DeMooiSonenBreugelkrant

23 mei 2018

DeMooiSonenBreugelkrant 23 mei 2018


Sticker maakt melden kapotte speeltoestellen makkelijk

Son en Breugel - De Jeugdgemeenteraad houdt zich bezig met de wensen, behoeften en problemen van de Son en Breugelse jeugd. Een werkgroepje heeft de afgelopen tijd bekeken hoe het zit met de veiligheid van de speeltoestellen en wat er beter kan in de speeltuinen in het dorp.

Het blijkt dat kinderen soms constateren dat er iets kapot is, en dan vervolgens niet weten hoe ze dit moeten melden. Een telefoontje naar de gemeente is vaak al genoeg om de melding van het kapotte speeltoestel door te geven. De wijkteams zullen het kapotte speeltoestel dan zo snel mogelijk repareren of weghalen.

Om kinderen (en hun ouders) te helpen bij het veilig houden van de speeltuinen, heeft de Jeugdgemeenteraad een sticker laten ontwerpen. Deze sticker wordt op alle speeltoestellen in het dorp geplakt. Op de stickers staan de contactgegevens van de gemeente. Het melden van kapotte speeltoestellen of overlast kan ook via het meldingssysteem op de website of de BuitenBeterApp.

Piet Vriens, onze lokale fotochroniqueur is niet meer


Fotochroniqueur pur sang
Vier decennia lang legde hij alles wat er gebeurde in Son en Breugel vast op de gevoelige plaat. Hij was de vereeuwiger van de geschiedenis van ons dorp in de jaren 60, 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. Eerst nog in zwart-wit, maar naderhand in uitbundige frisse kleuren. Hij had ook een befaamde fotozaak aan de Nieuwstraat, daar waar nu de kringloopwinkel gevestigd is. Hij was de huisfotograaf van het toenmalige weekblad de Brug en werkte als vaste fotograaf voor de gemeente. Hij stond in beeld bij vele publicaties over ons dorp van onder andere de Heemkunde Kring.

Fotografie had nog wat magisch
Als je zijn foto's ziet besef je pas dat er veel veranderd is de afgelopen jaren. Piet was een fotograaf uit het analoge tijdperk. Fotografie had toen nog iets magisch, het is een ambacht en een kunstvorm vond hij. In de tijd van de fotorolletjes maakte hij bijna alle foto's in Son en Breugel. Bij het aanbreken van de digitale fotografie is hij uiteindelijk in december 2001 gestopt ook met zijn winkel. Zijn gezondheid liet hem net als zijn geheugen de laatste jaren steeds meer in de steek. Toch was hij nog vaak te zien in ons Dorp samen met zijn vrouw en zijn fotocamera.

Bedankt Piet, wij blijven je herinneren
Op de rouwkaart staat te lezen: Hij legde herinneringen voor anderen vast, maar kon het zich niet meer herinneren. Bedankt Piet voor je levenswerk. Piet is 81 geworden. We zullen je blijven herinneren.

Fontein vijver Europalaan heel de zomer buiten gebruik

Foto: Adrie Neervoort

Het is u wellicht al opgevallen, de fontein in de vijver aan de Europalaan werkt niet meer. Normaal gesproken werkt de fontein vanaf april weer en spuit het water daardoor sierlijk de lucht in, nu dus niet!

Door: Adrie Neervoort

Eind vorig jaar is bij het maaien van de vijver (beplanting in de vijver) de fontein beschadigd geraakt. De maaimachine heeft de fontein per ongeluk geraakt en een stuk meegetrokken.

Hoe groot en wat de schade precies is, kan alleen door middel van onderwater inspectie duidelijk worden. Hiervoor moeten duikers dus het water in. Omdat de beschadiging in november is gebeurd en dat het water toen te koud was om met duikers in het water te gaan, is dat niet meteen gebeurd. Daarom hebben duikers pas 25 april een inspectie uitgevoerd, de conclusie is dat de hele fontein kapot was.

De gemeente heeft nu een offerte uitstaan voor vervanging van de complete fontein. De verwachting is dan ook dat de fontein deze zomer niet meer zal werken.

De gemeente gebruikt deze periode om de fontein compleet te renoveren. Dat wil zeggen dat alle spuitkoppen worden vernieuwd, zodat er weer strakkere waterstralen de lucht in komen. De onderwater verlichting die al jaren kapot is wordt compleet vervangen door energiezuinige LED verlichting. Verder wordt een windvaansysteem geplaatst, zodat bij harde wind de fontein zachter gaat spuiten. Hierdoor behoort de zogenaamde natte wind over de Europalaan ook tot het verleden.

Hierdoor zal er deze zomer geen water uit de fontein spuiten, maar zal er volgend jaar een complete nieuwe fontein in de vijver staan die duurzaam en gebruiksvriendelijk zal zijn.

Maak kennis met elkaar tijdens Brinkfeesten van Basisschool De Ruimte

Basisschool De Ruimte organiseert op zondag 27 mei de eerste editie van de brinkfeesten. Op het veld voor de school dat de wijken 'de Gentiaan' en 'Sonniuspark' verbindt (de brink) vinden deze feesten plaats. Tussen 14.00 - 17.00 uur zijn er tal van activiteiten die leuk zijn om te doen of om naar te kijken. Het doel van de feesten is ontmoeting. In de wijk zijn het laatste jaar veel nieuwe gezinnen komen wonen. Voor bekenden en onbekenden is het prettig om kennis te maken met elkaar.

Kinderen staan centraal
Bij de organisatie hebben kinderen van de Ruimte het voortouw genomen. Ze hebben allerlei activiteiten bedacht die kinderen leuk vinden om te doen. De hoofdactiviteit is een open podium waarop kinderen een voorstelling geven. Breng gerust een picknickkleed mee om van daaraf te genieten van de optredens.
Ook zijn er diverse knutselactiviteiten en natuurlijk is er iets te eten en te drinken. Kinderen van de Ruimte begeleiden diverse activiteiten. Je kunt kennis maken met de wereldwinkel (die we ook op school hebben). Ons restaurant 'kom eten' is geopend en onze kaaswinkel is van de partij.

Vlekkenplan de brink
De brink is van oudsher een ontmoetingsplek. Bij de inrichting van het terrein heeft de gemeente Son en Breugel de basis aangebracht. Onlangs heeft de school bij de Provincie Noord-Brabant subsidie aangevraagd voor verdere vergroening. Daarbij is gedacht aan diverse spelaanleidingen voor kinderen, verhogen van de recreatieve waarde van het terrein en het vergroten van biodiversiteit. Tijdens de brinkfeesten is een vlekkenplan te bekijken met de ideeën. We zijn benieuwd hoe je daar over denkt.

Iedereen is welkom
Tijdens de brinkfeesten is iedereen welkom. Jong en oud, kinderen, ouders, familieleden, buurtbewoners, vrienden en bekenden. We hopen op uw komst. Om 14.00 uur beginnen de brinkfeesten. Om 17.00 uur sluiten we af.

Een veilige toekomst voor Son en Breugel!

Foto: Annie Maessen

Basisschool de Krommenhoek was vrijdag 18 mei gastheer voor de hulpdiensten uit de regio: Politie, brandweer, EHBO en Boa waren uitgenodigd om de leerlingen te informeren over hun diensten. Een informatieve, maar vooral ook leuke dag!

Door: Henriette van Berkel
Foto: Annie Maessen

1-1-2 Dag op basisschool De Krommenhoek, een initiatief van de Evenementencommissie van deze basisschool. Met het doel om de leerlingen op een begrijpelijke, maar zinvolle manier kennis te laten maken met de taken die de diverse hulpdiensten in ons dorp bieden.
Alle groepen werden op een voor hen plezierige en begrijpelijke manier ingewijd in acties van politie, BOA en EHBO. Het mag duidelijk zijn dat kinderen uit groep 3 of groep 8 daar verschillend naar kijken.

Bij groep 8 mocht ik aanwezig zijn bij de presentatie van de EHBO. Een duidelijk verhaal: wat is het verschil tussen EHBO en een arts, wanneer bel je wel of niet 112? Deze leerlingen kregen een extra les biologie, over slagaders, reanimatie en hoe belangrijk snel reageren is. De demonstratie reanimeren maakte dan ook veel indruk. En waarom moet je bovenaan het lichaam drukken? Want wat zit daaronder? Een mooi antwoord op die vraag: "daar zit je sixpack!"

De EHBO-ers kregen de nodige vragen op hen afgevuurd en die werden dan ook helder beantwoord, een mooie interactie.
Iets anders ging het eraan toe bij de presentatie van de BOA in groep 3. Want hoe maak je een kind van 7 jaar duidelijk wat de taak van een BOA is? Ronald van den Heuvel lukte dat uitstekend. In Jip en Janneke taal maakte hij duidelijk wat zijn taken zijn voor de veiligheid, de rust en de controle in het dorp. Zoals het aansturen van baldadige jeugd, het aanspreken op zwerfafval en het bekeuren van personen die zich niet aan de regels houden. Dat maakte indruk, want: hoe schrijf je een bekeuring uit en wanneer doe je dat?

Voor elke groep was de buitenactiviteit toch wel het mooiste: de verschillende soorten politieauto's, een heuse ME bus, en een arrestantenwagen, dat maakte wel indruk. Vooral de sirenes die gebruikt mochten worden waren populair. En hoe gaaf is het om zelf een schild van de ME te mogen hanteren of een kogelvrij vest te dragen? Ook een blaastest doen scoorde hoog.
Met hetzelfde enthousiasme werd de brandweer ontvangen, je hoorde ze al van ver aankomen, met sirenes en zwaailichten aan reden zij het speelveld langs de school op. De aanwezige leerlingen zagen op veilige afstand hoe de wagen stopte en niet veel later een denkbeeldig vuur bluste.

Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen

Het was duidelijk de brandweer was er, en wie wil er nou niet bij de brandweer als hij later groot is! Vandaag konden ze alvast meekijken met wat een brandweer zoal doet en daar vragen over stellen. Want hoe blus je nu een vuurtje het beste en wat doe je als je iemand snel en veilig uit een auto wilt redden. Alles werd getoond en uitgelegd en natuurlijk kon iedereen die dat wilde meedoen of gewoon even in de brandweerwagen zitten.

Een leerzame en informatieve dag voor alle leerlingen, die elk op hun eigen niveau kennis hebben mogen nemen van veiligheid, en wat ze daar zelf aan kunnen doen. Over een aantal jaren is Son en Breugel een nog veiliger gemeente als deze kinderen zich massaal hebben aangemeld bij Politie, brandweer, EHBO of zie je er later wel één door het dorp fietsen als BOA.

