DeMooiSonenBreugelkrant

21 februari 2018

DeMooiSonenBreugelkrant 21 februari 2018


Ondernemersprijs Oost-Groningen met een Sons tintje

Foto: Pixabay.com

Son en Breugel/Winschoten/Scheemda – Het zadenveredelingsbedrijf Vandinter Semo is woensdagavond in Winschoten uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2018. Vandinter Semo was genomineerd samen met Oldambt Meubelen en Syntera uit Winschoten. De ondernemersprijs werd in ontvangst genomen door directeur en inwoner van Son en Breugel, Bert-Jan van Dinter.

Het bedrijf uit Scheemda ontving de bronzen award 'De Gouden Toekomst' uit handen van juryvoorzitter Karel Groen. "Bij Vandinter Semo zijn we niet dagelijks in de weer om prijzen te winnen", aldus Van Dinter. "Toch is het prettig als het goede werk dat je samen met alle medewerkers verricht, opvalt en wordt erkend". "Een dank je wel voor onze medewerkers is dan ook wel verdiend", aldus de directeur.

In 1914 startte Zwaan en De Wiljes in het Groningse Scheemda een bedrijf in zaadteelt en de handel in zaad. Ruim 100 jaar later is het bedrijf bekend als Vandinter Semo en uitgegroeid tot een betekenisvol producent en verwerker van zaaizaad in Nederland en ver daarbuiten. En hoewel zaadteelt en zaadhandel nog altijd een belangrijke kernactiviteit is van Vandinter Semo, is het aanbod uitgebreid met zaadschoning, zaadcoating en zaadverpakking. Bovendien heeft Vandinter Semo een unieke reputatie opgebouwd als kweekbedrijf voor cruciferen.
 

Voorjaarscursus IVN

Dit voorjaar organiseert het IVN weer een kortdurende voorjaarscursus. En zoals altijd zijn er excursies in onze directe omgeving. Onze onderwerpen dit keer zijn: Ontstaansgeschiedenis van het Brabantse landschap en planten die in dat landschap voorkomen, waterplanten, zangvogels, amfibieën en reptielen.
Data zijn maandagavond 9 en 23 april, 28 mei en zaterdagochtend 14 april en 2 juni. Maar speciaal is wel onze vroege vogelwandeling op koningsdag 27 april om …..jawel 5.00u!!
Kosten 30 euro voor IVN leden, voor niet leden 55 euro ( inclusief jaar lidmaatschap)
Aanmelden via vjc 2018@ivn-senb.nl of bij Henny Vredeveld 0499-471665 of Everdien Dierssen 0499-477441
Meer info te vinden op onze site www.ivn.nl/afdeling/sonenbreugel

Programma Vereniging Vrouwencontact Son en Breugel

Na de boeiende lezing over Peru, de Inca's en Machu Picchu door de heer Uijen, geeft Vereniging Vrouwencontact nu een lezing over
"De Jaren Zestig" door de heer Peter Schipper, op donderdag 22 februari. Aanvang 14.00 uur in Braecklant.
Wilt U eens kennismaken met onze vereniging, dan bent U van harte welkom bij deze lezing.
Voor meer informatie over VVC Son en Breugel bezoek dan onze website: www.vrouwencontactsonenbreugel.nl

Filmavond Ars Longa

Roma Citta Aperta
Het thema van de Ars Longa filmcyclus van voorjaar 2018 is "Rome", met drie films van belangrijke
Italiaanse regisseurs: De Sica, Rossellini en Fellini.
In "Rome open stad" wordt Giorgio Manfredi, een verzetsleider herkend door de Nazi's. Hij vlucht naar
zijn vriend Francesco en vraagt Pina, Francesco's verloofde om hulp. Hij moet zo snel mogelijk de stad
verlaten.
De film wordt ingeleid door de filmcommissie.
Dinsdag 27 februari om 20.00 uur
in La Sonnerie, Nieuwstraat 45
Toegang: leden € Kunstvereniging van 2, niet leden € 3

Zet 17 maart in uw agenda!

Danny Vorderhake (links) en Berry Vercoelen

17 maart, dat is de datum dat Brandweerpost Son en Breugel, een van de 36 posten in veiligheidsregio Brabant Zuidoost, gastheer zal zijn van de eerste ronde wedstrijd in de ABWC vaardigheidstoetsen in klasse 112.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

De kracht van vakbekwaamheid! Dit is niet voor niets de nieuwe slogan van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). De vaardigheidstoetsen zijn meer dan een oefening, ze zijn gericht op (het vergroten van) vaardigheid, er zit ook een wedstrijdelement in. Er nemen 9 teams deel uit Brabant Zuidoost en één uit Zuid-Holland. De beste drie gaan door naar de volgende ronde, die op gewestelijk niveau georganiseerd wordt. En zo gaat het steeds hoger, tot de Hoofdklasse bereikt is. Wie daar winnaar is, is de landskampioen!

Danny Vorderhake (l) en Berry Vercoelen (r) Foto: Wil Feijen
Danny Vorderhake (l) en Berry Vercoelen (r) Foto: Wil Feijen

Ik spreek met Berry Vercoelen, specialist trainen en oefenen en Danny Vorderhake, bevelvoerder. Samen met Patric Van der Ven en Rick van Aarle nemen zij de organisatie van de vaardigheidstoets voor hun rekening.

In 2014 was Son en Breugel al eens gastheer voor een ABWC vaardigheidstoets. Die was zo geslaagd, dat de ABWC dit jaar Brandweerpost Son en Breugel weer gevraagd heeft om gastheer te zijn. Op 17 maart zal de oefening in het centrum van Son gehouden worden, het is een garantie voor een mooi kijkspektakel!

Vaardigheidstoets

Tijdens de vaardigheidstoetsen van het ABWC worden meerdere elementen beoordeeld: de kennis, kunde en de kwaliteit van de deelnemers. Factoren als stress en tijdsdruk wegen ook mee. De praktijksituaties worden in de vaardigheidstoetsen nagebootst door zo realistisch mogelijke scenario's. Voor de beoordeling zijn nieuwe jurylijsten ontwikkeld. Het ABWC is door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen nog beter in staat om uitvoering te geven aan haar hoofdtaak, namelijk het bevorderen van de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen. Dit doet het ABWC in samenwerking met Brandweer Nederland.

De vaardigheidstoets zal in zijn geheel buiten gehouden worden, en is dus goed te volgen. Ook de andere hulpdiensten doen mee, hoewel het een oefening is (met een wedstrijdelement dus), ziet het er wel echt uit. De 'slachtoffers' worden gespeeld door acteurs van een gespecialiseerd bureau. Ze spelen zo goed dat het onderscheid tussen schijn en werkelijkheid vervaagt!

Het is een 'teamsport', waarbij het bij elk team er om gaat dat de juiste persoon op de juiste plek zit of staat. Het gaat erom dat sterke punten worden versterkt en zwakke punten opgevangen, zodat het team perfect in balans is. Daarnaast gaat het óók om ervaring, zoals Berry aangeeft is het net als bij het rijexamen: pas nadat je het gehaald hebt, doe je de ervaring op waardoor je goed en veilig kunt rijden.

Er komt veel bij kijken

Er komt heel wat bij kijken, bij de organisatie van de vaardigheidstoets. Niet alleen het oefenscenario zelf moet bepaald worden, de teams moeten ook onthaald worden, etc. Om 7.30 uur begint het eerste team aan de oefening, om 17.00 uur is het laatste team aan de beurt. Ieder team krijgt ongeveer 35 minuten speeltijd, ze krijgen een signaal als er nog 5 minuten over zijn. Binnen 35 minuten moet normaal gesproken de situatie gestabiliseerd zijn, zeggen Berry en Danny. Ook in het echt!

'We kunnen verder geen details geven', zeggen Berry en Danny. "We moeten het zuiver houden voor de deelnemende teams'. Ze roepen wel iedereen op om te komen kijken op zaterdag 17 maart, het belooft een mooi schouwspel te worden. Dat mag je niet missen!

Tot 17 maart, DeMooiSonenBreugelKrant zal erbij zijn!

Een Prins te rijk. Een terugblik met Prins Wim op Carnaval 2018

De onlangs overleden Prins Henrik van Denemarken heeft de titel Prins altijd als minderwaardig gezien en wilde graag Ko-ning genoemd worden. Dit geldt niet voor Prins Wim van Krutjesgat. Zelden heb ik een man zo blij gezien als Wim toen hij de Prins werd van Krutjesgat. Nu het Carnaval weer achter ons ligt, ben ik benieuwd naar zijn ervaringen. Ik stap cafeta-ria de Gentiaan binnen, eigendom van onze Prins Wim van der Heijden en zijn vrouw Ellen Leermakers.

Tekst: Adrie Neervoort
Foto: Wil Feijen

Een Prins uit volle overtuiging
Wim begroet mij hartelijk en we nemen plaats aan een tafel in de cafetaria. Wim kijkt mij vragend aan met olijke pretogen. "Wa wilde weten?" Kijk dat is nou wat je noemt een open vraag. Hoe heb jij het afgelopen Carnaval ervaren als Prins? "Daar kan ik maar één ding op zeggen," zegt hij met een vette lach. "Als iemand ooit aan je vraagt, wil je Prins worden van Krutjesgat, dan moet je meteen 'ja' zeggen. Fantastisch man, wat een geweldige ervaring". En hij kan het weten, want op 3 juli 2017 kreeg hij namelijk deze vraag. Toch nam hij enige bedenktijd en na overleg met zijn vrouw Ellen, mede-eigenaar van hun cafetaria, kwam er een volmondig 'ja' als antwoord. Wim gaf aan dat hij eerst twijfel had, want er moest natuurlijk een hoop geregeld worden. Wim: "Als je 'uiteindelijk ja' zegt, ga je het Prins zijn voor 100% aan, dus alle ander zaken zijn in die periode bijzaak, zelfs onze eigen onderneming." Gelukkig konden Wim en Ellen terugvallen op hun 12 personeelsleden en liep het snacken gewoon door. Wim: "En dan kun je niet meer terug en begint alles waar je volmondig 'ja' op hebt gezegd: het 11-11 bal, de zittingsavonden, de sleuteloverdracht, de ziekenbezoeken, de optocht en nog veel meer. Maar bovenal ben je vanaf dat mo-ment Prins van Krutjesgat en sta je volop in de belangstelling."

