Heemschut betekent letterlijk het schutten (beschermen) van het heem (de eigen omgeving). Als erfgoedvereniging zetten zij zich in om waardevolle objecten en gebieden te beschermen. Van een bedreigde theekoepel tot de verrommeling van Nederland, bijvoorbeeld langs de snelwegen.

Dit werk doen zij met de inzet van vrijwilligers. Alle provincies en de stad Amsterdam hebben een eigen onafhankelijke Heemschut-commissie. Deze vrijwilligers worden ondersteund door het landelijk bureau dat in Amsterdam gevestigd is. Het (dagelijks) bestuur is eindverantwoordelijke voor de activiteiten van Heemschut.
Nederland heeft ongeveer 14.000 kerken, kloosters en andere religieuze gebouwen. Veel van deze gebouwen komen vanwege ontkerkelijking leeg te staan. De vraag is wat er met deze gebouwen en hun religieuze voorwerpen moet gebeuren. Slopen lijkt het devies voor velen, want leegstand en gebrek aan onderhoud leidt tot vandalisme en levert gevaarlijk situaties op en doet de waarde van omliggende huizen dalen. Maar de kerken hebben vaak historische en monumentale waarden, staan op mooie locaties, zijn een herkenningsteken van een stad of dorp en hebben ook emotionele waarde en zorgen voor de identiteit van mensen. Heemschut komt samen met andere organisaties en bewoners op voor bedreigde kerken. Ze werkt constructief met gemeenten samen om tot een kerkenvisie te komen. Ze ondersteunt bewoners die zelf kerken overnemen en denkt mee over mogelijke nieuwe functies.

Onderstaande brief werd naar het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Son en Breugel gestuurd door bovengenoemde erfgoedvereniging

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Son en Breugel
Putte, 21 september 2017

Geachte leden van het college,

De Werkgroep Monumentale Kunst en de Provinciale Commissie Noord-Brabant van de erfgoedvereniging Bond Heemschut hebben met verbijstering kennisgenomen van de steeds concreter wordende sloopplannen voor de Sint Petrus' Bandenkerk te Son. Met de sloop van het kerkgebouw voor de bouw van een MFA zal niet alleen een bijzonder bouwwerk verdwijnen, ook dreigen enkele unieke architectuurgebonden kunstwerken uit de wederopbouwperiode vernietigd te worden. Wij willen u oproepen om af te zien van deze vernietiging van cultureel erfgoed.

Het kerkgebouw is ontworpen door het in het wederopbouw bekende architectenduo Geenen en Oskam uit Eindhoven. Bij de bouw heeft men veel aandacht geschonken aan de integratie van kunsttoepassingen. Een belangrijk kenmerk van de wederopbouwperiode is de samenwerking tussen opdrachtgevers, architecten en beeldend kunstenaars. Kunstenaars krijgen opdrachten omvangrijke kunstwerken te maken die de monotonie van de nieuwbouw doorbreken en beeldende kunst bij de bevolking te brengen. De rijksoverheid voert na een felle strijd van beeldend kunstenaars een percentageregeling in, waarbij 1,5% van de totale bouwsom van overheidsgebouwen wordt gereserveerd voor het aanbrengen van kunst. Anno 2017 wordt de monumentale kunst uit de wederopbouwperiode ernstig bedreigd. Veel kunstwerken zijn reeds vernietigd en nu gebouwen uit deze periode aan vervanging toe zijn dreigen daarmee de bijbehorende kunstwerken ten onder te gaan.

De Sint Petrus' Bandenkerk heeft vanwege zijn bijzondere constructie een speciale plaats in de Brabantse architectuurgeschiedenis. De aanwezige steenreliëfs in de voorgevel zijn ook van grote waarde. Deze werken verwijzen naar de apostel Petrus, de eerste paus. Het ontwerp voor de werken is van de belangwekkende beeldhouwer Leo Geurtjens. Een vergelijkbare kunstzinnig bewerkte gevel is er in Nederland niet te vinden. Deze gevel is uniek en een hoogtepunt van de naoorlogse architectuurgebonden kunst in Brabant.

Van rechts naar links ziet men op de gevel:
1. Vissen, gevangen in Petrus' net
2. Petrus, geboeid voor het omgekeerde kruis
3. Petrus' handen, bevrijd uit de banden (boeien)
4. Petrus' handen, geboeid voor de Hoge Raad
5. Tiara (drievoudige pauselijk kroon)

Onze organisatie is een fel tegenstander van de sloop van dit unieke kerkgebouw en vernietiging van de aanwezige kunst. De gemeente zou een inspanning moeten leveren tot herbestemming van deze bijzondere kerk om de MFA, zo nodig in combinatie met andere functies, in te passen in het bestaande gebouw. Elders in den lande zijn reeds met succes maatschappelijke functies ingepast in kerkgebouwen. Nader onderzoek kan uitwijzen wat in dit geval de mogelijkheden zijn.

Heemschut zal zich (blijven) verzetten tegen een onnodige sloop van dit kerkgebouw. Uiteraard ondersteunen wij u graag met onze kennis en kunde bij de zoektocht naar een nieuwe invulling voor dit cultureel erfgoed.

Wij zien een spoedige reactie uwerzijds graag tegemoet.