Hoe veilig is veilig

Veiligheid is vaak een gevoel, waarvan de cijfers nog vaker het tegendeel bewijzen. Dit zou de conclusie kunnen zijn na een bezoek aan de themamiddag over Veiligheid van de seniorenraad Son en Breugel. De themamiddag werd gehouden op donderdag 17 mei in gemeenschapshuis Braecklant

Door: Adrie Neervoort

De seniorenraad had er werk van gemaakt, al eerder hadden zij onder de leden een enquête gehouden met als thema veiligheid, nu wilde zij middels een themamiddag dit onderwerp bespreken. Daarvoor hadden zij verschillende sprekers uitgenodigd, maar ook alle politiek partijen in Son en Breugel. Een uniek kans om samen met de aanwezige het thema veiligheid te bespreken.

Foto: Annie Maessen

Teleurstellend was het dan ook dat er slecht drie partijen aanwezig waren: Dorpsbelang, VVD en PvdA/Groen links . Ook bleven er een aantal stoelen leeg tijdens de themamiddag. Jammer, de mensen die op deze stoelen hadden kunnen zitten, hadden net zoals de mensen die er wel waren een goed inzicht kunnen krijgen in de stand van zaken in de gemeente als het gaat om veiligheid.

Nadat Thom Thalhammer als voorzitter van de seniorenraad iedereen had welkom geheten, begon burgemeester Hans Gaillard met een kleine toelichting over veiligheid in de gemeente Son en Breugel. De burgemeester opende met een verwijzing naar het weekblad Forum, dat in de editie van 15 mei jl. een cartoon had geplaatst met een onderschrift, waaruit volgens de burgemeester kon worden opgemaakt dat politie en Boa's niets doen. Jammer, want dat klopt niet met de werkelijkheid, aldus de burgemeester, en het geeft een verkeerd beeld van de mensen die dag en nacht in de weer zijn met onze veiligheid.

Veiligheid is een zeer breed begrip, bleek daarna uit het betoog van de burgemeester, zowel voor de inwoners als voor de gemeente. Het gaat daarbij niet allen om inbraken of diefstal, maar ook het verkeer en vooral de snelheid of gedrag van de deelnemers daarvan, slecht onderhouden wegen en trottoirs, bijna alles heeft een link met veiligheid of het gevoel van veiligheid

Maar veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente of de overheid. Nee, veiligheid is ook een taak van de inwoners, in een straat in een wijk of in een gemeente, want zij constateren vaak als eerste een onveilige of verdachte situatie. Zij kunnen ook vaak actief wat doen aan de veiligheid, alleen of in samenwerking met de gemeente.

Dat Son en Breugel een veilige gemeente is, blijkt uit de cijfers, maar cijfers zijn iets anders dan het gevoel van veiligheid. Veiligheid gaat niet alleen over inbraken en fietsendiefstallen, het gaat ook over slecht verlichte plaatsen, of los liggende stoeptegels in een dorp.

Natuurlijk neemt de gemeente daarin samen met haar partners haar verantwoordelijkheid. Maar zij kunnen het niet alleen, ook de inwoners spelen daarin een grote rol. De roep om meer "blauw" op straat is begrijpelijk, als je een politieagent niet ziet betekent dat niet dat hij of zij niet aan het werk is. Veel werk van de politie wordt juist niet zichtbaar gedaan, neem de onderzoeken na een strafbaar feit of juist ter voorkoming van een strafbaar feit.

Ook Frits Driessen (beleidsmedewerker integrale veiligheid en handhaving) en Diana van Moorsel (politie, expert wijkzorg) gaven een duidelijk beeld van hoe het gesteld is met de veiligheid in de gemeente Son en Breugel. Met praktijk voorbeelden lieten zij zien wat er op dit moment gedaan wordt aan veiligheid en hoe we het in de toekomst nog veiliger kunnen maken. Ook de opkomst van WhatsApp groepen, ook in Son en Breugel een steeds actiever middel om wijken veiliger te maken, werd besproken.

Wat betreft Frits Driessen en Diana van Moorsel was de boodschap: help de politie, maar speel geen politie. De inwoners van een gemeente zijn de ogen en oren die de politie nodig heeft om een gemeente veilig te maken en te houden.
De aanwezige politieke partijen gingen ieder op zijn eigen manier in op wat hun partij doet of deed aan veiligheid, in de gemeente.

De middag gaf uiteindelijk een goed beeld over wie er bezig zijn met onze veiligheid en maakte ook duidelijk dat een gevoel van onveiligheid niet altijd een onveilige situatie hoeft te zijn.

Mooi voorbeeld daarvan gaf Frits Driesen. Een wat oudere dame gaf aan een groepje jongeren als zeer bedreigend te zien, en wilde eigenlijk dat de groep aangepakt zou worden. Frits gaf aan dat hij haar daarin begreep, maar nodigde haar dus toch uit om even samen langs de groep te lopen. Eenmaal aangekomen bij de groep, riep één van de jongeren "Hé Oma, aan het wandelen?" Het bleek haar kleinzoon te zijn!

Samen maken wij het dorp nog veiliger!

6 / 24

Het HOi-Huis zoekt beheerders

Foto: Annie Maessen

Senioren voor senioren
"Het is onbeschrijflijk wat hier allemaal gebeurt", zegt Frits van Straten, de voorzitter van het HOi-Huis. Een leuk begin, 'onbeschrijflijk', voor een correspondent die een verhaaltje komt schrijven. "De andere Frits komt zo", zegt hij en zonder vragen begint hij te vertellen. "We bestaan al bijna 12 jaar en zijn ontstaan uit een initiatief van een aantal senioren die een centrum voor hobbyactiviteiten wilden opzetten voor actieve senioren. Inmiddels is Frits Helders gearriveerd en springt met een soepele beweging op een desk van het kleine kantoortje. "Neem toch een stoel," zegt de voorzitter. "Nee, Frits, ik zit liever hoog, dan kan ik beter in de gaten houden, wat voor onzin je vertelt," zegt de vicevoorzitter met een knipoog. De sfeer is gezet. Dit wordt geen formeel gesprek, dat is me duidelijk.

Door: Arjen Strik
Foto's: Annie Maessen

Een beheerder is echt noodzakelijk
Frits en Frits vervolgen hun verhaal. "De mannen van het eerste uur, Koos, Matty van de Ven en Kees Pijnenborg waren destijds op zoek naar een geschikte locatie om hun Huis voor Hobby, Ontmoeting en informatie voor senioren op te zetten. Ze kwamen in contact met aannemer Toon Lavrijssen, die net gestopt was met zijn aannemersbedrijf. Ze vroegen hem of hij zijn locatie, verscholen achter de Taylorstraat, niet wilde verhuren. Toon ging akkoord, maar bedong in het contract dat hij zelf ook mocht blijven klussen in het nieuwe HOi-Huis.

Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen
Foto: Annie Maessen

Er volgde een periode van opknappen en renovatie, een klus van jewelste, die in eigen beheer door 20 klussers werd uitgevoerd. Plafonds, elektra, vloeren, toiletten, alles moest aangelegd worden, zelfs bouwvallige zeecontainers werden ongebouwd tot activiteitenruimte voor senioren. In de beginperiode was er op toerbeurt toezicht per dagdeel.

Toen het HOi-Huis werd geopend waren er 20 leden,nu zijn het er 325. Al gauw trad John Hermes aan als beheerder, hij was alle dagen aanwezig. Een gouden kracht, die als vrijwilliger een lintje verdient.

"We hebben hier echt dagelijks een beheerder nodig. Iemand die aanspreekbaar is en weet van de hoed en de rand. We hebben hier een werkplaats met professionele apparatuur dat vereist ook wettelijk een aanspreekbare en dagelijks toezicht. John is rond de pensioengerechtigde leeftijd en heeft aangegeven het rustiger aan te willen doen. Vandaar dat we op zoek zijn naar nieuwe beheerders. We waren natuurlijk ontzettend verwend dat hij dagelijks aanwezig was, dat vind je nu niet meer, vandaar dat we als bestuur gekozen hebben een 'pool' op te zetten van mensen die deze taak voor een aantal dagen per maand op zich willen nemen."

Het HOi-Huis een veelzijdig activiteitencentrum voor senioren
Frits en Frits geven een toelichting op de huidige hobby's die men kan uit oefenen in het HOi-Huis. Enthousiast vertellen ze: "Men kan hier kleien, we hebben Tiffany, er is een multimediagroep, er zijn klokkenmakers aan het repareren. Je kan hier schilderen, boetseren, werken met textiel, kaarten maken en tekenen. Ook hebben we een fotogroep, je kan fotoshoppen, Aboriginal art beoefenen en koken. Echt trots zijn we op onze technische werkplaats."

We krijgen een rondleiding door een hal met professionele freesbanken, gereedschap en apparaten voor metaal- en houtbewerking. Een aantal deelnemers is actief bezig met het vervaardigen van kunstwerken op dit gebied. "Kijk, dit is een echte Rietveld kapstok," zegt de voorzitter. Hij houdt een gelijmde constructie omhoog en zegt: "Jammer dat je er je jas niet aan kunt ophangen. Wat zou je nog graag willen maken?" vraagt hij aan de houtbewerker. Hij krijgt de bal teruggekaatst en krijgt het snedige antwoord: "Een nieuwe voorzitter."

Als laatste vertellen Frits en Frits over het project 'samen koken, samen eten'. "Een keer per drie weken kunnen senioren hier een heerlijke maaltijd komen eten. Voor 5 euro krijgen ze een heerlijk verse maaltijd voorgeschoteld, bereid door onze vrijwilligers. Geen pakje en zakje gerecht, maar echt vers," vertelt Frits Helders. "Maar je kan hier dagelijk komen lunchen. Voor 2,50 euro krijg je een smaakvolle lunch, met verse broodjes en heerlijke seizoensproducten".
Kortom het HOi-Huis is een belangrijke voorziening in Son en Breugel, in een aantrekkelijke setting waar senioren hun hobby's kunnen uitoefenen en sociale contacten kunnen opdoen.

Belangstelling?
Heeft u belangstelling om als vrijwilliger een aantal dagdelen per maand als beheerder het team van het HOi-Huis te komen versterken? Neem dan contact op met Frits van Stralen (0499-471505) of met Frits Helders (0499-465760). Of bekijk eerst de website: www.hoihuis.nl.

Ook nieuwe deelnemers voor hobby activiteiten zijn welkom!

10 / 24

Circus met Grote mogelijkheden op Zonhove

Circus Alexander op het terrein van Zonhove Foto: Adrie Neervoort

Circus in de Zorg organiseert circusvoorstellingen in heel Nederland, in samenwerking met verschillende Nederlandse Fondsen. Bewoners van zorginstellingen, woonprojecten, verpleeghuizen en eenzame ouderen uit de wijk krijgen de mogelijkheid om te genieten van een feestelijke circusvoorstelling op locatie. Circus in de Zorg bezoekt jaarlijks 70 zorginstellingen door heel Nederland, en geeft meer dan 200 voorstellingen.