Het was mijn, jullie, nee…..ons feest!
Natuurlijk kende Wim het Carnaval. Als klein 'menneke' was hij al te vinden bij het Carnaval in Best waar hij opgroeide. Hij woont inmiddels al 27 jaar in Son en Breugel. In al die jaren was hij graag aanwezig bij het Carnaval en alles wat daarbij hoorde. Hij vervolgt zijn verhaal: "Maar Carnaval als Prins meemaken, dat is echt niet normaal." Terwijl hij dit zegt, verschijnt op zijn gezicht een brede grijns en vertelt hij met twinkelende oogjes. "Ongelofelijk wat ik allemaal heb mogen meemaken tijdens Carnaval. Weet je dat het vooral die kleine dingen zijn, om Carnaval heen, die mij erg geraakt hebben. Neem nou het bezoek aan Zonhove of het huisbezoek bij een zieke inwoner van Son en Breugel."

De rillingen liepen over mijn rug
Serieus zegt hij: "In de tent stond ik jaren als toeschouwer, met een glas bier in mijn hand te kijken naar wat er gebeurde op het podium. Nu stond ik daar zelf met voor mij alle Krutjes- en Krutjesrapperinekes die zin hadden in een feestje. Ik hoop dat ik mijn motto, 'We snacken naor di fisje', heb weten over te brengen op iedereen, het was: mijn, jullie, nee….ons feest!" Wat was een emotioneel moment? Wim: "Ik huil niet snel, maar dit gevoel vergeet ik niet gauw. Ik stond tijdens de optocht op de Prinsenwagen. Aangekomen bij de hoek Wilhelminalaan/Nieuwstraat adviseerde Jasper van Zuuren mij om op het hoogste plekje van de wagen te gaan staan. Want dan zou ik de hele Nieuwstraat kunnen overzien. Terwijl de wagen de Nieuwstraat indraaide stond ik op de hoogste positie en zag al die mensen, vrolijk uitgedost aan weerzijden staan en ik dacht ongelofelijk dat ik hier mag staan. De rillingen liepen over mijn rug." En de laatste dag na de laatste noten van Vangrail," ongelooflijk"

300 vrijwilligers en één Prins
Tijdens het afgelopen Carnaval heeft Wim een ontdekking gedaan die hij graag met ons wil delen. "Er zijn heel veel onzichtbare krachten tijdens Carnaval aanwezig. Zonder hun inzet zou Carnaval helemaal niet kunnen plaatsvinden. De mensen die wij zien tijdens Carnaval, op het podium, tijdens de optocht en alle activiteiten zijn heel belangrijk, maar nog belangrijker zijn de mensen die je niet ziet. In totaal zijn er een kleine 300 vrijwilligers betrokken en een groot deel daarvan werkt keihard achter de schermen. Eigenlijk zijn zij veel belangrijker dan de Prins, want zonder deze vrijwilligers kan een Prins en dus Krutjesgat helemaal niks." Daarom is hij ook blij dat hij in Son en Breugel woont, want wat ze hier doen met carnaval gebeurt in omliggende gemeentes echt niet: 4 zittingsavonden, 1 seniorenmiddag en 4 dagen carnaval in een uitverkochte tent, daar mogen we met zijn alle trots op zijn.

Als ik thuis achter mijn computer het verhaal uitwerk, bedenk ik, dat het Prins zijn je op een andere manier naar ons dorp en zijn inwoners laat kijken. Het maakt je bewust van het kleine, de betrokkenheid en de kracht van ons dorp. Het verandert je als mens. Wellicht dat het voor sommigen van ons dan ook eens goed zou zijn om eens even Prins van Krutjesgat te zijn.

De boeken zijn gesloten voor Jolanda Het gezicht van de Traverse neemt afscheid

Foto: Wil Feijen

Op 17 februari was het de laatste werkdag van Jolanda bij boekhandel Traverse. Na bijna 16 jaar nam zij met pijn in haar hart afscheid en begint aan het volgende hoofdstuk van haar levensboek.

Jolanda: "Na diverse banen bij o.a. Slagerij Siroen, Aldi, Ikea en bakkerij Schoonderwoerd werd ik op juni 2002 aangenomen bij de Traverse. Onervaren ging ik als verkoopmedewerker aan de slag in de boekenbranche. Maar ik heb echt een passie voor het vak gekregen en een grote kennis en interesse in boeken opgebouwd. Die passie heb ik altijd over willen brengen aan de klanten. Klantvriendelijkheid, servicegericht en betrokkenheid, staan bij mij hoog in het vaandel en deze vaardigheid en gedrevenheid wil ik meenemen naar mijn nieuwe baan bij WENS Reclame."

Ze vervolgt haar verhaal: "Ik heb met veel plezier bijna 16 jaar bij de Traverse gewerkt. Maar ik heb altijd gezegd, dat als ik opnieuw een keuze kon maken in welk vakgebied ik zou willen werken, dat in de grafische vormgeving zou zijn. Je dient daarvoor aan de ene kant heel creatief te zijn en aan de andere kant oog voor details te hebben, vrij georganiseerd te zijn en een goed klantcontact te hebben. Eigenschappen en vaardigheden die heel goed bij mij passen, dus die WENS is nu uitgekomen."

Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

"Via deze weg wil ik alle klanten van de Traverse en met name de klanten die mij de laatste week daar enorm verwend hebben met bloemen, cadeaus, kaarten en hartverwarmende berichtjes op Facebook en Instagram enorm bedanken.
Kinderen die me knuffelden en zeiden we zullen je zo gaan missen. 'Wie moet ons nu helpen zoeken naar een nieuwe brandweerauto?' Klanten die zeiden: 'Een stukje Traverse verdwijnt met jou, wat een gemis zal het worden' en 'Het gezicht van de Traverse verdwijnt maar verschijnt aan de overkant bij WENS Reclame'. Al die reacties doen me goed. Kortom ik begin nu met de volgende bladzijde uit het boek van mijn leven. Bedankt, lieve klanten en de groeten van Jolanda."

6 / 24

Jeugdgemeenteraad vraagt aandacht hondenpoep

Foto: Adrie Neervoort

De Jeugdgemeenteraad Son en Breugel heeft zich gebogen over de overlast van hondenpoep in het dorp. Regelmatig horen zij van kinderen dat zij bij het spelen op speelveldjes voortdurend hondenpoep moeten zien te ontwijken.

Dat is ook hun eigen ervaring. Daardoor wordt er minder snel op een dergelijk veldje gespeeld. Ook op straat en op de stoep moet je opletten dat je niet in hondenpoep stapt. De Jeugdgemeenteraad is van mening dat kinderen meer buiten gaan meer spelen als de speelveldjes schoon zijn. Maar ook dat alle mensen schone straten en stoepen willen, niet alleen kinderen.

Met een filmpje op YouTube vragen zij daarom aandacht voor de structurele overlast op speelveldjes, straten en stoepen. In het filmpje doen zij een oproep aan bezitters van honden om de hondenpoep op te ruimen. Niet alleen op speelveldjes, maar ook op de stoepen en straten.

Een eerder plan voor een proef met een hondenuitlaatterrein mislukte, omdat buurtbewoners grote bezwaren hadden tegen een proef in hun buurt.

Adrie van den Berk: liefhebber van muziek en gezelligheid

Foto: Wil Feijen

Adrie van den Berk is een bekende in Son en Breugel. Geboren in Liempde, een paar jaar woonachtig in Best, maar de rest zijn leven een echte bok uit Son. Wellicht kennen sommigen hem nog van het Pompke of de Zwaan. Zijn roots liggen duidelijk in ons dorp. Hij begroet mij hartelijk In het mooie nieuwe kantoor van Berk Music Productions.

Door: Adrie Neervoort
Foto: Wil Feijen


Nederlandstalige feestmuziek en een brede lach
Adrie, is eigenaar en oprichter van Berk Music Productions. Zijn bedrijf is vooral bekend van het Nederlandstalige genre en dito feestmuziek. In zijn stal heeft hij artiesten zoals Marianne Weber, Gordon, Sieneke, Django Wagner, John de Bever, Alex, Stef Ekkel, Jaman, Jeffrey Heesen, Wesley Klein, Ferry de Lits, Tamara Tol en Jan van Est. In de categorie feestartiesten maken o.a. Gebroeders Ko, Lawineboys, Snollebollekes, Arjon Oostrom, Jeroen van Zelst en Feestteam, onderdeel uit van zijn bedrijf. Kortom het neusje van de zalm van Nederlandse feest- en volkzangeressen en –zangers. Ik vraag hem wat hij nu eigenlijk is: een platenbaas, producer of manager? Er verschijnt er een brede lach op zijn gezicht. "Eigenlijk alles, maar vooral liefhebber van de muziek, ik vind alles leuk."

Zonder passie geen succes in een veranderende markt
Het leuk vinden van wat je doet blijkt de belangrijkste drijfveer van zijn succes. Want zoals hij zelf zegt: "Passie is het belangrijkste wat er is. Zonder passie geen succes." Mooie woorden van een man die ooit begon in de platenzaak van zijn vader. Eerst gewoon plaatjes verkopen en aanprijzen en later twee platen zaken in Best en Eindhoven aansturen. Zo legde hij zijn eerste contacten in de muziekwereld en introduceerde hij Double Vision met Knocking in Nederland, een plaat met hitpotentie volgens van den Berk. Zijn gevoel klopte, het nummer werd een hit in Nederland. "Het voorvoelen van hits is een 'fingerspitsen' gevoel", zegt Adrie serieus. Maar hij was ook degene die al snel doorhad dat de muziekdragers gingen veranderen. Het illegaal downloaden en verkopen van muziek deed zijn intrede. In deze nieuwe ontwikkeling zag Van den Berk geen gevaar maar een kans.

Muziek downloaden is geen bedreiging maar een kans
"Downloaden was gemakkelijk en relatief goedkoop, dus er was vraag naar. Maak de kwaliteit ervan was slecht evenals de gebruiksvriendelijk. Hij zag een nieuwe afzetmarkt en loste deze problemen op. Zo begon hij een, reeds 8 jaar geleden een streamingsite in samenwerking met oa Spotify waardoor ook het Nederlandse product hierop kwam, nu één van de pijlers van zijn onderneming. "Was jaren geleden de verkoop en daarna de 'airplay' belangrijk was voor een artiest of hij wel of niet een hit scoorde, zijn nu het You-Tube kanaal en de Itunes scores de graadmeter of je wel of niet een hit hebt." Dus maakt hij nu ook voor zijn artiesten professionele videoclips en zorgt hij dat deze op het juiste moment te vinden zijn op de juiste internetkanalen.

