DeMooiSonenBreugelkrant

12 december 2018

DeMooiSonenBreugelkrant 12 december 2018


1 / 48

Foto: Werner Leermakers Architectuur

Afgelopen maandag tijdens een extra vergadering van de commissie grondgebiedzaken, kregen de commissieleden een brochure overhandigd. De brochure geeft een beeld van de ideevorming die Bert-Jan Leermakers en Werner Leermakers hebben, over het hergebruik van de voormalige Sint- Petrus'- Bandenkerk.
Bert-Jan is als ondernemer en Werner als architect aan het denken gegaan, of zij iets konden betekenen met betrekking tot het ontwikkelen en het exploiteren van het gebouw. Uitgangspunt daarbij is, dat de herontwikkeling van het gebouw voordelen moet hebben voor de gemeenschap van Son en Breugel. Ook wat betreft ontwikkelings- en exploitatiekosten.
De commissieleden namen het voor kennisgeving aan, en de aanwezige wethouder Jan Boersma gaf aan nog met de heren in gesprek te gaan. Weer een vorm van burgerparticipatie zoals de huidige coalitie het waarschijnlijk bedoeld.

Kerstpakkettenactie 2018.

In Son en Breugel gaat de kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken weer van start!
Mogen wij ook dit jaar weer op u rekenen?

Er zijn in onze gemeente nog steeds mensen, die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor deze mensen is de actie bedoeld.
Wilt u ook uw steentje bijdragen en iemand anders een plezier doen?

Hoe werkt het?
U kunt uw kerstpakket of een deel daarvan afgeven bij het Parochiecentrum van de St. Petrus' Banden kerk.
Ook losse producten zijn welkom. Denk bijv. aan koffie, thee, vruchten op sap, bonbons, blikken soep, lekkers voor kinderen. Of zomaar iets extra's. Wat zou u zelf graag in een kerstpakket vinden?
Let u wel aan de uiterste houdbaarheidsdatum! Producten die over deze datum zijn worden niet in de pakketten geplaatst.

De vrijwilligers van de gezamenlijke kerken in Son en Breugel zorgen er voor dat uw gift terecht komt bij diegenen die dat goed kunnen gebruiken.
De pakketten worden met veel zorg samengesteld en er wordt gelet op de samenstelling van het betreffende gezin.
Uw financiële gift wordt zeker ook gewaardeerd, zodat er iets extra's kan worden gekocht als aanvulling op de ingeleverde artikelen.

Waar kunt u terecht?
Tot en met 22 december kunt u uw pakketten of financiële gift tijdens de openingstijden afgeven bij het parochiecentrum St. Petrus' Banden, Kerkplein 7 in Son.

Openingstijden: elke werkdag van 9.30 – 12.00 uur.
Extra opening op zaterdag 22 december van 9.30-12.00 uur.

Hartelijk dank!
De gezamenlijke kerken van Son en Breugel.

Opening Kerststal hertenkamp met lampionnenoptochtl

Foto: Wil Feijen


Son en Breugel - Op zaterdagavond 22 december aanstaande opent wethouder John Frenken de Kerststal in het hertenkamp aan de Dommelpas in Son en Breugel.

Volgens een inmiddels vaste traditie gaat een stemmige lampionnenoptocht aan deze opening vooraf. Deelnemers voor de optocht kunnen verzamelen vanaf 16.45 uur op kerkplein St. Genovevakerk in Breugel. Iedereen dient wel zelf een lampion mee te brengen.

De optocht start stipt om 17.00 uur, waardoor de aankomst bij de Kerststal in het hertenkamp om 17.15 uur zal zijn. Daar wacht voor iedereen een beker warme chocolademelk.
De Kerststal in het hertenkamp is te bezoeken vanaf zondag 23 december 2018 t/m 6 januari 2019, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.

PVGE kerstfietstocht naar St. Oedenrode

PVGE maakt een kerstfietstocht naar St. Oedenrode op 19 december.
Om 10.00 uur vertrekt de PVGE fietsclub vanaf het 17 Septemberplein naar St. Oedenrode. Hier houden we in de Pastorie onze kerstbijeenkomst.
De fietstocht voert eerst naar Nijnsel via de rechteroever van de Dommel om dan via de linkeroever van de Dommel St. Oedenrode te bereiken.
In de kerstbijeenkomst staan we nog een keer stil bij ons jaarprogramma van 2019. Hierna fietsen via kasteel Henkenshage en de Sonniuswijk terug naar Son en Breugel. Het is een fietstocht van een ½ dag zodat we om 12.30 uur weer terug zijn.
Verdere inlichtingen bij fietsclubcoördinator: Herman Hendriks, tel.: 0499-473042; email: herman.j.hendriks@kpnmail.nl

Rinette Zorg nòg dichterbij….

De pieten van Rinette Zorg Foto: Rinette Zorg

Om de slogan van Rinette Zorg: "Zo dichtbij kan zorg zijn" kracht bij te zetten, zijn op 5 december jl. een twaalftal speciale Rinettepieten op pad gegaan om een aantal willekeurige clienten van Rinette Zorg bezoekje te brengen en een aardigheidje te bezorgen.
Het betrof hier vooral eenzame clienten die het verdienden om eens wat extra aandacht te krijgen naast de wekelijkse zorgmomenten.
Iedereen was blij verrast en zowel de clienten als de Rinettepieten hebben genoten van deze feestelijke momentjes.

Een droom wordt werkelijkheid Zonhove gaat nieuwe woonwijk bouwen

Foto: Ingrid Dijk

Zonhove is een bijzondere locatie midden in het centrum van ons dorp. Met unieke bewoners die hier thuis zijn en gerespecteerd en geaccepteerd worden in onze gemeente. Echter de woningen zijn niet meer van deze tijd. Veel te klein en zo'n beetje alles is versleten. De deuren zijn te smal, het sanitair gedateerd, de keukentjes zijn te klein en de woningen zijn slecht geïsoleerd. Renovatie biedt geen soelaas. De Raad van Bestuur heeft daarom groen licht gegeven voor de herontwikkeling van Zonhove. De bedoeling is dat alles plat gaat en er een unieke nieuwe wijk ontstaat.

Door: Arjen Strik
Foto: Ingrid van Dijk, SWZ - Media en Zo

Maandag 10 december jl. was de aftrap van de nieuwbouwplannen, door het overhandigen van het boek 'Zonhove, een buitengewoon verhaal', aan wethouder John Frenken. "In dit boek staan onze ambities voor de nieuwbouw beschreven," vertelt Jody Cath, Raad van bestuur SWZ. "Het zijn twee boeken in één, het ene verhaal volgt een droom van een bewoner en op uitklapbare flaps staat onze ambitie beschreven. We willen namelijk een unieke wijk realiseren waar iedereen wel zou willen wonen. Voor cliënten, medewerkers en andere betrokkenen komen er nieuwe gebouwen en prachtige, moderne woningen, voorzien van alle gemakken. Ook wordt het unieke natuurlijk karakter van het terrein optimaal benut, met bos-, park- en beekpassages. Het boek vertelt hoe deze droom langzaam werkelijkheid wordt. Alle woningen en voorzieningen worden beter verspreid over het prachtige terrein van Zonhove. Het wordt geen zorginstelling maar een woonwijk, waar onze cliënten zich thuis voelen."

Foto: Ingrid Dijk
Foto: Ingrid Dijk
Foto: Ingrid Dijk
Foto: Ingrid Dijk
Foto: Ingrid Dijk
Foto: Ingrid Dijk
Foto: Ingrid Dijk

"Dat betekent niet dat er morgen al gesloopt gaat worden en de bouw van start gaat," licht Jody Cath toe. "Daarvoor moeten nog vele stappen gezet worden en plannen nader worden uitgewerkt met cliënten, medewerkers, verwanten, betrokkenen, belanghebbenden en de gemeente." De verwachting is dat pas in 2020 de sloopkogel te horen zal zijn en in 2026 de nieuwe wijk gereed is. Bij de bouw en daarna zijn duurzaamheid en toekomstbestendigheid belangrijke thema's."

Het hele bouwproces is een flinke logistieke puzzel. Als je wil weten wat er gaat gebeuren en wanneer, neem dan een kijkje op de website: www.nieuwbouwzonhove.nl Daar is tevens het ambitieboek te downloaden dat het buitengewone verhaal beschrijft.

Extra koopzondagen op 16 en 23 december

Schaatsen met de oude toren als decor, leuke kerstversiering en sfeervolle verlichting. Daar hoort natuurlijk ook lekker winkelen bij. Kerst valt dit jaar op dinsdag en woensdag voorafgaand hieraan zijn er weer twee extra koopzondagen in het centrum van Son en Breugel op 16 en 23 december van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondagen is er van alles te doen in het centrum. Je kunt er heerlijk genieten van het IJsfeest en uitgaan. Kom lekker winkelen tijdens de koopzondagen in Son en Breugel en stap aan het einde van het fanatieke shoppen één van de restaurants en cafés binnen. Het is gewoon super gezellig winkelen bij onze lokale winkeliers op zondag 16 en 23 december.

Kerstpakkettenactie het ultieme kerstgevoel

Foto: Adrie Neervoort

Ik kwam in gesprek met 2 enthousiaste dames Thea Prummel en Nelly Kerkhof die samen met nog 3 mensen de jaarlijkse kerstpakkettenactie organiseren.