Afgelopen zondag 20 mei had het circus Alexander zijn tent opgezet op het terrein van Zonhove. In drie voorstellingen konden de aanwezige interne cliënten genieten van een wervelende show.
De voorstelling was een vrolijke mix van muzikaal entertainment, acrobatiek, clownerie, jongleren en kleine dieren. Het publiek had voldoende ruimte rondom de piste om alle artiesten goed te kunnen zien.
Het werd een middag genieten van alles wat een circus te bieden heeft, zoals de jongleur Nigel Voets. Dit enthousiaste circustalent is ook bekend van Hollands Got Talent. Verder was er een diabolokunstenaar uit Moskou, een acrobaat uit Duitsland en een groep vrolijke honden en natuurlijk ontbrak ook de clown niet. Circus Alexander is een fonkelende diamant in een kleine verpakking.

Het circus werd mogelijk gemaakt door stichting Welzijn Zonhove. Deze stichting probeert onder andere ieder jaar weer een leuk evenement te organiseren voor de bewoners van Zonhove. Wilt u meer weten over deze stichting kijk dan eens op www.stichtingwelzijnzonhove.nl

"Het koppelen van mensen is een leuke uitdaging!"

Chris Van Kerrebroeck

De vrijwilligers van de Vrijwillige Thuiszorg Best Oirschot Son en Breugel vervangen eens in de 14 dagen mantelzorgers die de zorg hebben voor bijvoorbeeld een familielid met dementie of een chronische ziekte. Of de zorg voor een terminaal zieke. Dat is heel zwaar voor mantelzorgers, het water staat deze mensen soms aan de lippen. Het is dan fijn wanneer de Vrijwillige Thuiszorg deze rol even overneemt, zodat de mantelzorger tijd voor zichzelf heeft.

Chris Van Kerrebroeck is één van de twee coördinatoren van de Vrijwillige Thuiszorg. Zij vertelt dat het woord 'Thuiszorg' in de naam wat verwarrend is: "Wij geven géén thuiszorg, maar we ontlasten de mantelzorger. Onze vrijwilligers doen geen medische handelingen of huishoudelijke taken. Ze zijn er om de taken van de mantelzorger een dagdeel over te nemen en de zieke gezelschap te houden. Bijvoorbeeld samen wandelen, een spelletje doen, muziek luisteren of gewoon koffiedrinken. Tijd voor gezellige dingen. Cliënten vinden die persoonlijke aandacht altijd heel fijn en mantelzorgers hebben er vaak geen tijd voor."

Je zoekt een nieuwe coördinator. Wat houdt dat in?
"Mijn collega Yvonne Haanschoten heeft een nieuwe baan en gaat ons verlaten. Dat is heel jammer, want wij vormen samen het team van coördinatoren. Kort samengevat doen we al het regelwerk voor de vrijwilligers en cliënten. We gaan op bezoek bij nieuwe cliënten en zoeken een vrijwilliger die precies past bij die cliënt. Bijvoorbeeld iemand met dezelfde achtergrond en interesses. Dat koppelen vind ik het leukste van het werk. Als het positief uitpakt, geeft dat veel voldoening. De allermooiste match die ik heb meegemaakt, was een man van 90 jaar die heel veel boeken had en geïnteresseerd was in boeddhisme. Toevallig had ik een vrijwilliger die daar ook in geïnteresseerd was. Dan heb je echt een gouden match!"

Moet je een medische achtergrond hebben?
"Niet speciaal. Het is wel belangrijk dat je als coördinator affiniteit hebt met de gezondheidszorg en feeling met de doelgroep. Ik ben ruim 30 jaar verpleegkundige geweest in het Catharinaziekenhuis. Dus mijn affiniteit ligt vooral bij de zorg en wat minder bij administratietaken. Maar ook die horen bij de functie van een coördinator.

Wij besteden veel aandacht aan onze vrijwilligers. Een paar keer per jaar organiseren we een themabijeenkomst en dan bespreken de vrijwilligers waar ze zoal tegenaan lopen. Ze wisselen tips en ervaringen uit. Daarnaast zetten we ze één keer per jaar lekker in het zonnetje tijdens een leuke verwendag.

We krijgen veel aanvragen binnen, dus zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment hebben we meer dan twintig vrijwilligers. Ze hoeven niet uit de zorg te komen, want ze krijgen eerst een basisopleiding. Veel van onze vrijwilligers zijn bijvoorbeeld mantelzorger geweest. Ik kan je vertellen dat het heel dankbaar werk is om te doen, zowel het vrijwilligerswerk als het coördinatorschap."

Meer weten?
Interesse in de functie van coördinator (of vrijwilliger)? Elders in deze krant vindt u een advertentie voor de functie van coördinator. Neem gerust contact op met Yvonne Haanschoten of Chris van Kerrebroeck, telefoon 06-15620262, e-mail info@vtz-bos.nl.

Creatief programmeren met de teken robot Voor kinderen van 8 -15 jaar in de Bibliotheek

Wow! Een tekening gemaakt door een robot, die jij zelf hebt geprogrammeerd!
Dat gaat jou lukken, in de Dutch Technology Week (van 4 tm 9 juni).
Geef je snel op voor de workshop op donderdagmiddag 7 juni, van 15.30-17.00u, in de Bibliotheek in Son en Breugel. Je maakt dan kennis met GoTo, de tekenrobot van De Creatieve Code, ontwikkeld door MU Play&Learn, in samenwerking met Studio Tast. Een tekenrobot die jou spelenderwijs leert hoe je een computer kunt gebruiken als creatief instrument. Daarbij krijg je deskundige hulp van een codekunstenaar van MU.
Na deze workshop ga je naar huis met een door jou geprogrammeerd kunstwerk. Alleen nog signeren, en ophangen maar!

Kinderen vanaf 8 jaar betalen 7,50 en kunnen samen met ouders, opa's en oma's aan de slag gaan (Want wij weten dat paps en mams er eigenlijk ook niet zoveel van snappen ;). Begeleiders betalen € 5,00 om mee te doen.
Kinderen van 11 t/m 15 jaar betalen ook 7,50. Zij mogen zelfstandig meedoen.
Deze workshop is onderdeel van de Dutch Technology Week.

Groep 7 van De Krommen Hoek doet auditie

"En één, en twee, en drie en vier. En één, en twee, en drie en vier." Drie dagen lang heeft groep 7 van De Krommen Hoek op dit ritme hun muzieknummer geoefend, onder leiding van meester Ruurd en een externe muziekdocent. Na deze korte maar intense voorbereiding mochten ze auditie doen voor de Lang Leve de Muziek Show.

Een paar maanden geleden is meester Ruurd gebeld met de vraag of zijn klas mee wilde doen met de Lang Leve de Muziek Show. Aangezien meester Ruurd veel van muziek houdt, leek hem dat wel leuk. In korte tijd heeft hij met groep 7 een muziekfilmpje in elkaar gezet en verstuurd naar de organisatie. Dit filmpje bleek zowaar goed genoeg om als één van de basisscholen uit Noord-Brabant auditie te komen doen. Door allerlei organisatorische problemen moest de klas in slechts drie dagen een muziekoptreden verzinnen en optredens waardig maken. Een hele kunst!

Woensdag 16 mei werd groep 7 verwacht in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. De rode loper lag klaar en de ballonnen hingen uit. Het was er bomvol met leerlingen van andere scholen. Ondertussen begonnen de zenuwen aardig op te lopen. De klas mocht eerst op de tribune zitten om andere scholen aan te moedigen en hun muziekoptredens te bekijken. Ondanks dat het slechts om audities ging, was het toch een hele show. De presentatie werd onder andere gedaan door Buddy Vedder. En in de jury zaten bekende namen als Kaj van der Voort (van de Boyband Be Brave), Saskia Weerstand (van Zapplive) en Mark van Dijk (DJ en producer). De dag van Zoë Janssen kon niet meer kapot toen zij tussen de optredens door een vraag mocht stellen aan haar grote idool Kaj en vervolgens zomaar een grote knuffel van hem kreeg.

Eindelijk mocht groep 7 zich klaarmaken voor hun eigen optreden. Knikkende knieën, zenuwen in de buik, wachten, dan door de coulissen het podium op. Het geluid van boomwhackers, gitaar, fluit, fietsbel, trommels, bekkens, rammelaars, boom box en kinderstemmen -"yo,yo,yo, yahoe"- reeg zich aaneen. En dat alles op het ritme van: en één, en twee, en drie en vier. Het optreden had iets weg van een jazz nummer, waarbij de rode draad steeds ruimte bood voor solo-momenten met muziek en dans. En met een laatste slag van Ruben Heuff op het bekken was het optreden weer voorbij. Net als bij de andere klassen was de jury na afloop mild en opbouwend in kritiek. Er was bewondering dat de act in slechts drie dagen is neergezet. De jury vond de act "heel leuk", "vermakelijk om naar te kijken", "entertainment", "bij de solo's kon iedereen z'n momentje pakken om uiteindelijk toch weer als groep bij elkaar te komen". Er volgde een daverend applaus.

De Lang Leve de Muziek Show wordt mogelijk gemaakt door Stichting 'Méér Muziek in de klas'. Deze stichting wil structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in 2020. Na de auditie worden de twee beste scholen per provincie uitgenodigd voor de tv-shows. De winnaars mogen uiteindelijk optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2018 voor Koningin Maxima. Zover is het nog láng niet voor groep 7 van De Krommen Hoek. Eerst de uitslag van de auditie maar eens afwachten.

Onbeperkt pannenkoeken eten bij Dutmella

Kom zaterdag 2 juni 2018 onbeperkt pannenkoeken eten voor maar € 7,50 Het is bijna zover, ook dit jaar organiseren de Verkensters het Pannenkoekenfeest. Het zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni op de tijdelijke blokhut. Dit is een financiële actie om het zomerkamp van 2018 te bekostigen.

Wij zouden het gezellig vinden als u met zoveel mogelijk vrienden, familie en kennissen onbeperkt pannenkoeken bij ons komt eten voor €7,50! Hiervoor krijgt u een soepje als voorgerecht, pannenkoeken als maagvuller en een verrassingstoetje om het feestje af te sluiten. Limonade, koffie en thee zijn inbegrepen. Voor fris en bier vragen wij een kleine vergoeding.
Het pannenkoekenfeest wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Peak's Free From. Peak's levert pannenkoekenmix die vrij is van gluten. Als je een allergie hebt, kun je dus toch van dit feestje genieten! Mocht je een allergie hebben, geef het dan door bij de inschrijving (ook als het glutenallergie betreft), dan kunnen wij kijken of we daar rekening mee kunnen houden.
U kunt zich op www.dutmella.nl/pannenkoeken inschrijven voor één van de bloktijden: 12:15 uur tot 13:15 uur / 18:00 uur tot 19:00 uur. Na deze inschrijving krijgt u een mail met informatie over uw reservering en de betaling. De reservering is pas definitief wanneer het geld overgemaakt is.
Meedoen zonder aanmelden kan uiteraard ook, u betaald dan €8,50 per persoon (gezien de inkopen heeft dit echter niet de voorkeur).