Namens de Werkgroep Monumentale Kunst van erfgoedvereniging Bond Heemschut,

Drs. Johanna Jacobs, voorzitter

6 / 24

7 / 24

Stemmen op uw favoriete kunstwerk voor op de rotonde

Allicht zijn ze u opgevallen, de grote borden die sinds de zomer 2016 de rotondes in Son en Breugel sieren. Het is een initiatief van de Projectgroep Rotondekunst, onderdeel van het Stakenburgfonds. De projectgroep is trots dat, na een lange tijd van voorbereidingen, ze een expositie kan openen in het gemeentehuis waarin zes inzendingen (van de 34) gepresenteerd worden aan de inwoners van Son en Breugel.
Het idee om de rotondes op te sieren met een markant kunstwerk dateert al van enkele jaren terug. In het Stakenburgfonds is het idee geboren om, rondom een specifiek thema, de rotondes een sterk lokaal karakter te geven zodat iedere passant weet dat hij Son en Breugel in of uit gereden is. 'Bevrijding', in welke zin dan ook, is een thema dat zeker speelt in het dorp. Son en Breugel heeft in de oorlog een belangrijke rol gespeeld in de bevrijding door de geallieerden. Om die reden wil het Stakenburgfonds 'iets' doen rondom het thema 'bevrijding', zonder dat het te sterk aan de oorlog of de letterlijke bevrijding verbinden. Om deze reden kozen de stichting voor het thema: 'Bevrijding in heden, verleden en toekomst'.
In het begin verliep het wat langzaam, maar eind 2016 werden meer en meer mensen geïnspireerd om de rotonde een persoonlijke stempel te geven. De projectgroep heeft een keuze gemaakt waarbij geselecteerd is op de relatie met het oorspronkelijke thema en de maakbaarheid. Nu is het moment daar om de inwoners en andere geïnteresseerden te vragen naar hun mening over het kunstwerk dat zij het meest passend vinden.
De kunstwerken die de eerste twee rotondes gaan sieren, zijn te zien in het gemeentehuis in een expositie. Deze expositie zal feestelijk worden geopend door wethouder kunst en cultuur Tom van den Nieuwenhuijzen op donderdag 12 oktober om 17.30 uur, u kunt dan kennismaken met de kunstenaars. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd!
Vanaf de opening van de expositie is het mogelijk om zowel online als op papier te stemmen op uw favoriete kunstwerk. De expositie is te bezoeken van 12 tot en met 31 oktober, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De ontwerpen zijn ook online te bekijken via www.stakenburgfonds.nl, waar u online uw stem uit kunt brengen. In het gemeentehuis staat bij de expositie een laptop, zodat het voor degenen die digitaal niet zo vaardig zijn het ook mogelijk is online te stemmen. Er zijn papieren formulieren beschikbaar bij de receptie, voor wie liever schriftelijk stemt.

U bent allen van harte uitgenodigd om de opening van de expositie Rotondekunst bij te wonen. Van deze kunstwerken zullen uiteindelijk twee werken in 2018 het levenslicht gaan zien op de rotonde aan de Kometenlaan en de rotonde aan de Boslaan. Tot donderdag 12 oktober!


Jeanne Melief, gekleurde zuil

De vormgeving straalt eenvoud uit, de invulling met gekleurd glas wordt sprankelend en divers.
Door de opwaartse verwerking en van donker naar licht kleurgebruik, symboliseert dit de verworven vrijheid.
Op de vier zijden van deze zuil, worden natuur, toekomstblik en saamhorigheid verbeeld, elementen , die de bewoners van het dorp met elkaar verbinden.
Het onderdeel saamhorigheid wordt door de dorpelingen zelf vormgegeven, door t.z.t. meegebrachte voorwerpen, aan te brengen aan één zijde van de zuil.
De kleurnuances ,van donker naar licht ,zie ik als een overwinning vanuit het duistere, een periode, die voorbij is, en benadrukt het plannen maken voor de
toekomst, uitmondend in vrede en vrijheid, vermengd met het licht van de lucht.

Annelies Schoth & Anne Hudleston Slater schemerlamp

We willen een grote, mooi vormgegeven, schemerlamp om de bestaande lantaarnpaal heen gebouwd, midden op de rotonde. De lamp gaat aan als het donker wordt en er zitten vogeltjes bovenop.
"HET LICHT" zoals de schemerlamp zou kunnen heten staat natuurlijk op de eerste plaats voor: "Zo, we zijn weer thuis, ik ben weer binnen, het licht (de schemerlamp) kan aan".
Binnen, oftewel thuis verwachten wij de veiligheid die nodig is voor het kunnen ervaren van vrijheid.
Licht lijkt vanzelfsprekend, (daarom de lantaarnpaal), maar in duistere tijden is dat niet zo.. (denk aan verduistering in de oorlog).
Licht maakt vrij.
De openingen in de lampenkap geven niet alleen het noodzakelijke licht door maar verwijzen ook naar een slordig dichtgetimmerde kooi.
De vogels zitten er bovenop zodat zij vrij zijn om in en uit te kunnen vliegen.
Wij voelen ons gesteund door het lied van Guus Meeuwis: "Dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht……".