Door: Corry van Asseldonk

De kerstpakkettenactie is ruim 20 jaar geleden ontstaan vanuit de parochies van Son en Breugel, de Petrus Banden, de Genoveva kerk en de Protestantse kerk. De initiatiefnemer Els Verzellenberg, zij was toen pastoraal medewerkster, zag dat er gezinnen waren die soms wel 3 of 4 kerstpakketten (van hun werkgever) per gezin kregen. Zij bedacht het plan om deze mensen te benaderen en te vragen of ze misschien iets konden missen voor dorpsgenoten die elk dubbeltje moeten omkeren. Ze kreeg al snel steun van Doortje van der Nieuwenhuijzen die dit een prima plan vond. En ze konden het eerste jaar al 7 mooie kerstpakketten weggeven aan gezinnen die de eindjes aan elkaar moesten knopen en zo deze mensen een extraatje geven met kerst.

De organisatie wil graag een "echt" kerstpakket maken zodat mensen met de kerstdagen ook een beetje verwend worden met een klein beetje luxe wat ze zichzelf normaal niet kunnen veroorloven. De pakketten bestaan vooral uit levensmiddelen, vooral de duurdere producten zoals koffie, ragout, soep, kerstkoekjes, douche of bad schuim etc.. De pakketten worden met zorg samengesteld , bv voor een gezin met jonge kinderen zal ook altijd aan de kinderen gedacht worden, of een alleenstaande daar wordt weer iets gezelligs bijgedaan.

De kerstpakketten actie valt nu onder het I.D.O. ( Interkerkelijk Diaconaal Overleg). Hiervan krijgen ze elk jaar een klein bedrag om op te starten. De plaatselijke supermarkten dragen ook een steentje bij, zij schenken elk jaar wat producten. Ook van de Lion"s Club krijgt de organisatie nu voor het tweede jaar een financiële bijdrage. Nelly vertelt: "Wij krijgen de adressen van de Gemeente, stichting leergeld ,vluchtelingenwerk of maatschappelijk werk en de voedselbank. Wij weten geen namen wel de gezinssamenstelling. De mensen die voor een kerstpakket in aanmerking komen, worden altijd van te voren gebeld door deze instanties. Met de vraag of zij het willen ontvangen. We hebben vorig jaar 153 kerstpakketten weg mogen brengen. Er zijn zelfs mensen die brengen hun kerstpakket meteen vanaf hun werk rechtstreeks naar ons.
We hebben nog wel eens dat de mensen de laatste dag nog spullen komen brengen en die we dan echt niet meer in een pakket kunnen verwerken die gaan naar andere goede doelen, zoals de Voedselbank of Diaconaal centrum t "Hemeltje in Eindhoven. Maar 't liefst houden we alles in Son en Breugel."

Lieve mensen uit Son en Breugel, denkt u nu: Ik wil graag een steentje bijdragen om deze groep mensen een beetje warmte te geven met kerst. Dan kunt u vanaf 10 tot 22 december elke werkdag van 9.30 tot 12.00 uur en op zaterdag 22 december van 9.30 tot 12.00 uur uw kerstpakket, een financiële bijdrage of wat levensmiddelen brengen bij het Parochiecentrum op het Kerkplein. Waar enthousiaste vrijwilligers u graag zullen ontvangen en dan kunt u meteen zien hoe deze mensen te werk gaan. Als uzelf creatief bent en een mooi kerstpakket kunt maken voor deze mensen is ook helemaal super. U snapt wel dat het allemaal nieuwe spullen moeten zijn, geen rommel, het moet een echt kadootje zijn.
De pakketten worden rondgebracht van 20 tot 24 december.

De Kerststol van Bakkerij Bekkers voor het 2de jaar op rij Bekroond met Goud

De kerststol van Bakkerij Bekkers is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen voor de 2de maal op rij Bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De lat ligt hoog
Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De Kerststol van Bakkerij Bekers en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl.

Het Nederlands Bakkerij Centrum
Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Straatjuweeltjes leiden tot irritatie en ongewenst rijgedrag

Voor velen zijn ze een bron van ergernis en men ziet ze liever vandaag dan morgen verdwijnen, een beperkte groep ziet het nut er wel van in en vindt het een oplossing voor het probleem. Echter nog nooit heeft een verkeersmaatregel in Son en Breugel tot zoveel ophef geleid.

Veilig en duurzame verkeersremmers
We hebben het hier natuurlijk over de 'straatjuweeltjes' die zowel op de Boslaan, Veerstraat als het Eind in Son en Breugel zijn geplaatst. De straatjuweeltjes zijn begin dit jaar door de gemeente als proef aangebracht omdat met name de weg door Breugel als een van de gevaarlijkste routes in de bebouwde kom in Brabant werd bestempeld. Er werd veel te hard gereden en de weg werd als sluiproute gebruikt. De straatjuweeltjes zijn mede ontwikkeld door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en moeten leiden tot een veiliger en duurzaam rijgedrag.
Maar waarom werkt dat dan volgens velen niet in Son en Breugel? Het regent klachten over deze verkeersremmers. Er wordt gewezen naar de plaats waar ze staan, in een bocht, of te dicht bij elkaar. Ook zouden ze slecht zichtbaar zijn zowel overdag als in het donker en leiden ze tot gevaarlijke verkeerssituaties.

Weg met die dingen
De klachten komen uit de praktijk en wijzen op het niet praktische van de huidige straatjuwelen. Uit een evaluatie van de gemeente komt naar voren dat de gemiddelde
snelheid is afgenomen en er sprake is van gewenning omdat het aantal schademeldingen is afgenomen. Op basis van deze analyse was B&W voornemens de 'straatjuwelen' te laten staan. In de commissie Grondzaken werd dit voornemen en de gemaakte analyse vorige week besproken. De commissie was onverdeeld van mening dat de paaltjes zo snel mogelijk moeten verdwijnen en er een alternatief gevonden moet worden. Marco Pulles (VVD) verwoordde het kort en bondig: "Doffe ellende, weg met die dingen." Joris van Dam (PvdA/GroenLinks) betwijfelde of de snelheid minder was geworden. ,,Tussen de straatjuwelen wordt harder gereden, en auto's staan stil als ze er niet langs kunnen, hetgeen tot gevaarlijke situaties leidt." Ook het argument van gewenning werd door de commissie onder tafel geveegd. Wethouder Jan Boersma (CDA), met verkeer in zijn portefeuille, gaf aan dat de straatjuwelen een stukje van een oplossing zijn. In feite zou de weg heringericht moeten worden, maar dat kan niet op korte termijn. Hij gaf wel aan daarover in gesprek te gaan met de bewoners. Er waren ook positieve geluiden van mensen die vragen of er bij hun ook een paaltje geplaatst kan worden, aldus de wethouder.

Paaltjes blijven de gemoederen bezighouden
Een alternatief lijkt niet zo snel voor handen te zijn maar de vraag is of de oude situatie zo wenselijk was. Er moest iets gebeuren. Maar uit de reacties blijkt dat de verkeersremmers omstreden zijn en de gemoederen blijft bezighouden. Hieronder staan enkele reacties die wij van onze lezers ontvingen.

Ingezonden reacties:
- De straatjuwelen vragen om ongelukken. Er wordt zelfs extra hard gereden tussen de paaltjes om voorrang te claimen. Dan hoeft men niet te wachten. Er is door de paaltjes filevorming in de Boslaan. Zonder die paaltjes is de doorstroming veel beter. Onbegrijpelijk dat de gemeente ze als succesvol ziet. Dat moet een vergissing zijn. Hopelijk gaan ze heel snel weer verdwijnen.
- De wegobstakels zorgen voor files, remmen, stilstaan, optrekken, remmen, gas geven. Slecht voor het milieu, geluidshinder voor de omwonenden, funest voor de auto's en afname van de veiligheid.

- Ook ik heb 'n reuze hekel aan die pestpaaltjes, als je vanaf Best de Berlagelaan in wil staat er soms een file, en ze staan ook te dicht op elkaar, 4 auto's kunnen ertussen, het maakt alleen maar opstoppingen! Hoop dat ze snel verdwijnen!
- Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze zogenaamde wegjuweeltjes nog steeds niet weggehaald zijn. Het is wachten op de eerste dode , zo niet meerdere doden! Het is een levensgevaarlijke situatie nu.
- Welke ambtenaar heeft dat kunnen bedenken van achter zijn bureau! Er zou te hard gereden worden, als dat zo is dan kan je overal wel van die wegversperringen gaan neerleggen, onzin! Een tip: Als je dan toch iets wil doen, leg dan vrij hoge verkeersdrempels aan, dan neemt de snelheid vanzelf af!
- Zoals het nu gaat is het werkelijk van de gekke! De bussen kunnen er nog nauwelijks langs, de fietsers gaan over het trottoir fietsen, want die komen helemaal in het gedrang. Heel veel mensen zijn tegen maar er wordt niet naar de burgers geluisterd. Mensen, gebruik je volle verstand!!
- De straatjuweeltjes zijn levensgevaarlijke en milieu vervuilende dingen. Ze veroorzaken verkeersopstoppingen en zijn ook gevaarlijk voor fietsers. Ze verdienen zeker de naam juweel niet.
- Slalommende automobilisten vanaf Het Eind tot aan Son waar je voor uit moet wijken, fietsers die daardoor in gevaar komen. Een peut gas gevende automobilisten om de "verloren tijd" na het paaltje in te halen. Auto's die niet stoppen voor het paaltje waardoor je op de rem moet. Opstoppingen tussen de paaltjes bij verkeersdrukte. Door deze chaotische situaties is het zeker niet veiliger geworden!