Hartstocht als gemeenschappelijke noemer
De artiesten van Berk Music Productions hebben nog een grote gezamenlijke eigenschap. Deze eigenschap is volgens Adrie heel belangrijk: "Passie en hartstocht hebben voor het vak. Dingen doen die je leuk vindt en waar je in gelooft." Door zijn jarenlange ervaring ziet Adrie de dingen iets anders dan de artiest en dit pakt dan weer voor beiden vaak goed uit. Hij licht toe: "Zo heeft elke artiest bij Berk Music Productions zijn eigen logo en outfit. Dit maakt de artiest herkenbaar. Mooi voorbeeld hiervan is Snollebollekes , heel herkenbaar aan zijn rode jas, zwarte blouses en gele stropdas."

Op het kantoor van Adrie van den Berk wordt een muur helemaal in beslag genomen door een notenbalk met muzieknoten, erg passend. "Dit zijn niet maar niet zomaar noten," verklaart hij. "Het zijn de noten van 'Schatje mag ik je foto'. Een grote hit van de gebroeders Ko en niet alleen in Nederland. Tot op de dag van vandaag wordt de muziek en/of de tekst nog gebruikt in verschillende landen in Europa. Deze hit bedachten we samen met de gebroeders Ko en de mensen van Berk Music Productions."
Laat je passioneren en neem eens een kijkje op hun website en selecteer je favoriete nummer in je winkelmandje.
www.berkmusic.nl

Foto: Wil Feijen

Schrijfster Esther Gerritsen in het Literair Café Dommeldal

Esther Gerritsen

Op zondag 11 maart ontvangt het Literair Café Dommeldal schrijfster Esther Gerritsen in de Kasteelhoeve in Geldrop. Vanaf 14.00u zijn belangstellenden welkom om kennis te maken met deze jonge schrijfster en met haar werk.
Esther Gerritsen
Esther Gerritsen (1972) groeide op in Gendt, bij Nijmegen. In Utrecht volgde ze aan de Hogeschool voor de Kunsten een opleiding voor dramaschrijven. Aanvankelijk schreef ze theaterteksten voor diverse theatergezelschappen. Maar in 2000 debuteerde Gerritsen als romanschrijver met de bundel Bevoorrecht Bewustzijn. Direct werd ze gezien als een van de grote jonge literaire talenten. Met de twee romans die daarop volgden, Tussen Een Persoon en Normale dagen (long list Libris Literatuurprijs 2006), bevestigde Esther deze verwachtingen. In 2008 verscheen haar derde, alom geprezen, roman De kleine miezerige god. In 2010 volgde Superduif, waarmee ze de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. Dat gebeurde ook in 2013 met de roman Dorst. In 2014 werd haar werk bekroond met de Frans Kellendonk-prijs. En in 2016 schreef ze het Boekenweek-geschenk Broer. En nog geen week geleden verscheen haar nieuwe roman De Trooster.
Gerritsen heeft een wekelijkse, zeer populaire column in de VPRO Gids en is regelmatig te gast in radioprogramma's en op literaire festivals.
Literaire Lunch
Voorafgaand aan de schrijversmiddag kunt u –na reservering- genieten van een literaire lunch bij de Kasteelhoeve. Belt u van tevoren even met 040-7874561.

Kaartjes
Kaartjes zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop. Voor de houders van een jaarkaart worden altijd zitplaatsen gereserveerd.

Warme blues en Sonse pop en soul bij Lazy Sonnie Afternoon

De lente is op komst dus bij Lazy Sonnie Afternoon deze 1e zondag in maart de warme bluesy stem van Eva Almagor. Met vooraf een vleugje Sonse pop & soul door Kevin en Susan.

Eva Almagor
Maak je klaar voor de Southern Soul van Eva Almagor & band. Met haar warme bluesy stem neemt deze Nederlands-Israëlische zangeres en liedjesschrijfster je mee in haar verhalen. Al jaren brengt Eva in eigen beheer muziek uit. Live shows bij 3FM, Radio1, 2, 6 en 5, Oerol, maar ook voorprogramma's voor De Dijk, Krystl & Dany Lademacher's Wild Romance en JJ Grey & Mofro(VS) en eigen festival "DIG IN DEEP" passeerde de revue. Na 4 singles vond in 2016 de release van haar debuutalbum "Against the grain" plaats die ze in samenwerking met haar band en producer en engineer Werner Pensaert (Douwe Bob, K's Choice, U2 e.v.a.) maakte. Het album werd ontvangen met lovende kritieken! Eva en haar muzikanten brengen frisse vintage vibes waarbij de invloed van hun muzikale helden nederig voelbaar is.

Kevin Bachus en Susan Kranen
Zangeres Susan Kranen en gitarist Kevin Bachus, beiden woonachtig in Son, brengen als duo akoestische pop&soul. Eigentijdse bewerkingen van songs van vrouwelijke songwriters die hun mannetje hebben weten te staan in de popgeschiedenis, zoals Amy Whinehouse, Janis Joplin, Alanis Morissette, Pink en Anouk.
Met volle overtuiging, passie en beleving worden alle nummers vertolkt, intiem en dynamisch. Het duo kleedt alle songs uit, met de focus op de essentie en het verhaal van het lied: de songs staan centraal.

Aanvang / toegang
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.
De zaal is vanaf 15.00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen wij om een vrijwillige bijdrage in de hoed. Zonder jullie gift zijn deze unieke optredens niet mogelijk.

De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.
Website
Kijk op onze website www.lazysonnieafternoon.nl voor de jaaragenda en/ of meld je aan voor onze Nieuwsbrief. Ook vrienden en sponsoren kunnen zich op onze website aanmelden.
Tot zondag 4 maart 2018 in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie in Son en Breugel.

12 / 24

Vastenactie 2018 voor India

Dit jaar wordt tijdens de Vastenactie een project ondersteund van de Stichting Solidair met India, gevestigd in de Norbertijner Abdij van Berne te Heeswijk. De uitvoering gebeurt door de Norbertijnen van Jamtara. Het betreft het bouwen van 10 toiletten, opstarten van een coöperatie voor 5 vrouwen en hun gezinnen en beroepsonderwijs voor 20 kinderen.
De Norbertijner parochies in Heeswijk, Dinther, Loosbroek, Berlicum-Middelrode, Tilburg, Engelen, Bokhoven, Hierden en de Abdijkerk van Berne hebben samen dit project uitgezocht.

Op de Nilgiriheuvel in de deelstaat Tamil Nadu nabij Ooty ligt Kovilmedu village.
Het dorpje ligt tegen een zeer schuine helling aan de rand van de wildernis op 2500 meter hoogte en is door de ligging niet bereikbaar voor auto's.
De inkomsten van de tribale bewoners zijn zeer laag. Het zijn meestal dagloners die op de nabijgelegen thee en groenteplantages werken. Ze bezitten geen grond en zijn afhankelijk van de grootgrondbezitters. Bovendien is het werk seizoensafhankelijk en kan men nauwelijks of niet rondkomen van deze inkomsten.
Fr. Benjamin, een Indiase Norbertijn voelt zich erg betrokken bij deze bewoners en wil de levensomstandigheden verbeteren.
Met de opbrengst van de Vastenactie worden 10 toiletten aangelegd, wordt er een coöperatie opgericht en onderwijs gegeven voor 20 kinderen. De totale kosten bedragen € 24.255,=. Hiervan draagt de Vastenactie € 8.085,= bij.

Toiletten
In het verleden zijn er al toiletten aangelegd, maar bij een aantal huisjes is dat nog niet het geval. Omdat er geen toiletten en wasgelegenheden zijn, betekent dit de mensen naar buiten moeten om hun behoefte te doen of zichzelf te wassen. Dit is een onhygiënische situatie en is een gevaar voor de gezondheid. En vooral voor vrouwen en meisjes is het ook een onveilige situatie. Zij gaan voor zonsopgang en na zonsondergang, zodat ze niet gezien worden. Dit levert echter gevaarlijke situaties op in verband met de aanwezigheid van wilde dieren zoals slangen, tijgers en olifanten.

Oprichten coöperatie landloze vrouwen
De bedoeling is dat 5 vrouwen gaan samenwerken in een coöperatie. Hiermede kunnen ze extra inkomsten genereren voor hun gezinnen. Ze hebben al veel ervaring opgedaan als landarbeiders en kunnen hun opgedane kennis delen. Ze bepalen zelf wat er geplant gaat worden en waar de oogst verkocht zal worden. Een gedeelte van de opbrengst zal weer opnieuw geïnvesteerd worden. Behalve dat het extra inkomsten oplevert, geeft het ook zelfvertrouwen. Om dit op te kunnen zetten dienen materialen aangeschaft te worden zoals gereedschap, zaden, vervoer en een dieselmotor om het land te kunnen irrigeren.

Onderwijs voor 20 kinderen uit arme families
Om de cirkel van armoede te doorbreken zijn veel ouders bereid om offers te brengen om hun kinderen naar school te laten gaan. Ze zijn dan ook bereid om te betalen aan de studies, maar zijn daar niet helemaal toe in staat.
Er zijn 20 gemotiveerde kinderen geselecteerd om hun school af te maken c.q. een beroepsopleiding te volgen, zodat ze betere toekomstmogelijkheden hebben. Voor de meisjes voorkomt dit, dat ze al vroeg uitgehuwelijkt worden.

Mocht u de Vastenactie willen ondersteunen dan kan dit op rekeningnr. IBAN NL18RABO0120110660 van Stichting Solidair met India o.v.v. Vastenactie, door contant geld via het vastenzakje in de kerken of via de eenmalige machtiging aan het vastenzakje met vermelding projectnummer 400354

Bisdom brengt kunst in parochies op nieuwe manier in kaart

Het Bisdom van 's-Hertogenbosch gaat de komende tijd in samenwerking met de parochies de in de rooms-katholieke kerken aanwezige kerkelijke kunst opnieuw inventariseren. "Alle religieuze voorwerpen worden ingevoerd in een nieuw digitaal registratiesysteem", zegt Freek van Genugten van de Diocesane Commissie Kerkelijk Kunstbezit (DCKK). Voor die inventarisatie zoekt het bisdom betrokken vrijwilligers die affiniteit hebben met religieuze kunst.