Senna van Lieshout Descending liberation

Vrijheid geef je door, en is niet vanzelfsprekend. Met dit begrip wil ik de overdracht van vrijheid van het verleden, heden en de toekomst uitbeelden.
Het beeld dat honderden soldaten als engelen uit de lucht kwamen vallen moet onwerkelijk zijn geweest.
Dit zwevende fenomeen komt terug in mijn ontwerp.
De paratroopers zijn kenmerkend voor de bevrijding van Son & Breugel. Ik vond het belangrijk dat die herkenbaarheid in het ontwerp verwerkt werd.

Theo Coenen Symbool

Meestal werk ik in staal, roestig of RVS. In dit geval de vraag om een beeld voor een rotonde geef ik de voorkeur aan rvs (onderhoud vrij).
Het schaalmodel is 1 op 5 d.w.z. dat het werkelijk 3 meter hoog zal worden, met een pijp diameter van 20 cm, ook de diameter is 3 meter.
Het model en de foto's geven een goed beeld hoe de situatie ter plaatse er uit gaat zien.

Waar ik meteen aan moest denken op de vraag "hier kan jouw beeld staan "aan een soort herkeninsteken dat geschikt is voor een rotonde.
Mijn beelden moeten met zo min mogelijk ingrijpen in het materiaal zoveel mogelijk zeggingskracht uitstralen
Met wat fantasie kun je er de zon (Son) in ontdekken wat voor mij staat als het leven waaruit alles is ontstaan.

Stefanie Nooijen gezichtsuitdrukking

Gezichtsuitdrukking, vrijheid en opluchting
'sommige dingen hoeven niet blijvend herinnert te worden, maar mogen zeker niet vergeten worden."
ontwerpuitgangspunten
kleurrijk
groot
contrasterend met de achtergrond
Als ik denk aan vrijheid, dan denk ik aan oplucting, blijdschap en kleuren..

10 / 24

Breng uw stem uit en steun KBO Breugel !!!!

Rabobank Het Groene Woud Zuid draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart
toe. Daarom organiseert zij de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en
stichtingen. Ook dit jaar stelt Rabobank Het Groene Woud Zuid stelt € 75.000,- beschikbaar!
Ook KBO Breugel doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Stemmen :
Van 4 oktober t/m 17 oktober mogen leden van Rabobank Het Groene Woud Zuid 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging, waarvan maximaal twee op dezelfde club of vereniging. Dus u en uw familie, vrienden en kennissen kunnen ieder 2 stemmen uit brengen op KBO Breugel.
U kunt ook het stembiljet, wat u thuis ontvangt per post, afgeven bij een van de bestuursleden van KBO Breugel, die het dan voor u invullen en doorgeven aan de Rabobank om zo geen stem verloren te laten gaan.
Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.
Wij als KBO Breugel ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden
Het is voor ons KBO Breugel belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren.
Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor al onze activiteiten die we organiseren voor de ouderen in Breugel.
Als gevolg van het overheidsbeleid om ouderen steeds langer in de thuis te laten wonen, word het steeds belangrijker, om eenzaamheid te voorkomen en om sociale controle te versterken, die ouderen activiteiten aan te bieden om ze buiten de woning te onderhouden.

Denk hierbij aan :
Sportieve activiteiten; kegelen, jeu de boules e.d.
Sociale activiteiten : kaarten, gezamenlijke bijeenkomsten zoals kerstvieringen, kienmiddagen, bezoeken aan onze 80+ leden met verjaardagen, e.d.
Culturele activiteiten; excursies naar musea en andere interessante bezichtigingen.
Het organiseren van lezingen, bijv. lezing notaris over erfrecht ed.
En activiteiten die zich richten op bijv. voorkomen van internetcriminaliteit en huisdeurcriminaliteit in samenwerking met de RABO bank en politie.

De Lucky Duck Race komt terug!

Na een adempauze van twee jaar oftewel een forse sabbatical voor de badeendjes,
is de Lions Club Son en Breugel e.o. weer druk bezig om de 4de Editie van de Lucky Duck Race te organiseren.
Op Koningsdag, 27 april 2018 gaan er weer 4000 eendjes racen op de Dommel.
De eerste eendjes die door de fuik gaan verdienen een leuke prijs.
Voordat het zover is moeten er 4000 loten worden verkocht. Dat gebeurt met VEREENDE KRACHTEN!!
Met name door plaatselijke verenigingen die op die manier hun clubkas kunnen spekken.
De helft van ieder verkocht lot is namelijk voor hen.
Het resterende nettobedrag is bestemd voor een aantal lokale goede doelen.
Het spetterende evenement wordt mede ondersteund door diverse sponsoren en ook de kopers van een heuse XL sponsoreend.
We doen het immers als Lions niet allemaal in ons eendje.
Ook via de Rabobank Clubkas Campagne willen we graag enige financiële ondersteuning zien te verwerven.
Daarom beste leden Rabobank HGWZ: stem nog voor 17 oktober a.s. op de Lucky Duck Race.
Elke stem is welkom: het liefst natuurlijk 2 stemmen, maar we zijn ook zeker wel blij met "eendje".

Breng uw stem uit op stichting H@P.