Wij zien u graag, in zeer grote getale, op 2 juni in één van de "shifts"!
De Verkensters van Scouting Dutmella

Gratis muziekmiddag in de Boerderij in Breugel

Zondagmiddag 27 mei is er weer een gezellige muziekmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur in de Boerderij Leeuwstraat 2 in Breugel.
Een vaste kern van 12 muzikanten komt weer samen om te sessiën.
Alle soorten muziek, modern of anders, komen aan bod. Iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom!
Alleen maar luisteren of meezingen kan natuurlijk ook.
Dus houd je van muziek dan kom je naar de Boerderij tijdens "De Speelman" Je bent van harte uitgenodigd samen met je kennissen, buren en vrienden.
Er is voldoende parkeergelegenheid en... de boerderijbar is open !
Namens "de Boerderij Breugel", Jan Oome, jomoome@hotmail.com

Plaats: "de Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694VR Breugel.
Tijd: zondagmiddag 27 mei van 15.00 tot 18.00 uur
Entree: Gratis.
Parkeren: genoeg plaats en gratis.

Muziek op "de Sonnestrael"

Zondag 27 mei Seniorenorkest Dommelvolk op de kiosk.
Seniorenorkest Dommelvolk uit St. Oedernode verzorgt op zondagmiddag 27 mei a.s. een optreden op de Sonse kiosk, zij spelen van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en het optreden gaat alleen door bij goede weersomstandigheden. Dommelvolk speelt een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige dans- en luistermuziek.

Het orkest wordt veel gevraagd voor optredens bij evenementen en zorginstellingen, zoals in Odendael in hun eigen dorp. Ook op de kiosk in St. Oedenrode waren zij al regelmatig te horen en te zien. Mooie, vaak nostalgische muziek om met plezier naar te komen luisteren.

Zaterdag 2 juni The Vitals op de kiosk
Op zaterdagavond 2 juni a.s. treden twee leden van de The Vitals op in Son op de kiosk. Zij maken muziek van 20.00 tot 22.00 uur.

Onder de noemer "Two of The Vitals" traden Sonnenaar Pieter v.d.Boom en Theo Bell al eerder met veel succes op in Son. Zij spelen vooral muziek uit jaren zestig. Beiden zijn lid van de Eindhovense Sixtiesband "The Vitals". Het duo speelt klassieke stukken op de gitaar maar ook nummers van The Shadows, The Beatles en Dire Straits.

Ook voor dit optreden geldt uiteraard dat de toegang gratis is en dat het alleen doorgaat bij goed weer.

Eén team, twee rotsen in de branding

Huub en Herma van Weel Foto: Annie Maessen

Huub en Helma van Weel kregen een bos bloemen aangeboden via Agnes Cornelissen. Zij heeft ons een mail gestuurd waarin ze aangeeft dat haar broer en schoonzus een boeket verdienen, omdat ze hun nichtje Nancy op een buitengewone wijze geholpen hebben met het opknappen van haar nieuwe woning.

Door: Arjen Strik
Foto: Annie Maessen

Petje af voor oom en tante
Ik laat ze de mail lezen van Agnes, ze voelen zich vereerd. Agnes schrijft: "Nancy en haar twee dochters hadden in 2017 een afschuwelijk jaar, een scheiding, het overlijden van haar vader en een gedwongen verhuizing. Ze kreeg een huis toegewezen, maar dat bleek echt een klushuis te zijn. Maar dan zijn daar Ome Huub en Tante Helma, die vanaf het moment dat Nancy de sleutel in ontvangst nam drie maanden lang aan het huis werkten, dag in dag uit. Het maakte dit koppel niet uit wat er gebeuren moest, ze deden het gewoon: schoonmaken, afplakken, schilderen, kastjes in elkaar zetten, laminaat leggen, de muren sauzen, bruine radiatoren witten. Kortom, twee rotsen in de branding, petje af voor deze doe-het-zelf giganten!"

Teamwork en een hole-in-one
Ze lachen een beetje verlegen. "Helma en ik zijn één team en hebben een bijzondere familieband met Nancy", vertelt Huub. "We zijn ook nog eens haar peetoom en peettante. Reden genoeg om haar niet in de kou te laten staan en onze schouders eronder te zetten. Het huis was inderdaad van binnen echt verwaarloosd. Het zag er niet uit en het leek wel, dat er de afgelopen 40 jaar door de vorige bewoonster niks onderhouden was. Het huis is nu weer om door een ringetje te halen, een plek waar Nancy en haar dochters weer fatsoenlijk kunnen wonen."
Hun eigen woning, in het centrum van Son, ziet er overigens ook perfect uit. Maar Huub en Helma vertoeven daar weinig. Ze hebben een huisje op een camping in Wintelre tegenover de golfbaan, waar ze regelmatig een balletje slaan. "We doen alles samen", zegt Helma. "Wat een mooi boeket, die gaat mee naar de camping".

Verkeersweek op Wielen

Van 5 tot en met 10 juni a.s. wordt de 'Verkeersweek op Wielen' georganiseerd, op het Zonhove terrein. Tijdens een van de avonden van het Powercafé hebben bewoners van Zonhove hun zorgen geuit over de verkeersveiligheid op het terrein. Daar is het initiatief uit voortgekomen om een verkeersweek te organiseren, met als doel bewustwording rondom verkeer en veiligheid bij cliënten én medewerkers.

Graag nodigt de Organisatie Verkeersweek op Wielen u uit om bij de opening van de 'Verkeersweek op Wielen' aanwezig te zijn, op dinsdag 5 juni a.s. om 14.00 uur, ter hoogte van restaurant De Komeet.

Het programma ziet er als volgt uit:

Foto: Adrie Neervoort

Dinsdag 5 juni:

 • Officiële opening "Licht op groen" om 14.00 uur
 • Zonhove: cliëntenpolitie in actie! (snelheidsmeting, parkeerwacht)
 • Rolstoelwasstraat (bij DAC)
 • Veiligheidskeuring rolstoel (bij DAC)
 • Kwis Café (tijdens Soos in D'n Tref)

Woensdag 6 juni:

 • Zonhove; cliëntenpolitie in actie! (snelheidsmeting, parkeerwacht)
 • Verkeerstuin Zonhove
 • Knelpuntenscan Zonhove terrein

Donderdag 7 juni:

 • Zonhove; cliëntenpolitie in actie! samen met VVN
 • Verkeerstuin Zonhove
 • Powercafé "Zonhove draait doorrrr… "
 • voor cliënten en medewerkers '(D'n Tref ' 15.30 uur en om 19.00, Hoe krijgen we Zonhove samen veilig)
 • Stage bij buurtpreventieteam (Zonhove terrein)

Zondag 10 juni:

 • 14.00 – 15.00 uur Sponsorloop (Zonhove terrein)
 • 15.30 uur Overzichtsfilm 'Verkeersweek op Wielen' (D'n Tref)
 • 16.00 uur Uitreiking Verkeersoorkonde aan deelnemende cliënten (D'n Tref)
 • 16.30 uur Afsluiting en traktatie op friet en snack (D'n Tref)

De Organisatie Verkeersweek op Wielen hoopt u gedurende het programma te ontmoeten. Speciaal aanbevolen voor familie, verwanten, vrienden en bekenden zijn het Powercafé en de Sponsorloop.

Voor vragen en/of informatie kunt u een bericht sturen naar empowerment@swzzorg.nl.

Toenemende overlast Eindhoven Airport

Foto: Bernard Gerard


Volgens waarnemingen van diverse bewoners van Eindhoven Noord, Best en Son en Breugel is het aantal vluchten, dat vanaf de luchthaven opstijgt in noordelijke richting - soms zelfs met wind mee - toegenomen en daardoor dus ook de geluidsoverlast. Dit gebeurt veelal op zonnige dagen, (zoals de afgelopen maand mei) dus precies op dagen dat omwonenden op het terras willen doorbrengen.

Uw constatering dat er sinds enige tijd vaker in noordelijke richting wordt opgestegen, klopt. Juist om de mensen aan de andere kant van het vliegveld (de Kempen) te ontlasten en de overlast te spreiden, kiest de verkeerstoren op de vliegbasis met opzet vaker voor deze vertrekrichting. Dit wordt "baanspreiding" genoemd.

U kunt hier meer over lezen op de website van www.samenopdehoogte.nl. Hierin dit wordt o.a. uitgelegd hoe baanspreiding wordt toegepast door de luchtverkeerleiding en waarom vertrekkende vliegtuigen vaker over Son & Breugel vliegen. Als u overlast ervaart, kunt u een natuurlijk ook een klacht indienen onder "melding indienen". Let op: Uw melding is belangrijk, want klachten worden meegenomen in de rapportages en hebben invloed op het beleid ten aanzien van baanspreiding. U mag ook vaker klagen. Ook hier geldt: wie zwijgt stemt toe, dus laat uw stem horen!

Fietstocht Lions

Op zondag 24 juni organiseren vier Lionsclubs uit de regio Eindhoven – Son – Nuenen gezamenlijk een sportieve maar vooral gezellige fietstocht in Eindhoven en omgeving met aansluitend een zomerse barbecue. Het doel is het inzamelen van geld voor de Kledingbank Eindhoven. Deze dag kunt u ook kinderkleding meenemen die zal worden gedoneerd aan de Kledingbank.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Meer informatie is te vinden op www.fiets-tocht.nl. U kunt zich via deze website ook aanmelden.

Kleinschalige dagbesteding de Groene Theepot….

Els en Jolanda

Na maanden brainstormen kunnen we nu eindelijk bekend maken dat Els Brouwers van "Something Els, Bloem & Kado" en Jolanda Verbakel bij de bloemenwinkel aan de Dorpsstraat in Lieshout willen gaan starten met dagbesteding De Groene Theepot.

Ben jij een enthousiast persoon die zin heeft in een nieuwe uitdaging, maar heb je hierbij hulp nodig door je licht verstandelijke beperking en/of ad(h)d, autisme en/of aanverwante stoornis? Dan ben je bij De Groene Theepot aan het juiste adres! Vind jij het ook zo leuk om creatief bezig te zijn en heb je ook nog groene vingers, lijkt het je wel wat om in de toekomst samen met ons een theetuin te runnen, neem dan contact met ons op, misschien zijn we wel op zoek naar jou!
Ons uitgangspunt is om ervoor te zorgen dat jij een leuke dagbesteding krijgt aangeboden. Om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij jou wensen en behoeften willen we het kleinschalig houden. We streven ernaar om klantgerichte en flexibele zorg en begeleiding te bieden binnen een gemoedelijke, vertrouwde sfeer.
We zullen starten met dagbesteding op de donderdagen en vrijdagen, mogelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid.
Om alles in goede banen te leiden zijn een stel enthousiaste vrijwilligers natuurlijk onmisbaar. Dus lijkt het jou leuk om de deelnemers een nuttige, zinvolle dag te bezorgen, schroom dan niet om contact op te nemen als je een dag(deel) wilt komen helpen.

Els zou graag boeketten en bloemstukken op bestelling willen leveren. Bij tijdig bestellen kan zoveel mogelijk aan de wens van de klant worden voldaan, zoals het bepalen van de bloemkleur en soort. Hierdoor kan ze zo efficiënt mogelijk werken. Nauwkeurigheid en kwaliteit staat bij Els hoog in het vaandel! De deelnemers van de Groene Theepot zullen haar waar mogelijk in haar werkzaamheden ondersteunen.