Iedere parochie bezit religieuze kunst. Het gaat om gebruiksvoorwerpen en devotievoorwerpen: heiligenbeelden, kelken, altaren, kazuifels, schilderijen et cetera. "Stuk voor stuk objecten met betekenis: ons religieus erfgoed vertelt de verhalen van ons geloof", zegt van Genugten. "Parochies en bisdom zijn samen verantwoordelijk voor het behoud van dat religieus erfgoed. We werken daarom voortdurend aan een zo compleet en actueel mogelijk overzicht van alle kunstobjecten. De komende tijd gaan we dat op een nieuwe gestandaardiseerde manier doen."

Per voorwerp worden een beschrijving en gegevens als afmetingen en materiaal ingevoerd in een nieuw digitaal registratiesysteem. Ook worden van elk object een of meerdere foto's gemaakt. Voor de digitalisering en het bijhouden van de database zoekt het bisdom vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in kerkelijk erfgoed en bereid zijn om te leren inventariseren (fotograferen en registreren). "Het is een prachtige functie met de beleving van een schatgraver", aldus Van Genugten. "Als vrijwilliger open je elke ruimte en kast, op zoek naar religieuze voorwerpen."

Vrijwilligers moeten handig zijn in het gebruik van de computer. "En ze moeten geen problemen hebben met soms ongemakkelijke omstandigheden op locatie. Kerken zijn vaak koud", zegt Van Genugten. Het bisdom biedt vrijwilligers een inventarisatiecursus aan bij het Museum voor Religieuze Kunst in Uden en een reiskostenvergoeding. "De belasting van de functie bepalen de vrijwilligers zelf. Het staat hen per inventarisatie vrij om te bepalen of ze wel of niet meedoen."

Belangstellenden voor het vrijwilligerswerk kunnen een mail met een korte motivatie sturen naar kerkelijkekunst@bisdomdenbosch.nl. Reageren kan tot en met 23 februari. In week 10 (5-9 maart) vinden kennismakingsgesprekken plaats. Voor meer informatie: Freek van Genugten (DCKK): fvgenugten@bisdomdenbosch.nl; 073 523 2020.

Geloofsgemeenschap Sint Petrus' Banden, Son
Tot nader order vinden de vieringen plaats in de Sint Genoveva-kerk in Breugel.
Woensdag 21 februari In het kader van de oecumenische activiteiten in de Veertigdagentijd:
18.00 uur: Sobermaaltijd in de Protestantse kerk, Zandstraat 26 19.00 uur: Vespers (zelfde locatie)
Zaterdag 24 februari 18.30 uur: Eucharistieviering
Zondag 25 februari 11.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. het Sons Gregoriaans koor
intenties: Miny Driessen-Aarts, Nell Gerzon-Kersholt, Karel van de Ven, Harry van den Berg, Bert van Vlokhoven, Corrie Potting-Nolden, Bertha Verhagen-van Erp, Jan Broens, Lies Bekkers-van der Velden, Wim Sanders, Willem Mühlstaff.
Woensdag 28 februari In het kader van de oecumenische activiteiten in de Veertigdagentijd:
19.00 uur: Vespers in de Protestantse kerk, Zandstraat 26
20.00 uur: (zelfde locatie) Lezing door Mgr. dr. G.L.N. de Korte, bisschop van 's Hertogenbosch, over de film 'Silence'. Deze film wordt donderdag 8                 maart vertoond in de kerk aan de Zandstraat.
Vrijdag 2 maart, Eerste Vrijdag van de Maand
08.30 uur: Eucharistieviering
Opgave voor deelname aan de sobermaaltijd op 7 maart vóór vandaag 10.30 uur op het Parochiebureau, Kerkplein 7, tel. (0499-) 4712 66
Zaterdag 3 maart Geen Eucharistieviering

Sint Genoveva-kerk, Breugel
Donderdag 22 februari 18.15 uur: Rozenhoedje
18.30 uur: Eucharistieviering, aansluitend stille aanbidding
Zaterdag 24 februari 18.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Piet Pijnacker
Intentie: Petra Hulsen en An Hulsen, Alda Hulsen-van Gastel en Wim Hulsen, Wim SarisZondag 25 februari
09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor
intentie: Ietje van Dinther-Raeven, Gerard Lenting, Mia Donkers-van Heeswijk, Ton Goossens, Jan Brugman
Donderdag 1 maart 18.15 uur: Rozenhoedje 18.30 uur: Eucharistieviering, aansluitend stille aanbidding
Zondag 4 maart 09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Breugels kerkkoor. Kinderwoorddienst.
intentie: Ad Versantvoort, Miny van de Ven-Winkelman, Karel en Elisabeth Faessen-van Tilburg, Jan Adriaans, Miet Foolen, Marieke van der Lande-Wijnands.

Kerkberichten Martinuskerk (centrum)
Zaterdag 24 februari 18.30 uur: Eucharistieviering met Het Goede Herderkoor.
Intenties: Martien en Nellie Versantvoort – Vermeltfoort, Lien Kraus – Holsken en Jan Kraus (maanddienst), Fien Rovers – Markgraaff (maanddienst) en Johan Rovers, Wim van Hommel, Annie Vervoort – Ketelaars, Wim van Roosmalen.
Zondag 25 februari Tweede Zondag van de Veertigdagentijd 09.30 uur: Eucharistieviering met Het Martinuskoor.
Intenties: André van Hoof, Annie van de Laar, Miet Schepens – Harks, Martien Kaskens, Anja van Zoggel – van Mierlo, Harrie Verdiesen, Cees en Toos Timmermans – van den Broek, Jan van Rooij en zoontje Marcel, Harrie Kuijpers.
Maandag, donderdag en vrijdag 09.00 uur: Eucharistieviering in de dagkapel van De Goede Herder kerk.
Dinsdag 09.00 uur: Eucharistieviering in de Heilige Antonius van Padua kerk te Nijnsel.
Woensdag 19.00 uur: Eucharistieviering in de Dagkapel van de Heilige Rita te Boskant.
Donderdag 01 maart 20.00 uur: Stichting Behoud Martinuskerk.

Sint Antonius Nijnsel
Zondag 25 februari a.s. Eucharistieviering om 11.00 uur met Aurora koor.
Intenties: Jos Peters, Dinie van Oorschodt- v.d. Boom, Antje Habraken- Smits, Piet Rooijakkers, Betsie v.d. Heijden- van Dinther, Ann v.d. Laar.
a.s.Dinsdagmorgen 9.00 uur Eucharistieviering.

(PKN) in Son en Breugel
Zondag 25 februari 10.00 uur: Mw. J. Nieuwenhuizen + Kindernevendienst

Cor van Hoof, de mens achter onderwijsvernieuwing Emilius

Foto: Wil Feijen

Op 23 februari neemt Cor van Hoof na ruim 42 jaar officieel afscheid als adjunct-directeur van de Emiliusschool. De afgelopen maanden is Cor druk bezig geweest een boek te schrijven over de passie voor zijn werk en uit liefde voor de mensen met wie hij 42 jaar heeft gewerkt. Het boek 'De mensen van Emilius', geeft een beeld van 60 jaar specialistisch onderwijs in woord en beeld in Son en Breugel en wordt overhandigd tijdens zijn afscheidsreceptie op 23 februari aan Burgemeester Hans Gaillard.

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Een bevlogen onderwijsvernieuwer die een pluim verdient
John van Dijen, directeur-bestuurder: "De Emiliusschool heeft veel te danken aan Cor van Hoof. Hij begon als onderwijzer en heeft zich ontwikkeld tot een specialist met betrekking tot kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Daar plukken wij en de kinderen tot op de dag van vandaag nog de vruchten van. In die 42 jaar kwamen er onder zijn bevlogen leiding vele visiedocumenten en praktische handleidingen tot stand. Cor was de onderwijsontwikkelaar 'pur sang', een gepassioneerd mens, altijd op zoek naar de ontwikkeling van het beperkte kind. We kregen als school door zijn inzet en deskundigheid nationale en internationale faam." (Vrij vertaald naar zijn voorwoord in het nieuwe boek).

Ik wist, hier ga ik nooit meer weg
We worden door Cor van Hoof ontvangen in zijn mooie woning met uitzicht over de dommelvallei. Op tafel heeft hij al wat documenten liggen ter voorbereiding op het interview. Vertel eens over je loopbaan, vraag ik. Cor begint aarzelend maar zit al gauw in zijn rol. "Tijdens de Pedagogische Academie liep ik een keuzestage bij de Sint Emiliusschool. Ik werd meteen geraakt door het bijzondere karakter van de doelgroep en de symbiose met en de bevlogenheid van de medewerkers. Toen ik klaar was met mijn studie werd ik geattendeerd op een vacature bij Emillius. Ik solliciteerde, werd aangenomen en wist gevoelsmatig dat ik er nooit meer weg zou gaan." Zo leerde hij de school van binnenuit kennen door de vele rollen en functies die hij vervulde.

Foto: Wil Feijen

Ieder kind heeft recht op onderwijs
Zijn grote drijfveer was dat 'ieder kind', ongeacht de ernst en aard van de beperkingen, recht heeft op onderwijs. Toen hij begon, eind zeventiger jaren, richtte de school zich op speciaal onderwijs voor verstandelijke gehandicapten met lichamelijke beperkingen. Maar een grote groep kinderen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen, kwijnde weg in vergetelheid. Cor vertelt gedreven: "In een verdrag van de Unesco, het 'Salamanca Statement', werd het recht op onderwijs als één van de meest fundamentele rechten van de mens beschouwd. Het recht op onderwijs is dan ook vastgelegd in talrijke verdragen. Toen dat recht in Nederland in 2003 ontstond, stond het bijzonder onderwijs voor de enorme opdracht om 'passend onderwijs' voor kinderen met ernstige meervoudige beperkingen te ontwikkelen. De Emiliusschool in Son en Breugel is die uitdagende opdracht aangegaan en is nu een voorloper op dat gebied. Voor deze leerlingen is binnen de school nu een compleet curriculum beschikbaar. Niet gebaseerd op, maar aanvullend aan de kerndoelen die binnen het speciaal onderwijs al gehanteerd worden." Cor vervolgt gepassioneerd: "Ook werd een nieuw sjabloon Onderwijs–Zorgplan ontwikkeld: nóg nadrukkelijker en gedetailleerder dan voor de leerlingen met meervoudige beperkingen al het geval is, staan hierin de kindkenmerken, structurele begeleidingskenmerken, ondersteuningsbehoeften en handelingsplanning centraal." Cor doet hier bescheiden over, maar hij is de grondlegger van deze onderwijsontwikkeling en heeft zijn bevindigen vastgelegd in het boek: "Hun goed recht." Dit is een boek over de diepe overtuiging dat naar school gaan een recht is en dat passend onderwijs beschikbaar moet komen voor ieder kind in Nederland, ongeacht de ernst en aard van de beperkingen. "En dat is hun goed recht, want elk kind is uniek!"