6 / 48

7 / 48

DeMooiSonenBreugelKrant vanaf nu ook wekelijks in Nederwetten

DeMooiSonenBreugelKrant verschijnt sinds september 2015 in Son en Breugel en valt bij 7068 inwoners van Son en Breugel iedere woensdag op de deurmat, keurig bezorgd door onze eigen bezorgers.
Op dezelfde woensdag kan de uitgave ook meegenomen worden bij de Emte, Jumbo en Boekhandel Traverse in Son en Breugel. De uitgave wordt ook bij verschillende horeca gelegenheden in Son en Breugel en bij het gemeentehuis en de bibliotheek neergelegd.
Behalve in Son en Breugel lezen ook veel mensen buiten de gemeente Son en Breugel graag DeMooiSonenBreugelKrant. Daarom is de uitgave ook wekelijks in Eindhoven Noord op verschillende plaatsen verkrijgbaar.
Nadat wij eind oktober ons verspreidingsgebied al hadden uitgebreid naar de Mosbulten (officieel gemeente St Oedenrode), gaan wij nu ook uitkomen in Nederwetten.

Vanaf nu wordt dus wekelijks huis aan huis DeMooiSonenBreugelKrant verspreidt in Nederwetten.
De MooiSonenBreugelKrant nodigt u uit om alle nieuwsberichten en bedrijvigheid te publiceren, ook vanuit Nederwetten! U kunt het nieuws in de krant maar ook altijd online volgen op de website van deze krant www.mooisonenbreugel.nl

Wilt u Nieuwsberichten plaatsen mail dan naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl of wilt u meer weten over de advertentie mogelijkheden, mail dan naar verkoop@demooisonenbreugelkrant.nl

Het team van DeMooiSonenBreugelKrant wenst ook de inwoners van Nederwetten veel leesplezier.

9 / 48

25.000 euro als impuls voor het nieuwe bestuur? Dat bleek al op te zijn Vestzaktheater groeit, bloeit en bruist

Foto: Wil Feijen

Het nieuwe - inmiddels voltallige - bestuur van het Vestzaktheater krijgt geen kans om rustig eens een paar maanden te wennen aan zijn nieuwe rol en taak. Het bestuur is aangetreden en door zijn inzet en enthousiasme weten mensen het Vestzak (weer) te vinden. Er zijn verenigingen teruggekeerd naar het Vestzaktheater, maar ook mooie nieuwe activiteiten ontplooien zich. Zo is afgelopen week Berkenstaete begonnen met het aanbieden van dagbesteding in het Vestzak en floreert de musicalklas van Mirjam Tilley nu ook in het eigen dorp. De inzet van het nieuwe bestuur loont. En dat terwijl ze bij aantreden hoorden dat hun toegezegde 25.000 euro - wat geoormerkt was als een impuls voor het nieuwe bestuur - al helemaal op was.

Door: Ineke van Uden (GazetMedia)
Foto: Wil Feijen.

In juni dit jaar boog de commissie burgerzaken zich over het voorstel om 49.000 euro beschikbaar te stellen aan het Vestzaktheater. Te gebruiken voor onder andere de aanschaf van een AED, het toegankelijker maken van de entree voor minder mobiele mensen, de realisatie van een elektronisch toegangssysteem én 25.000 euro daarvan toe te kennen aan een nieuw bestuur als financiële injectie wat daarmee ongehinderd van financiële zorgen aan de slag zou kunnen gaan. Toen de eerste bestuursleden aantraden hoorden ze direct dat de 25.000 euro gebruikt was om achterstallige rekeningen te betalen. Ingrid van Kronenburg: "Het oude bestuur was gaten aan het vullen en dat is ook wel logisch. Ze hebben lang gedacht dat het pand zou sluiten. Verenigingen - en dus ook inkomsten van huur - gingen weg en ze hadden het financieel erg krap." Met de wetenschap dat de portemonnee leeg was, stapten toch Ingrid van Kronenburg, Maurice Peters, Maarten van Beek en Roland de Waal in het nieuwe bestuur en gingen voortvarend aan de slag. En het bestuur is sinds kort aangevuld met Ingrid Damen die de functie als penningmeester vervult.

Dagopvang Berkenstaete in Vestzak
Dit bestuur is niet gaan mokken omdat ze geen 'startkapitaaltje' hadden, maar zijn vanaf dag één bezig gegaan om het Vestzak nieuw leven in te blazen. Maurice Peters: "Ik heb ook actief mensen benaderd. Ik zag dat een musicalklas in een boerderij op Vressel oefende en haar uitvoeringen gaf in Best en dacht 'wat gaat hier fout?' Nu repeteren ze in het Vestzak en geven ook hier hun uitvoering. Binnen Berkenstaete hoorde ik dat de dagbesteding voor één groep een plek in het centrum zocht. Ze hebben onze huiskamer bekeken en waren erg enthousiast. Ze starten nu met één dag en vanaf januari komt er een tweede dag bij. Het Vestzak heeft veel verschillende ruimtes. De meeste mensen denken dat het Vestzak alleen een foyer en een theaterzaal heeft. Maar ook de huiskamer of vergaderruimtes kunnen gehuurd worden." Nieuwe initiatieven of bestaande verenigingen zijn meer dan welkom om te komen praten wat er mogelijk is binnen het Vestzak.

En natuurlijk buigt het bestuur zich ook over een nieuw theaterprogramma. Met voor ieder wat wils. De bedoeling is dat er een gevuld programma komt. Maurice: "We hopen door een divers aanbod en goede communicatie over het programma, dat we ook publiek aanspreken die tot voorheen het theater in ons dorp niet wist te vinden."

Beheerders
Jan van Gerwen en Maurice Peters vervullen op dit moment de beheerdersfunctie. Er zijn te weinig uren voor deze taak beschikbaar, beide heren steken er dan ook vrijwillig veel uren in. Ze worden geholpen door een groeiende groep vrijwilligers. Het bestuur heeft wel bij de gemeente aangeklopt voor een 'eenmalige tegemoetkoming beheerderskosten Vestzaktheater gedurende de overgangsperiode t/m 31 januari'. Een bedrag van 9.650 euro is al door het college toegezegd. Jaarlijks krijgt het Vestzak een subsidie waarvan ze de huur en de beheerder betalen. Nu het Vestzak weer begint te leven, zal de bemanning alleen maar meer worden. Een elektronisch toegangssysteem, wat door sommige leden van de commissie burgerzaken in juni nog een luxe leek, blijkt zijn vruchten af te gaan werpen op het moment dat bijvoorbeeld een muziekleraar of Radio Son en Breugel met een druppel (elektronische sleutel) zelfstandig het Vestzak binnen kan gaan op de momenten dat aanwezigheid van een beheerder niet nodig is.

Het Vestzak groeit, bloeit en leeft op. Het bestuur komt graag in contact met sponsors en vrijwilligers. Sponsoren in de vorm van geld of middelen en vrijwilligers voor allerhande klussen. Van meedenken over het theaterprogramma tot het helpen achter de bar of het aankleden van de foyer/ theaterzaal voorafgaand aan een voorstelling. Meld je aan via info@vestzaktheaterson.nl.

(apart kader naast of onder het verhaal)
Wethouder Boersma: "De stelling dat 25.000 euro geoormerkt zou zijn voor het nieuwe bestuur geeft een scheef beeld."

Hoe zat het nou met die 25.000 euro subsidie wat beschreven werd als 'positief signaal aan kandidaat-bestuursleden wat hen zal motiveren om zich beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie?' Menigeen heeft gedacht dat dit een startkapitaal zou zijn voor een nieuw bestuur. Maar wethouders Boersma kijkt er anders naar: "De stelling dat van de 49.000 extra subsidie van juni jl. 25.000 euro geoormerkt zou zijn voor het nieuwe bestuur geeft een scheef beeld. Deze eenmalige subsidie van 25.000 euro werd ingezet om financiële problemen op te lossen met het doel het nieuwe bestuur met een schone lei te laten beginnen en niet gehinderd zou worden door acute financiële problemen."

Geen buffer
De 25 duizend euro was volgens Boersma dus geen buffer voor het nieuwe bestuur, maar was nodig om het nieuwe bestuur niet direct met rode cijfers te laten starten. Klinkt aannemelijk. Maar dan had je ook kunnen weten dat er aan het einde van het jaar door het nieuwe bestuur nog een keer om extra subsidie gevraagd zou worden. Immers, het jaarlijks exploitatietekort zou volgens het accountantsonderzoek van Ernst & Young uit 2012 jaarlijks circa 25.000 euro bedragen. Als die 25.000 euro jaarlijks extra nodig was om de exploitatie rond te krijgen en de extra gegeven 25 duizend euro van juni daarvoor geheel gebruikt is, weet je dat je in het tweede deel van het jaar in de problemen komt. Je kunt van een nieuw bestuur niet verwachten dat ze in een paar maanden een leeggelopen Vestzak weer zo florerend hebben gemaakt dat zij niet met een tekort zitten. Hun vraag van nu om een kleine tienduizend euro is in dat opzicht heel reëel te noemen. Zeker als je weet dat de afbouwregeling met de oud-beheerder én de inzet van nieuwe beheerders dubbele lasten geeft.
Maar met alle ideeën die dit nieuwe bestuur heeft, kan het zomaar zijn dat het hen gaat lukken om het Vestzak in 2019 zonder verlies te draaien. De aftrap van dit nieuwe enthousiaste bestuur is in ieder geval veelbelovend!

Muzikale wereldreis vol verrassingen

Een muzikale reis om de wereld Foto: Wil Feijen

Na Music in Blue, het Koningsdagconcert en Maestro is het Harmonieorkest Pro Honore et Virtute er weer in geslaagd om een bijzonder optreden te verzorgen: een muzikale reis om de wereld. Het was voor de gelukkigen die een kaartje hadden een feest voor oog en oor. 