Stichting H@P (Help @ People) is opgericht door door leden van kookclub 'Club Cuisine La Sonnerie'.
Club Cuisine La Sonnerie is een amateur mannenkookclub in Son en Breugel.

Stichting H@P probeert met oa opbrengsten uit hun jaarlijkse culinaire benefietavond initiatieven te ondersteunen ten gunste van de samenleving in Son en Breugel.
Daarbij wil deze stichting maatschappelijk betrokken doelen in Son en Breugel steunen met een financiële donatie of halen de heren van 'Club Cuisine La Sonnerie' de potten en pannen uit de kast om te koken voor bepaalde groepen.

Zo werd bijvoorbeeld tijdens SamenLoop voor Hoop Son & Breugel, naast het leveren van een financiële bijdrage, gekookt voor de survivors van kanker. Hierdoor beleefden zij echt een dagje uit en werden tevens culinair in de watten gelegd .

Afgelopen jaar werd er gekookt voor jonge mantelzorgers van de LEV groep, maar werd ook
Dutmella scouting Son en Breugel en de Vrienden van Berkenstaete ondersteund.
Op de verwenkermis van Zonhove werden 600 hamburgers gebakken.

Ieder jaar wordt opnieuw bepaald welke maatschappelijk betrokken doelen in Son & Breugel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Stichting H@P streeft er naar juist die initiatieven te helpen die, doordat ze wellicht minder bekend zijn of kleinschaliger opereren, dit soort donaties erg goed kunnen gebruiken.
Zie hiervoor de website van "Club Cuisine La Sonnerie". www.clubcuisinelasonnerie.nl waar een overzicht staat van ondersteuning van afgelopen jaren.

Een stem voor Stichting Goud voor Oud geeft Verbroedering!

Met één stem méérdere doelen helpen in Son en Breugel? Dat kan!
Een half jaar geleden startte Stichting Goud voor Oud met het vaker en gemakkelijker mogelijk maken van professionele theater&zangoptredens voor de ouderen.
Intussen is de stichting zeer hard gegroeid tot ook ver buiten de grenzen van onze gemeente.
De behoeften blijken enorm en de vele artiesten die zijn aangesloten hebben al vele ouderen mogen verblijden.
Om de optredens mogelijk te blijven maken blijft geld nodig en daarvoor zou een bijdrage van de geweldige Rabo Clubkas Campagne fantastisch zijn!

Ben jij lid van de Rabobank en heb je na het stemmen op jouw vereniging nog een stem of meerdere over?
Help dan met een stem op Stichting Goud voor Oud in één klap ook velen die reeds bij ons aankloppen!
Denk hierbij aan Zonhove, Archipel, Vrienden van Berkenstaete, de Steenuijl en doelgroepen als Ontmoet&Groetplein, SeniorenRaad, Zonnebloem en KBO verenigingen!

Jouw stem op ons zorgt voor verbroedering! Een écht aandeel in elkaar!

17 / 24

19 / 24

Ladies De Gulbergen golfen voor het goede doel

Elk jaar organiseren de dames van Golfclub De Gulbergen een Goed Doel wedstrijd. Hiermee geeft men aan dat het bij de dames niet alleen om het golfen gaat, maar dat men ook aan stichtingen denkt die een bijdrage kunnen gebruiken.

Dit jaar was het doel de stichting "Kinderen van Kathmandu". Het inschrijf- en prijzengeld van die golfdag gingen naar dit goede doel.

Het goede doel
De voorzitter van de stichting Kinderen van Kathmandu, Ger Peeters, is een inwoonster van Geldrop. Zij brengt elk jaar een aantal maanden in Nepal door om te zien en te controleren hoe het met het werk van de vrijwilligers gaat.
De stichting heeft 3 doelen:
1) Een kinderfonds. Dit fonds betaalt rekeningen van operaties van kinderen uit arme families. Door een simpele ingreep op jonge leeftijd kan een levenslange handicap hiermee worden voorkomen.
2) Maitri Griha (House of Friendship) is een dagopvang voor kinderen met een verstandelijk beperking.
3) Ocky Education Foundation. Deze Foundation helpt kinderen naar school te gaan om een bepaalde opleiding te volgen.

De opbrengst
In totaal 68 dames deden mee aan deze gezellige en sportieve wedstrijd. Na afloop stond er in het clubhuis een tafel met mooie inlandse Nepalese producten. Een groot aantal dames was bereid om een cadeau voor zichzelf of voor hun kleinkinderen te kopen.
Stichtingvoorzitter Ger Peeters gaf hierna nog een korte uitleg over de stichting en hun ambities. Na deze uitleg mocht zij uit handen van de voorzitter van de Ladies Commissie, Mariëlle Bots, een cheque met een waarde € 875 in ontvangst nemen. Met deze cheque en de opbrengst uit de verkoop heeft de Stichting Kinderen van Kathmandu een mooi bedrag gekregen om te besteden in Nepal.

Corridor pupil van de week

Leonie Baijens

Op zondag 8 oktober was Leonie Baijens onze "Pupil van de Week". Leonie mocht de openingsbal nemen en kreeg uit handen van scheidsrechter Peter van Deursen een oorkonde en een snoepzak. Vervolgens heeft ze de stand bijgehouden. Corridor 1 won de wedstrijd tegen ODIO 1 met 12 - 6.