Emotional rescue
Val je straks niet in een enorm gat? Cor:"Ik heb zoveel andere interesses en ben blij dat ik daar eindelijk aandacht aan kan besteden." Hij beschrijft dat hij een enorme belangstelling heeft voor de natuur. "Ik heb biologie gestudeerd." Achter zijn huis, in de weilanden van de dommelevallei, kan hij zijn hart ophalen, met reeën, wilde ganzen en insecten. Maar ook geschiedenis heeft zijn grote belangstelling. "Ik heb al jaren boeken verzameld over de historie, die ik nu graag wil lezen. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in muziek." Hij speelt slaggitaar in de band 'Ground Evy'. Als laatste geeft hij nog een grote passie aan. Hij is een groot fan van de Rolling Stones. Hij heeft de band wel 5 keer live gezien. "Geweldig, wat een power hebben die mannen nog." Als ik naar huis rij, schiet door me heen: "Hoezo de Stones; wat een power heeft deze Cor nog onder zijn duim".

Afscheidsreceptie voor Cor van Hoof. 23 februari, de Sonnerie

Gerits Man en Mode in een nieuw jasje

De afgelopen weken is het interieur van Gerits Man & Mode flink onder handen genomen en dat is misschien nog wat zacht uitgedrukt. Behalve de vloer is de zaak compleet in het nieuw gestoken. Van de verlichting tot aan het meubilair, alles is anders. Er is niet alleen goed nagedacht over de uitstraling, maar ook de indeling van de winkel is niet te vergelijken met hoe het was. Aan de vertrouwde service is gelukkig niet gesleuteld!

"Na 24 jaar was het hoog tijd voor een compleet nieuwe look, anno 2018", vertellen Willy-Ann en Peter Gerits. "Wij willen nog heel wat jaartjes genieten van onze zaak, maar dan wel met een uitstraling die past bij deze tijd. We hebben met zijn allen een hoop werk verzet om er wat moois van te maken." De winkel oogt een stuk ruimer en het kleurgebruik is perfect op elkaar afgestemd.

"Wij hebben ontzettend veel zin om onze klanten te verwelkomen in de vernieuwde winkel en natuurlijk zullen wij ons uiterste best doen om hen vakkundig te helpen", gaat Willy-Ann verder. "Ik vind het heerlijk wanneer een man binnenloopt en ik diegene in het nieuw mag steken. Dat is uiteindelijk wat ik het allerliefste doe, met een scherp oog de smaak van de klant peilen en daar de juiste set bij zoeken." Naast de nieuwe uitstaling van de winkel is er ook met een kritische blik gekeken naar het assortiment qua kleding. "We hebben een aantal leuke merken aan het rijtje toegevoegd en het aanbod binnen onze huidige merken vergroot. Onze klanten kunnen rekenen op vakkundig advies, goede en enthousiaste service en een scherpe prijs-kwaliteitverhouding."

Donderdag 22 februari opent Gerits Man & Mode opnieuw haar deuren. "Wij zijn deze dag vanaf 09:30 uur geopend met aansluitend een koopavond tot 21:00 uur. Iedereen is van harte welkom om voor een hapje, een drankje en een kijkje in onze vernieuwde zaak." U gaat deze avond niet met lege handen naar huis: iedere betalende klant ontvangt een leuke verassing.

Blue Stars spelen in 'het Tejaterke in Best

Ook zo genoten van de Blue Stars tijdens de seniorenmiddag in Son? De Blue Stars spelen binnenkort in het 'Tejaterke' in Best hun nieuwste programma getiteld 'HolleKieDay'

Holle Kie Day is de opvolger van het programma 'Voor het donker binnen' dat we met veel plezier in diverse theaters hebben mogen spelen. Veel elementen uit dat programma vindt u ook weer terug in Holle Kie Day, de grappen en de kolder door Rob en Harrie, mooie muziek en muzikale grappen door Joost en Benjo, maar ook momenten van bezinning. 'Onze dames' Erica en Ellen, dragen natuurlijk ook weer hun steentje bij: zij sluiten een conference over de Beatles af met een unieke Beatle-medley. Het zit allemaal in Holle Kie Day!

De stijl van The Blue Stars is uniek en niet gemakkelijk te omschrijven. Harrie Sijbers noemt het : Cabaret met een zweem van vroeger en een knipoog naar vandaag. Elk programma is dan ook een feest van herkenning voor het publiek. Humor en ontroering wisselen elkaar af en de contrasten tussen vroeger en nu worden prachtig weergegeven.

Kent u ze nog, die Holle Kie Days van vroeger?
Die dagen dat alles voor de wind ging, er was geluk, de zon scheen zowel letterlijk als figuurlijk, want alles ging goed, alles lukte, alles ging hollekiedee!
Over die dagen willen we het vooral hebben.
Hadden we vroeger meer Holle Kie Days dan vandaag?
En hoe komt dat dan?
The Blue Stars proberen het antwoord op die vragen te geven.

Een avondje Blue Stars staat garant voor bijna 2 uur kijk- en luisterplezier.

HolleKieDay in het Tejaterke in Best
31 maart, aanvang 20:15 uur
Kaarten € 13,50
Bestellen: https://tejaterke.nl
/ of www.thebluestars.nl

Gratis muziekmiddag in de Boerderij in Breugel

Foto: Jan Oome

Zondagmiddag 25 februari is er weer een gezellige muziekmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur in de Boerderij Leeuwstraat 2 in Breugel.
Een vaste kern van 12 muzikanten komt weer samen om te sessiën.
Alle soorten muziek, modern of anders, komen aan bod. Iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom!
Alleen maar luisteren of meezingen kan natuurlijk ook.
Dus houd je van muziek dan kom je naar de Boerderij tijdens "De Speelman" Je bent van harte uitgenodigd samen met je kennissen, buren en vrienden.
Er is voldoende parkeergelegenheid en... de boerderijbar is open !
Namens "de Boerderij Breugel", Jan Oome, jomoome@hotmail.com

Plaats: "de Boerderij", Leeuwstraat 2, 5694VR Breugel.
Tijd: zondagmiddag 25 februari van 15.00 tot 18.00 uur
Entree: Gratis.
Parkeren: genoeg plaats en gratis.

Foto: Jan Oome
Foto: Jan Oome
Foto: Jan Oome
Foto: Jan Oome

Expositie van Anne Rensen en Wim van der Kraan in Villa de Kleine Heide verlengd.


Expositie van Anne Rensen en Wim van der Kraan in Galerie De Verdiepingen in Villa de Kleine Heide verlengd.

De expositie van de schilderijen van Anne Rensen en de beelden Wim van der Kraan in Galerie De Verdiepingen in Villa de Kleine Heide. Wordt wegens het enthousiasme van bewoners, personeel en bezoekers tot en met 8 april verlengd.
Voor bezoekers geopend op zondag van 15- tot 17 uur.
Mocht deze tijd voor u onmogelijk zijn of wilt u een groepsbezoek dan graag contact opnemen met de organisatie van
Galerie De Verdiepingen: 0632051593
Tevens laat de directie van de Kleine Heide weten dat het tweeluik 'Verhalen achter deuren' is aangekocht voor de ontvangsthal. Deze twee doeken lijken in kleur en formaat op vensters die een warm gefilterd licht doorlaten en zicht geven op veel verhalen. Een mooi thema voor een villa waar veel levensverhalen worden verteld en in herinneringen voortleven.

CMD steeds meer de 'spin in het web' met korte lijntjes

Het kernteam CMD wordt steeds meer gezien als de 'spin in het web' met korte lijntjes in het netwerk. Ook het team sociale zaken (participatiewet) raakt steeds beter ingevlochten. Het CMD heeft zicht op haar cliënten, de inzet van (voorliggende) voorzieningen en de cijfers (betrouwbare aantallen en bestedingen). Toch blijven er ook ambities voor 2018, zoals de invoering van een PDC (producten/diensten catalogus) en de doorontwikkeling van integraal werken (jeugd, Wmo, sociale zaken).

Meer intakes aan de voordeur
Het frontoffice (balie) handelde in 2017 meer dan in 2016 zelfstandig vragen af. In totaal ontving het CMD via het directe nummer gemiddeld 349 telefoontjes per maand.
Ook zijn er door de balie meer intakes/screenings gedaan, waardoor de druk op de overige kernteamleden afnam..
De vragen die gesteld werden zijn complexer geworden. Het aantal mensen dat binnenloopt, is fors toegenomen. Blijkbaar is het CMD dus beter bekend bij de inwoners en organisaties van Son en Breugel.

Zorg op maat
De professionals van het kernteam staan dichtbij cliënten. Door één casusverantwoordelijke te koppelen aan één gezin of leefeenheid en daarbij te werken met één plan wordt bereikt dat een beroep op zwaardere zorg wordt voorkomen. Naast de vraag welke zorg nodig is wordt ook de hoeveelheid zorg en de termijn waarbinnen die geboden wordt aangepast op de betreffende cliënt. Bovendien wordt er snel geschakeld als zorg niet doeltreffend is.

Geen wachtlijst, weinig bezwaren
Er is in 2017 geen wachtlijst geweest. De nieuwe intakes zijn binnen een week opgepakt. Ook wordt integraal gewerkt, wat wil zeggen dat gekeken wordt naar alle leefgebieden en hierop expertise wordt ingeroepen van andere collega's in het CMD. Ook bezwaren zijn, na bemiddelingsgesprekken, ingetrokken of naar tevredenheid opgelost

Lezerspodium

Groen voor Groei
Son en Breugel ligt te midden van bossen, vennen en heidegebieden. Denk aan de Sonse Bergen, 't Harde Ven, de Gentiaan, het Keske, het Dommeldal, buurtschap Olen, Molsbulten en het Oud Meer. Deze waardevolle natuur karakteriseert ons Son en Breugel en maakt ons dorp tot een groene parel aan de Dommel. Deze natuur moeten we koesteren en behouden. En dat betekent dat we grenzen aan de groei moeten stellen. Het CDA bestuurt al jarenlang volgens het motto "Groen voor Groei". Hiermee bedoelen we dat de groei van woningen en bedrijven niet ten koste mag gaan van de natuur. Het CDA is voorstander van verstandige nieuwbouw. Herontwikkeling van vrijkomende plekken met woningen voor jongeren en specifieke doelgroepen. Denk aan ouderen die intensieve (dag)verzorging nodig hebben en thuis willen blijven wonen.