Door: Henriette van Berkel

Een muzikale reis om de wereld Foto: Wil Feijen
Een muzikale reis om de wereld Foto: Wil Feijen
Een muzikale reis om de wereld Foto: Wil Feijen
Een muzikale reis om de wereld Foto: Wil Feijen
Een muzikale reis om de wereld Foto: Wil Feijen

Drie maal een uitverkocht Vestzaktheater, dat belooft wat. Ruim voor aanvangstijd loopt de zaal vol en daar wordt de eerste verrassing duidelijk: het orkest heeft plaats genomen in de zaal en voor het publiek is een tribune vanaf het podium gebouwd. Hans Waals begroet namens het orkest de gasten en dankt alle vrijwilligers en sponsoren. Want, zo zegt hij: "zonder hen zou het een rondje Brabant zijn geworden in plaats van een reis om de wereld."
Het aftellen is letterlijk begonnen, de muzikanten zijn geconcentreerd en klokslag 20.00 uur slaat de bevlogen dirigent Johan Smeulders zijn eerste maten en start de muzikale  reis. 

Het verhaal
Linda van der Stelt vertelt als reisleidster het verhaal van Phileas Fogg, de rijkste man van Londen uit 1872. Hij gaat in zijn chique herenclub de weddenschap aan dat hij de wereld rond kan reizen in 80 dagen. Samen met huisknecht Passe Partout gaat hij de uitdaging aan. De reis begint in Londen met als eerste stop Parijs. Het orkest speelt de frivole muziek die zo bij deze stad hoort. Je waant je bijna aan de Seine.
Fogg wordt achtervolgd door detective Figgs, omdat deze het idee heeft dat Fogg een bankrover is. Figgs duikt geregeld op, en de muziek van de Pink Panther begeleidde steeds zijn opkomst, een grappige vondst.
De reis verloopt via Italië en Egypte. De volgende verrassing dient zich aan: het kleurrijke optreden van de buikdanseres Petra Mestrom, ondersteund door passende muziek van het orkest.

En verder gaat het, nu per trein. Als de spoorlijn ineens ophoudt heeft Figgs een probleem, maar ook hier vindt hij weer een oplossing. Hij koopt een olifant en reist met zijn huisknecht verder door het oerwoud van India. Dit wordt door de harmonie begeleid en op scherm uitgebeeld met de beroemde olifantenmars uit de film Jungle Book. Terloops redt hij nog de jonge weduwe Aouda van een weduweverbranding en hij neemt haar mee omdat ze in haar land niet veilig is.De reis naar Hongkong verloopt stormachtig, en de muziek klinkt harder en onstuimiger. De avonturiers komen terecht in een circus, door jongleur Joris Zillekens uitgebeeld op het podium. Een knap staaltje van behendigheid met ballen, diabolo en kegels.

Dan komt Amerika in zicht, vanuit San Fransisco naar New York. Het beroemde lied van Frank Sinatra , New York, New York, wordt vol overgave gezongen door detective Figgs, alias Alex van Hoven.
De thuishaven Engeland wordt bereikt en dan arresteert Figgs Fogg. Hiermee lijkt alsof de weddenschap verloren is.  Op het laatste moment wordt Fogg vrijgelaten omdat de echte bankrover is gepakt. Dankzij de verschillende tijdzones echter zijn Fogg en zijn trouwe huisknecht tien seconden voor de deadline terug om de overwinning te vieren. De weddenschap is gelukt!  Fogg trouwt met de vrouw die hij in India van de dood heeft gered, Passe Partout blijft hun huisknecht, eind goed al goed!

Pro Honore et Virtute heeft met deze voorstelling laten zien hoe veelzijdig het orkest is, en waar een samenwerking met anderen toe kan leiden. Johan Smeulders stuwt met zijn enthousiasme de muzikanten tot ver buiten Sonse hoogtes. De toekomstige optredens worden met spanning tegemoet gezien!
 

Sonse Merijn Gijsbers wint International Coffee Championship

De Sonse Merijn Gijsbers (32) heeft het Dubai International Coffee Championship 2018 gewonnen. De organisatie van dit jaarlijkse kampioenschap is in handen van het International Coffee and Tea Festival in Dubai.

De runner-up werd de in Dubai zelf woonachtige Saeed AbdinAsab. Na twee dagen voorrondes streden vrijdag 7 december de zes beste barista's om de felbegeerde titel tijdens de finale van het internationale barista kampioenschap in het World Trade Centre in Dubai.

Alle facetten van het koffievak worden beoordeeld
Onder toeziend oog van de zes-koppige jury en duizenden bezoekers serveerden ze hun beste espresso, melkkoffie, filterkoffie en een zogenaamde 'signature-drink' met bijbehorende spijscombinatie.
Anders dan bij de meeste kampioenschappen weten de deelnemers pas de dag van te voren met welke koffie zij tijdens de wedstrijd gaan werken. Iedere deelnemer werkt met dezelfde koffie en apparatuur. Het is vervolgens aan de jury om te beoordelen wie in de korte voorbereidingstijd het beste uit de beschikbaar gestelde koffie naar boven haalt.

Samensmelting Dubai en Nederland
Voor één van de geserveerde koffies tijdens het kampioenschap, de zogenaamde 'signature-drink', combineerde Gijsbers Dubai en Nederland in de ultieme koffie-spijs combinatie. Zijn met ingrediënten als kokos en cacao verrijkte koffiesignatuur, serveerde hij met een speciaal voor Dubai ontwikkelde lekkernij van drop omhuld met witte chocolade en roos.

De jury was onder de indruk van de smaak van de bereidde koffies, de strakke workflow en technisch hoogstaande routine van Gijsbers. "Dit alles gecombineerd met geweldig 'Whenever you think of coffee...'

Frans van Son Clubheld van gemeente Son en Breugel

De stemmen zijn binnen en geteld, de uitslag is bekend! Van de zes genomineerden in de gemeente Son en Breugel wist Frans van Son van Loopvereniging De Springbokken maar liefst 133 stemmen te bemachtigen!

Door: Luc van de Wiel

Luc Ross van VV SBC eindigde met 19 stemmen op de tweede plaats, gevolgd door Joke van der Kerkhof (Golfclub Son, 3 stemmen), Bart Wullems (Dutmella Scouting, 2 stemmen) en Gerard Scheepens (VV SBC) en Annemarie Eras (HTC Son), ieder met 1 stem.

Frans ontvangt een oorkonde, namens Frans en De Springbokken danken we allen die gestemd hebben, ook de op de andere kandidaten!

De uitslag is duidelijk, waar het om gaat is dat niet alleen de winnaar maar alle genomineerden het verdienen om even in het zonnetje gezet te worden. Ze doen het geen van allen in hun eentje, maar ze zijn wel de drijvende motor achter veel activiteiten. Het zijn kartrekkers, gangmakers, mensen die met hun tomeloze inzet hun vereniging een geweldige dienst bewijzen. Hulde aan alle genomineerden!en met. Zoals u vorige week kon lezen, kozen de redacties van de deelnemende dagbladen van De Persgroep een regionale winnaar, die op 17 december bij elkaar komen. Ze mogen dan de deskundige jury overtuigen waarom hij of zij de titel Clubheld van de Amateursport 2018 verdient. De regiowinnaars maken kans op de hoofdprijs van €10.000,- voor de club. De deskundige jury selecteert op die avond de landelijke winnaar. De regiowinnaars die op plek 2 tot en met 15 eindigen ontvangen ook een mooie prijs.

Winnaar van de verkiezing bij het Eindhovens Dagblad is Eva Brands van PSV-waterpolo uit Eindhoven. We wensen haar veel succes op 17 december!

Laatste Singing Session bij Music Dock van 2018

Foto: Eva Wiselius

6 December was het weer zover: Singing Session bij Music Dock! De laatste van 2018. Er was weer een leuke groep mensen bij elkaar gekomen, leeftijd variërend van eind 20 tot begin 70 jaar, afkomstig uit Son, Breugel, Schijndel, Erp, Sint Oedenrode, Gerwen... Aangestuurd door zangcoach Eva Wiselius en begeleid door gitaar en cajon.

Voor deze sessie was er een nieuw tekstboekje met veel Nederlandstalig repertoire: Ramses Shaffy, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Herman van Veen, Frank Boeien.... en na de pauze gingen we nog even door met engelstalige pop van toen en nu. Regelmatig werd er een refrein herhaald om deze meerstemmig te zingen en vooral ook 'uit volle borst' te zingen, want dat is waar het om draait bij deze zang-avonden: vergeet de dagelijkse stress, zing je longen uit je lijf, geniet van de muziek en het plezier van het samen zingen! Of je nu alleen komt of met familie of vrienden, iedereen die van zingen houdt is welkom.

De avonden zijn gratis toegankelijk omdat, in de woorden van Eva Wiselius, 'zingen geen geld moet kosten, er moet geen drempel zijn om niet te komen, het moet toegankelijk zijn voor alle lagen van de bevolking.'
1 á 2 keer per jaar worden benefietsessies gehouden waarvoor wel kaartjes gekocht moeten worden. Met de opbrengst kunnen de onkosten van de avonden bekostigd worden (zoals de zaal, tekstboekjes, onkosten voor de muzikanten).
De Singing Sessions brengen mensen bij elkaar die elkaar op straat niet aan zouden spreken. We zingen samen en in de pauze ontstaan gesprekken. Zingen is gezond voor je, je wordt er blij van, het maakt goede stoffen aan in je lijf waardoor je positiever in het leven staat. Heb je veel zorgen, dan vergeet je ze even op zo'n avond en laad je je energie op waardoor je er weer even tegenaan kunt. Daarnaast is Samen zingen goed voor de maatschappij, het gevoel ergens bij te horen en samen iets te creëren, in dit geval Muziek!