Wil jij ook op basis van PGB deel uit maken van ons team omdat je interesse is gewekt? Stuur dan een mail naar info@degroenetheepot.nl. Na het aanmelden zal er een procedure gestart worden waarin persoonlijke gesprekken zullen plaatsvinden. Bij wederzijds welbevinden zal er gekeken worden naar de mogelijkheden voor een passende dagbesteding. Ook vrijwilligers kunnen contact opnemen via dit e-mailadres.
We hopen je snel te mogen ontmoeten! De voorbereidingen zijn in volle gang dus voel je vrij om alvast een kijkje te komen nemen aan de Dorpsstraat 53 in Lieshout. Je bent van harte welkom.
Els en Jolanda

Kleinschalige dagbesteding de Groene Theepot

Els en Jolanda

Na maanden brainstormen kunnen Els Brouwers van "Something Els, Bloem & Kado" en Jolanda Verbakel nu eindelijk bekend maken dat ze bij de bloemenwinkel aan de Dorpsstraat in Lieshout willen gaan starten met dagbesteding De Groene Theepot.

Deelnemers gezocht!
Ben jij een enthousiast persoon die zin heeft in een nieuwe uitdaging, maar heb je hierbij hulp nodig door je licht verstandelijke beperking en/of ad(h)d, autisme en/of aanverwante stoornis? Dan ben je bij De Groene Theepot aan het juiste adres! Vind jij het ook zo leuk om creatief bezig te zijn en heb je ook nog groene vingers, lijkt het je wel wat om in de toekomst samen met ons een theetuin te runnen, neem dan contact met ons op, misschien zijn we wel op zoek naar jou!

Ons uitgangspunt is om ervoor te zorgen dat jij een leuke dagbesteding krijgt aangeboden. Om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij jou wensen en behoeften willen we het kleinschalig houden. We streven ernaar om klantgerichte en flexibele zorg en begeleiding te bieden binnen een gemoedelijke, vertrouwde sfeer.

Starten op donderdag en vrijdag
We zullen starten met dagbesteding op de donderdagen en vrijdagen, mogelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid.
Om alles in goede banen te leiden zijn een stel enthousiaste vrijwilligers natuurlijk onmisbaar. Dus lijkt het jou leuk om de deelnemers een nuttige, zinvolle dag te bezorgen, schroom dan niet om contact op te nemen als je een dag(deel) wilt komen helpen.

Els zou graag boeketten en bloemstukken op bestelling willen leveren. Bij tijdig bestellen kan zoveel mogelijk aan de wens van de klant worden voldaan, zoals het bepalen van de bloemkleur en soort. Hierdoor kan ze zo efficiënt mogelijk werken. Nauwkeurigheid en kwaliteit staat bij Els hoog in het vaandel! De deelnemers van de Groene Theepot zullen haar waar mogelijk in haar werkzaamheden ondersteunen.

Deel uitmaken van het team?

Wil jij ook op basis van PGB deel uit maken van ons team omdat je interesse is gewekt? Stuur dan een mail naar info@degroenetheepot.nl. Na het aanmelden zal er een procedure gestart worden waarin persoonlijke gesprekken zullen plaatsvinden. Bij wederzijds welbevinden zal er gekeken worden naar de mogelijkheden voor een passende dagbesteding. Ook vrijwilligers kunnen contact opnemen via dit e-mailadres.

Els en Jolanda hopen je snel te mogen ontmoeten! De voorbereidingen zijn in volle gang dus voel je vrij om alvast een kijkje te komen nemen aan de Dorpsstraat 53 in Lieshout. Je bent van harte welkom!


Warm, zomers genieten in Liempde

Op zondag 3 juni vindt er in het centrum van Liempde de eerste editie van de Zomerfair Liempde plaats. De Zomerfair Liempde is een vervolg op de zeer succesvolle Winterfair Liempde, die afgelopen november plaatsvond.

De Zomerfair Liempde vindt plaats in en rondom D'n Liempdsen Herd, in het Concordiapark en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein. De Zomerfair is opgezet als een gezellige markt, in een sfeervol aangeklede omgeving met zomerse muziek en lekkere hapjes. De vele standhouders hebben een mooi aanbod van bijzondere en exclusieve producten. Een mooie gelegenheid om vast in de zomerstemming te komen!

Producten die op de Zomerfair Liempde te vinden zijn, zijn vintage & curiosa, streekproducten en lifestyleproducten. Denk aan sieraden, cadeauartikelen, kleden, kunst van gerecyclede slippers, tassen en huiden, bloempotten, antiek & curiosa, proeverijen, home cooking, squishy, opblaasstrand artikelen, keramiek, kinderkleding, handlettering kaarten, inklapbare picknicktafels, planten en bomen, delicatessen, wijnen, streekbier, asperges en jam's & chutneys.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten zoals een mega grote zandbak, mega bellenblaas, springkussen, nagels laten lakken en stoepkrijten op straat. Ook is er een workshop linnen doeken verven. Uiteraard is er ook muziek. Fanfare Concordia zorgt met een speciaal repertoire voor een passend, zomers concert dat afgewisseld wordt met heerlijke bloomingdale-muziek.

Zomeracties
De horecalocaties op het Raadhuisplein hebben speciale zomeracties ter gelegenheid van de Zomerfair. Bij Het Wapen van Liempde treedt 's middags de akoestische band Reset op en zijn er heerlijke versnaperingen zoals aspergesoep en aspergesalade en ijs van het IJscafé uit Boxtel. De Durpsherberg zorgt met live muziek (vanaf 12 uur) voor een gezellige sfeer op het terras en presenteert zomerse producten zoals Sangria, smoothies en vleeshapjes om de honger te stillen.

Gildeoptocht & open dag De Kleuskes
Op zondag 3 juni vindt ook de Gildedag van de kring Dommelgroep plaats. Na de mis in de kerk start om 11.00 uur een optocht van 100-150 Gildebroeders door het centrum van Liempde die eindigt op het Raadhuisplein. Een indrukwekkend schouwspel om te zien. Om 11.45 uur worden de genodigden en de gilden bij gildehuis Het Wapen van Liempde ontvangen en biedt het gemeentebestuur van Boxtel de erewijn aan. Even terug in de tijd? Dat kan ook op 3 juni. Museum De Kleuskes is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Zowel het museum zelf, de boerderij, tuin als de beugelbaan is deze dag te bezichtigen.

Locatie & tijd
De Zomerfair Liempde vindt plaats in en rondom D'n Liempdsen Herd (Barrierweg 4), in het Concordiaprak en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein in Liempde. De fair start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis. Op D'n Tip (hoek Barrierweg-Rosenhofstraat) is volop parkeergelegenheid voor zowel auto's als fietsen. Kijk voor meer info op www.facebook.com/zomerfairliempde.

De Taliban is overal Presentatie over gevechtservaringen in Afghanistan

Wassilios Athanasiadis (uit Best) en Mike Reijinga (uit Son) geven een presentatie over hun gevechtservaringen in Afghanistan. Wassilios heeft hiervoor op vrijdag 4 maart 2016 op het gemeentehuis in Best uit handen van de commandant Landstrijdkrachten de hoogste onderscheiding gekregen die de Landmacht kan geven voor operationeel optreden, in het bijzijn van burgemeester, wethouders, familie en vrienden. Onderwerpen op deze avond zijn: o.a. gevechtscontact, bermbomexplosie, gewond raken, thuiskomst, broederschap. Beide veteranen nemen je mee naar wat een uitzending teweeg kan brengen. Hoe je verstand en gevoel innerlijk de strijd met elkaar aangaan. En wat betekent de wetenschap dat ieder moment je laatste kan zijn. De Taliban is overal....

Locatie: Museum 'De Bevrijdende Vleugels' Adres: Sonseweg 39, 5681 BH Best
Datum: zaterdag 30 juni
Tijd: 19.00 - 22.30 uur
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Kosten: € 7,50 p.p.
Parkeren: gratis

Stuur een mail naar leonidas.300@live.nl voor het aanmelden en vragen. De opbrengst gaat naar een goed doel voor Afghanistanveteranen.

Arabian Horse Weekend bij manege de Pijnhorst te Sint-Oedenrode

Voor de vijftiende keer wordt het inmiddels internationaal bekend staande evenement Arabian Horse Weekend georganiseerd in Sint-Oedenrode. Wederom komen er rond 250 Arabische Volbloeds naar Sint-Oedenrode, om te strijden om de diverse kampioenschapstitels en uiteraard de best in Show.

Wat eens begon als een regionale show met 40 Nederlandse inschrijvingen is uitgegroeid naar een gerespecteerd Internationaal evenement met inschrijvingen uit vele landen, zoals Engeland en Denemarken. Vanuit het Midden Oosten komen er paarden uit Kuwait, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten. Tevens komen er paardenuit Egypte en, zeer bijzonder: uit Pakistan.

Vorig jaar is de show live uitgezonden en te bekijken geweest via een live stream kanaal wereld wijd. Een zakenman uit Pakistan heeft de show via internet gezien en was dermate gecharmeerd van de show, dat hij contact heeft gezocht met de organisatie en aanwezig zal zijn met paarden en een gezelschap. Naast Arabische Volbloeds op stal, bezit hij ook Friezen en KWPN paarden. Hij vindt de bloedlijnen van de Arabische Volbloed, die terug gaan tot ver voor de Christelijke jaartelling, dermate interessant dat hij ook voor dit paardenras heeft gekozen. De evolutie heeft er voor gezorgd dat dit ras kan overleven in zware omstandigheden (woestijn) en is door de jaren heen gebruikt als oorlogspaard.
De Arabische Volbloed is een niet al te groot paard met een enorm uithoudingsvermogen, snel wendbaar, sterk, snel en sober en ligt ten grondslag aan de meeste huidige paardenrassen.

Op zaterdag 26 mei beginnen we rustig met de jeugd en amateurs die hun paard voorbrengen aan de hand en onder het zadel. Om 15.00 uur start een gecombineerde Nationale en Internationale show waarbij de paarden worden voor gebracht door meestal professionele handlers. Dit jaar zijn er erg veel jaarlingen ingeschreven, de prachtige ruime omgeving van manege de Pijnhorst zorgt ervoor dat hier op een rustige wijze ervaring en vertrouwen kan worden opgebouwd voordat het seizoen aan het einde van het jaar eindigt met de Wereldkampioenschappen in Parijs.

De meeste trainingsstallen zijn vooral gesitueerd in België, Duitsland en Engeland. Hier staan de paarden dan ook uit verre landen. Enkele maanden geleden zijn die met het vliegtuig gearriveerd en na een quarantaine periode in training gegaan met als doel om op de show te strijden om de titels.

Op zondagochtend 27 mei wordt verder gegaan met de show. Er staat een team van juryleden, afkomstig uit Australië, Israël, Italië, België, Polen en Nederland om de prijswinnaars te bepalen.