Son en Breugel behoort tot de dorpen die in een fase van vergrijzing verkeert. Daar zal bij woningbouw rekening mee gehouden moeten worden. We mogen echter ook onze jeugd niet vergeten. Jeugd zorgt voor levendigheid in het dorp. Levensloopbestendig bouwen en huren moet zorgen voor flexibiliteit op de woningmarkt. In de bouwplannen moet ruimte zijn voor ouderen en jongeren die een kleinere woning willen kopen of huren. Soms is het noodzakelijk om aanpassingen in de woning aan te brengen opdat de bewoners daar verantwoord kunnen blijven wonen. Het moet mogelijk zijn dat de gemeente, indien nodig, hiervoor financiële hulp biedt door middel van "blijversleningen". Leningen om te kunnen blijven wonen in je eigen woning.
De bouwplannen mogen in geen enkel geval ten koste gaan van ons groen. Inbreiden doen we met verstand en uitbreiden ten koste van groen zullen we niet toestaan.

Camille Limpens, lijsttrekker CDA Son en Breugel

zorgen voor flexibiliteit op de woningmarkt. In de bouwplannen moet ruimte zijn voor ouderen en jongeren die een kleinere woning willen kopen of huren al dan niet aangepast voor de levensfase/levensbehoefte

Dorpsvisie bedankt voor lijsttrekkersdebatten bij Radio S&B

Foto: pixabay.com/mooisonenbreugel

Woensdag 21 maart is het weer zover. De gemeenteraadsverkiezingen.

Door: Han Muller

In aanloop naar de verkiezingen heeft Radio S&B het initiatief genomen voor een 3-tal Lijsttrekkersdebatten die LIVE zullen worden opgenomen en uitgezonden vanuit onze radiostudio. In deze "1 op 1" debatten kunnen de 6 lijsttrekkers –aan de hand van de verschillende verkiezingsprogramma's- de kiezer ervan overtuigen op hun partij te stemmen en zeker niet op die van hun "tegenstander". De lijsttrekkers beginnen steeds met elk een "pitch" van slechts 1 minuut waarna mevrouw Lucy van de Wier uit Son, die de debatten zal leiden, hen zal ondervragen over hun plannen voor de komende 4 jaar.

Vrijdagmiddag jl. meldde het bestuur/ fractie van Dorpsvisie dat zij zich niet kunnen vinden in de opzet en derhalve niet zullen deelnemen. Hierdoor wordt het oorspronkelijke aantal van 3 teruggebracht naar 2 debatten en wel op de volgende data en in gewijzigde samenstelling:
Woensdag 21 februari met Joris van Dam (PvdA/GL) en Eef van Turnhout (Dorpsbelang).
Woensdag 7 maart met Monique van Zwieten (D66), Camille Limpens (CDA) en Kees Vortman (VVD).

De uitzendingen beginnen beide keren om 20.00 uur en zijn LIVE te volgen via onze facebook pagina (www.facebook.com/radiosenb/) en de website van SonenBreugelTV (www.sonenbreugelverbindt.nl/web/son-en-breugel-tv)

Radio S&B hoopt met dit initiatief de kiezers in Son en Breugel een extra steuntje in de rug te geven om toch vooral te GAAN stemmen en misschien nu al hun keuze te bepalen.

Project Veerkracht in Son en Breugel

Foto: Pixabay.com

Son en Breugel - De wereld verandert, en tegelijk zoeken mensen zekerheid en stabiliteit. Daarom is een nieuwe benadering nodig, vond de provincie. De verantwoordelijkheid voor die moeilijke maatschappelijke opgaven lag voorheen bij burgers, overheden, bedrijfsleven of maatschappelijke instellingen afzonderlijk. De provincie was er van overtuigd dat we samen voor een betere aanpak kunnen zorgen. En daar is het programma Sociale Veerkracht voor bedoeld.  

De provincie heeft daarom de gemeenten gevraagd het voortouw te nemen om de coördinatie tussen partijen vorm te geven. De provincie ondersteunt dit programma en heeft een monitor ontwikkeld waamee partijen met elkaar in contact gebracht kunnen worden en onderzoek kunnen doen naar de mogelijkheden voor samenwerking. 

Foto: Pixabay.com

Duurzame verbindingen
In Son en Breugel is het project Veerkracht ondergebracht bij de LEV-groep. Sinds 2016 organiseert de kwartiermaker Veerkracht (voorheen Dagbesteding Nieuwe Stijl) in Son en Breugel groepswerk om jong en oud in het dorp zo veerkrachtig mogelijk te laten worden. Dan kan iedereen immers langer mee doen met anderen in onze samenleving. Er was ook voor 2016 al heel veel lokale kracht aanwezig, alleen was die nog ongebundeld en onoverzichtelijk. Er was behoefte aan samenhang, wisselwerking en aanvullende acties. 

Opdracht aan kwartiermaker project Veerkracht
De opdracht om duurzame verbindingen tussen de culturele, educatieve en sportieve programma's tot stand te brengen (waarbij niemand wordt uitgesloten of vergeten en een doelgroepenmix van jongeren, ouderen, mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen het programma kan volgen) heeft de kwartiermaker in 2016 en 2017 opgepakt. Door het creëren en in stand houden van een welzijnsaanbod in het dorp, kunnen hogere zorgkosten worden voorkomen. De ontstane initiatieven worden in de gemeenschap geborgd door andere organisaties en vrijwilligers in het veld. Het college en de Adviesraad Wmo hebben de kwartiermaker destijds drie speerpunten meegegeven: Eenzaamheid; aanpak m.b.t. dementie en mantelzorg/respijtzorg. 

Behaalde resultaten: Presentatie aan cie. Burgerzaken
Resultaten in 2017 waren bijvoorbeeld de dementievriendelijke huiskamer, het dementievriendelijke ontmoetings- en ontwikkelingsprogramma, de dementheek en het Ontmoet en Groet plein in het Vestzak, het nieuwe weerbaarheidsprogramma voor bijzondere jongeren in de Chill Out, de Mantelzorgwerkplaats en de rouwverwerkingsgroep. Omdat de resultaten goed zijn en de bezoekers tevreden, worden dit soort groepsactiviteiten ook in 2018 geprogrammeerd. Met veel partners samenwerkend om iedereen langer mee te laten doen kan voor het dorp veel worden bereikt. Dit zien we nu al in de samenwerking tussen de Bibliotheek, de harmonie, scholen, Vestzak, jongerenwerk, ouderenwerk Boerderij, Bongerd, WSD en Zonhove.  De resultaten in de afgelopen periode en de plannen voor de komende tijd worden gepresenteerd door de LEV-groep in de commissie burgerzaken op 27 februari aanstaande. 

Nationale complimentendag op 1 maart

Een complimentje geven zit niet echt in onze volksaard
Het klinkt zo vanzelfsprekend…..een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Vandaar onze aandacht voor de Nationale Complimentendag. Wie verras jij met een mooi compliment?

We zijn een Calvinistisch volkje
Het geven van een complimentje zit niet echt in onze volksaard. We zijn een kritisch volkje en zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. We staan bekend als het land met mensen met het opgeheven vingertje en waar soberheid troef is. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, lijkt het lijdende principe.

Diep menselijke behoefte om gewaardeerd te worden
Jammer, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het de diepst menselijke behoefte is om gewaardeerd te worden. En hoe waar deze theorie is wijst ons de dagelijkse praktijk uit en verklaart waarom het gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1 reden is waarom werknemers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en (privé) relaties stuk lopen. Alhoewel we dit gemis natuurlijk niet met één dag 'extra aandacht' kunnen oplossen, kan het geen kwaad er eens een dag (wat langer) bewust bij stil te staan en in plaats van te mopperen, de vinger op de zere plek leggen eens uit te spreken waarom je een ander waardeert.

Het meest indrukwekkende kado is niet te koop
De Nationale Complimentendag draait puur om oprechte, persoonlijke aandacht en uitgesproken waardering. Twee 'zaken' die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken! Dit verklaart ook waarom het compliment niet gekocht kan- en mag worden. Woorden vervangen door een kado is op deze dag dus geen optie! Dus bij wie tover jij een glimlach op het gezicht?
Doe mee met onze actie! kijk op deze site en in onze uitgave voor meer informatie

NL Doet ook in Son en Breugel

Son en Breugel - Het is bijna zover. NL Doet, de landelijke actiedagen die in het teken staan van vrijwilligerswerk, vinden plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart a.s.
NL Doet wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranjefonds in maart. Op die dagen gaan heel veel Nederlanders aan de slag als vrijwilliger bij één van de vele maatschappelijke organisaties in ons land. Voor die organisaties is dit een kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en klussen uit te voeren waar extra menskracht voor nodig is.
Het Vrijwilligerssteunpunt nodigt iedereen in Son & Breugel van harte uit om mee te doen en een dagje de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Op de website van NL Doet (www.nldoet.nl) kunt u zien welke klussen er op 9 en 10 maart in uw woonplaats zijn, bijvoorbeeld bij scouting Dutmella, Jongerencentrum Oase of Archipel Berkenstaete. Kijk snel waar u aan de slag kunt!
Voor meer informatie over mogelijkheden tijdens NL Doet, kunt u ook contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt via het CMD, tel. 0499-491470, of u kunt een mail sturen naar: vrijwilligerssteunpunt@levgroep.nl.

Made in Son en Breugel

Son en Breugel / Pyeongchang - Het bedrijf Allemaal Tejater van Stans Egmond en Nanny Houwen , was afgelopen week al te zien bij het programma "Marktplaats" op tv.

Maar nu blijken de pruiken van foam  die zij maken ook op te duiken in Pyeongchang  tijdens de Olympische Winterspelen.
Dus eigenlijk ook een beetje Son en Breugel in Zuid Korea.
 

Brabants Buske zoekt Brabanders op

Met een oude Volkswagen Transporter zoekt Omroep Brabant de Brabander op. Een rally met oldtimers, het kampioenschap van de F-pupillen, gekke voorvallen onderweg of het 25-jarig jubileum van een slagersknecht. Verhalen die mensen bezighouden. Stuur het Brabants Buske op pad.

Het belangrijkste van het 't Brabants Buske is: hij is er voor het publiek. Zij bepalen straks waar de mensen met 't Brabants Buske heen gaan om verhalen te halen. Dus stuur ze op pad en tip ze naar 't Brabant Buske Facebook-pagina, mail, WhatsApp en Instagram.