Eva Wiselius biedt deze sessies ook aan voor bedrijven, samen met gitarist Erik Verhoef. Als teambuilding, of op scholen om het saamhorigheidsgevoel te versterken. Daarbij heeft muziek een positieve invloed op de ontwikkeling en het concentratievermogen.... 1+1=3!
De Singing Sessions zijn iedere eerste donderdag van de maand, om 20.00uur bij Music Dock: Kanaaldijk Zuid 3a in Son en Breugel. De eerste sessie van 2019 is op donderdag 7 Februari. U bent bij deze van harte uitgenodigd!

Inspraak seniorenraad over veiligheid

Foto: Fran Maasdam

De commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad heeft de Nota Integrale Veiligheid Son en Breugel 2019-2022 besproken. De SeniorenRaad heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in te spreken.

Bedenkingen bij de nota
Als uitgangspunt van de nota wordt genoemd dat Son en Breugel een veilige gemeente is, waar inwoners, ondernemers en bezoekers zich ook veilig voelen. De SeniorenRaad heeft echter ervaren dat lang niet alle senioren zich altijd veilig voelen; zeker niet als het donker is. Dat blijkt uit onze veiligheidsenquête onder het seniorenpanel en uit opmerkingen van de aanwezigen bij de door ons georganiseerde themamiddag en ochtendlezingen over dit onderwerp. Ook uit de veiligheidsmonitor (een regionale enquête, waaraan de gemeente meedoet) blijkt dat bijna drie op de tien inwoners (gemiddeld over alle leeftijden!) zich wel eens onveilig voelen. Wij menen dat bij deze duidelijk aanwezige gevoelens van onveiligheid, meer alertheid bij het gemeentebestuur nodig is dan uit de nota blijkt. Voor de volledige tekst van de inspraak zie www.sonenbreugel-senioren.nl

Het debat
Veel commissieleden hadden vragen aan onze inspreker, wat wees op belangstelling. Bij het debat werd een onderscheid gemaakt tussen de werkelijke veiligheid en de gevoelens met betrekking tot veiligheid. Velen constateerden dat de nota m.b.t. de veiligheid zelf goed is, maar merkten wel op, dat er ook aandacht besteed moet worden aan de veiligheidsbeleving. Daarbij werd de grote betekenis van goede voorlichting herhaaldelijk genoemd. Alleen de VVD vond de nota te passief. Alle andere partijen vonden, dat de nota zonder enige aanpassing en zonder discussie door de gemeenteraad vastgesteld kon worden. Door het VVD bezwaar zal er nu toch in de gemeenteraad over gediscussieerd worden, maar kans op aanpassing is uitermate klein.

BOA's en politiecapaciteit
Omdat handhaving zowel belangrijk is voor het bereiken van veiligheid als voor een goed veiligheidsgevoel, werd in de inspraak gepleit voor een extra BOA, met als hoofdtaak handhaving in het dorp (dus niet het buitengebied). Bovendien werd gevraagd om als gemeenteraad er over te discussiëren of de beschikbare politiecapaciteit wel voldoende is.
De eventuele nieuwe BOA en zijn/haar taakomschrijving wordt door de gemeente in de kadernota 2019 meegenomen. Een grote meerderheid van de commissie zag geen noodzaak om reeds in 2019 een verandering te bewerkstelligen. Over de politiecapaciteit merkte de burgemeester op, dat die in Son en Breugel zelfs iets boven de norm ligt. Dat was niet door de SeniorenRaad aan de orde gesteld. Wij willen graag discussie over de vraag of de gemeente de capaciteit toereikend vindt (denk bijvoorbeeld aan de aanrijtijd in geval van calamiteiten, zeker 's nachts en in de weekenden). Geen van de commissieleden ging in op onze vraag om discussie hierover.

Analyse
Op het eerste gezicht lijkt het alsof de inspraak geen betekenis gehad heeft, aangezien de nota door de commissie geaccepteerd is zonder iets te veranderen. Toch zijn wij van mening, dat het goed geweest is de bezorgdheid van veel senioren over hun veiligheid naar voren te brengen. De commissieleden hebben in hun debat regelmatig gerefereerd aan onze inbreng en daaruit valt af te leiden dat veiligheid en veiligheidsbeleving in ons dorp meer onder de aandacht is gekomen.
Zoals wij zelf ook in de inspraak hebben opgemerkt, staat er ook veel goeds in de nota. Onder meer, dat de gemeente met de SeniorenRaad zal spreken over het uitvoeringsprogramma en de voortgang daarvan. Wij zullen ons daarbij constructief blijven opstellen. Voor ons is duidelijk, dat een betere veiligheidsbeleving niet gerealiseerd kan worden met uitsluitend intensivering van de voorlichting (hoe belangrijk die ook is), maar ook tot stand gebracht moet worden door inhoudelijke maatregelen.

Derde koffieochtend SeniorenRaad in het centrum van Son stopt

Op 17 december 2018 wordt de laatste koffieochtend in de ontmoetingsruimte van de Kerk aan de Zandstraat gehouden. Helaas moeten wij dit besluit nemen.
De reden is de geringe opkomst van gasten, die wij ruim 2 jaar met veel plezier hebben ontvangen. Wij hopen op maandag 17 december van 10.00 tot 12.00 uur voor de laatste keer onze gasten, alsmede alle gastvrouwen en -heer (ook diegenen die eerder gestopt zijn) te mogen ontvangen.

Onze overige wekelijkse koffieochtenden blijven gehandhaafd!
Wij nodigen u van harte uit bij de koffieochtenden in Braecklant op woensdag en De Boerderij op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Mijn dank aan de Kerkenraad die ons in veel tegemoet is gekomen en het ons mogelijk heeft gemaakt om, na de sluiting van de bibliotheek, bij hen een plek te vinden.
De inzet van onze gastvrouwen en -heer is bijzonder groot geweest. Er werden vaak dubbele diensten gedraaid. Ook hier heel veel dank!

SeniorenRaad Son en Breugel,
Els Voogt, voorzitter Werkgroep Welzijn en Zorg

Seniorenmiddag Carnavalsvereniging De Krutjesrapers

Traditioneel vind op de zondagmiddag van het eerste zittingsavond weekend van Carnavalsvereniging De Krutjesrapers de seniorenmiddag plaats.

Een middag bedoeld voor alle inwoners van Son en Breugel van 60 jaar en ouder. Tijdens deze middag presenteert de commissie zittingsavonden een selectie uit het programma van de zittingsavonden aangevuld met speciale gasten.
De belangstelling voor deze middag wordt elk jaar groter. Natuurlijk zijn we hier als vereniging heel blij mee maar tegelijkertijd moeten we maatregelen nemen om iedereen een zitplaats te kunnen blijven garanderen tijdens deze middag.
Dit is de reden waarom het bestuur van Carnavalsvereniging De Krutjesrapers heeft besloten om de kaartverkoop voor de seniorenmiddag via een voorverkoop te laten plaatsvinden.
Kaarten zijn vanaf 12 januari 2019 vanaf 10:00u te koop bij Café-restaurant De Zwaan en kosten onveranderd € 5,- p.p.

Naast de verkoop bij De Zwaan is het voor bewoners van Berkenstaete ook mogelijk om bij Berkenstaete via een intekenlijst kaarten te bestellen.
Carnavalsvereniging De Krutjesrapers wenst iedereen bij voorbaat heel veel plezier!

14 / 48

15 / 48

16 / 48

17 / 48

18 / 48

19 / 48

Weersverwachting winter 2018-2019

Krijgen de wetenschappers gelijk? Krijgen we na een extreem warme zomer, nu een winter met extreem weer? We zullen het moeten afwachten.
Ieder jaar voorspellen verschillende meteorologen de weersverwachting voor de winter. Deze voorspellingen worden gebaseerd op basis van de huidige weergegevens.
Piet Paulusma gaat ervan uit dat we een zware winter voor de boeg hebben. Niet alleen kou maar ook overlast door ijzel, sneeuw en vorst. Storm en regen komen ook vaak voor. Kortom een winter van extremen.

Men denkt ook dat als het bijvoorbeeld in oktober mooi weer is, en de temperaturen in november mild, dan krijg je een strenge winter. Als eind november of begin december al de eerste sneeuw is gevallen, dan belooft het een warme winter te worden.

Als dit alles berust op waarheid, dan krijgen wij dus een strenge winter. Laten we afwachten.

23 / 48

24 / 48

Schaats blessures

Zoals met alle sporten, kun je ook met schaatsen blessures oplopen. De meest voorkomende blessures tijdens het schaatsen zijn:
• gebroken pols
• lichte verwondingen aan vingers, handen en armen
• hoofdletsel
• knieletsel
• rugpijn
• enkelletsel

Aangezien de meesten onder ons niet wekelijks schaatsen, is de kans op een blessure groot in vergelijking met andere sporten. Houd dus op de ijsbaan rekening met anderen, en volg de aanwijzingen op van de vrijwiliggers

Koude humor

• Een schaatser die tijdens een date het ijs breekt, is nooit grappig
• Nachtvorst: een koning die overdag vrij heeft
• Als een snoek je tenen pakt, ben je door het ijs gezakt
• Als je konijnen ziet schaatsen, wordt het tijd om je borrel te laten
• Als het sneeuwt binnen net zo hard als buiten, dan gelijk je dakraam sluiten
• Nederland wordt pas warm als de temperatuur onder nul daalt
• IJsmeester van een schaatsbaan: "we moeten eerst dicht, voordat we open kunnen"
• Ook al houdt een leraar het hoofd koel, dat maakt hem nog geen ijsmeester
• Beter winterhanden, dan sneeuwballen
• Als het begint te vriezen, ontdooien de Friezen
• Sneeuw vertraagt alles, behalve de snelheid van uitglijden

31 / 48

33 / 48

35 / 48

36 / 48

37 / 48

OLAT winterseriewandeltocht vanuit Boxtel

Een OLAT rustpost Foto: Noud Wijn

Voor deze wandeltocht op zondag 16 december zochten onze routebouwers de natuur op: de rust en de ruimte van de Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen. De kortere afstanden genieten vooral van het Huisvennengebied op de Kampina en het landelijke gebied rondom het schilderachtige riviertje de Beerze. De langere afstanden komen door beide natuurgebieden.