De show is gratis toegankelijk en via de A50 makkelijk te bereiken via de navigatie: de Paardenbloem in Sint-Oedenrode. Graag tot ziens op dit uniek evenement!

Voor meer informatie en indrukken: www.arabianhorseweekend.nl

Stichting 'Leuk je te Ontmoeten' in Café 't Rozenknopje 29 mei 2018

Oprichters Kristy van der Heijden, Marloes van Rooij en Marjolein Schröder

Naast de succesvolle, druk bezochte ontmoetingsavonden, wordt er in café 't Rozenknopje nu ook een ontmoetingsavond georganiseerd voor bi- homoseksuele en lesbische bezoekers met een (licht) verstandelijke beperking(en/of anderen die moeite hebben met het leggen van sociale contacten). Zo krijgt iedereen de kans om net als ieder ander het uitgaansleven te ervaren. Al meer dan vier jaar zetten de oprichters van Stichting 'Leuk je te Ontmoeten' zich in om deze doelgroep met elkaar in contact te brengen.

Organisatie Marloes van Rooij, Mardjan Mohammadi, Kristy van der Heijden en Marjolein Schröder: "We hebben gemerkt dat er veel vraag is vanuit de doelgroep naar bi-, homoseksuele en lesbische ontmoetingsavonden, omdat het moeilijk is om lotgenoten te ontmoeten, voor vriendschappen of relaties, in het reguliere datingcircuit. Daarom vinden wij het belangrijk om deze doelgroep met elkaar in contact te brengen, op een gelijkwaardige en laagdrempelige manier. We stimuleren bezoekers in het leggen van contacten in een veilige en gezellige sfeer. Zo hopen we dat de bezoekers ook buiten deze avonden elkaar gaan ontmoeten."??

De Rose Knop ontmoetingsavond vindt plaats op 29 mei tussen 19.30 en 21.30 uur in Café 't Rozenknopje aan de Hoogstraat 59 in Eindhoven. De toegang van de avond is gratis. Ga naar www.leukjeteontmoeten.com voor meer informatie en/of aanmelden of stuur een mail naar info@leukjeteontmoeten.com.

Mathieu Dirven Concert in teken van dans

Prachtige live muziek gecombineerd met vloeiende bewegingen. Dat maakt in een notendop het laatste Mathieu Dirven Concert van dit seizoen erg bijzonder.

Iedereen die in maart bij het concert was herinnert zich vast nog wel Tobias Klokgieters en Niek Lurling die met hun piano en bandoneon de tango's van Astor Piazzolla prachtig tot leven wekten. Natuurlijk mag de tango bij een concert in het teken van dansmuziek ook niet ontbreken. Tobias en Niek zullen dit keer worden geflankeerd door de dansers van Tipo Tango uit Eindhoven, zodat we niet alleen tango horen, maar ook zien.

De Phoenix Cultuur Recorder Players is een blokfluitensemble. Zij zullen ons onder leiding van Eleanor de Groot in een reis door de tijd meenemen naar dansmuziek van eeuwen terug.
Na de pauze sluiten we deze reeks Mathieu Dirven Concerten swingend af met de Jazzkids. Deze workshopband van Phoenix Cultuur staat onder leiding van Jo Hennen en bestaat uit leerlingen tussen de 10 en 13 jaar. Ze spelen en improviseren samen nummers uit de pop, jazz en klassieke muziek waar de spelvreugde vanaf spat.

Het koffieconcert begint op zondagochtend 27 mei om 11.30 uur in kasteel Henkenshage. Kaarten à € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze, zijn verkrijgbaar bij het VVV kantoor aan de Kerkstraat 20 in Sint Oedenrode en aan de kassa. Tot 18 jaar is de prijs € 3,-. Reserveren is mogelijk via het e-mailadres mdirvenconcert@rooiskultuurkontakt.nl.

HTC Son Tennis 50 jaar: Toni en Peter Rotteveel aan het woord

Toni en Peter Rotteveel Foto: Wil Feijen

Zoals u wellicht weet, bestaat HTC Son Tennis 50 jaar. De afgelopen maanden stond er met regelmaat een artikel in onze Mooie krant, waarin telkens een ander aspect van HTC centraal stond. Voor deze 'editie' mocht ik gaan praten met Toni en Peter Rotteveel. Toni sinds 1978 onafgebroken lid van de vereniging, Peter is al vele jaren geen lid meer.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Het begin
'Weet u hoe HTC ooit begonnen is?' vragen Toni en Peter me, als ik plaats neem. Ik moet het antwoord schuldig blijven. 'Op het terras aan de Europalaan, bij TV Son en Breugel, zaten in de zomer van 1963 een aantal mensen te praten. Ze wilden ook graag kunnen hockeyen', vertelt Peter. Van het een komt het ander, op 23 september 1963 wordt MHC Son opgericht. MHC speelt op een hockeyveld aan de Europalaan, op de plek waar de Apollo sporthal heeft gestaan, waar nu de Kleine Heide staat. Wanneer in 1968 het nieuwe sportpark De Gentiaan wordt aangelegd, is er plaats voor vier hockeyvelden, twee tennisbanen en een eigen clubhuis. MHC wordt HTC Son, een sportvereniging voor hockeyers en tennissers.

Tot het jaar 2000 waren er aparte afdelingen voor hockey, tennis, cricket en golf binnen HTC, dat jaar werden de afdelingen zelfstandige sportverenigingen, met HTC als overkoepelende stichting, die de subsidie van de gemeente ontvangt en vervolgens verdeelt over de verenigingen.

HTC Son 2000
De veranderde situatie was aanleiding voor sommige leden de naam van de vereniging te wijzigen, omdat ze af wilden van de naam 'HTC', om het verleden achter zich te kunnen laten. Uiteindelijk werd gekozen voor HTC Son 2000, omdat in dat jaar de splitsing werd doorgevoerd, maar óók om een verbinding te maken tussen oud en nieuw. Een nieuw begin werd gemaakt, zonder het verleden te vergeten. Een perfect compromis!

Toni en Peter hebben veel meegemaakt met de vereniging, ze willen vooral het belang van de vele vrijwilligers uit heden en verleden benadrukken. Allen hebben een belangrijke bijdrage geleverd, al gauw valt de naam Henk Verbaandert. 'Een geweldige groundsman!' zeggen Toni en Peter, bijna in koor. Bij het Nederlands Kampioenschap, dat in de jaren '80 van de vorige eeuw vier keer bij HTC georganiseerd werd, kreeg hij van alle topspelers complimenten. Dat wil wat zeggen!

Verder was er Joop Punt, oud-voorzitter en zoals Toni en Peter het omschrijven: 'een stijlvolle man, altijd op zoek naar manieren om tegenstellingen te overbruggen'. Een naam die zeker ook niet mag ontbreken is die van Bep Slingerland, de enige persoon in leven van de groep mensen die heeft bijgedragen aan de oprichting van de vereniging MHC Son in 1963, waar in 1968 de tennisclub uit voortkwam!.

Nog steeds zeer betrokken
Toni en Peter zijn op hun manier ook zeer betrokken bij HTC. Toni is nog steeds actief lid. Hun beide kinderen, Ivo en Femke, tennisten in het verleden ook bij HTC. Peter keek graag als de kinderen speelden, heeft ze ook gecoacht en naar wedstrijden of toernooien gereden. Ook was hij enige jaren secretaris van het tennisbestuur rond de eeuwwisseling en heeft hij bij de klussenclub gezeten, die alles regelden van onkruid wieden tot schilderen en (kleine) reparaties.

Toni zat in de jeugd- en in de toernooicommissie. 'Dat was heel fijn om te doen', vertelt Toni. We organiseerden jeugdtoernooien, de deelnemers kwamen overal vandaan. Ze moesten ergens ondergebracht worden, ook bij ons. We hadden veel pret, ooit kreeg ik van een meisje uit Amersfoort een tegeltje met daarop de boodschap "Wie als vriend hier binnengaat, komt nooit te vroeg maar steeds te laat.." ', vertelt ze.

60+ toernooi op 5 juli
Samen met Diana van Stiphout organiseert Toni op donderdag 5 juli a.s. het 60+ toernooi, dat is uitgebreid naar deelname vanaf 55+. Er zijn niet veel toernooien voor mensen in deze leeftijdscategorie. 'Het is daarom leuk deze mensen bij elkaar te brengen en de nadruk te ligt op gezelligheid!' zegt Toni.

Het is een intern toernooi, leden kunnen zich individueel of als paar inschrijven, of een introducé meenemen. Als mensen zich individueel inschrijven, zal de organisatie ze aan iemand koppelen.
Het is de bedoeling dat er twee, misschien drie wedstrijden van een half uur/drie
kwartier gespeeld zullen worden, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De deelnemers worden op sterkte ingedeeld in poules, op basis van de resultaten van deze wedstrijden wordt de eindstand bepaald.

Het wordt vast een gezellige dag, met een hapje en een drankje, de lunch is bij het inschrijfgeld inbegrepen. 'Natuurlijk hopen we op prachtig weer, maar het toernooi gaat hoe dan ook door, desnoods binnen!' aldus Toni.

DeMooiSonenBreugelKrant hoopt ook op mooi weer, een mooi toernooi wordt het sowieso!


GOED FOUT Rabobank Friends & Family toernooi

GOED FOUT Rabobank Friends & Family toernooi Foto: HTC Hockey

2e Pinksterdag vond bij hockeyclub HTC Son het jaarlijkse Rabobank Friends & Family Hockeytoernooi plaats. Het thema van dit jaar was : "GOED FOUT!" De lol en het samenspelen tussen volwassenen en kinderen stond centraal. Maar liefst 12 teams met lekkere foute namen als HC kip, ongeregeld zooitje, Devils in disguise, Praud to be faud en gespuis gingen de sportieve strijd aan. Hockeyers en niet hockeyers, kinderen, volwassenen, families, buren en vrienden vormden goed foute teams en voor volop gezelligheid en prachtige outfits op de velden. Ook het goed foute bubbelbal zorgde voor veel hilariteit. Uiteindelijk mocht team Roy (die van Donders) de eerste prijs een prachtige wisselbeker mee naar huis nemen. DVA namens alle deelnemers bedankt voor het GOED organiseren van dit supergezellige GOED FOUTE Rabobank Friends & Family toernooi!

GOED FOUT Rabobank Friends & Family toernooi Foto: HTC Hockey

Georgina Maas wint de selectiewedstrijd in Leende.

Georgina Maas met haar pony Quinto's

Afgelopen Zondag 20 Mei organiseerde de rijvereniging Sint Petrus in Leende haar jaarlijkse Concours Hippique. Georgina Maas reed een foutloos parcours met haar pony Quinto's ONI DMC in de klasse DL. In een sterk gereden barrage bleven ook alle balken liggen en pakte Georgina de snelste tijd.