HTC meisjes B1 kampioen in de Sub Topklasse!

Afgelopen zaterdag stond een spannende wedstrijd tegen het team van Zwart Wit uit Breda. De druk was hoog want alleen winst telt om door te gaan naar de Super B.

36 Jaar geleden speelden voor het laatst een jongens B1 team van HTC op dit niveau. Na een snelle 1-0 voorsprong kregen ze zelfvertrouwen en stonden ze zeer goed te spelen. Met een winst van 5-1 sleepten ze het kampioenschap in de wacht.
Een fantastische prestatie van deze meiden.
Gefeliciteerd!

BC 't Koffertje '94

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 9 oktober 2017
A-lijn: 1 Tonnie & Ton van Acht 68,15; 2 Willem Pieters & Harrie van Rijbroek 63,69; 3 Ad van de Laar & Elvira Thijssen 60,12
B-lijn: 1 Annie Albers & Harry van Genugten 59,58; 2 Rietje Donker & Nelly van Zon en Tonny van Acht & Leny Kremers 58,75; 3 Ton & Lina Lunenburg 57,50

Daverende start Apollo heren 1

FotoReza

Met een wervelende show heeft heren 1 van HV Apollo zijn eerste thuiswedstrijd van deze competitie gewonnen. In een met vlagen spectaculaire wedstrijd won het vaandelteam van Apollo met 31-20 van Bevo. De vooraf gevreesde tegenstander kreeg met name in de eerste helft alle hoeken van sporthal De Landing te zien. Het toegestroomde publiek zag handbal van een uitzonderlijk hoog niveau en klapte de handen stuk op een serie van prachtige aanvallen en goals. Na 2 gespeelde wedstrijden staat HV Apollo fier bovenaan met de volledige score van 4 punten en maar liefst 66 doelpunten voor.
Wilt u ook genieten van een spectaculaire handbalwedstrijd. De eerst volgende thuiswedstrijd van Heren 1 is op zaterdagavond 28 oktober tegen Wittenhorst. U bent natuurlijk ook welkom om onze andere teams te zien spelen op zondag 29 oktober vanaf 9.10u in sporthal de Landing "

Uitslagen
07-08 oktober
Apollo HS1 - Bevo HC HS3        31 - 20
Aristos HS1 - Apollo HS2         26 - 19
Jupiter '75 HS2 - Apollo HS3        26 - 28
Apollo HC1 - De Sprint HC1        22-30
Apollo E1 - Tremeg E1         4-21
Apollo D1 - Bergeijk D1         7-22
Apollo DB1 - RED-RAG/Tachos DB1 17-19
Apollo DS1 - MEOS DS2         29-10
Apollo HB1 - G.H.V. HB1        21-14
Apollo DS2 - E.H.V. DS2         22-19

Programma
14 oktober
15:00 uur Habo '95 DB1 - Apollo DB1
19:00 uur Bergeijk DS2 - Apollo DS2
20:15 uur Zephyr HS1 - Apollo HS2

15 oktober
10:05 uur Apollo HC1 - Bergeijk HC1
11:15 uur Apollo HS3 - Saturnus HS2
11:40 uur Aristos DS2 - Apollo DS1
12:55 uur Dongen HS1 - Apollo HS1
17:00 uur West Brabant Combinatie HB4 - Apollo HB1

Argo waterpolodames verrassen

De waterpolodames hebben het afgelopen weekend het onderspit moeten delven tegen de koploper Arethusa in Oss. Maar de dames van Argo hebben huid duur verkocht, pas 15 seconden voor tijd wist Arethusa de 3 punten naar zich toe te trekken. Vooraf was duidelijk dat winst waarschijnlijk teveel gevraagd zou zijn tegen de koploper in de poule. Gezien de laatste jaren had Argo ook niet de illusie om met punten naar huis te gaan. En toch was het niveau verschil in de wedstrijd minder groot dan gedacht. Natuurlijk kon Argo weer bouwen op de fantastische keeperskwaliteiten van Yvonne vd Vorstenbosch, zij hield het team goed in de wedstrijd. Echter had Argo ook nog echt wel de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen, kansen zijn er geweest in de vorm van een strafworp en een aantal verzilverde overtal situaties waaruit niet gescoord werd. Argo was zeer dichtbij een stunt, de einduitslag van 9-8 in het voordeel van Arethusa levert weliswaar geen punten op maar wel vertrouwen in een goede positionering in de middenmoot. Doelpunten voor Argo zijn gescoord door Josine Raaijmakers (2x), Tamara Vervoort (2x), Liesbeth vd Korst (2x), Anita vd Heijden en Renske vd Burgt.

B1 - VZV Njord 6-1
C jongens - VZV Njord 9-6
VZV Njord - D1 14-3
Arethusa - Dames 1 9-8

Manege Sonniushof is een bezoek waard!

amazone Jacqueline Blom

Son en Breugel - Wie op een willekeurige zondagmiddag de Manege Sonniushof (Sonniuswijk 35, vanuit de Sonniuswijk de A50 oversteken en dan na 1 km. aan de linkerkant) binnengaat loopt de kans om een wedstrijd paardendressuur mee te maken.