We beginnen de wandeling met het in de 13e eeuw gebouwde Kasteel Stapelen en wandelen door het parkbos en over De Dommel. Daarna verder richting Lennisheuvel waar we de Beerze oversteken. Via de Annakapel wandelen we landelijk naar het buurtschap Roond. Daar bereiken we via het Verzetslaantje de Kampina, komen bij de met heide bedekte stuifzandheuvel met uitzicht op de Zandbergsvennen en het Van Tienhovenmonument. Wandelen door het Huisvennengebied, met afwisselend vennen, stuifzandheuvels en bosjes. Bij het Belversven verlaten we de Kampina en verruilen deze voor de Oisterwijkse bossen. De langere afstanden passeren o.a. het Kolven, Galgeven en Achterste Goorven. We steken de Reusel over. Verderop volgen we de Rosep en komen op het noordelijk gedeelte van het Huisvennengebied met o.a. het Kogelvangersven. Daarna het pad langs het Smalwater en in Boxtel door het schilderachtige steegje Madalenna's Pad en de gezellige markt van Boxtel terug naar de startlocatie. Daar kunnen we terugzien op een mooie winterwandeltocht.

Startlocatie is Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA Boxtel. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT 3 wagen- en 2 caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.

Bewoners Berkenstaete niet vergeten door Sinterklaas

Foto: Joop de Haas

Son en Breugel - De bewoners van zorgcentrum Berkenstaete hebben afgelopen woensdagmiddag 5 december een heerlijke Sinterklaasmiddag gehad, verzorgd door het Team Dagbesteding.

Een prachtige Pietenshow door Zangpiet Pieternel van Stichting Goud voor Oud uit Son en Breugel.

Foto: Joop de Haas

De prachtig ingepakte pakjes,verzorgd door de Vrienden van Berkenstaete en mede gesponsord door de Jumbo Supermarkt waren heel mooi neergezet in het fraaie decor. De pakjes vielen bij het uitdelen door de Zwarte Pieten bijzonder in de smaak.Een doos met overheerlijke peperkoek en een fraaie chocoladeletter van Rudolf Vermeulen uit Veghel. De dames en heren bewoners waren er hèèl blij mee.

39 / 48

Winterbraderie Sint-Oedenrode: Samen genieten van ultiem decembergevoel

Op zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur staat het centrum van Sint-Oedenrode weer in het teken van de winterbraderie. Een mooie beleving voor jong en oud. Je vindt er originele kraampjes, een knetterleuk sfeerplein met muziek, bijzondere ambachten, een authentiek straatorgel, een levende dierenstal, lekker eten en drinken en veel, heel veel gezelligheid. Kortom: beleef het ultieme decembergevoel. Verrassend groots genieten: Natuurlijk! Sint-Oedenrode.
De winterbraderie in Sint-Oedenrode is telkens weer een mooi sluitstuk van het jaar. Winkeliers gooien gastvrij hun deuren open, een lange slinger met kramen vult de sfeervolle winkelstraten.

Straattheater
Er is van alles te beleven. Uiteraard ontbreekt onze dorpsmascotte 'Rodi' niet. Markante figuren brengen hier en daar een straattheater ten tonele. De kans is groot dat de kerstman ook een bezoek brengt aan de winterbraderie. En ook Scrooge, de hoofdpersoon uit de roman 'A Christmas Carol' van Charles Dickens kun je tijdens deze winterbraderie tegen het lijf lopen. Met zoveel fijne mensen zal hij hier vast het licht gaan zien en zich bekeren tot het goede.

Sfeerplein culinaire driehoek
Nieuw dit jaar is het sfeerplein op de culinaire driehoek (in de driehoek Hertog Hendrikstraat-Heuvel-Kofferen)! Na het shoppen geniet je hier lekker van een gratis glühwein of warme choco. Ook de innerlijke mens komt zeker aan zijn trekken. Onze lokale zangeressen Saskia en Carine van 'CenS' dagen je uit om op hun muzikale klanken een deuntje mee te zingen of stil te genieten van het samen zijn.
Vrolijke noten
Afwisselend de hele dag door hoor je de vrolijke noten van onder meer het lokale kerstmannenorkest en andere blaasorkesten. Kortom: …..volop vertier voor iedereen! Verrassend groots genieten? Dat doe je in Natuurlijk! Sint-Oedenrode.

Lekker de feestdagen inzingen bij De Blauwe Kei

Vuile Huichelaar schaatsend AnTre Fotografie

Woensdag 19 december is de vrolijke meezing-kerstshow Ik Zit Hier Alleen Kerstfeest Te Vieren te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel. De voorstelling begint om 20.15 uur in de Grote Zaal van het theater.

December is een bijzondere maand. Sinterklaas is inmiddels achter de rug, maar kerst met alle verwachtingen, gevolgd door oud en nieuw met alle voornemens, staan nog voor de deur. Het is een tijd van geld uitgeven, boodschappen doen, mooie outfits, ingewikkelde gerechten en opgelegde gezelligheid. Eén van de vragen die typerend is voor kerst: wat doen we met ma?! Genoeg problemen dus.

Paulette en Saskia van Vuile Huichelaar hebben de oplossing: kom met ma, schoonzus, buurvrouw, vriendin of collega lekker de feestdagen inzingen. Ik Zit Hier Heel Alleen Kerstfeest Te Vieren is een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes. De basis voor een ontspannen decembermaand!
Kaarten voor de Vuile Huichelaar kosten € 24,50 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Waterpolodames Argo ploeteren verder

De waterpolodames van Argo hebben afgelopen weekend wederom een punt gepakt in een thuiswedstrijd tegen Lutra uit Helmond. Dit is het derde gelijke spel van het team, maar wederom tegen een ploeg waar ze eigenlijk de volle winst hadden moeten pakken. En dit keer zat het er ook zeker in, Argo was beter dan Lutra en stond 5-3 voor met nog een laatste partje te gaan. Het spel was niet flitsend, het was hard werken en ook de scheidsrechters hadden weinig problemen met het uitdelen van tijdstraffen aan Argo. Maar liefst 3 dames stonden op scherp met 2 persoonlijke fouten en nog een kwart wedstrijd te gaan.

De jurytafel zorgde voor de nodige afleiding van de focus op de wedstrijd door wat administratieve foutjes. Allemaal zaken die niet meehelpen om een belangrijke overwinning binnen te halen, maar uiteindelijk moeten de dames hand in eigen boezem steken. I.p.v. het veiligstellen van de overwinning werd er verkozen om nog een keer een zeer risicovolle aanval in te zetten. Een slordige pass zorgen ervoor dat Lutra op de counter gelijk kon maken. Met nog 10 seconden op het bord kon Argo alsnog de wedstrijd naar zich toetrekken, maar een vrije schotkans op goal werd door de keepster van Lutra prima gekeerd. Josine Raaijmakers mocht namens het team 2 strafworpen nemen en wist deze te verzilveren. Met nog 2 velddoelpunten was zij de topscoorder van het team. Liesbeth vd Korst wist ook te scoren. Met een eindstand van 5-5 kan en mag Argo niet tevreden zijn.

Het geeft wel aan dat er teams in de competitie zitten die prima te verslaan zijn op het moment dat de dames allen in een net iets betere vorm verkeren. Coach Anja van Wanrooij heeft hierbij een mooie uitdaging om de dames hierbij te helpen. Volgende week staat de wedstrijd tegen hekkensluiter TRB-RES op het programma. Een duidelijke must-win voor Argo.

AquAmigos - B jongens 8-4
C gemengd - Hellas-Glana 3-14
D gemengd - Lutra 5-6
Dames 1 - Lutra 5-5
Dames 2 - De Treffers 2-3
Heren 1 – Merlet 9-6
Waterproof - Heren 2 7-8

Programma
Zaterdag in Z.I.B. te Best:
D gemengd - TRB-RES 15:30 uur
B jongens - Merlet/BZPC 16:15 uur
Dames 2 - BZ&PC 17:00 uur
Heren 1 - BZ&PC 17:45 uur
Dames 1 - TRB-RES 18:30 uur
Heren 2 - Merlet 19:30 uur

Bridgekampioenschap 2019 van Son en Breugel

De Breugelse Bridge Club heeft in de afgelopen drie jaren een succesvol kampioenschap georganiseerd. Deze bridgedrives waren gezellig, spannend en goed georganiseerd. Vandaar dat velen hebben gevraagd hebben om nogmaals een herhaling. De succesformule van de eerdere drives blijft gehandhaafd; er wordt nauwelijks iets gewijzigd.

Deze vierde drive wordt gehouden op zondag 27 januari 2019 in de zalen van Sporthal De Bongerd in Breugel. In de sporthal is er ruimte voor maximaal 25 tafels en dus 50 paren. Zodra het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt, wordt de inschrijving gesloten. De inschrijving staat open voor alle bridgeparen waarvan minstens één persoon woonachtig is in Son en Breugel.
De drive wordt georganiseerd onder leiding van een arbiter van de Nederlandse Bridgebond. Om de uitslag te bepalen wordt gebruik gemaakt van Bridge-mates. Er zijn twee zittingen met ieder vijf rondes van drie spellen. De deelnemers worden willekeurig verdeeld in groepen. Deze groepen spelen dezelfde, voorgestoken spellen.
Het inschrijfgeld bedraagt € 40,00 per paar; dat is inclusief de koffie en gebak bij de ontvangst en een lunch.