Te zien op Omroep Brabant vanaf 17 februari iedere zaterdag vanaf 17.45 uur, daarna herhaald.

Mail tips naar brabantsbuske@omroepbrabant.nl
Facebook Brabantsbuske
Instagram @Brabantsbuske
Whatsapp 06-514 59 283

42e Paasloop in Boxtel: nieuw parcours en nieuwe afstanden

AV Marvel trainer Stephan van As verkend het parcours van de Paasloop 2018

Even er lekker uit op 2e paasdag? 42e Paasloop in Boxtel: nieuw parcours en nieuwe afstanden
Wil je op maandag 2 april (2e paasdag) een lekker rondje lopen in het buitengebied van Boxtel en Gemonde? Doe dan mee aan de Paasloop in Boxtel. Het parcours van de 42e editie van de Paasloop is geheel nieuw.
Er is een keuze uit verschillende afstanden: 10,5 km, 5,7 of 3,2 km. Alle afstanden bestaan uit 1 ronde. De loop is bedoeld voor zowel de wedstrijdloper als de recreant.
De 10,5 km start vanaf de accommodatie van AV Marvel aan Den Wielakker en gaat via Boxtel-oost richting Gemonde, om via de Hooibrug (over de Dommel) weer terug naar de atletiekbaan te gaan. Dus, lekker door het buitengebied. De start van de Paasloop is om 11.00 uur.
Voor de kids van de basisschool, leeftijd 8 t/m 12 jaar, is er weer de bekende Kidsrun met een afstand van 1.200 meter. Ouders en begeleiders mogen meelopen. De Kidsrun start om 10.30 uur precies. De middelbare scholieren (13 t/m 15 jaar) kunnen zich inschrijven voor de 3,2 km. Voor meer informatie en vooraf inschrijven ga naar www.avmarvel.nl. Inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl.

Start kidsrun 2017
Enthousiaste deelnemers kidsrun 2017

Tweedehandsmarkt Vogelvreugd-Ons Ideaal in de Rots te Boxtel

De een z'n afgedankte spullen is de ander z'n trofee, een uitspraak die waarheid in zich draagt. Dat blijkt uit de populariteit van platforms zoals Marktplaats, kledingbeurzen en tweedehandsmarkten.

Waar jij op bent uitgekeken, kan iemand anders prachtig vinden.
Zo kan je aan objecten waar je vanaf wilt soms nog een leuk centje opleveren, of kan je goedkoop iets prachtigs kopen voor een gering bedrag.
Een heuse win-win situatie!
Huur zelf een of meerdere tafels om spulletjes welke u niet meer gebruikt te verkopen, of kom gezellig snuffelen tussen de ruim 70 tafels van bijna net zoveel standhouders die hun gebruikte spulletjes aanbieden.
De tweedehandsmarkt van Vogelvreugd Ons Ideaal vind plaats op zondag 25 februari in Gemeenschapshuis de Rots Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel.
De markt is geopend van 13.00 tot 16.00 uur.
Ook de entree is betaalbaar gehouden, € 1,00 per persoon, kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang.
Tijdens de markt kan u in de Rots natuurlijk ook een kopje koffie, drankje of snack nuttigen, en gezellig keuvelen over de aangekochte spulletjes.

Op dit moment zijn er nog enkele tafels beschikbaar, bel na 19.00 uur op 0499-395181, of reserveer snel via E-mail jan@vogelvreugdonsideaal.nl

Kofferbakmarkt Cv 't Skrothupke


Op Zondag 11 Maart 2018 tijdens het Halfvasten spektakel organiseert Cv 't Skrothupke wederom een grootse kofferbakmarkt.

Plaats: Markt Sint-Oedenrode
Tijdstip: 10.00 uur – 15.00 uur

Op zolder of in de schuur heeft u misschien wel spulletjes staan waarvan u denkt dat u ze inmiddels wel lang genoeg heeft bewaard! Bij de kringloopwinkel krijgt u er niet veel voor en bij de milieustraat moet u er geld bij geven. Dan is het nú tijd om deze spulletjes zelf te gaan verkopen! En waarschijnlijk hebben uw familie of buren ook nog wat te verkopen!
Dus, laad uw auto vol en kom met uw familie naar de kofferbakmarkt. Of wilt u de spullen verkopen voor een goed doel kom gerust.
Inschrijven voor een standplaats kan via het inschrijfformulier op www.Skrothupke.nl
of Tel 06-19959343 (na 18.00 uur)

HTC Hockey zoekt barhoofd(en) (18+)

Topplek voor leuke bijverdienste (ook voor niet-leden!) Lijkt het jou leuk om de leiding te hebben over onze hockeybar voor max 4,5 uur op een zaterdag of zondag?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Als barhoofd heb je de verantwoordelijkheid over de kassa, stuur je de vrijwilligers aan die achter de bar staan en open of sluit je ons clubhuis. Tijd over? Dan is het fijn als je af en toe een handje bijspringt in de keuken. De barbezetting is gewenst op zaterdag tussen 08.30 en 18.00 uur en zondag tussen 10.30 en 19.00 uur. Jouw werkdagen en -tijden bepaal je zelf, in goed overleg met je collega barhoofden. Vanuit HTC ontvang je voor jouw werkzaamheden een leuke – ook nog eens fiscaal vriendelijke - vergoeding.

Interesse? Neem dan voor 9 februari vrijblijvend contact op met Robert Schellekens, telefoonnummer 06 55 39 76 90 of stuur een mailtje naar info@htcson.nl. We zoeken meer dan één barhoofd, dus dat vergroot jouw kans!

Vlooienmarkt dameskorfbalvereniging de Corridor.

Son en Breugel - De plaatselijke dameskorfbalvereniging de Corridor gaat op 25 maart a.s. voor de 36ste keer haar GROTE VLOOIENMARKT organiseren, tussen 10.30u en 15.00u bent u van harte welkom aan de van Gentlaan 2a in Breugel.

Vlooienmarktspullen
Mocht u voornemens zijn om de zolder op te ruimen, dan houdt de korfbalvereniging zich aanbevolen voor uw overtollige spulletjes. Op zaterdag 24 maart wordt er in Breugel door alle straten gereden om de aangeboden spullen op te halen. Als u wilt dat uw spullen eerder worden opgehaald kunt u bellen naar:
Twan van Maasakkers:0499-471759
Piet Hazenberg:0499-475034
Pascal Markgraaf:06-10380599
In Son worden alleen op verzoek spullen opgehaald, hiervoor kunt u eveneens bovenstaande personen benaderen.

Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Zaterdag 17 februari                
Corridor E3 – Emos E1                 6 - 2
Corridor E2 – Melderslo E1         1 - 14
Corridor E1 – Avanti E1                 3 - 9
Corridor F1 – KVS '17 F1                 0 - 15
Corridor C1 – Bladella C1                 1 - 7
Corridor B1 – NeCa B2                 8 - 4
Corridor A1 – Tuldania A1         13 - 4

Zondag 18 februari
pupil van de week: Mila Looschilder
Corridor 1 – Klimroos 1                 8 - 15

Programma
Woensdag 21 februari                 aanvang
Rooi MW2 – Corridor MW1         20.00
Recreanten Corridor 1-Altior         20.00
Recreanten BIO-Corridor 2         20.00

Zaterdag 24 februari
Corridor E3 – Flamingo's E2         10.15
Corridor E2 – Swift E1                 11.25
Klimroos C2 – Corridor C1                13.00

Zondag 25 februari
pupil van de week: Danique van Rooij
Corridor 2 – Be Quick 4                 13.35
Corridor 1 – ODC 1                         15.00

Word nu lid van HTC SON Tennis

HTC SON Tennis bestaat 50 jaar. Het gehele jaar door worden er evenementen georganiseerd met een 50 jarig tintje erin verwerkt. Kijk hiervoor op onze website www.htcsontennis.nl
Word nu lid en ontvang korting op het lidmaatschap voor dit jaar
Sr. Van € 132,50        Nu € 82,50 = € 50,- korting
Jr. Van € 70,-         Nu € 45,-        = € 25, korting
Waarom lid worden bij HTC SON Tennis.
- Vereniging met 10 kunstgrasbanen
- En een tennishal met 3 hardcourt banen waarin het gehele jaar binnen getennist kan worden door de leden
- Toss-avond op woensdag zodat je snel andere leden leert kennen
- Op dinsdag en donderdag inloop ochtend
- Gezellige toernooien en het spelen van competities op alle niveaus
- Training voor jong en oud, op woensdagmiddag Tommy Tenniskids Academy
- Aanmelden vóór 1 april 2018
Aanbieding Jubileumjaar Tennisles 2018
Pakket met lidmaatschap én zomertraining 2018 (18 weken) voor nieuwe leden
• Senioren leden        € 230,-
• Jeugd leden         € 180,-voor reguliere jeugd
• Tommy Tenniskids € 130,- voor de cyclus die begint in april 2018
Tevens ontvangt u een leuke attentie.
Voor meer informatie: ledenadministratie@htcson2000.nl

Corridor Pupil van de Week

Op zondag 18 februari was Mila Looschilder onze "Pupil van de Week". Ze heeft eerst heel fanatiek geoefend met het nemen van een doorloopbal op een hoge korf. Mila mocht de openingsbal nemen en kreeg uit handen van scheidsrechter M. van Leuven een oorkonde en een snoepzak. Tijdens de wedstrijd heeft ze vol spanning vanaf de reservebank de wedstrijd gevolgd. Helaas verloor Corridor 1 de wedstrijd tegen de Klimroos 1 met 8 - 15.

BC 't Koffertje '94

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 19 februari 2018
A-lijn: 1 Nicole van de Berg & Theo van Geffen 65,00; 2 Ad van Helvoort & Jan van Lanen 62,50; 3 Corry & Jos van der Hamsvoort 57,50 B-lijn: 1 Wilma van den Biggelaar & Jan Janssen 60,14; 2 An van Genugten & Wil van Gerwen 57,78; 3 Rietje Vianen & Geert van der Zanden 54,17

Bridgeclub Son

Uitslag Bridgeclub Son 14 februari 2018 (Valentijnsdag)
Woensdag avond in Braecklant.