Aan het einde van de dag mochten alle winnaars van elke klasse deelnemen aan de finale. De 1e plaats werd beloont met 250,- euro. Jezebel Visser uit Geldrop wist met haar Kleine B pony de snelste tijd te pakken. Georgina werd 2e met haar 8 jarige vos merrie.
Gefeliciteerd Georgina met dit mooie resultaat.

Nog 2 competitiedagen te spelen voor de teams van HTC Son Tennis

De voorjaarstenniscompetitie is 5 weken onderweg, er zijn nog 2 wedstrijden te spelen. In deze weken word bekend wie er kampioen wordt, wie er helaas degradeert en welke teams zich handhaven in de competitieklasse. Het gaan nog spannende wedstrijden worden! Er wordt een aparte competitie gespeeld op zaterdag en op zondag.

Zaterdag: (laatste wedstrijden op 26 mei en 2 juni)
Ons eerste herenteam speelt dit jaar in de topklasse (na promotie vorig jaar) en staat op dit moment derde. Een hele mooie prestatie, 2 juni spelen zij hun laatste thuiswedstrijd!
Het eerste gemengd team op zaterdag komt dit jaar eveneens uit in de topklasse, net als de heren zijn zij vorig jaar gepromoveerd naar deze klasse. Met een huidige eerste plaats doen zij een gooi naar het kampioenschap, 26 mei spelen zij hun laatste thuiswedstrijd!

Zondag: (laatste wedstrijden op mei en 3 juni)
Het eerste gemengd team van HTC Son Tennis speelt in de tweede klasse. Na vijf gewonnen wedstrijden staan zij eerste in de poule. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg gaan ook zij voor het kampioenschap! Ze spelen nog tegen nummer 3 en 7 uit de poule.
Het tweede gemengd team speelt zijn laatste twee wedstrijden uit. Na een kampioenschap vorig jaar in de derde klasse, lijken ze dit jaar af te stevenen op behoud van de tweede klasse.
De derde gemengd team komt uit in de derde klasse en zal in de laatste twee wedstrijden moeten strijden voor lijfsbehoud. 27 mei spelen zij hun laatste thuiswedstrijd.
Het vierde team stevent af op een kampioenschap. Op dit moment staan ze verdiend eerste in de poule, waarbij ze op 3 juni thuis mogen aantreden tegen nummer 2 van de competitie.

We nodigen iedereen uit om te komen kijken naar mooie tenniswedstrijden op het park van HTC Son Tennis!

VC Pieter Brueghel viert feest, kom je ook?

Het is feest! Niet alleen omdat heren 1 afgelopen donderdag een set heeft gepakt tegen VC Odi uit Middelbeers, maar met name omdat VC Pieter Brueghel dit jaar 50 jaar bestaat! Dat vieren we graag met iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt. Alle leden, onze jeugd, oud-leden van VC Pieter Brueghel en oud-leden van VCSB en VC Son, familie, vrienden en eigenlijk iedereen uit Son en Breugel die het leuk vindt om met volleybal kennis te maken, van jong tot oud, iedereen is van harte welkom.

Op vrijdag 1 en zondag 3 juni 2018 staat er van alles op de agenda:
Vrijdag 1 juni - Sporthal De Landing
18:30 - 20:00 Glow in de dark volley (jeugd)
20:30 - 22:00 Demonstratie wedstrijd H1 (iedereen welkom!)
22:00 - 23:30 Herinneringen ophalen in Expreszo (leden en oud leden, incl. VCSB en VC Son)

De demonstratiewedstrijd en de borrel op vrijdag in De Landing zijn een perfecte aftrap van het feestweekend. De tegenstander is inmiddels bekend: de studenten van VC Tamar. Alle belangstellenden en zijn welkom te komen kijken naar ons heren 1 team dat om 20:00 uur aftrapt. Aansluitend kunnen leden en oud-leden herinneringen ophalen en de gedachten over de voetbalsport de vrije loop laten onder het genot van een drankje in de kantine van Expreszo in De Landing.

Zondag 3 juni - Centrum Son
13:00 - 17:00 BossaBall op het Kerkplein (demonstraties en zelf proberen) en Join Volley Ball Tour (Jeugd) op het Raadhuisplein

Alle belangstellenden, en vooral de jeugd, zijn van harte welkom voor Bossabal en de Join Volley bal tour in het centrum van Son op zondag 3 juni! Voor de Join Volleybaltour komt een gepimpte volleybalbus met opblaasbare volleybalattracties die het hele kerkplein vullen. Leuk voor iedereen om actief met volleybal kennis te maken of volleybalskills te testen. Fun staat voorop en alle coole moves komen aan bod; smashen, springen, mikken, serveren, een set-up geven en passen. Als een professional duiken naar een bal en natuurlijk komt er een veld mee om alle moves direct in de praktijk te brengen. Komt allen kijken en meedoen!
Dan nog een verslag van heren 1 tegen VC Odi. Eerste set begon weifelend maar toch trokken de heren de set naar zich toe. De overige sets begonnen variërend van goed tot slecht, maar eindigden allemaal aan de meest negatieve kant van dat spectrum.


Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl.

Gerwen weer bovenliggende partij in plaatselijke derby

RKGSV – NEDERWETTEN 2-1
Door Louis Staals

Het was een stralende Eerste Pinksterdag, honderden mensen waren toegestroomd om de tweede derby tussen Gerwen en Nederwetten binnen twee weken te aanschouwen. Alle toeschouwers waren klaar voor een spetterende wedstrijd, vanaf minuut een was er volop strijd. In de tiende minuut kreeg de goed spelende Niek Evers een mooie kans om de score te openen, maar zijn inzet zeilde net naast het doel van keeper Bram Waterschoot. Nederwetten speelde goed en verzorgd voetbal en was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 35e minuut loste Toon van Rooij een schijnbaar onhoudbare streep op het Gerwen doel, opnieuw voorkwam de Gerwen goalie de openingstreffer. Ook Gerwen kreeg nog enkele goede kansen maar behalve wat onnodige gele kaarten wegens commentaar op de leiding, werd er in de eerste helft niet gescoord.

De tweedee helft begon ook goed voor Nederwetten. Een mooie omhaal van Ben van den Bruggen ging net naast, zoals zo vaak gold ook vandaag, als jezelf niet scoort doet het de tegenpartij het wel. Uit een goed genomen corner nam Sander de Waal de 1-0 voor zijn rekening. Dolle vreugde bij het team en de staf van Gerwen, en 10 minuten later omspeelde Milos Melosovic prima de uitgekomen keeper Joey van den Boogaard, en krulde subtiel de 2-0 binnen. Het werd nog wel even spannend toen de net ingevallen Tom Raaijmakers op een voorzet van Niek Evers de 2-1 binnen kopte, maar al met al moet gezegd worden dat de overwinning van Gerwen toch verdiend was. Door deze overwinning doet Gerwen nog volop mee voor de periode en kan Nederwetten met nog één wedstrijd voor de boeg de wonden gaan likken en prepareren op het volgende seizoen. HET BLEEF NOG LANG GEZELLIG IN GERWEN !

Argo zwemmen

Komende twee weekenden worden de Regionale Zomer Kampioenschappen gehouden in het 'Pieter van den Hoogenband Zwemstadion' in Eindhoven. Namens Argo zullen 7 zwemmers en zwemsters van de Wedstrijdgroep deelnemen aan deze wedstrijd. Zij zullen 24 keer aan de start verschijnen. Aanvang op zaterdag om 13.00 uur en op zondag om 10.30 uur.

Inloop Bridgeclub De Beckart

Uitslag 17 mei: 1. Toos Sanders en Fried vd Laar 57.76%; 2a.Riet vd Laar en Zus vd Rijt 53.50%; 2b. Nel Dielemans een Jan Verbunt 53.50%; 4.Lena v Acht en Hilda vd Kaden 52.33%
Op donderdag 16 augustus is iedereen weer welkom om te komen bridgen in De Beckart. Info 0413 474297.

Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 16 mei                        
Corridor E3 – Klimop E1                 1 - 7
Recreanten Flash – Corridor 2         6 - 5
Corridor MW1 – JES MW1                15 - 7

Zaterdag 19 mei
De Korfrakkers B3 - Corridor B1 3 - 15

Programma
Woensdag 23 mei                         aanvang
Recreanten Corridor 1 - Vessem         19.30
Corridor MW2 – De Kangeroe MW1 20.30

Zaterdag 26 mei
VVO F2 – Corridor F1                         9.30
Blauw Wit D1 – Corridor D1                 10.00
De Korfrakkers E3 – Corridor E1         10.30
Tovido C2 – Corridor C1                         11.15
Melderslo E1 – Corridor E3                 11.30
SVO A1 – Corridor A1                         12.30
Flamingo's B2 – Corridor B1                 12.30
Emos E1 – Corridor E2                         12.30

Zondag 27 mei
ODIO 1 – Corridor 1                                 13.00                                

                        

Nijnsel belandt in nacompetitie

De thuisploeg had nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen, dan moest er in elk geval worden gewonnen van kampioenskandidaat Olympia'18 uit Boxmeer. Op 17 december 2017 ging de heenwedstrijd met 5-1 kansloos verloren.

De in het blauw gestoken gastheren begonnen de wedstrijd met een offensiefje dat enigszins dreigend was maar uiteindelijk niet de door hen gewenste voorsprong opleverde. De tegenstander stelde daar aanvankelijk niet veel tegenover. Het was warm en ook de drinkpauze halverwege de eerste helft leverde geen extra energie op. Nijnsel dacht en hoopte een perspectiefrijke 0-0 ruststand te bereiken, maar vijf minuten voor de thee brak op rechts de, rechtsbuiten door en die rondde met een prima en enigszins droog schot af net in het gaatje naast de Nijnselse keeper: 0-1.

Met die stand werd de ranja opgesoupeerd. Na de pauze zagen de toeschouwers een aanvallender ingesteld Nijnsel, dat nu wel aantoonde nog in zijn kansen te geloven. Het tempo was echter redelijk laag, zodat de bezoekers zich aanvankelijk niet ongerust toonden. De schaarse kansen die zich voordeden waren echter groot, maar met name John Egelmeers had zijn dag niet en kreeg ogenschijnlijk de beste kansen niet over de doellijn gedrukt. De gasten vonden het allemaal prima. En zo ging Nijnsel langzaam maar zeker tegen de klok voetballen en dan wordt het spel er vaak niet nauwkeuriger op. Het geloof begon dan ook langzaam maar zeker weg te vloeien en in de dying seconds van deze wedstrijd wisten de gasten er nog 0-2 van te maken, louter voor de statistieken. Met de geboekte overwinning schoten ook zij uiteindelijk nauwelijks iets op.

Zondag speelt Nijnsel haar laatste wedstrijd, uit tegen Nooit Gedacht uit Geffen. Deze ploeg heeft al een periode te pakken en zal dan niet al te veel risico willen nemen om blessures en schorsingen te voorkomen. De bezoekers zullen proberen om de twaalfde plaats vast te houden, net boven Stormvogels dat vandaag een verrassende overwinning boekte. Het kan allemaal gebeuren aan het einde van de rit.