Het programma van deze bridgedrive is als volgt:
09.15 uur: Ontvangst met koffie
10.00 uur: Aanvang van de eerste zitting van 5 rondes
12.40 uur: Lunch
13.40 uur: Aanvang van de tweede zitting van 5 rondes
16.20 uur: Einde van de tweede zitting
16.30 uur: Bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking

Inschrijven voor 31 december het liefst per e-mail bij:
Jos van der Hamsvoort, e-mail: jos@vanderhamsvoort.nl
telefoon: 0499-471129 of 06-54724369

De inschrijving is definitief zodra het inschrijfgeld ad € 40,00 is voldaan op
IBANnr NL18 INGB 0000 7415 52 t.n.v. C.M.Baartman onder vermelding van "bridgedrive 2018" en de twee namen van het deelnemende paar. U ontvangt daarna een bevestiging dat de inschrijving is geaccepteerd en nadere informatie omtrent de dag zelf.

Informatie over de Breugelse Bridge Club is te vinden op de website: breugelsebridge.nl

Rikken in Nederwetten

uitslag rik wedstrijd bij rkvv Nederwetten 7 december

1e toon de brouwer 86 punten
2e Jan van lankveld 58 punten
3e Bert de Vries 56 punten
4e Bernard van geneugten 46 punten
5e adri Verhagen 43 punten.
Volgende kaart avond vrijdag 21 december
Aanvang 20.00 uur.
Piet Renders paviljoen Rkvv Nederwetten.

BC 't Koffertje '94

Uitslag en Eindstand-Promotie BC 't Koffertje '94 op 10 december 2018
Uitslag A-lijn: 1 A1 Hetty van Geffen & Wil Schilder 58,85%; 2 Riet van de Laar & Nelly Vervoort 54,48%; 3 Ad van de Laar & Elvira Thijssen 54,38%; B-lijn: 1 Nancy Lathouwers & Cees Lathouwers 58,75%; 2 Wilma van den Biggelaar & Jan Janssen 57,5%; 3 Lina Lunenburg & Ton Lunenburg 55,83; Eindstand A-lijn: 1 Hetty van Geffen & Wil Schilder 56,22%; 2 Jan van Rooij & Piet Voss 53,27%; 3 Ad van Helvoort & Jan van Lanen 53,23%; 4 Ben van der Steen & Christ Verhoeven 52,50%; Promotie B-lijn: 1 Nancy Lathouwers &Cees Lathouwers 57,89%; 2 Jeanne Postma & Teun Postma 56,50%; 3 Jos van Bommel & Jan verbunt 54,11%; 4 Wilma van de Biggelaar & Jan Jansen 53,76
Wilt U graag in competitieverband en toch ontspannen bridgen op een middag in de week? Bij BC 't Koffertje '94 kunt u daarvoor op maandagmiddag terecht. Wij hebben nog plaats voor nieuwe leden. Via de website www.koffertje.nl kunt u hiervoor contact opnemen met onze secretaris.

JO11-3 verdiend kampioen!

JO11-3 Foto: SBC

Zaterdag schoten de JO11-3 hun team naar een verdiende overwinning met een score van 4-0 tegen Nieuw Woensel JO11-2. Vanwege de regen werd de uitwedstrijd in eerste instantie afgelast, maar gelukkig was het kunstgras bij SBC beschikbaar.
Voor de rust werd het vlot 3-0 en begon de winst zich al af te tekenen. Na de rust werd het 4-0 en was de zege compleet. Dit werd natuurlijk uitzinnig gevierd. In deze competitie hebben de jongens 9 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld.
Jules en Ruben, Job en Efram, Fabian, Wout, Jay en Floris, Micah, Koen en Loek zijn echt een team op het veld en ook daarbuiten. Na jaren van volhouden, verliezen en toch weer opstaan, hebben ze nu hun beloning binnen! Op het conto van de zeer gemotiveerde en sympathieke trainers Joost en Anouk, en assistent trainer Gijs, kan gezet worden dat de jongens bij voorkeur scoren door mooie assists te geven. Echte teamspirit dus!!

Dames Apollo blijven winnen

FotoReza

Son en Breugel / Mill - De dames 1 van Apollo hebben de eerste verloren wedstrijden snel achter zich gelaten en zijn bezig met een inhaalslag. Na een reeks van 3 gewonnen wedstrijden reisden de dames zondag af naar Mill, waar de wedstrijd tegen de nummer 4, de dames 2 van MHV '81, op het programma stond.

De wedstrijd begon met een kleine voorsprong voor Apollo (0-1, 1-2). Daarna wisselde het gelijkspel zich steeds af met een punt in het voordeel van MHV '81. Apollo had goede kansen, maar kon deze nog onvoldoende omzetten in doelpunten. Ruststand 8-8. Ook in de tweede helft bleef het lang spannend en werd er continue tegen een gelijkspel of een kleine achterstand aan gekeken. In het laatste deel van de wedstrijd wist Apollo dit toch om te zetten naar een voorsprong en kon Apollo de wedstrijd slim uitspelen.

Eindstand 16-18. Hierdoor staat Apollo nu in punten gelijk met de nummer 7. Volgende week spelen de dames thuis om 10.25u in de Landing tegen de nummer 10, de dames 1 van O.H.C '01.

Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Zaterdag 8 december                        
Corridor D2 – De Korfrakkers D3         1 - 13
Corridor F1 – DAW Schaijk F1                 5 - 4
Corridor D1 – KVS '17 D1                         6 - 3
Corridor E1 – Rooi E2                                 1 - 12
Corridor C1 – KVS '17 C1                         10 - 2
Corridor B1 – De Korfrakkers B3         4 - 2

Zondag 9 december
De Korfrakkers 4 – Corridor 3                 6 - 18
ONA/Astrantia 2 – Corridor 2                 11 - 9
BMC 1 – Corridor 1                                 8 - 5

Programma
Woensdag 12 december         aanvang
Recreanten Klineca – Corridor 1         19.30
Recreanten Corridor 2-De Korfrakkers 20.00

Zaterdag 15 december                        
Flamingo's B1 - Corridor B1                 10.00
De Korfrakkers E2 - Corridor E1         10.15
DSV C2 - Corridor C1                         10.30
SCMH D1 - Corridor D2                         11.00
De Korfrakkers D2 - Corridor D1         11.20

Zondag 16 december
Pupil van de week: Tess Looschilder
Corridor 1 – DSV 1                                 13.10
Corridor 2 – VVO/Klimroos 3                 14.30
Corridor 3 – Nijnsel 2                                15.45

Dames 2 VC Pieter Brueghel moest vol aan de bak

Gezien de stand in de poule zou het een leuke en spannende wedstrijd kunnen worden tegen de huidige nummer twee van de competitie, VC Bladel. Ze reisden af naar Bladel met vaste invalkracht Anita, aangezien niet iedereen 100% fit leek en ze niet het risico wilden lopen om juist tegen dit team het met z'n vijven moesten afmaken.

Aangekomen in Bladel troffen de dames een jong team met een wat oudere coach die ook haar tenue had aangetrokken. De boodschap was duidelijk en ze moeten aan de bak. Bij het inspelen werden al wat onbedoelde rake klappen uitgedeeld. De tegenstander stond ook wel heel erg ver op midden in te spelen. Na vele sorry's vanuit Sonse kant was het klaar als ze blijven staan, want dan kun je tegen een bal aanlopen.

De eerste set liep lang gelijk op, met vechtlust aan beide kanten. Maar met wat teveel fouten aan de overkant en goed spel op het einde van de set van Dames 2 werd de eerste set netjes binnengehaald met 25-20. In de tweede set was het lang een mooi gevecht met lange rally's. Op het einde verliest Dames 2 helaas toch de eerste set van het seizoen.

Meteen aan het begin van de derde set maakte Dames 2 duidelijk dat de dames uit Bladel leuk een setje hebben gepakt, maar dat de dames de wedstrijd niet uit handen geven. Met een goed begin van 7-1 in Son en Breugels voordeel schoten ze uit de startblokken. Gedurende de set kwam Bladel soms wel dichterbij, maar de voorsprong bleef in stand. Op het eind kwam Dames 2 nog even onder druk maar met een tijdelijke tactische wissel, een extra aanvaller in het veld, kwam het goed. Ze wonnen de derde set met 25-20 en zo was deze topper in de poule in het voordeel van VC Pieter Brueghel beslist. De dames staan nog stevig eerste met 5 punten voorsprong op de nummer twee.

Inschrijving Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen gestart.

Foto: TTV Son en Breugel

Son en Breugel - De Tafeltennisvereniging Son en Breugel organiseert in 2019 wederom de Open Son- en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen.

De Kampioenschappen worden gehouden op maandag 14 januari 2019 in de tennishal van HTC Son Tennis aan de Rooijseweg 7 5691 PA Son. 
De aanvangstijd is 20:00. De inschrijving staat open voor zowel competitie- als recreatieve tafeltennissers(sters), ouder dan 16 jaar, uit Son en Breugel.

Je kunt je aanmelden voor 3 januari 2019 per E-mail nlherman65@gmail.com . Hieraan zijn geen kosten verbonden. Het aantal deelnemers is beperkt dus schrijf je snel in.

Tafeltennis is een sportieve, slimme, snelle maar bovenal een gezellige sport die door jong en oud op alle niveaus beoefend kan worden.
Het toernooi wordt gesponsord door Payit Solutions B.V. en Autobedrijf Jos Hölscher. 
We hopen jullie op maandag 14 januari op de "Open Sonse" te verwelkomen. Zie ook onze website www.ttv-sonenbreugel.nl en Facebook TTV Son en Breugel.  
 