1 Jeanne en Teun Postma                                 73,33 %
2 Miep Peeters en Martje Wakker                 62,92%
3 Koos Jansen en Lenie Theuns                 62,50 %

Programma SBC jeugd 24 februari
Thuisteam Bezoekers Vertrek Aanvang
DVS JO 19-1 - SBC JO 19-1        15:00
SBC JO 19-2 - Jong Brabant JO 19-2        15:15
SBC JO 19-3 - Beerse Boys JO 19-2        15:15
SBC JO 19-4 - Emplina JO 19-4        15:15
SBC JO 171-1 - Dommelen JO 17-1        13:15
HSE JO 171-1 - SBC JO 17-2 11:00 12:00
SBC JO 17-4 - Waalre JO 17-1        15:15
SBC JO 17-5 - DBS JO 17-5        15:15
UNA JO 17-5G - SBC JO 17-6 11:30 12:30
SBC JO 15-1 - Rood Wit Veldhoven JO 15-1        13:15
Wilhelmina Boys JO 15-2G - SBC JO 15-2G 12:00 13:00
SBC JO 15-3 - Acht JO 15-2        11:45
SBC JO 15-4 - UNA JO 15-4G        13:15
SBC JO 15-5 - Maarheeze JO 15-2G        13:15
Braakhuizen JO 15-3G - SBC JO 15-6 11:45 12:45
SBC JO 15-7G - VRIJ        
Valkenswaard MO 15-1 - SBC MO 15-1 12:15 13:15
SBC JO 13-1 - EFC JO 13-1        11:45
RKSV Nuenen JO 13-2 - SBC JO 13-2 10:00 11:00
SBC JO 13-3 - FC Eindhoven JO 13-3        10:15
SBC JO 13-4 - Unitas '59 JO 13-5        11:45
EMK JO 13-2G - SBC JO 13-5 10:30 11:30
SBC JO 13-6 - UNA JO 13-5G        11:45
Acht JO 13-3 - SBC JO 13-7 10:15 11:15
SBC MO 13-1 - Wilhelmina Boys MO 13-1        11:45
SBC JO 12-1 - ODC JO 12-2        11:45
SBC JO 11-1G - ODC JO 11-1        10:15
SBC JO 11-2G - RKSV Nuenen JO 11-2        10:15
RKSV Heeze JO 11-3G - SBC JO 11-3 09:15 10:15
Dommelen JO 11-2 - SBC JO 11-4 09:15 10:15
SBC JO 11-5G - EMK JO 11-3        10:15
UNA JO 11-3 - SBC JO 11-6G 08:00 09:00
SBC JO 11-7 - UNA JO 11-4G        10:15
SBC JO 11-8G - EMK JO 11-2G        10:15
Woensele Boys JO 11-6 - SBC JO 11-9 09:15 10:15
FC Eindhoven JO 11-7 - SBC JO 11-10 09:30 10:30
Den Dungen JO 11-5 - SBC JO 11-11G 07:45 08:45
RKSV Heeze JO 10-1 - SBC JO 10-1 09:15 10:15
SBC JO 9-1 - ODC JO 9-1        09:00
SBC JO 9-2G - Oirschot Vooruit JO 9-1G        09:00
SBC JO 9-3G - Acht JO 9-2        09:00
Best Vooruit JO 9-5 - SBC JO 9-4 08:15 09:15
Geldrop JO 9-7G - SBC JO 9-5G 08:00 09:00
RKSV Nuenen JO 9-5 - SBC JO 9-6 08:00 08:45
SBC JO 9-7 - S.C.I. JO 9-1        09:00
Reusel Sport JO 9-4 - SBC JO 9-8 08:15 09:15
SBC JO 9-9G - Hapert JO 9-4        09:00
ZSC JO 9-2 - SBC JO 9-10G 09:00 10:00
Maarheeze JO 9-3 - SBC JO 9-11G 08:30 09:30
Emplina JO 8-1 - SBC JO 8-1 07:30 08:30
SBC JO 8-2 - RKVVO JO 8-3        09:00
Unita'59 JO 8-6 - SBC JO 8-3G 08:15 09:00
SBC G 1G - Haarsteeg G 1G        13:15
RKDVC JG 1G - SBC JG 1G 10:15 11:15

Geslaagd zaalvoetbaltoernooi OASE

Foto: Hans Merks

Son en Breugel - Op vrijdag 16 februari organiseerde Oase weer het twee jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Landing. Het toernooi is bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 16 jaar. Oase organiseert twee maal per jaar zo'n voetbaltoernooi dat voor alle kinderen uit onze gemeente toegankelijk moet zijn en daarom is deelname aan het toernooi geheel gratis.

Het ochtendtoernooi zat met 70 kinderen helemaal vol. Kinderen tot 13 jaar speelden in Premier League en de Jupiler Pro League poule tegen elkaar. Na veel spannende wedstrijden, die in de meeste gevallen gelijk op gingen, waren Tottenham en Anderlecht uiteindelijk de winnaar van het toernooi. Tijdens het middagtoernooi was het tijd voor de jeugd vanaf 13 jaar, zij streden in een felle, maar altijd sportief, strijd om als groepje uiteindelijk te winnen. Alle foto's van dit toernooi zijn terug te vinden op www.jc-oase.nl

Foto: Hans Merks
Foto: Hans Merks
Foto: Hans Merks

Sonse Zaalvoetbal Competitie

S.Z.V.C speelronde 1 17 februari
Uitslagen speelronde 1:
Rovers Timmerwerk - Nietbang United        5-0
Witlox Tegel        - Imazighen United        14-4
Spierings / Bergmans - Hurkmans         8-1
Sportcafe Expreszo - Vrij

Stand 17 februari:
1. Witlox tegel        1-3
2. Spierings / Bergmans 1-3
3. Rovers Timmerwerk 1-3
4. Nietbang United 1-0
5. Hurkmans        1-0
6. Imazighen United 1-0
7. Sportcafe Expreszo 0-0

Programma speelronde 2 24 februari
18:00 Rovers Timmerwerk - Hurkmans
18:45 Nietbang United – Sportcafe Expreszo
19:30 Imazighen United – Spierings / Bergmans
         Witlox tegel – Vrij

Programma RKVV Nederwetten

Zaterdag 24 Februari
Nederwetten Vet - Oirschot Vooruit Vet aanvang 16.30 uur

Zondag 25 Februari Nederwetten 1 - HSE 1 aanvang 14.30 uur
Nederwetten 2 - Unitas'59 11 aanvang 12.30 uur
Nederwetten 3 - SBC 8 aanvang 10.00 uur
DVS 7 - Nederwetten 4 aanvang 12.00 uur
Nederwetten 5 - HSE 3 aanvang 10.00 uur
Maarheeze Vr 1 - Nederwetten Vr 2 aanvang 11.00 uur

Geen doelpunten in zeer matig duel

Menos 1 – Nederwetten 1. De meegereisde supporters van RKVVNEDERWETTEN ,werden niet echt warm, ondanks een lekker zonnetje in het "verre" Landhorst. De verwachtingen waren hoog gespannen na de overwinningen voor de winterstop tegen de koplopers in deze vijfde klasse.

Door: Louis Staals

Van beide kanten werd het een rommelige beginfase. Zowel Nederwetten als Menos gingen slordig om met bal bezit, vele verkeerde passes en alles behalve verzorgd voetbal. Ondanks dat kreeg Nederwetten de beste kansen om de score te openen in het begin van de wedstrijd. Tot 2x toe kreeg Giel van Korven een uitgelezen kans om de bal binnen te koppen maar beide keren trof hij geen doel. Toon van Rooij was nog dichter bij de openings treffer maar zijn inzet belandde tegen de paal. Verder was er weinig te beleven in de eerste helft en konden beide teams met een 0-0 naar de thee.

Na de rust was het al niet veel beter. Slechts Willem van Rooij en keeper Jordie van den Boogaard haalden nog een acceptabel niveau, en voor de rest was het voor de supporters van beide kanten niet om aan te zien. Toen Willem van Rooij met een opnieuw opspelende liesblessure moest uitvallen moest zelfs trainer Ton van der Loo nog aan de bak maar ook zijn inzet kon de bakens niet meer verzetten. Het werd dus een bloedeloze 0-0 in Landhorst en er was maar een uitblinker op het veld en dat was scheidsrechter Peerenboom die de wedstrijd prima onder controle had en met woord en daad en met veel tact elk probleem oploste. Zijn laatste fluitsignaal was een verlossing voor zowel de spelers als voor de supporters.

Deze wedstrijd maar snel vergeten en volgende week de thuiswedstrijd tegen HSE proberen winnend af te sluiten. Maar….daar is wel iets meer bezieling voor nodig.

Argo waterpolo

Uitslagen
Zeester-Meerval - C gemengd 10-5

Programma
Zaterdag:
C gemengd - AquAmigos in ZIB te Best 15:30 uur
VZV Njord - D1 in Den Ekkerman te Veldhoven 16:00 uur
C jongens - De Treffers in ZIB te Best 16:15 uur
Nayade - Heren 1 in Tu/e bad te Eindhoven 16:45 uur
B1 - TRB-RES in ZIB te Best 17:45 uur
Heren 2 - BZ&PC in ZIB te Best 18:30 uur
De Treffers - Dames 1 in Kwekkelstijn te Rosmalen 19:45 uur

Uitslagen
Zondag 18 februari
SBC 1         - Stiphout Vooruit 1         5-0
Steensel 2        - SBC 2                afg.
Avanti'31 3        - SBC 3                afg.
SBC 4         - Jong Brabant 4         3-0
Braakhuizen 5        - SBC 5                6-0
SBC 6         - UNA 6                1-3
Oirschot V. 10 - SBC 7                afg.
Unitas'59 8        - SBC 8                2-4
SBC 9         - Nederwetten 2         3-1
HSE 3         - SBC 11                4-3
SBC 12        - Pusphaira 6                1-2
Taxandria VR1 - SBC VR1                afg.
Blauw Geel '38 VR1 - SBC VR2                3-3

Programma
Zondag 25 februari
SBC 1         - Boskant 1                14.30 u
Zwaluw VFC 2 - SBC 3                11.00 u
Oirschot Vooruit 3 - SBC 4                13.00 u
SBC 5         - Nuenen 7                10.00 u
Valkenswaard 6 - SBC 6                10.00 u
SBC 7         - De Bocht '80 3         13.00 u
Nederwetten 3        - SBC 8                10.00 u
SBC 9         - Geldrop 7                13.00 u
SBC 11        - Unitas'59 12                11.00 u
SBC VR1        - Beerse Boys VR4         11.00 u
Tivoli VR1        - SBC VR2                11.30 u

Argo zwemmen

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de 3e Minioren-Junioren wedstrijd die wordt gehouden in zwembad 'Die Heygrave' in Vlijmen. Aanvang 13.30 uur.

24 / 24