In een gezellige kantine worden op een beamer de scores voor de 30 (!) onderdelen van de dressuur weergegeven, zodat je je in het voorportaal waant van de nieuwe Anky van Grunsven.
Eigenares Ans geeft voor mij als leek uitleg waar je bij de combinatie van jonge ruiters met hun paarden op moet letten.
Zwabberende staarten, onrustige paardenhoofden en een onregelmatige overgang van draf in galop kunnen minpunten opleveren.
En als dat allemaal wèl in orde is en de combinatie ziet er goed verzorgd uit dan is een hoge score door de jury ( in "de bak" vanuit een auto met laptop bekeken) het resultaat.
Hoge scores geven extra bonuspunten waarmee de amazones aan het eind van het jaar weer kunnen promoveren naar een hogere klasse.
Vandaag wint de amazone Jacqueline Blom uit Gemert (voorheen enkele jaren woonachtig in Son) op "Deauville" de B klasse met een 1e plaats en een 3e plaats met de complimenten van de jury.
Zij scoort er 5 winstpunten mee zodat promotie naar de volgende klasse bijna zeker is.


Wie weet is er voor Jacqueline een sportieve dressuurcarrière weggelegd.
Steun krijgt ze voldoende van haar vriend en sponsor Sander (geboren en getogen in Son en nu eigenaar van Auto Mooij in Beek en Donk) en van haar ouders die haar naar de wedstrijden vergezellen.
Jacqueline traint dagelijks en het klaar maken van haar paard voor de wedstrijd (met geknoopte manen) is een tijdrovend karwei.
Ans, die zelf ook paarden fokt en verkoopt, legt uit dat met elke promotie het paard stijgt in waarde. Maar voor de amazones is dat bijzaak.
We zullen zeker nog meer horen van Jacqueline of de andere amazones die wekelijks te zien zijn in de Sonniushof. Zij en de manege zijn een bezoek meer dan waard!

Bridgeclub ABC

Uitslagen Bridgeclub ABC Dinsdagavondcompetitie
Ronde 2, zitting 1, 3 oktober 2017
Lijn A
1 Dirk Bossenbroek & Jos van Gerwen 65,28
2 Toni Rotteveel & Peter Rotteveel 61,81
3 Addy van Beek & Ankie van Schoonderwalt 60,07
4 Johan van de Laar & George Punt 57,13
5 Nieke Coenen & Truus Peters         55,21
Lijn B
1 Els van der Lande & José Roef 59,22
2 Gerda van den Hoek & Dirk van den Hoek 57,07
3 Ton de Wit & Harry Coppelmans 56,76
4 Jo Renders & Riet Vianen 54,85
5 Rosita van Rooij & Truus van Vugt         53,93

Uitslagen SBC jeugd zaterdag 7 oktober
SBC JO 19-1 - VRIJ                 ---------
Unitas '59 JO 19-3 - BC JO 19-2                 0 - 5
RKVVO JO 192-2 - SBC JO 19-3                 2 - 0
SBC JO 19-4 - OJC Rosmalen JO 19-4                 9 - 1
SBC JO 17-1 - Bladella JO 17-1                 2 - 2
SBC JO 17-2 - VRIJ                 ---------
Bergeijk JO 17-3 - SBC JO 17-4                 0 - 11
SBC JO 17-5 - RKDSV/EDN56 JO 17-3                 2 - 4
SBC JO 17-6 - Marvilde JO 17-2                 4 - 4
SBC JO 15-1 - FC Eindhoven AV JO 15-1                 6 - 0
SBC JO 15-2G - RPC JO 15-2                 5 - 5
EMK JO 15-3 - SBC JO 15-3                 4 - 2
DBS JO 15-3 - SBC JO 15-4                 5 - 1
SBC JO 15-5 - RKSV Nuenen JO 15-6                 3 - 3
SBC JO 15-6 - Unitas '59 JO 15-7                 6 - 9
Wilhelmina Boys JO 15-5 - SBC JO 15-7G                 1 - 11
SV Valkenswaard MO 15-1 - SBC MO 15-1                 1 - 8
Bergeijk JO 13-1 - SBC JO 13-1                 3 - 4
SBC JO 13-2 - HMVV/Hulsel JO 13-1                 4 - 1
DBS JO 13-2 - SBC JO 13-3                 2 - 2
Wilhelmina Boys JO 13-2 - SBC JO 13-4                 9 - 1
Best Vooruit JO 13-4 - SBC JO 13-5                 3 - 0
SBC JO 13-6 - Zwaluw VFC JO 13-7                 3 - 0
SBC JO 13-7 - Bladella JO 13-5                 0 - 5
SBC MO 13-1 - VRIJ                 ---------
SBC JO 12-1 - DVS JO 12-1                 5 - 0
SBC JO 11-1G - Wilhelmina Boys JO 11-1                 2 - 4
Maarheeze JO 11-1G - SBC JO 11-2G                 4 - 3
Unitas '59 JO 11-7 - SBC JO 11-3                 1 - 6
SBC JO 11-4 - DVS JO 11-2                 2 - 2
Braakhuizen JO 11-3 - SBC JO 11-5G                 9 - 3
Best Vooruit JO 11-6 - SBC JO 11-6G                 0 - 4
SBC JO 11-7 - UNA JO 11-5G                 13 - 1
SBC JO 11-8G - SV Budel JO 11-7                 7 - 0
OVC'26 JO 11-4 - SBC JO 11-9                 3 - 5
SBC JO 11-10 - ODC JO 11-5                 7 - 5
SBC JO 11-11G - FC Eindhoven AV JO 11-8                 1 - 11
RKVVO JO 10-1 - SBC JO 10-1                 2 - 12
SBC JO 9-1 - RKSV Nuenen JO 9-1                 1 - 9
Unitas '59 JO 9-2 - SBC JO 9-2G                 10 - 7
RKSV Nuenen JO 9-5 - SBC JO 9-3G                 3 - 12
SBC JO 9-4 - Rood Wit Veldhoven JO 9-3                 9 - 1
SBC JO 9-5G - DBS JO 9-5                 4 - 3
Wilhelmina Boys JO 9-3 - SBC JO 9-6                 Vervallen
sv Budel JO 9-7G - SBC JO 9-7                 8 - 3
WODAN JO 9-5 - SBC JO 9-8                 8 - 4
Essche Boys JO 9-3 - SBC JO 9-9G                 5 - 6
Geldrop JO 9-7 - SBC JO 9-10G                 4 - 5
SBC JO 8-1 - SV Valkenswaard JO 8-1                 Vervallen
SBC G 1G - RKKSV G 1                 1 - 5
EBOH JG 1G - SBC JG 1G                 Uitgesteld