Bridgeclub ABC

Uitslagen dinsdagavondcompetitie
Ronde 4, zitting 2, 4 december 2018
Lijn A
1/2 Frans Steenvoorden & Netty Steenvoorden 62,80 %
1/2 Marijke Braams & Ricky van den Broek                 62,80 %
3 Dirk Bossenbroek & Jos van Gerwen                         58,33 %
4 Johan van de Laar & George Punt                         57,44 %
5 Toni Rotteveel & Peter Rotteveel                 54,46 %
Lijn B
1 Jeanne van der Meijden & Betty van Doeland 65,33 %
2 Sanny de Graaf & Annelies van Mameren 60,05 %
3 Cor Dortmans & Cees de Wit         55,99 %
4 Marina Verhoeven & Ton Verhoeven         55,73 %
5 Ton de Wit & Monique Teulings         50,00 %

Handbal vereniging Apollo

Uitslagen 8-9 december
PSV Handbal D1 - Apollo D1                 21-15
Oliveo HS1 - Apollo HS1                         43-32
Apollo HB1 - Zephyr/HCB'92 HB1         30-11
Desk HS1 - Apollo HS2                                23-24
M.H.V. '81 DS2 - Apollo DS1                 16-18
Achilles '95 DA1 - Apollo DA1                 23-13
Niobe HS1 - Apollo HS3                         34-27

Programma 15-16 december

15 december
20:30 uur Apollo HS1 - handbalshop.nl/Witte Ster HS1

16 december
09:10 uur Apollo DA1 - M.H.V. '81 DA1
10:25 uur Apollo DS1 - O.H.C. '01 DS1
11:45 uur Apollo HS2 - handbalshop.nl/Witte Ster HS2
16 dec 12:20 uur Bedo HB1 - Apollo HB1

Argo Zwemmen

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de LAC (Lange Afstand) wedstrijd in zwembad De Neul, aanvang 15.00 uur.
Woensdag 19 december worden de Argo Sprintkampioenschappen gehouden in zwembad De Neul voor alle zwemmers en waterpoloërs, aanmelden tot 17.45 uur, aanvang wedstrijd 18.30 uur.

Inloop Bridgeclub De Beckart

Uitslag 6 december: 1. Nel Dielemans en Jan Verbunt 68.51%; 2. Riet vd Laar en Zus vd Rijt 66.66%''; 3. Henriëtte en Jan Verheijen 51.10%; 4. Riet Verstappen en Fried vd Laar 50.00%.
Ook meebridgen op donderdagmiddag in De Beckart? Info 474297.

Uitslagen SBC jeugd zaterdag 8 december
WODAN JO 19-1 - SBC JO 19-1                 3 - 1
SBC JO 19-2 - RKSV Nuenen JO 19-3                 5 - 1
RPC JO 19-4 - SBC JO 19-3                 Uitgesteld
SBC JO 17-1 - RKVVO JO 17-1                 2 - 1
SBC JO 17-2G - FC Tilburg JO 17-3                 1 - 0
SBC JO 17-3 - RKVVO JO 17-3                 Uitgesteld
Boxtel JO 17-2 - SBC JO 17-4                 2 - 7
Beerse Boys JO 17-3 - SBC JO 17-5                 2 - 8
SBC JO 15-1 - VRIJ                 ---------
Wilhelmina Boys JO 15-2G - SBC JO 15-2                 1 - 0
SBC JO 15-3 - VRIJ                 ---------
SBC JO 15-4G - DSC JO 15-4                 4 - 0
Zwaluw VFC MO 15-1 - SBC MO 15-1                         NB
Haarsteeg JO 14-1 - SBC JO 14-1                 0 - 7
SBC JO 14-2 - SDO "39 JO 14-1                 1 - 2
Waalre JO 14-1 - SBC JO 14-3                 Afgelast
SBC JO 13-1 - ODC JO 13-1                 2 - 1
WODAN JO 13-2 - SBC JO 13-2                 1 - 1
SBC JO 13-3 - FC Eindhoven AV JO 13-4                 4 - 0
SBC JO 13-4 - Casteren/Netersel JO 13-1G                 2 - 3
SV BLC MO 13-1 - SBC MO 13-1                 2 - 2
Geldrop JO 12-1 - SBC JO 12-1                 2 - 2
SBC JO 12-2G - Jong Brabant JO 12-2                 Afgelast
Brabantia JO 12-3 - SBC JO 12-3                 1 - 2
Unitas "59 JO 12-4 - SBC JO 12-4                 Afgelast
SBC JO 12-5G - Wilhelmina Boys JO 12-1                 3 - 5
SBC JO 11-1 - VRIJ                 --------
SBC JO 11-1 - VRIJ                 --------
Nieuw Woensel JO 11-2 - SBC JO 11-3                 0 - 4
SBC JO 11-4G - RKVVO JO 11-4                 4 - 3
SBC JO 11-5G - VRIJ                 ----------
SBC G 1G - VRIJ                 -----------

Programma SBC jeugd 15 december
Thuisteam        Bezoekers Vertrek Aanvang
Sarto JO 19-1 - SBC JO 19-1        14:30
RPC JO 19-4 - SBC JO 19-3 15:15 16:15
SBC JO 17-1 - Den Dungen JO 17-1        15:15
SBC JO 17-3 - RKVVO JO 17-3        15:15
SBC JO 17-5 - RPC JO 17-2        15:15
Geldrop JO 5-2 - SBC JO 15-2 12:00 13:00
Wilhelmina Boys JO 15-3 - SBC JO 15-3 12:00 13:00
UNA JO 14-1 - SBC JO 14-1 10:00 11:00
SBC JO 14-2 - FC Tilburg JO 14-1        13:15
Taxandria JO 14-2 - SBC JO 14-3 10:00 11:00
Gestel JO 13-1 - SBC JO 13-4 10:45 11:45
Boxtel MO 13-1 - SBC MO 13-1 10:45 11:45
SBC JO 12-1 - Bergeijk JO 12-1        10:15
Zwaluw VFC JO 12-1 - SBC JO 12-2G 10:30 11:30
Maarheeze JO 12-1 - SBC JO 12-3 09:30 10:30
Unitas "59 JO 12-4 - SBC JO 12-4 10:15 11:15
Jong Brabant JO 11-1 - SBC JO 11-1 09:15 10:15
Gestel JO 11-2 - SBC JO 11-5G 09:30 10:30
RPC JO 10-4 - SBC JO 10-5 10:30 11:30
SBC JO 9-3 - Gestel JO 9-1        09:00
DBS JO 9-7 - SBC JO 9-4G 11:15 12:15
SBC JO 8-4 - Braakhuizen JO 8-2        09:00
DBS G 1 - SBC G 1G 11:15 12:15

Overige teams zijn VRIJ

Sonse Zaal voetbal competitie

speelronde 4 8 december 2018
Uitslagen speelronde 4:
Spierings / Bergmans - Hurkmans         5-1
Sportcafé Expreszo - Imazighen United        12-1
ZVV Witte Tonnie - Rovers Timmerwerk        3-6

Stand 8 december 2018:
1. Sportcafé Expreszo 10-28
2. Hurkmans        10-16
3. Spierings / Bergmans 10-15
4. Imazighen United 10-15
5. Rovers Timmerwerk 10-7
6. ZVV Witte Tonnie 10-5

RKVV Nederwetten

Programma

Zaterdag 15 December
Nederwetten Vet - Nuenen Vet B aanvang 16.30 uur

Zondag 16 December
VCO 1 - Nederwetten 1 aanvang 14.00 uur
Nederwetten 2 - Woenselse Boys 7 aanvang 10.00 uur
Nederwetten 3 - Nuenen 8 aanvang 11.00 uur
Gestel 5 - Nederwetten 4 aanvang 12.00 uur
UNA Vr1 - Nederwetten Vr2 aanvang 10.00 uur

Senioren SBC
Uitslagen
Zondag 9 december
SBC 1         - DBS 1        4-1
SBC 2         - Hilvaria 2        4-1
SBC 3         - RKDVC 4        1-4
SBC 4         - Nuenen 4        0-3
Pusphaira 2        - SBC 5        1-2
Wilhelmina 11 - SBC 6        afg.
UNA 14        - SBC 7        2-3
Spoordonkse Boys 5 - SBC 8        afg.
SBC 9         - DVS 6        5-6
SBC 10 vrij.
SBC 11        - Spoord. Boys 6 afg.
Brabantia 12        - SBC 12        3-5
Braakhuizen 5        - SBC 13        6-3
Tivoli VR1        - SBC VR1        afg.
SBC VR2        - Maarheeze VR1 2-6

Programma
Donderdag 13 december
OJC Rosmalen 2 - SBC 2 (beker) 20.30 u

Zondag 16 december
(beker- en inhaal)
Reusel Sport 1        - SBC 1        14.15 u
SBC 3         - DSC 2        12.00 u
SCG'18 5        - SBC 4        12.00 u
SBC 6         - Essche Boys 5 12.00 u
RKGSV 3        - SBC 7        11.00 u
SBC 9         - Eindhoven AV 4 13.00 u
SBC 10        - Gestel 4        12.00 u
EFC VR1        - SBC VR1        12.00 u
SBC VR2        - De Raven VR1 10.00 u

Weer veel kampioenen bij de jeugd van SBC

SBCJO-9-4

SBC JO8-3

SBC JO9-5

SBC JO9-4

SBCJO-9-5
SBC JO17-5
SBCJO-8-3

SBCJO17-5
Ongeslagen kampioen geworden door met 2-8 uit te winnen van Beerse Boys.


Het team van DeMooiSonenBreugelKrant feliciteert de jeugdige kampioenen van SBC.

47 / 48