Wat in elk geval zeker is is dat Nijnsel op zondag 3 juni, direct na het veertiende Jan Vervoort Bedrijventoernooi, een thuiswedstrijd speelt tegen een periodekampioen uit een vierdeklasse. Bij winst volgt op zondag 10 juni opnieuw een wedstrijd en als die wordt gewonnen speelt Nijnsel op zondag 17 juni de laatste wedstrijd op neutraal terrein om bij winst degradatie af te wenden.

Zondag op Den Eimert: Dag der Beslissingen…!!
Aanstaande zondag 27 mei, de officiële afsluiting van het seizoen, staat er bij Nijnsel van alles te gebeuren! Allereerst de wedstrijd Nijnsel 6 – Erp 7, aanvang 10.00 uur. Bij winst of een gelijkspel tegen de nummer 2 is het kampioenschap een feit! Het is alweer even geleden dat een lager spelend seniorenteam de kampioensvlag kon hijsen, zodat het team onder de bezielende leiding van Jan Sanders op een grote supportersschare rekent! En dat hebben de mannen ook verdiend.

Om 12.00 uur de laatste wedstrijd van Nijnsel Vrouwen 1 die zich al eerder vrij speelden maar nu aantreden tegen kampioenskandidaat Nooit Gedacht. Zij staan één punt voor op DSE VR1, dus er zal door de Geffensen gewonnen moeten worden. Een hele interessante pot. Daarna breekt de laatste Themamiddag van dit seizoen los, georganiseerd door….. Nijnsel Vrouwen 1!
Met ook nog Nijnsel 2, 3 en 7 in de wei kan het dus deze zondag zomaar een razend spannende dag worden met veel kampioensspanning. En daar doe je het als voetballer en supporter toch allemaal voor?!
Wij zien aanstaande zondag graag heel veel (Nijnselse) supporters op sportpark Den Eimert verschijnen, om 10.00 uur gaat het eerste spektakelstuk beginnen, Nijnsel 6 tegen Erp 7.

SBC Voetbal Jeugd

Uitslagen SBC Jeugd

Zaterdag 19 mei
Unitas '59 JO 19-1 - SBC JO 19-1                Uitgesteld
SBC JO 19-2 - Jong Brabant JO 19-2                 1 - 3
SBC JO 19-3 - VRIJ                 -------
GDC JO 19-1 - SBC JO 19-4                 9 - 0
SBC JO 17-1 - Zwaluw VFC JO 17-1                 1 - 2
Wilhelmina Boys JO 17-2 - SBC JO 17-2                 6 - 0
SBC JO 17-5 - Brabantia JO 17-3                 6 - 1
SBC JO 17-6 - Wilhelmina Boys JO 17-5G                 6 - 3
SBC JO 15-1 - RKSV Heeze JO 15-1                 6 - 1
SBC JO 15-2G - DBS JO 15-2                 5 - 4
Unitas '59 JO15-4 - SBC JO 15-3                 1 - 9
Oirschot Vooruit JO 15-5 - SBC JO 15-4                 Uitgesteld
DBS JO 15-7 - SBC JO 15-5                 5 - 6
SBC JO 15-6 - RPC JO 15-4                 2 - 1
RKSV Nuenen JO 15-7 - SBC JO 15-7G                 0 - 5
SBC MO 15-1 - Geldrop MO 15-1                 0 - 1
RKSV Heeze JO 13-1 - SBC JO 13-1                 4 - 8
SBC JO 13-2 - EMK JO 13-1G                 1 - 9
SBC JO 13-3 - WODAN JO 13-3                 15 - 0
SBC JO 13-4 - Woenselse Boys JO 13-3                 0 - 1
FC Eindhoven AV JO 13-6 - SBC JO 13-5                 0 - 1
EFC JO 13-3G - SBC JO 13-6                 1 - 8
SBC JO 13-7 - Brabantia JO 13-3                 1 - 10
SBC MO 13-1 - Marvilde MO 13-1                 1 - 13
DVS JO 12-1 - SBC JO 12-1                 0 - 4
Nevelo JO 11-1 - SBC JO 11-1G                 1 - 4
Nieuw Woensel JO 11-1 - SBC JO 11-2G                 2 - 5
SBC JO 11-3 - Riethoven JO 11-2                 10 - 2
SBC JO 11-4 - VRIJ                 ----------
DBS JO 11-4 - SBC JO 11-5G                 3 - 1
SBC JO 11-6G - Marvilde JO 11-2                 4 - 1
WODAN JO 11-3 - SBC JO 11-7                 10 - 2
SBC JO 11-8G - HSE JO 11-1                 2 - 6
SBC JO 11-9 - WODAN JO 11-4                 3 - 5
SBC JO 11-10 - Woenselse Boys JO 11-8                 4 - 1
SBC JO 11-11G - Tongelre JO 11-2                 2 - 10
Unitas '59 JO 10-2 - SBC JO 10-1                 1 - 3
SVG G 3 - SBC G 1G                 4 - 2

Programma SBC jeugd 26 mei
                
Thuisteam        Bezoekers        Vertrek        Aanvang
SBC JO 19-1 - Braakhuizen JO 19-1        15:30
RKDSV/EDN'56 JO 19-1 - SBC JO 19-2 13:30 14:30
RKDSV/EDN'56 JO 19-2 - SBC JO 19-3 13:30 14:30
SBC JO 19-4 - ODC JO 19-2        15:15
SV Valkenswaard JO 17-1 - SBC JO 17-1 12:15 13:15
SBC JO 17-2 - DBS JO 17-3        15:15
Unitas '59 JO 17-6 - SBC JO 17-5 13:30 14:30
RKVVO JO 17-5 - SBC JO 17-6 13:30 14:30
Acht JO 15-1 - SBC JO 15-1 11:45 12:45
ST Knegselse Boys JO 15-1 - SBC JO 15-2G 12:30 13:30
SBC JO 15-3 - EMK JO 15-3        13:15
SBC JO 15-4 - ST Vessem/DEES JO 15-1G        13:15
SBC JO 15-5 - DVS JO 15-4        12:15
EMK JO 15-4 - SBC JO 15-6 12:00 13:00
SBC JO 15-7G - Best Vooruit JO 15-5        13:15
SBC MO 15-1 - VRIJ        
SBC JO 13-1 - ODC JO 13-1        11:45
Best Vooruit JO 13-2 - SBC JO 13-2 10:30 11:30
RPC JO 13-3 - SBC JO 13-3 10:45 11:45
Jong Brabant JO 13-3 - SBC JO 13-4 9:15 10:15
SBC JO 13-5 - DOSL JO 13-2        11:45
SBC JO 13-6 - Oirschot Vooruit JO 13-4        11:45
Nieuw Woensel JO 13-1 - SBC JO 13-7 9:30 10:30
Zwaluw VFC MO 13-1 - SBC MO 13-1 10:30 11:30
SBC JO 12-1 - DBS JO 12-1        11:45
SBC JO 11-1G - Boxtel JO 11-1        10:15
SBC JO 11-2G - VOAB JO 11-3        10:15
SBC JO 11-4 - SBC JO 11-3        10:15
SBC JO 11-4 - SBC JO 11-3        10:15
SBC JO 11-5G - SV Valkenswaard JO 11-5        10:15
ST HMVV/Hulsel JO 11-1G - SBC JO 11-6G 10:15 11:15
SBC JO 11-7 - RKSV Nuenen JO 11-3        10:15
FC Eindhoven AV JO 11-8 - SBC JO 11-8G 8:15 9:15
UNA JO 11-7G - SBC JO 11-9 9:00 10:00
DBS JO 11-9 - SBC JO 11-10 8:00 9:00
St.Michielsgestel JO 11-3 - SBC JO 11-11G 8:00 9:00
SBC JO 10-1 - Unitas '59 JO 10-1        10:15
Acht JO 9-1 - SBC JO 9-1 8:15 9:00
SBC JO 9-2G - Nevelo JO 9-1        9:00
SBC JO 9-3G - RKSV Nuenen JO 9-3        9:00
SBC JO 9-4 - Wilhelmina Boys JO 9-7        9:00
DBS JO 9-6 - SBC JO 9-5 9:00 10:00
Woenselse Boys JO 9-3 - SBC JO 9-6 8:00 9:00
SBC JO 9-7 - Nemelaer JO 9-2        9:00
DEES JO 9-2 - SBC JO 9-8 8:00 9:00
SBC JO 9-9G - Geldrop JO 9-8G        9:00
SBC JO 9-10G - SV Budel JO 9-4M        9:00
SBC JO 9-11G - EFC JO 9-6        9:00
FC Eindhoven AV JO 8-1 - SBC JO 8-1 8:15 9:15
SBC JO 8-2 - SJO Juventud JO 8-1        9:00
SBC JO 8-3G - DVS JO 8-4        9:00
SBC G 1G - VRIJ        

SBC Senioren
Uitslagen
Donderdag 17 mei
SBC 4                - Brabantia 5        2-2
SBC 6                - LSV 3        1-3
UNA 14         - SBC 7        0-3
Braakhuizen 9         - SBC 8        1-4
RKGSV 3         - SBC 11        4-1
SBC 12         - Waalre 5        0-4
Audacia VR1         - SBC VR1        1-2

Zondag 20 mei
SBC 1                - Bavos 1        6-0
ODC 3                - SBC 2        2-3
SBC 3                - Beerse Boys 4 3-0
SBC 4                - Best Vooruit 3 4-2
Best Vooruit 5         - SBC 5        3-6
SBC 6                - Gestel 4        1-5
Wilhelmina Boys 7        - SBC 7        6-3
SBC 12         - Oirschot Vooruit 9 4-0
Oisterwijk VR1        - SBC VR1        1-4
SPV VR1         - SBC VR2        1-1

Programma
Zondag 27 mei
Stiphout Vooruit 1        - SBC 1         14.30 u
SBC 2                - Steensel 2         12.00 u
Jong Brabant 4        - SBC 4         12.00 u
SBC 5                - Braakhuizen 5        10.00 u
UNA 6                - SBC 6         12.00 u
SBC 7                - Oirschot Vooruit 10        12.00 u
SBC 8                - Unitas'59 8         10.00 u
Nederwetten 2         - SBC 9         12.30 u
SBC 11         - HSE 3         12.00 u
Pusphaira 6         - SBC 12         10.00 u
SBC VR1         - Taxandria VR1        12.00 u
SBC VR2         - Blauw Geel '38 VR1 10.15 u

RKVV Nederwetten

RKVV Nederwetten
Programma van RKVV Nederwetten
Zondag 27 Mei
Nederwetten 1 - Menos 1 aanvang 14.30 uur
Nederwetten 2 - SBC 9 aanvang 12.30 uur
Nederwetten 3 - Acht 7 aanvang 10.00 uur
EFC Vr 1 - Nederwetten Vr 1 aanvang 12.00 uur
Pusphaira Vr 2 - Nederwetten Vr 2 aanvang 12.00 uur

24 / 24