Programma SBC jeugd 14 oktober
Thuisteam Bezoekers Vertrek Aanvang
SBC JO 19-1 - S.C.I. JO 19-1        15:30
SBC JO 19-2 - EMK JO 19-1        15:15
SBC JO 19-3 - Bladella JO 19-2        15:15
Kerkwijk JO 19-1 - SBC JO 19-4 11:30 12:30
Dommelen JO 17-1 - SBC JO 17-1 14:00 15:00
SBC JO 17-2 - VRIJ        
SBC JO 17-4 - DOSKO'32 JO 17-1        15:15
DBS JO 17-4 - SBC JO 17-5 13:00 14:00
Brabantia JO 17-3 - SBC JO 17-6 13:45 14:45
SBC JO 15-1 - VRIJ        
UNA JO 15-2G - SBC JO 15-2G 11:15 12:15
SBC JO 15-3 - Best Vooruit JO 15-4        13:15
SBC JO 15-4 - Zwaluw VFC JO 15-5        13:15
SBC JO 15-5 - VRIJ        
DBS JO 15-6 - SBC JO 15-6 11:30 12:30
SBC JO 15-7G - RPC JO 15-6        13:15
SBC MO 15-1 - Nieuw Woensel MO15-1        13:15
SBC JO 13-1 - WODAN JO 13-1        11:45
Beerse Boys JO 13-1 - SBC JO 13-2 09:30 10:30
SBC JO 13-3 - HSE JO 13-1        11:45
SBC JO 13-4 - Maliskamp JO 13-1        11:45
SBC JO 13-5 - Jong Brabant JO 13-4        11:45
OJC RosmalenJO 13-11 - SBC JO 13-6 09:15 10:15
SV Valkenswaard JO 13-6 - SBC JO 13-7 12:15 13:15
SV Budel MO 13-2 - SBC MO 13-1 10:00 11:00
Unitas '59 JO 12-1 - SBC JO 12-1 09:15 10:15
RKSV Heeze JO 11-1 - SBC JO 11-1G 09:15 10:15
SBC JO 11-2G - Braakhuizen JO 11-1        10:15
SBC JO 11-3 - Gestel JO 11-2        10:15
Unitas '59 JO 11-4 - SBC JO 11-4 09:15 10:15
SBC JO 11-5G - UNA JO 11-4G        10:15
SBC JO 11-6G - DBS JO 11-8        10:15
Brabantia JO 11-3 - SBC JO 11-7 09:15 10:15
SBC JO 11-8G - WODAN JO 11-5        10:15
SBC JO 11-9 - Hilvaria JO 11-3        10:15
Spoordonkse Boys JO 11-2 - SBC JO 11-10 08:30 09:30
SBC JO 11-11G - VRIJ        
SBC JO 10-1 - VRIJ        
DVS JO 9-1 - SBC JO 9-1 08:30 09:30
SBC JO 9-2G - Bladella JO 9-1        09:00
SBC JO 9-3G - SJO Juventud JO 9-1        09:00
De Raven JO 9-1 - SBC JO 9-4 08:30 09:30
Hoogeloon JO 9-2 - SBC JO 9-5G 09:00 10:00
SBC JO 9-6 - Tongelre JO 9-3        09:00
SBC JO 9-7 - Maarheeze JO 9-2        09:00
SBC JO 9-8 - Nieuw Woensel JO 9-1        09:00
SBC JO 9-9G - FC Engelen JO 9-5        09:00
SBC JO 9-10G - Dommelen JO 9-3        09:00
DBS JO 8-2 - SBC JO 8-1 08:00 09:00
SBC G 1G - VRIJ        
SBC JG 1G - Spoordonkse Boys JG 1        11:45

Inloop Bridgeclub De Beckart

Uitslag 5 oktober
1.Riet vd Laar en Zus vd Rijt 62.50%; 2. Ben vd Steen en Fried vd Laar 61.80%; 3. Lies Vissers en Tiny vd Steen 52.77%; 4. Nel Dielemans en Jan Verbunt 52.08% Iedere donderdagmiddag inloopbridge. Iedereen is welkom, ook als je geen bridgepartner hebt. Info 0413 474297.

Voetbal SBC Senioren

Uitslagen
Zondag 8 oktober

SBC 1         - WODAN 1        0-0
SBC 2         - RPC 3        6-3
WODAN 3        - SBC 3        uitgesteld
Beerse Boys 5        - SBC 4        uitgesteld
SBC 5         - Tongelre 2        7-1
Woenselse Boys 4 - SBC 6        0-4
SBC 7         - RKVVO 8        0-0
Wilhelmina Boys 8 - SBC 8        1-2
Pusphaira 5        - SBC 10        2-0
SBC 11        - Nuenen 13        6-0
DVS 7         - SBC 12        6-2
SBC VR1        - SVSOS VR1        2-3
Real Lunet VR1 - SBC VR2        7-3

Programma
Zondag 15 oktober

Boskant 1        - SBC 1        14.30 u
Nuenen 3        - SBC 2        12.00 u
SBC 3         - Zwaluw VFC 2 12.00 u
SBC 4         - Oirschot V. 3 10.00 u
Nuenen 7        - SBC 5        10.00 u
SBC 6         - Valkenswaard 6 12.00 u
De Bocht '80 3 - SBC 7        12.00 u
SBC 8         - Nederwetten 3 10.00 u
Geldrop 7        - SBC 9        12.30 u
SBC 10        - Brabantia 9        13.00 u
Unitas'59 12        - SBC 11        10.00 u
SBC 12        - Nuenen 10        13.00 u
Beerse Boys VR4 - SBC VR1        12.00 u
SBC VR2        - Tivoli VR1        10.00 u

Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 4 oktober                
Recreanten Corridor 2 – Flamingo's 0 - 7
Recreanten BMC – Corridor 1         6 - 5
Corridor MW2 – Tuldania MW1        4 - 10

Zaterdag 7 oktober
Corridor D1 – Spoordonkse Girls D1 3 - 3
KVS '17 E1 – Corridor E3                 1 - 3
Corridor A1 – Fortuna '74 A1                3 - 6
Emos F1 – Corridor F1                         9 - 3
Corridor B1 – Spoordonkse Girls B1 8 - 4
Altior C2 – Corridor C1                         4 - 5
Emos E1 – Corridor E1                         0 - 5

Zondag 8 oktober
pupil van de week: Leonie Baijens
Corridor 1 – ODIO 1                                12 - 6        

Programma
Woensdag 11 oktober         aanvang
Recreanten Corridor 1 – Altior 19.30
Recreanten Avanti – Corridor 2 20.00
ZIGO MW1 - Corridor MW2         19.30
Corridor MW1 – SVOC '01 MW1 20.30

Zaterdag 14 oktober
Corridor E1 – Avanti E1                 9.30
Corridor E3 – De Korfrakkers E3 9.30
Corridor F1 – MOSA '14 F2         10.45
Korloo E2 – Corridor E2                 11.00
BMC A1 - Corridor A1                 11.15
DSV B1 – Corridor B1                 12.30
JES D1 – Corridor D1                 12.30

Zondag 15 oktober
SVOC '01 - Corridor 1                 13.00        


Nijnsel TVE/Reclame wint van Vitesse

In het Limburgse Gennep speelde Nijnsel tegen Vitesse '08. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Nijnsel was wel de bovenliggende partij, maar kansen waren er nauwelijks aan beide kanten.

Na een aantal speldenprikjes was het na een half uur wel raak. John Egelmeers kwam op rechts vrij. Hij leverde een strakke voorzet af op Nick van Heesch, maar een verdediger van Vitesse was er eerder bij om de bal in het doel te schuiven. Na deze voorsprong probeerden beide ploegen het wel, maar doelpunten leverde dit niet meer op. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, Nijnsel zocht gecontroleerd de aanval en Vitesse loerde op de counter. Nijnsel werd een aantal malen gevaarlijk, maar het vizier van Joost Vervoort en de ingevallen Nick Lathouwers stonden nog niet op scherp.

Na 70 minuten spelen kreeg Nijnsel een vrije trap op eigen helft. De robuuste Robin Wetser verstuurde een prachtige diagonale pass en Nick Lathouwers nam hem van de rand zestien meteen op zijn pantoffel. De bal zeilde mooi in de bovenhoek langs de verbouwereerde sluitpost van Vitesse. De thuisploeg probeerde de bakens nog te verzetten en stuurde nog een verdediger mee naar voren. Vitesse kreeg nog een aantal kansjes, maar deze werden allen onschadelijk gemaakt door doelman Youri Dortmans.

Volgende week neemt Nijnsel het op tegen Stormvogels uit Siebengewald op de grens met Duitsland en hoopt het deze overwinning een vervolg te geven.

Argo zwemmen

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep in het Laco Sportcentrum in Veghel deel aan de 1e Vierkamp. Aanvang om 14.00 uur.

24 / 24